PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni aracıma ses sistemi?

cXe
10-10-2012, 11:38
merhaba arkadaşlar, dün sabah itibariyle 2006 model ford fiesta almış bulunmaktayım . yaklaşık 10 ay kullandığım corsa 1.7 den söktüğüm ses sistemi hali hazırda mevcut, yeni sistemimi kurarken sizlerin önerileri benim için çok değerli.

elimdekilerin listesi
-jameson 6900 ana ünite (1 anfi çıkışı)
-xetec 600.1 d sınıfı mono amfi (2ohm da 600 rms güç)
-pioneer 309d4 subwoofer (400 rms)
-4ga kablo seti

ilk sorunum; orjinal teybin kodu. bu kodu servise yada tamirciye gitmeden nasıl öğrenebilirim, birkaç forum sitesinde çalışan programlardan bahsetmişler eğer cidden böyle bir program varsa yardımlarınızı bekliyorum :)

ikinci sorun; orjinal teyp kullanmak zorunda kalırsam deck çevirici seçimini neye göre yapmam gerek. 10 liradan başlayıp 150 liraya kadar çevirici var.

aklıma gelen birkaç soru daha var ama onları ilerleyen mesajlarda bu işten anlayan kişilere sormak istiyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Harun S.
10-10-2012, 14:25
2. soruna cevap vermeye çalışıyım. Ben vw'nin orjinal teyp'ini kullanıyorum. A.S.S Mark Deck çevirici ile amfi girişini bağladım (20tl). Fakat montajını yapan arkadaşım çeviricide tetikleyici yok yani kontak açmadan amfi devreye girmez dedi. Ama 10cm'lik bi kablo yardımıyla sorunu giderdi. Sıkıntısız çalıştırdı ve 1 senedir sorunsuz kullanıyorum. Yani 150tl gibi uçuk bi rakamlar vermeye gerek yok bence. Ama Sound Magus yada Cadence gibi markalarda kullanabilirsin. Onlarda tetikleyici bulunur. Sound Magus fiyatı 50 lira cıvarında.

cXe
10-10-2012, 17:40
tek sorun tetikleyici ise 15-16 lira civarlarında tetikleyicili deck çeviriciler çıkmış onlara yönelirim. farklı markalarla ses kalitesini kıyaslama imkanınız olmamıştır sanırım?

murat_ileri
10-10-2012, 18:17
2006 modellerde hem cd hemde kaset çalar çıktı piyasaya sendeki cdli ünite ise jamesonu hiç takma kaliteli bir dönüştürücü al. ass genel anlamda memnun kaldığım bir üründür, çevirici ayarını yaparkende min seviyede tutmaya özen göster.

extrem_015
10-10-2012, 19:06
vay toprağım hayırlı olsun fiestan allah kaza bela vermesin
elindeki jamesonu taksan araca yakışmaz çok sırıtır
çevirici işinde Audison çok güzel,tamam 100 lira gibi bir fiyatı var,biraz pahalı ama sonuçta bir kere alacaksın ses kaybına çok uğramadan orijinal ana ünite ile keyfine bakacaksın
piyasadaki adi markalardanda alabilirsin ama ses kaybı oldumu istediğin verimi alamassın

sonra bası bir ters takarsın bir düz takarsın :D

cXe
10-10-2012, 22:17
vay toprağım hayırlı olsun fiestan allah kaza bela vermesin
elindeki jamesonu taksan araca yakışmaz çok sırıtır
çevirici işinde Audison çok güzel,tamam 100 lira gibi bir fiyatı var,biraz pahalı ama sonuçta bir kere alacaksın ses kaybına çok uğramadan orijinal ana ünite ile keyfine bakacaksın
piyasadaki adi markalardanda alabilirsin ama ses kaybı oldumu istediğin verimi alamassın

sonra bası bir ters takarsın bir düz takarsın :D
sağolasın kardeşim allah cümlemizi kazadan beladan korusun birazda fiesta style takılalım bakalım :D

100 lira çok fiyat be, murat beyinde dediği gibi bu cd çaları focus 2 den biliyorum eğer focus dakinden farkı yoksa cidden on numara bir ürün. aslında pioneer 1400 ana ünite almakta aklımda var (çift amfi çıkışlı, frekans kesimleri ve daha bir çok özelliğe sahip 130-140 tl'lik bir ünite :D) ama cd çaları sokünce üstünden kodu çıkmama ihtimali var.

ma audio nun deck çeviricileri nasıldır?

cXe
10-10-2012, 22:19
2006 modellerde hem cd hemde kaset çalar çıktı piyasaya sendeki cdli ünite ise jamesonu hiç takma kaliteli bir dönüştürücü al. ass genel anlamda memnun kaldığım bir üründür, çevirici ayarını yaparkende min seviyede tutmaya özen göster.

