Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ön cam filmi ve kaza sonrası kasko hakkında

m. ali öz
09-10-2012, 21:22
öncelikle herkese iyi akşamlar.

en ön camda film olan araçlarda kasko kaza masrafını 'görüşü engelleyici unsur' sebebiyle karşılamıyormuş böyle birşey duydum doğru mu bi bilgisi olan var mı bu konuda ?

mesela Allah korusun kazaya karıştınız, aracınızın en ön camında film varsa kasko karşılamıyor, artı olarak haklı olsanız dahi karşı tarafın masrafını da siz üstleniyorsunuz. gibi.

BüLenT GöReN
09-10-2012, 21:24
harbidende böyle bişey varmı ya bi bilgili arkadaş bilgilendirirse seviniriz

onur_S
09-10-2012, 21:24
yok öyle bişey

onurars
09-10-2012, 21:33
gece farlar kapalı duvara vurdugunuzda kasko karşılamaz mı?öyle bir dünya yok sıkıntı çıkmaz

Osman Bahadır
09-10-2012, 21:34
Teminat dışı bırakmak için geçerli bir sebep değil. Yani yok öyle birşey. Kendi kendine "camda film var, ödemiyorum" diyemez.

Ancak;
Sigorta mahkeme yoluyla aracın teknik özelliklerinde izinsiz ve/veya yetkisiz değişiklik yaptığınızı/yaptırdığınızı ve bu değişiklik sonucu bu kazanın meydana geldiğini ispat edebilirse ancak o zaman sigortanın tazmin sorumluluğu düşebilir. Buna en güzel örnek, LPG takılı ama MMO onayından geçmemiş, ruhsata işlenmemiş olan bir araçta LPG sebebiyle yangın çıkması ve bunun ispatlanması durumunda sigortanın olayı teminat dışı bırakması.

m. ali öz
09-10-2012, 21:41
gece farlar kapalı duvara vurdugunuzda kasko karşılamaz mı?öyle bir dünya yok sıkıntı çıkmaz

ama bunu ispat edemezler.

Teminat dışı bırakmak için geçerli bir sebep değil. Yani yok öyle birşey. Kendi kendine "camda film var, ödemiyorum" diyemez.

Ancak;
Sigorta mahkeme yoluyla aracın teknik özelliklerinde izinsiz ve/veya yetkisiz değişiklik yaptığınızı/yaptırdığınızı ve bu değişiklik sonucu bu kazanın meydana geldiğini ispat edebilirse ancak o zaman sigortanın tazmin sorumluluğu düşebilir. Buna en güzel örnek, LPG takılı ama kayıtsız olan bir araçta LPG sebebiyle yangın çıkması ve bunun ispatlanması durumunda sigortanın olayı teminat dışı bırakması.

:icon_tup: aynen abi bende bunu kastediyorum, kazada karşı taraf 'hop dur bakalım' derse polis memuruna, sadece cam filminden ceza mı yeriz, yoksa mahkemeye mi döner iş.

yada kendi kendimize bi yere çarptık, eksper geldiğinde cam filmini bahane edebilir mi ? ki bunun cevabını vermişsin teşekkürler.

Osman Bahadır
09-10-2012, 21:43
:icon_tup: aynen abi bende bunu kastediyorum, kazada karşı taraf 'hop dur bakalım' derse polis memuruna, sadece cam filminden ceza mı yeriz, yoksa mahkemeye mi döner iş.

yada kendi kendimize bi yere çarptık, eksper geldiğinde cam filmini bahane edebilir mi ? ki bunun cevabını vermişsin teşekkürler.

Buna eksper değil hakim karar verir. Eksper karar verirse itiraz eder, mahkemeye taşırsın.

darkmoon
09-10-2012, 21:48
niye olmasın mantiken çok mantıklı ... kasko fabrikasyon ojinal aracınızı sigortalıyor siz aracınıza illegal yasal olmayan bir şey takıyorsunuz ve bu şey görüşüde engelliyor üstüne yani kazaya mahalde verici bir şey siz bunu araca yapıyorsunuz ve bu yüzden kaza yapıyorsunuz kasko neden bu kazanın zararını ödemek zorunda kalsınki...

isterse ödemeye bilir sigorta neticede fabrikasyon değerlerde trafiğin sürüşe izin verdiği aracınızı sigortalıyor.. bana gayet mantıklı geldi o yüzden..

m. ali öz
09-10-2012, 21:54
akla karpuz kabuğu mu getirdik acaba :D zaten ödememeye bahane arayan acenteler fazla.

Frid
09-10-2012, 21:57
alkollü halde bile karşılanabilecek duruma gelmişken cam filmi vızırtı sadece

darkmoon
09-10-2012, 21:59
öderler neticede müşteri kaybetmek istemezler heleki eski müşterileri ise hiç sıkıntı çıkartmazlar zaten rekabet var hepsi birbirinden müşteri kapma derdinde.. ama filmden dolayı ödememe hakkınada sahiplerdir bana göre ödemek istemezselerde ödemeye bilirler..
araç sahibi mahkemeye verse sigortayı.. mahkeme bile sigortayı haklı bulur neticede trafikden camlarda film olduğuna dair kağıtta alırsa sigorta.. araç sahibi bence bir şey yapamaz..

b.ustaoglu
09-10-2012, 23:47
ben daha önce ki arabam clio ile kaza yapmıştım. araç pert oldu ve ön cam dahil tüm camlarda koyu renk film vardı. böyle birşey aklıma gelmemişti bile :) sorun çıkmadı aracın piyasa değerini verdiler :)

yani sıkıntı çıkacağını sanmıyorum ama böyle bir şey gündeme gelirse de "yok kardeşim ödemeyiz" filan derler mi bilemedim de :D

Mertİ.
09-10-2012, 23:52
artık çevre kameralarını bile izleme yoluna gittiler diye biliyorum(farlar kapalı olayı örnek). bu müşteri sigortacı ilişkisinede dayanır ama ön camda film olması fark etmez bence.

