PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tata Indica

Burak K.
09-10-2012, 22:55
Abime şu linkte ki arabayı almayı düşünüyoruz,zor bi ihtimal ama tanıyan yoktur sanırım ? :D Bu indicalar hakkında bilgisi olan var mı genel olarak nasıl arabadır ?

Tata Indica 1.4 DLX 2005 Model 12.900 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 101142704 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tata-acill-45-binde-kazasiz-dosta-gidecek-araba-101142704/detay)

burkaykalyon
09-10-2012, 22:57
güzel bi jant 5 cm'lik yayla bide yazılımla dadından yenmez :D:D:D

Burak K.
09-10-2012, 22:59
güzel bi jant 5 cm'lik yayla bide yazılımla dadından yenmez :D:D:D

Abime çok zıt şeyler bunlar. :D

burkaykalyon
09-10-2012, 23:02
Abime çok zıt şeyler bunlar. :D

halbuki tam joke machine olur :D

Burak K.
09-10-2012, 23:03
halbuki tam joke machine olur :D

Bi de far karartma yapıp amerikan park yaptık mı :D

burkaykalyon
09-10-2012, 23:16
Bi de far karartma yapıp amerikan park yaptık mı :D

stoplara da folyo...üffff :D

By_HaNNibaLL
09-10-2012, 23:37
ula ceza yedim o arabaya nasil siğacan dana :D

131mirafiori
09-10-2012, 23:40
Uzak durun kardeşim TATA mı aman aman salla gitsin az daha çıkabiliyosanız dacia alın ;)

S!NS!
09-10-2012, 23:43
Bende vardı 1 tane fabrika çıkışlı deri koltuklu hemde :) Benim boy 1,88 arabada recep ivedik gibi duruyordum.. Araç hem küçük hemde koltukları biraz yüksek.. Yani kullanıcak olan çok iri değilse aslında az yakan iyi giden bi araba alınabilir..

ErayCerit
09-10-2012, 23:50
bu paraya alınacak en mantıklı araba olarak görünsede ( model,donanım,kilometre) tatada çalışan bir arkadaşımın sözü var; Alırsın tata,yaparsın Hata :D

Burak K.
09-10-2012, 23:50
ula ceza yedim o arabaya nasil siğacan dana :D

Ahahahah :D Dana dediğin içinde ceza yiyebilirsin bence :D

Uzak durun kardeşim TATA mı aman aman salla gitsin az daha çıkabiliyosanız dacia alın ;)

Niye ki ? :)

Bende vardı 1 tane fabrika çıkışlı deri koltuklu hemde :) Benim boy 1,88 arabada recep ivedik gibi duruyordum.. Araç hem küçük hemde koltukları biraz yüksek.. Yani kullanıcak olan çok iri değilse aslında az yakan iyi giden bi araba alınabilir..

Abim 1.75 falan sanırım,zayıf birisi kilolu değil rahatça sığar o konuda sıkıntı olmaz. :)

driftboy
10-10-2012, 00:00
Tata beladır , ne oldugu belirsiz. 2 3 lira daha ekleyin sandero yada o paralara logan filan alın az yakacak bişey arıyosanız

tdipower
10-10-2012, 00:01
herşeyi yoksayıp dizel ve 2005 model olduğunu varsayarsak bedava bence :)

darkmoon
10-10-2012, 00:08
bu tata nın arazi aracı vardı acayip kelepir :D

Burak K.
10-10-2012, 00:15
Ya aslında bize 2005 ve üstü az yakacak Dizel/LPG max 100 bin km araba lazım aslında max 13 bin'e kadar. Bu da hoşumuza gitti internette kullanıcı yorumlarını okudum pek olumsuz yorum yoktu aslında ?