çeviricinin üstünde ayar olduğundan haberim yoktu, her markada var mıdır bu ayar kısmı?

murat_ileri
11-10-2012, 00:44
her markada %90 oluyor. benim tavsiyem öncelikle anfinin ayarlarını yaparak max %90 gain açın, sonra her iki kanal içinde aynı derecede açarak yavaş yavaş ses seviyesini ayarlayın, teybin ses ayarın bass 0 tiz +7 olarak kalırsa istenilen tonu en temiz biçimde alırsınız. teybin ses çıkışları gerçekten iyidir, ben zamanında oem teyp ve 2 kapı hoparlörü ile 1 ohm mono sürerek 4 tane 250 watt rmsli 30 cm bas bağladım, aynı sitemi hiç değiştirmeden sadece ana ünite değişimini kenwood ile yaptığımızda seste hiçbir fark görmediğimiz gibi bass tonlarda yumuşama bile yaşamıştık.

ruudvan
11-10-2012, 02:25
Tetikleyicinin bu işte cok mantıgı yokta audıson unda cok mantıgı yok bu suna benzer mp3 calar var ipod var öyle düşün kalite ayrı olaydır.butun cevırıcıler ısını gorur ama azıcık bılındık marka alınmasında fayda var.

cXe
11-10-2012, 06:46
her markada %90 oluyor. benim tavsiyem öncelikle anfinin ayarlarını yaparak max %90 gain açın, sonra her iki kanal içinde aynı derecede açarak yavaş yavaş ses seviyesini ayarlayın, teybin ses ayarın bass 0 tiz +7 olarak kalırsa istenilen tonu en temiz biçimde alırsınız. teybin ses çıkışları gerçekten iyidir, ben zamanında oem teyp ve 2 kapı hoparlörü ile 1 ohm mono sürerek 4 tane 250 watt rmsli 30 cm bas bağladım, aynı sitemi hiç değiştirmeden sadece ana ünite değişimini kenwood ile yaptığımızda seste hiçbir fark görmediğimiz gibi bass tonlarda yumuşama bile yaşamıştık.

hadi ya :D bahsettiğin oem ünite hangi arabanındı :D fiestanın hoparlörleri nasıl bilmiyorum ama focusda şöyle bir özellik vardı; basları +7 ye getirdiğimde ses seviyesi 15e kadar normal artıyordu 15den sonra baslar sabit kalıp sadece müzik seviyesi yükseliyordu o nedenle çok kaliteli bir ses veriyordu.

cXe
11-10-2012, 06:50
MA audio deck converter anfi çıkışı olmayan araçlar için - Aksesuar ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 99627373 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-ma-audio-deck-converter-anfi-cikisi-olmayan-araclar-icin-99627373/detay)

AMPFİ ÇIKIŞI OLMAYAN TEYPLERE AMPFİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ KİT 16.90 TL - Aksesuar ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 101488963 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-ampfi-cikisi-olmayan-teyplere-ampfi-donusturucu-kit-16-90-tl-101488963/detay)

ilandaki çeviriciler nasıldır, ikinci el ma audio bana daha iyi gibi geldi

TT_BOY
11-10-2012, 07:04
audison connect kullanıyorum menmunum , bence ilerde canını sıkıcak bi durum oluşmaması için kendini ispatlamış markalarla çalışman iyi olur ..

HakanCanik
11-10-2012, 09:54
Bundan 6 Ay önce 2009 Transitimde kullanmıştım . Garip bi markası vardı 25 liraya almıştım. Sürekli sorun çıkarıyordu , Seste kesilme Sesin gidip gelmesi gibi. Sonradan Cadence Çevirici almıştım 40 Lira gibi bi fiyata kadar hiç sıkıntı Çıkarmadı.
Pioneer Tsw308
Jameson 505 ile kullanmıştım.

