Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fahri Trafik Müfettişi Yapıştırmış Cezayı

ToNy
10-10-2012, 09:33
Dün eve bir ceza gelmiş, Fahri trafik müfettişi beyefendi tarafından kesilmiş... :mad:

Cezanın sebebi: Seyir halinde iken cep ve araç telefonları ile benzeri haberleşme cihazlarını ele alarak kullanmak.

Ceza ise 72 TL

Benim takıldığım nokta ise cezanın kesildiği yer, Otoyol, anayol, cadde falan değil, direk evimin önü...
Adam resmen evimin önünde bana ceza yazmış, Bildiğiniz ara sokak...

Ben arabayı park edecek yer ararken, ara sokaklarda yollar çok bozuk diye yavaş gittiğimden belkide bana gıcık oldu ve bu cezayı kesti oda bilinmez...

Şimdi ben bu cezayı zorunlu ödeyeceğim,
Bunun için daha önce mahkemeye gitmiş arkadaşlar var mı merak ediyorum ?
Sonuçta sözlü/yazılı beyana dayalı kesilmiş bir ceza var, ispat niteliğinde foto, video kaydı yok...
Bunun için trafik mahkemelerine mi başvurmak gerekiyor, Başvursam iptal ettirme şansım var mı ?
Mahkemeye başvursam acaba bu trafik müfettişi arkadaş o mahkemeye gelir mi ?
Yoksa adam bize cezayı dayayıp sırra kadem mi bastı... ?

rebelh
10-10-2012, 09:36
yinede bi mahkemeye başvurun 1 dilekçe yazmanız yeterli mahkeme günü hakime açıklarsınız en azından şansınızı denemiş olursunuz

daha öncede konusu geçmişti ben plakaya yazılan 2 cezamı iptal etmiştim o sırada orada olmadığımı söyledim

orada olmadığınızı kanıtlayabilecekseniz kesin iptal olur

BURAKALTAC
10-10-2012, 09:42
Bir kaç sene önce bayram günü fahri müfettişin biri karacaahmet mezarlığının içinde park cezası kesmişti bana.Bütün cadde sokak yazan yerleri karalayıp karacaahmet mezarlığı yazmıştı şerefsiz.

M U R A T
10-10-2012, 09:45
yine mi piyasaya çıktı bu güzel insanalar

kelalper
10-10-2012, 09:48
cep telefonu yasak. Ama araba telefonuda yasak. Bi tanıdık avukat arabasında araba telefonu ile konuşurken ceza yemişti. Gitti mahkemeye itiraz etti. Arabanın orjinal ekipmanı telefon girişi yasak mı hayır. Kullanılması yasak mı hayır. Kullanılması yasak değilse bana ne hakla ceza kesiliyor arabayı kullanırken konuşulduğuna dair bir belge kanıt var mı? Yok. Hop ceza iptal edildi.

ToNy
10-10-2012, 09:49
yinede bi mahkemeye başvurun 1 dilekçe yazmanız yeterli mahkeme günü hakime açıklarsınız en azından şansınızı denemiş olursunuz

daha öncede konusu geçmişti ben plakaya yazılan 2 cezamı iptal etmiştim o sırada orada olmadığımı söyledim

orada olmadığınızı kanıtlayabilecekseniz kesin iptal olur

Cezanın kesildiği güne baktım, 22 Eylül Cumartesi günü 13:25 de kesilmiş,
Bu tarihte benim o bölgede olma ihtimalim var, çünkü c.tesileri iş durumuma göre çalışıyorum...
Fakat evin önünde araba dururken içinde oturuyorken de konuşmuş olabilirim, Aracı haftada bir kullandığımdan çalıştırıp 5-10 dakika oturuyorum içinde, belkide böyle bir ana denk geldi adam gördü yazdı cezayı ki saate bakılırsa böyle birşeyin olma ihtimali çok yüksek...
Şuan hiç ispatı olmayan sadece sözlü bir beyanla 55 lira ödeyeceğim...
Trafik mahkemesine başvurmak uzun bir iş mi, ?
Daha önce hiç başvurmadım, kısa bir iş ise uğraşabilirim...

ozgurluk
10-10-2012, 09:55
Az önce bizede aynı cezadan geldi.

Şu an antalya'da uçan kuşa ceza kesiyorlar.

Geçen hafta, seyir halindeyken telefonla konuştum için 72 lira ceza yemiştim. Polis durdurdu ve dedi ki köşede muhbirimiz vardı telefonla konuşuyordunuz. İtiraz etmedim, neticede haklıydı. 72 lira bir ceza yedik.

Şimdi sabah tekrar ceza gelmiş bi 72 daha kösmüşler. Başka bir maddeden yazmışlar bu sefer.

Anlaşılan herkese ceza kesiyolar şu sıra. Neden acaba :)

Cliosportve
10-10-2012, 10:02
Geçmiş olsun pampa :(
Bu fahri denilen adamlar tam olarak neci ?
Görevleri sokak sokak gezip insanların açığını kollamak mı
Ben esas bu duruma takıldım ?

Senin sokak çünkü zaten normaldede karışık sokak
Bula bula seni mi bulmuş

ToNy
10-10-2012, 10:03
Az önce bizede aynı cezadan geldi.

Şu an antalya'da uçan kuşa ceza kesiyorlar.