131mirafiori
10-10-2012, 00:16
Kardeşim geçen sadece küçük sanayiden acemlere kadar yolda 3 tane tata gördüm 2 tanesinde kaporta hasarı yoktu ama kurtarıcıda gidiyordu... 1 taneside kaputu açmış sağda duruyordu ;)

Küçük sanayide 9. blokta köşede tata servisi vardır oraya bi git bak istersen yer gök motoru bitik tata çakılı :D :D

Agah
10-10-2012, 00:25
jantlar 12 inç sanırım. bizim akrabada vardı cok bindim cok kullandım. yanlış anlama ama özetlemek gerekirse kendi paranla kendini ucuruma atmış oluyorsn. alabileceğin en berbat araba bu. bana bedava verseler sadece bakkala gitmek için kullanırım o kadar diyim :)

mechanic
10-10-2012, 08:06
kemikli araba vardır ya hani, bu kılçıklı işte. o kadar sağlam yani ;)

RIDVAN
10-10-2012, 08:12
Bizim arkaadaşta var çok yüksek kilometrelere kadar uzun yolda kullandılar hatırladığım kadarıyla bakımı yapıp ve iyi gidiyordu galiba 3 sene filan oldu aklıma tam gelmiyor ama dizel ve 2005 model olduğunu düşünürsen bedava :) zaten bu paraya bu özelliklerde arabadan yüksek şeyler beklemicen az yakması işini görmesi olucak beklentin ..

darkmoon
10-10-2012, 08:18
birde bu hintlilerden mahindra var tank gibi bazen yolda görüyorum arazi aracınıda kocaman bir şey.

Burak K.
10-10-2012, 08:39
Arabayı iş görsün diye alıcaz sadece başka bi amacı yok. Corsa Van bulunuyo bu fiyatlarla onlarında her yıl muayene vs sıkıntı.

powERS
10-10-2012, 09:36
kısa bi dönem bizdede vardı. kliması manuel otomatiktir. sigortasını buz tutturur sonra sogutma durur buz erıyınce tekrar sogutma baslar :D

turbosu keyıflıdır. canı ısteyınce allah ne verdıyse basar canı ıstemeyınce normale yakın basar :D

ıc kalıtesı sıkıntılı kullanılan malzeme berbat plastıklerın kesımlerı adam öldürür..

Omak
10-10-2012, 09:49
arkadaşın biri bulmuş gelmiş bir gün nereden bulduysa, 3kişi iken kırmızı ışıktan kalkışta yüklü ford 1210 un sellektör çaktığını bilirim

powERS
10-10-2012, 16:50
o değilde neden abine üvey evlat muamelesi ? :D

sende 520 ler a4 ler. abide tata.

powERS
10-10-2012, 16:54
arkadaşın biri bulmuş gelmiş bir gün nereden bulduysa, 3kişi iken kırmızı ışıktan kalkışta yüklü ford 1210 un sellektör çaktığını bilirim

yok artık o kadarda degıl. mercedes fabrıkasında yapılıyo motoru fena sayılmaz.

o sellektor arkadasına yapılmıstır :D

FATİH
10-10-2012, 17:02
tata'nın pick up'ıyla tedaş'daki şefim takla atmıştı ve birkaç sıyrıkla kurtulmuştu. şefin tedavisinden sonra ertesi gün birlikte aracı görmeye gittik tata servisine. servisteki yetkili ile şefim arasında şu konuşma geçti:
yetkili: Allah'tan tata kullanıyomuşsunuz, yoksa başka bi araçta olsaydınız o takladan sonra canınızdan da olabilirdiniz.
şef: ulan tata kullandığımız için bu taklayı attık be adam!

:D :D :D

ozgurluk
10-10-2012, 17:06
Uzunca bir dönem kullandık.

Dinlenip dinlenip kaç derim :)

Ayrıca parçaları da kendisi gibi ucuz değildir, başka modellerle uyumluluğu azdır. Problemdir kısacası.

Burak K.
10-10-2012, 17:12
kısa bi dönem bizdede vardı. kliması manuel otomatiktir. sigortasını buz tutturur sonra sogutma durur buz erıyınce tekrar sogutma baslar :D

turbosu keyıflıdır. canı ısteyınce allah ne verdıyse basar canı ıstemeyınce normale yakın basar :D

ıc kalıtesı sıkıntılı kullanılan malzeme berbat plastıklerın kesımlerı adam öldürür..

Bize bin-git. Bin-gel arabası lazım ya o açıdan bakınca mantıklı gibi duruyor.

40'ı geçmese bile olur abim için. :D

o değilde neden abine üvey evlat muamelesi ? :D

sende 520 ler a4 ler. abide tata.

