Orijinalini görmek için tıklayınız : Lancia Delta 1.6 mjet tavsiye ?
Canselmo
10-10-2012, 20:56
Merhaba gecenlerde bi konu açmıştım 159 - insigha diye ikisindende vazgeçtik bütceyi azalttık ...
Az yakan ve geniş ve ilgi çeken bi araç arıyoruz..
Delta
Alırsam kolay satamayacağım belli sadece bunun sıkıntısını yaşıyorum sadece..1 depo ile 1200 km uzun yolda baya ekonomik geldi :D
Legacy
cok oturaklı cok daha güzel duran ağır bi havası var ama kullanmadığım için gidişi veya yakıtı hakkında birşey söyleyemeceğim
Lancia Delta 1.6 Mjet 2010 Model 47.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 101895608 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-konforlu-ve-ekonomik-101895608/detay)
Lancia Delta 1.6 Mjet 2009 Model 45.300 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 101893716 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-beyaz-renk-cam-tavan-otomatik-120-hp-kazasiz-boyasiz-sorunsuz-101893716/detay#)
Subaru Legacy 2.0 TD Elegance 2009 Model 39.000 TL Galeriden satılık ikinci el Gri renk - 100974200 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-bayi-cikisli-2009-subaru-legacy-2-0-td-ss-motors-100974200/detay)
Subaru / Legacy / 2.0 TD Elegance / HATASIZ DİZEL 4 ÇEKER sahibinden.com'da - 73290342 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-hatasiz-dizel-4-ceker-73290342/detay)
Ahmet_28
10-10-2012, 21:08
subaru ...
Canselmo
10-10-2012, 21:12
Km fazla sorun olur mu peki hiç bi bilgim yok legacy ile ilgili
Subarı daha çekiçi, ama lancia da bi o kadar sıradışı geliyor benim gözüme :confused:
çoğu kişi beğenmeyebilir ama mini clubman gibi deltada bence hoş ve tarz bir araç
Hakan Burak
11-10-2012, 01:00
Lancia bence. Parça sıkıntısıda yaşamazsın bakım pahalılığından da şikayet etmezsin. Her parçası Fiat çünkü.
mhmtsrtp
11-10-2012, 01:03
lancia çok kaliteli gözükmüştür her seferinde bana
m. ali öz
11-10-2012, 01:12
lancia delta ' dan lanet eden bi tanıdığım var :) 700 km de motor indi aracın, 4bin deviri dahi geçmemişti devamlı alanya-antalya dümdüz yolda sabit hız gitti geldi.
garanti karşılamadı. olur, olmaz diye birşey yok ama garanti çıldırttı.
lanet olsun lancia adında internet sitesi bile açmıştı 2 sene önce ;)
bu olaydan sonra soğudum bende.
Osman Bahadır
11-10-2012, 01:30
Benim kıçıkırık bravo'nun birebir aynısının biraz afillisine o parayı vereceğime boxer dizel legacy alır, 4 çekeri de, boxer'ı da, subaru'yu da sonuna kadar yaşarım.
punto_multijet
11-10-2012, 08:18
Subaruyu kullanamdım ama Lancia tavsiye ederim. Bizdeki Lancia yaklasık 40k km olduk en ufak sorun sıkıntı cıkarmadı gayet rahat ve konforlu.
mtahakorkmaz
11-10-2012, 08:22
neden lancia delta? aynı motor yeni bravo dada aynı malzeme kalitesi 2side sonuçda ama tabiki subaru hem 4 çeker hem dizel hem sedan daha ne olsun
Erdem K.
11-10-2012, 08:24
legacy daha keyifli olacaktır...
darkmoon
11-10-2012, 08:34
Benim kıçıkırık bravo'nun birebir aynısının biraz afillisine o parayı vereceğime boxer dizel legacy alır, 4 çekeri de, boxer'ı da, subaru'yu da sonuna kadar yaşarım.
Katılıyorum lancia kötü araba değil güzel kaliteli ama bildiğin fiat bravo platformunda üretilmiş bir araç o kadar para ona veriliceğine güzel ağzına kadar dolu bravo alınır..
şu kıyaslamadada gene her zamanki gibi segment farkı var düşünmeden legacy derim tabiki düşünmem bile iki saniye..
legacy segmentinde çok güzel kaliteli bir araç sadece akranlarına oranla iç donanımı ekipmanı zayıf birazda eski kasalarında yani 2006-2007 yılındaki kasalarında ciddi bir izalasyon ve konfor sorunu vardı d segmentine yakışmıyordu spor araç havası vardı sürüşünün.. ama 4 çeker olmasıda ayrı bir artı..
son olarak yeni kasa 2009 model elegance olanın o fiyat olması düşündürücü aracın bir şeyi olabilir perti yada komple boyası değişen parçaları falan çünkü yeni kasa elegancelar en kötüsü 45 bin tl lerden başlıyor.. temizleri elegance olanları 50 bin tl lerden başlıyorki hakediyor 4 çeker d segmenti full araç..