Harun S.
11-10-2012, 12:26
tek sorun tetikleyici ise 15-16 lira civarlarında tetikleyicili deck çeviriciler çıkmış onlara yönelirim. farklı markalarla ses kalitesini kıyaslama imkanınız olmamıştır sanırım?

Malesef başka bir marka ile kıyaslayamadım. A.S.S zaten piyasada oldukça bilinen bir marka olduğundan direk aldım diyebilirim. Dediğim gibi herhengi bir sorunlada karşılaşmadım 1 yıldır. Tavsiye ederim.

murat_ileri
11-10-2012, 16:10
Tetikleyicinin bu işte cok mantıgı yokta audıson unda cok mantıgı yok bu suna benzer mp3 calar var ipod var öyle düşün kalite ayrı olaydır.butun cevırıcıler ısını gorur ama azıcık bılındık marka alınmasında fayda var.

kalite konusunda audison connection serisi ürünlerinin tartışılmasını bile gereksiz bulurum, ama kullanılacak sisteme göre seçim yaparsak gereksiz masraf edilmiş olacak.

hadi ya :D bahsettiğin oem ünite hangi arabanındı :D fiestanın hoparlörleri nasıl bilmiyorum ama focusda şöyle bir özellik vardı; basları +7 ye getirdiğimde ses seviyesi 15e kadar normal artıyordu 15den sonra baslar sabit kalıp sadece müzik seviyesi yükseliyordu o nedenle çok kaliteli bir ses veriyordu.

2006 fiestanın oem ünitesiydi, seninde yukarıda bahsettiğim gibi ses seviyelerinde belirli oranda bypass yapabiliyor.

cXe
11-10-2012, 19:12
peki focus ile hoparlörleri aynı mı?

cXe
11-10-2012, 19:29
teybi söktüğümde üstünde kodu yazmıyorsa nerden bulabilirim?

deck çevirici teybi sökmeme gerek kalmadan direk arka hoparlörlere bağlasam olur sanırım ama amfi kablosunu çekerken kutup başını çıkarınca teyp yine koda girecek. aküye paralel akü atıp voltajı düşürmeden amfi kablosunu bağlarım ama yaşadığım yer kütahya geçen sene -29ları gördük öğrenci olduğum içinde haliyle hergün çıkarmıyorum arabayı o nedenle akü bitince yine koda girecek o nedenle önce kod işini halletmem gerek sanırım.

murat_ileri
11-10-2012, 21:48
her ili mesajınada buradan cevap vereyim, focus ile fiesta kapı hoparlörleri aynı sadece ana üniteleri farklı olabiliyor. sendekinin resmini çekip burada paylaşırsan benim kullandığım ünitemi söyleyebilirim. kodu ya internetten indirdiğin programlarla yada servisi arayıp telefonla sorarsan öğrenebilirsin (yolda kaldım aracı çalıştırdım ama şuan teyp kod istiyor gibi bahane bul) teybi söküp elektrik bağlantısını ellemeden çeviriciyi baglayabilirsin (biraz zor olur ama olur :)) araçta çift akü kullanacaksan stingerın ayırıcı rölesini kullanmak zorundasın yoksa akülerin normalden daha erken biter

cXe
12-10-2012, 09:58
fotoğraf temsili değil benim arabanın, daha önceden teyp takıldığı izlerden belli o nedenle büyük ihtimal üstünden çıkacak kodu ama her ihtimale karşı nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmek gerek :)

http://f1210.hizliresim.com/12/d/dvkpr.jpg

deck çeviriciyi teybin arkasına bağlamayıp arka hoparlör kablolarına paralel çekip deck çeviricyi bagaja koysam hem 4 hoparlör aktif olsa hemde bas aktif olsa nasıl olur?

murat_ileri
12-10-2012, 18:52
daha önce takan arkadaş bilmediği için çok fazla zedelemiş, 4 tane teyp cıkarma aparatını çapraz keserek kilit yerinden çıkartabilirsin. bahsettiğim ana üzite bununla aynı, ister teybin arkasına istersen bağaja koyabilirsin ama en mantıklısı teybin arkasına koymak. hem gelen kabloları arayarak zaman kaybetmezsin hemde dagınık şekilde durmaz daha sağlıklı olur.