Abim evlendi kendisi alıyor. :D Bende Antep'e gelince Bursa'da kaldı onlar,bende yakındak kendim için açabilirim böyle bi konu. :D

yok artık o kadarda degıl. mercedes fabrıkasında yapılıyo motoru fena sayılmaz.

o sellektor arkadasına yapılmıstır :D

Sellektör korna falan fark etmez ya :D

tata'nın pick up'ıyla tedaş'daki şefim takla atmıştı ve birkaç sıyrıkla kurtulmuştu. şefin tedavisinden sonra ertesi gün birlikte aracı görmeye gittik tata servisine. servisteki yetkili ile şefim arasında şu konuşma geçti:
yetkili: Allah'tan tata kullanıyomuşsunuz, yoksa başka bi araçta olsaydınız o takladan sonra canınızdan da olabilirdiniz.
şef: ulan tata kullandığımız için bu taklayı attık be adam!

:D :D :D

:D :D :D .

Burak K.
10-10-2012, 17:13
Uzunca bir dönem kullandık.

Dinlenip dinlenip kaç derim :)

Ayrıca parçaları da kendisi gibi ucuz değildir, başka modellerle uyumluluğu azdır. Problemdir kısacası.

Heh çok şükür beklediğim gibi bi yorum geldi. :) Arabanın km düşük,normal bakımları dışında çok arıza çıkarır mı ?

ozgurluk
10-10-2012, 17:40
Heh çok şükür beklediğim gibi bi yorum geldi. :) Arabanın km düşük,normal bakımları dışında çok arıza çıkarır mı ?

Valla dostum çıkarır mı çıkarmazmı bilemem, ben hatırlayabildiğim kadarıyla, dilim döndüğünce yaşadıklarımı aktarayım sana.

Biz genel olarak turbosundan ve aküden( pahalı ve zor bulunun değişik bi parçası vardı tam hatırlamıyorum) problem yaşıyorduk.

Ha bide şarj dinamosundan olsa gerek uçak gibi sesler falan geliyordu bir ara :)

Elektronik olarak da ciddi sıkıntılar yaşamıştık. Arabayı açabilmek için anahtarlığı doğru açıda tutmak falan gerekiyodu, bildiğin fotoselli ışığın altında dans etmek gibi bi durum yani :)

Bunlar aklıma gelen problemlerdi. Sonra baktıkki bu araba dikiş tutmayacak. 10 numara yağ koymaya başladık. Başlarda mazotla karıştırıyoduk, inanırmısınız bilmem ama az bi süre sonra hiç mazot koymadan, sek 10 numara yağ katıyoduk araba banamısın demiyodu :)

Kiminiz inanır kiminiz inanmaz, herkese saygım var. Ama inanın 2 seneye yakın sadece 10 numara yağ katarak kullandık. Çok nadiren aralarda mazot kullanıldı. Ve mazot kullanıldığında bildiğin bir amerikan arabası gibi resmen içiyodu. Sanıyorum enjektör mekanizması yağdan dolayı genişlediğinden.

Merak ettik bigün servise soktuk motoru ne durumda görmek için. Çünkü motor yer artık kendini diye düşünüyoruz. Neyse götürdük servise. Servis motorun temizliğine şaştı kaldı. Bizde şaştık :) Motoru, bakımlı araçlara taş çıkartacak durumdaydı ..

Velasıl kelam, benim gözümde motor olarak sağlam diğer aksamlar konusunda 5 para etmez.

Burak K.
10-10-2012, 17:50
Valla dostum çıkarır mı çıkarmazmı bilemem, ben hatırlayabildiğim kadarıyla, dilim döndüğünce yaşadıklarımı aktarayım sana.

Biz genel olarak turbosundan ve aküden( pahalı ve zor bulunun değişik bi parçası vardı tam hatırlamıyorum) problem yaşıyorduk.

Ha bide şarj dinamosundan olsa gerek uçak gibi sesler falan geliyordu bir ara :)

Elektronik olarak da ciddi sıkıntılar yaşamıştık. Arabayı açabilmek için anahtarlığı doğru açıda tutmak falan gerekiyodu, bildiğin fotoselli ışığın altında dans etmek gibi bi durum yani :)

Bunlar aklıma gelen problemlerdi. Sonra baktıkki bu araba dikiş tutmayacak. 10 numara yağ koymaya başladık. Başlarda mazotla karıştırıyoduk, inanırmısınız bilmem ama az bi süre sonra hiç mazot koymadan, sek 10 numara yağ katıyoduk araba banamısın demiyodu :)

Kiminiz inanır kiminiz inanmaz, herkese saygım var. Ama inanın 2 seneye yakın sadece 10 numara yağ katarak kullandık. Çok nadiren aralarda mazot kullanıldı. Ve mazot kullanıldığında bildiğin bir amerikan arabası gibi resmen içiyodu. Sanıyorum enjektör mekanizması yağdan dolayı genişlediğinden.