JusticeForAll
09-10-2012, 23:56
burası türkiye burda herşey olağanın dışında bunu da yaparlar yakında

tayreep_john
10-10-2012, 02:55
çok saçma +100.000 euro luk bi aracın ön camını film var diye kazada karşılamıcaklar direk cinayet sebebi :)

Nightfish
10-10-2012, 06:21
Olmaz öyle. Camların yüzüme gelip beni yaralaması için fobim vardı, koruma filmi çektirdim dersin olur biter.

darkmoon
10-10-2012, 06:53
kasko şayet ödemek istemesse çok rahat ön camdaki filmi bahane gösterebilir.. neticede öncama illegal yasal olmayan ve trafik kanununda cezası olan bir uygulama yapıyorsunuz..

şayet ödemek istemesse bal gibidide ödemez trafik şubesinden kendi ekspertlerinden gerekirse teknik ensitüden bile rapor alır aracın ön camında film olduğuna görüşü engellediğine yasal olmadığına illegal olduğuna dair... araç sahibide mahkemeye gitsin bir şey elde edemez..

alerjin varsa psikolojik fobin varsa yasada buda var gidiyorsun filmi taktırmadan önce heyetten geçip rapor alıyorsun göz alerjim var güneş alerjim var yada diğerleri heyet raporu alırsanız zaten o film yasal oluyor kasko trafik hiç bir şey yapamaz ceza bile kesemez..

Ama öyle kazadan sonra olaki bu tip bir şeyle karşılaşsanız derseniz alejim var bunun ispatıylada yükümlüsünüz gene mahkemenin belirlediği devlet hastanesinde heyete girmeniz rapor almanız gerekir bunun ispatı için.

Ama tabi bunlar tamamen hayali şeyler hiç bir kasko şirketi bunlarla uğraşmaz.. tam aksine çok yardımcı oluyorlar müşterilerinin işlerini çok kolaylaştırıyorlar hatta bazı normalde olmaması gereken şeylerine bile göz yumup sıkıntı çıkartmadan ödemelerini yapıyorlar.. öyle önde cam filmi var diye para ödemeyen bir sigorta şirketinin elinde zaten müşteri kalmaz güven itimat vermez. o zihniyetteyse cam filmine gelene kadar o sigorta şirketi pek çok şeyi bahane edip ödeme yapmayabilir..

darkmoon
10-10-2012, 07:21
birde ekleme daha yapıyım 2000 li yıllardan sonra pek çok aracın zaten ön camı patlamaz cam oldu.. olaki patlayan cam olsun araç sahibine sorarlar niye saydam patlamayan cam filmi çekmedinizde renkli çekdiniz diye..

Nightfish
10-10-2012, 07:35
birde ekleme daha yapıyım 2000 li yıllardan sonra pek çok aracın zaten ön camı patlamaz cam oldu.. olaki patlayan cam olsun araç sahibine sorarlar niye saydam patlamayan cam filmi çekmedinizde renkli çekdiniz diye..

Fobim var dersin olur biter :D Şaka bi yana bahane ararlarsa o şekilde, sigortalı da rahatlıkla bahaneler bulabilir. Hakem heyeti çözer sonunda öyle bi olayı da.

CLIORS
10-10-2012, 07:35
illegal = yasal olmayan

darkmoon
10-10-2012, 07:46
Fobim var dersin olur biter :D Şaka bi yana bahane ararlarsa o şekilde, sigortalı da rahatlıkla bahaneler bulabilir. Hakem heyeti çözer sonunda öyle bi olayı da.

illaki zaten konuşduğumuz şey utopik bir şey kasko şirketleri hayatı kolaylaştırmak için varlar zorlaştırmak için değil.. Allah var benim ne nazımı çekmişlerdir normalde yapmayabilicekleri şeylerde bile şahsım adına bana çok yardımcı olmuş mağdur bırakmamışlardır..

ama böyle bir şey olsa heyete bile gidilse sigorta şirketi elinde sağlam argumanlarla gelirse trafikden olsun teknik üniversiteden olsun bu aracın ön camında film vardır ve yasal mevzuata göre illegal ve yasa dışıdır görüntüyü görmeyi engeller kazaya meyil verebilir v.b diye.. araç sahibinin sunabiliceği yasal elle tutulabilir sağlam karşı bir arguman yok.. :)

zaten ona gelene kadar o kasko poliçesinde hangimiz okuyoruzki 3 sayfa karınca duası gibi adamlar onlarca madde koymuşlar imzalayıp geçiyoruz :)
Allah bilir isteseler bizi ne saçma nedenlerden sigortadan bile çıkartabilirler.. :)

Emre Akçay
10-10-2012, 08:30
Ben eski arabamla 3 kere önden kaza yapmıştım. Üçünde de önde cam filmi olmasına rağmen ödediler. Hatta tutanak bile tutturmamıştım. Beyan ile halletmiştik.

bozdemir
10-10-2012, 08:50
Öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Yani film yüzünden ödeme yapmaması gibi bir durum söz konusu olamaz heralde. Olsa bizim sigortacı söylerdi. + sigorta firmasına ortak olan bir arkadaşım var. Az önce ona sordum yok öyle bir şey diyor.

Bazı sigorta acenteleri seçenek sunuyormuş işte poliçede, aracı başkası kullanırsa ödemem vs. şeklin de. O gibi maddelere dikkat etmek lazım.