cXe
12-10-2012, 21:10
peki arka hoparlör kablolarına paralel çeksem 4 hopralör+subwoofer nasıl olur? büyük ihtimal deck çeviriciye gelen voltaj azaldığı pek mantıklı bir iş olmaz

murat_ileri
12-10-2012, 23:00
peki arka hoparlör kablolarına paralel çeksem 4 hopralör+subwoofer nasıl olur? büyük ihtimal deck çeviriciye gelen voltaj azaldığı pek mantıklı bir iş olmaz

sorun olmadan kullanırsın zaten çevirici gelen elektrik sinyallerini abzorbe etti için senin hoparlör çıkışında önemsenmeyecek derece düşüş yaşatır. daha öncede yazmıştım bir çok oem ünitede bu şekilde sistem kurdum ayarlarını güzel yaparsan seni fazlasıyla mutlu eder.

cXe
13-10-2012, 08:35
önümüzde ki hafta büyük ihtimal elim boş olacak, montajı yaparken foto çekerek diy bölümüne de eklemeyi düşünüyorum. sonucunu tekrar burdan paylaşırım başta murat beye olmak üzere yardım eden arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım :)

murat_ileri
13-10-2012, 17:44
aklına takılan sormak istediğin konu olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırız.

cXe
14-10-2012, 12:13
tebin kodunu bulduk kuracağım sistemde oem ana ünite kullanacağım kesinleşti bide böylesini deneyelim bakalım :)

birkaç sorum olacak;
1. 2006 fiesta için amfi kablosunu nerden geçirmeliyim? en kötü ihtimal direksiyon milinin yanından geçirim diye düşünüyorum.
2. deck çevirivinin tetik voltajını ana ünitenin hangi kablosundan almalıyım?
3. amfiyi bas kabinin üstüne montelem sakıncalı mı koltuk altında mı dursun?
4. deck çeviriye gireceğim hoparlör kablolarını kesmeden delmeden deck çeviricye bağlama imkanım var mı?
5. amfinin şase kablosu için pek arabayı delme taraftarı değilim, delmeden şase alınacak en mantıklı yer neresi olur?
6. ana üniteyi yerinden çıkarmak için ne kullanmalıyım? meyve bıçağı, törpü, çay kaşığı kullananlar varmış? corsanın kini sökerken 4 tane küçük saatçi tornavidası çok rahat işimi görüyordu buda görür mü acaba?

murat_ileri
14-10-2012, 17:31
1. en kolay yol direksiyon milinin ordan çekmen olur.
2. oem ünitede tetik çıkışı yok onun için bi anahtar kullanman gerekli (yüksek sesten ceza yemeni önler :))
3.anfini kabin üstüne asla monte etme yolda ileri geri hareket edip hem rca girişlerini kırar hemde zamanla elektrik kabloların yerinde çıkar ( sabit kullanmak en iyidir)
4.plastik kablo bıcakları ile kullanabilirsin ama pek saglıklı olmuyor, en iyi soyup bağladıktan sonra lehimlemek
5. arka koltukların sabitleme vidasına bağlayarak şaseleme yapabilirsin. korozyon yapmaması için kablo başlığına lehin yapıp o şekilde bağla.(komple lehim ile kapla ve lehin pastası yerine reçine kullan)
6.pioneerların teyp çıkarma aparatının ucunu çapraz olarak keserek kullan, kalınlık en boy açısından en ideali o.

maddelere doğru cevapları vermek için o şekilde yazdım yanlış anlaşılmam umarım.

cXe
14-10-2012, 21:18
gayet doğru anlaşıldın ustam ama tek sorun pioneer tey sökme aparatında. google dan aratıp baktım ama burdur sanayisinde satılmaz sanırım yada alternatif olarak başka ne düşünülebilir

ruudvan
14-10-2012, 22:05
gayet doğru anlaşıldın ustam ama tek sorun pioneer tey sökme aparatında. google dan aratıp baktım ama burdur sanayisinde satılmaz sanırım yada alternatif olarak başka ne düşünülebilir

tamir yada muzik sistemcilerden birne git rica et ıkı sanıyelık ısı var zaten soksun aparatla bıdaha kullanmıcaksın o aparatı zaten.

cXe
20-10-2012, 19:00
ana ünitenin menüsünde gezinirken BT ON/OFF diye birşey gördüm sanırım bluetooth, eğer bt bağlantısı varsa nasıl aktif edebilirim

murat_ileri
21-10-2012, 01:35
servisten bt aparatını alarak aktif hale getirebilirsin, biraz pahalıdır idare et :D