Geçen hafta, seyir halindeyken telefonla konuştum için 72 lira ceza yemiştim. Polis durdurdu ve dedi ki köşede muhbirimiz vardı telefonla konuşuyordunuz. İtiraz etmedim, neticede haklıydı. 72 lira bir ceza yedik.

Şimdi sabah tekrar ceza gelmiş bi 72 daha kösmüşler. Başka bir maddeden yazmışlar bu sefer.

Anlaşılan herkese ceza kesiyolar şu sıra. Neden acaba :)

Aylık Kdv tahakkuk fişinin damga vergisi 22,85 TL
Bu cezanın ise indirimli ödersek 55 TL

TR de 15-16 Milyon araç var, Ayda 250.000 kişiye kesseler sırf bu cezayı,
Kılçıksız 13-14 Milyon TL, Acaba neden... :)

ToNy
10-10-2012, 10:04
Geçmiş olsun pampa :(
Bu fahri denilen adamlar tam olarak neci ?
Görevleri sokak sokak gezip insanların açığını kollamak mı
Ben esas bu duruma takıldım ?

Senin sokak çünkü zaten normaldede karışık sokak
Bula bula seni mi bulmuş

Aynen pampa adam aramış aramış evimin önünde beni bulmuş, helal olsun valla ne diyelim... :)

Cliosportve
10-10-2012, 10:08
Aynen pampa adam aramış aramış evimin önünde beni bulmuş, helal olsun valla ne diyelim... :)

Belli dönemlerde belli başlı şeylere takık oluyorlar anladığım
Bu bir kervan bu bir furya gibi düşünüyorum
Cam filmleri furyası vardı bir ara geldi geçti baya bir kişi ceremesini çekti
Bir ara egsozlara fena takılmışlardı onlarda baya can yaktılar
Şimdi anladığım fahri müfettişler moda
Bu furyadanda çok canlar yancak çokk

Dodoo
10-10-2012, 10:14
Canları sıkılıyor işte :)

exca-
10-10-2012, 10:18
bende daha yeni yedim fahriden site çıkışından sola dönüyorum ordan u dönüşü cezası kesmiş,daha şimdi ödedim cezayı 54tl. Bir adet dilekçe ve bir dosya dolusu ek belge eşliğinde trafik mahkemesine gidip itirazımı yapıcam öğle tatilinden sonrada..

ozgurluk
10-10-2012, 10:19
Aylık Kdv tahakkuk fişinin damga vergisi 22,85 TL
Bu cezanın ise indirimli ödersek 55 TL

TR de 15-16 Milyon araç var, Ayda 250.000 kişiye kesseler sırf bu cezayı,
Kılçıksız 13-14 Milyon TL, Acaba neden... :)

Tamamen duygusal :)

ToNy
10-10-2012, 10:21
bende daha yeni yedim fahriden site çıkışından sola dönüyorum ordan u dönüşü cezası kesmiş,daha şimdi ödedim cezayı 54tl. Bir adet dilekçe ve bir dosya dolusu ek belge eşliğinde trafik mahkemesine gidip itirazımı yapıcam öğle tatilinden sonrada..

İtirazını yaptıktan sonra beni de bilgilendirirsen çok sevinirim... :)

Osman Bahadır
10-10-2012, 10:24
Cezayı fahri trafik müfettişi veya trafik polisinin yazması birşeyi değiştirmez. Yetki sahibi kimse yazdığı cezayı ispatlamak zorunda değil. Siz eğer aksini iddia ediyorsanız ispatlamalısınız. Örneğin o an orada olmadığınızı veya ceza konusu fiili işlemediğinizi ispatlayabilirseniz cezanız iptal edilir, fahri trafik müfettişi hakkında da inceleme başlatılır.

timucintt
10-10-2012, 10:27
telefon yasak değil... seyir halinde isen, istersen tarlada sür o zaman yasak :) normal cezaa kesilmesi...

Mikrop_Ali
10-10-2012, 10:33
Banada olmadigim yerde yazdi mufettis. Baya ugrastim mahkeme filan vs orda olmadigima dair ispat resmi bele bile verdim mahkemeye ama iptal etmediler. Mufettisler gicik olunca yaziyor malesef

ToNy
10-10-2012, 10:33
Cezayı fahri trafik müfettişi veya trafik polisinin yazması birşeyi değiştirmez. Yetki sahibi kimse yazdığı cezayı ispatlamak zorunda değil. Siz eğer aksini iddia ediyorsanız ispatlamalısınız. Örneğin o an orada olmadığınızı veya ceza konusu fiili işlemediğinizi ispatlayabilirseniz cezanız iptal edilir, fahri trafik müfettişi hakkında da inceleme başlatılır.

Bilgilendirme için teşekkürler... :)

telefon yasak değil... seyir halinde isen, istersen tarlada sür o zaman yasak :) normal cezaa kesilmesi...

Benim takıldığım nokta evimin önü olması,
Cezada; İstanbul caddesi, sahil yolu vs. gibi bir yer yazsa hiç itiraz bile etmeden ve bu konuyu açmadan öderdim... :)
Fakat evimin önü olunca kıllandım açıkçası, daha geçen gün park yeri muhabbetine biriyle tartıştım evimin önünde, bir sürü komplo teorisi geliyor aklıma... :D