Merak ettik bigün servise soktuk motoru ne durumda görmek için. Çünkü motor yer artık kendini diye düşünüyoruz. Neyse götürdük servise. Servis motorun temizliğine şaştı kaldı. Bizde şaştık :) Motoru, bakımlı araçlara taş çıkartacak durumdaydı ..

Velasıl kelam, benim gözümde motor olarak sağlam diğer aksamlar konusunda 5 para etmez.

İnanırım tabi yahu niye inanmıyayım. :)

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için,biz en iyisi hiç bulaşmayalım bu arabaya. :) Çünkü abim öyle araba arıza yapsın,gideyim sanayide saatlerimi günlerimi harcıyayım usta usta gezeyim arabayla uğraşayım diyen birisi değil,sadece binip gidecek kendisi çelik jantı bile gereksiz buluyor o derece. :)

Peki o zaman 13.000 liraya kadar 2005 model ve üstü ne alabiliriz ?

nemonomani
10-10-2012, 18:01
kardeş uzak durun bildiğin cinayet

Agah
10-10-2012, 18:05
kısacası alternatiflar araştırın :)

JusticeForAll
10-10-2012, 18:10
corsa van palio van 206 van alınır o fiyatlara

umitkaragoz1988
27-12-2016, 11:12
konu eski ama bir tata kullanıcısı olarak belki tata almayı düşünenler için yol gösterici olur.
kendinde tata indica var. aracı alırken hiç bir beklentim yoktu. çünkü araba tata ne bekleyebilirsinki. elimde 12.500 param vardı. bu paralara anca doğan şahin alabilirdim. bende onun yerine klimalı, 4 cam otomatik, dizel, 119 bin km de tata almaya karar verdim ve aldım. açıkcası yolda 100 km yi geçince arabada herhangi bir titreme gibi hiç bir şey olmuyor ama 100 ü geçtikden sonra araba güvensizliğini hissettiriyor. yani bu arabayla 100 ü geçmiceksin. zaten biraz ağır hızlanıyor.
aracın elektrik aksamı berbat. size masraflar açabilir. bana çok açtı. aracın gaz pedalı çok sağda bu benim için sorun. aracın iç döşemeleri çok zayıf. ve plastik aksamları çok kalitesiz. tek avantajı motoru sağlam ve yakıt konusunda az yakıyor. aynı zamanda klimalı ve 4 cam otomatik olması aracı almanızdaki tek nedenler olabilir. aynı zamanda araç dışdan ufak duruyor ama aracın içi geniş. arka koltukda oturanlar gayet geniş alan bulabiliyor. ama bagayı çok dar. çocuğunuz varsa bir bebek arabasını koyabilirsiniz sadece baska bişey koyamazsınız.
sen bu arabayı neden aldın derseniz. dizel ve klimalı olması beni çeken tarafı oldu. başka bir alternatif yok. araçdan memnunmuyum.
bu fiyata bu araba alınabilir. elektirik aksamı sorun çıkartmasa memnun olucam. birde konfor kesinlikle aramayın. bu araba sadece getir götür için kullanılabilir. uzak yollara gidiceksen pek tavsiye etmiyorum çünkü araç içeri çok ses veriyor.
benim söyleyeceklerim bunlar. seçim sizin.

birde bu forumda benden başka tata kullanan varmı. varsa buradan bir iletişim kuralım. araç hakkında sorunlar çıktığında birbirimize yardımcı olabilelim.

umitkaragoz1988
09-01-2017, 10:01
arkadaşlar çok fazla tata kullanıcıları yok facebook ve instagram üzerinden ilk kez tata sayfası açıldı katılım sağlayalım. tata kullanıcıları ve tata hakkına bilgiler için
instagram sayfası: @tataotomobilkulubu
facebook sayfası: Tata Otomobil Kulubu | Facebook (https://www.facebook.com/tataotomobilkulubu)

tataotomobilkulubu yazarakda google sayfasından erişebilirsiniz