subaru hem 4 çeker hem daha ağır, hem aktarma kaybı daha fazla olacağından daha çok yakacaktır. (2 x 2 = 4)
ama kışın karda gezmek, uludağa kartalkayaya rahat çıkmak için çok güzel bir ulaşım seçeneği olur :)
Bende 1.6 mjet linea var, 1.3 mjetlere göre inanılmaz farklı, yüksek tork çok keyif veriyor, rampalarda bile sırtının koltuğa doğru çekildiğini hissetmek güzel, uzun yolda 4 kişi + 1 bebek :) + bebeğin eşyaları - 4 - 4,5 lt / 100 km arasında seyrediyor.
delta yerıne giulitta ya bak aynı araba nasılsa..
ama 39 olan legacy varken hıcbırıne bakılmaz. tabı o arabada saglamsa dıgerıyle arasında fark var epey.
İbrahim33
11-10-2012, 12:53
Hacimli , 4 çeker , dizel ve spor sedan havası olmasından dolayı , Subaru'yu tercih ederim...
Canselmo
11-10-2012, 13:36
Yorumlarınız için Teşekkür ederim . Legacy kullanan yokmu aramızda _?
darkmoon
11-10-2012, 13:46
ben kullandım eski kasa yani alttaki ilanda olanını 2006 modeldi benzinli konforlu rahat aileye gelir eksisi donanımı.. d segmenti akranlarına göre biraz boş. birde yol sarsıntısını içeri veriyordu gerçi ben tekirdağ çerkezköyde sürmüşdüm yolda toprakdı orda epey bir yol gürültüsünü ve sarsınıtını içeri almışdı asfalt aracı ama genel olarak gayet güzel bir araba alınır..
merttepe
11-10-2012, 14:00
delta hakkında aklınıza takılan varsa yanıtlayabilirim.
Canselmo
11-10-2012, 14:07
delta hakkında aklınıza takılan varsa yanıtlayabilirim.
Teşşekür ederim. Rahatlığı konforu nasıldır ..Antalya lancia servisinde sadece arka koltuklarına oturdum gercekten kanepe gibiydi bizde 5 kişilk bir aileyiz arkası geniş araç arıyoruz..
:D
Özellikle iç plastik aksamından gelen trim sesler ve yoltutuşu hakkında bilgi almak istiyorum
Canselmo
11-10-2012, 14:08
ben kullandım eski kasa yani alttaki ilanda olanını 2006 modeldi benzinli konforlu rahat aileye gelir eksisi donanımı.. d segmenti akranlarına göre biraz boş. birde yol sarsıntısını içeri veriyordu gerçi ben tekirdağ çerkezköyde sürmüşdüm yolda toprakdı orda epey bir yol gürültüsünü ve sarsınıtını içeri almışdı asfalt aracı ama genel olarak gayet güzel bir araba alınır..
peki otomatik şanzuman ne kadar sağlıklı bu araçta ?
Osman Bahadır
11-10-2012, 14:13
Subaru'da otomatik şanzımanı kıran görmedim. Manuelinden(sti hariç) daha sağlamdır.
Simetrik awd ve boxer motor zaten başlı başına bir olay. Yol tutuşu diğer araçlarla kıyaslamak zor.
Klasik japon olduğundan almanlara göre yalıtımda biraz zayıflık hissedilebilir.
T8eD8qGa37w
Subaru's Symmetrical All Wheel Drive (AWD) and Boxer Engine - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=T8eD8qGa37w)
darkmoon
11-10-2012, 14:14
peki otomatik şanzuman ne kadar sağlıklı bu araçta ?
işde onu subaru konusu var sitede orda sorucaksın.. onlar teknik anlamda çok bilgililer bu konularda ben sadece sürdüm aracı ve güzel bir araç aile işi hafif spor yanıda var gidişi falan çok güzel ama teknik kısmını subarucu adam daha iyi bilir.
Edit : Gerek kalmamış açıklama yapılmış :)
merttepe
11-10-2012, 16:18
Teşşekür ederim. Rahatlığı konforu nasıldır ..Antalya lancia servisinde sadece arka koltuklarına oturdum gercekten kanepe gibiydi bizde 5 kişilk bir aileyiz arkası geniş araç arıyoruz..
:D
Özellikle iç plastik aksamından gelen trim sesler ve yoltutuşu hakkında bilgi almak istiyorum
haraketli arka koltuklardan tıkırtı bekliyordum ama olmadı, trim sesi sağ a stunundan geliyor başka yok. italyan arabalarındaki o meşhur tıkırtıyı daha duymadım. (3. seneye yaklaşıyor araç)
Süspansiyonu serttir ama o sertliğe rağmen çukurlarda taktuk vurmaz, hatta bozuk yolu çok iyi absorbe ediyor. ergonomik ve konforludur, hızı hiç hissettirmez ve yolda yormaz.
kötü yanı otomatik şanzıman çok yavaş, tercih etmeyin. hatta bulabilirsen 1.9mjet 190hp 400nm torklu versiyonunu alın, çiple çok güzel olur :)
arkası çok geniş, 1.82yim birkaç kere yatmışlığım var arka koltuklarda :D