Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ps3 kolu ve arduino ile robot kol yapımı

sametozt
10-10-2012, 21:02
Dokuz eylül mekatronik bölümünde okuyorum.Bu yıl bitirme projesi olarak ps3 kolu ve arduino yardımı ile paletli bi arabanın üzerine robot kol yerleştirip bunun kontrolünü yapıcaz. Robot kolu yön tuşlarıyla kontrol edip analog joystick ile de paletli arabanın yönünü dönüşleri vs ayarlıcaz.Bu süreçte arduino ile ilgili yardım alabileceğim daha önce bu tarz projelerde arduino kullanmış birisi var mı ? Robot kolu da plexiglass ve rc servo motor ile halletmeyi düşünüyorum.Bu konuda da fikirlerinizi esirgemezseniz memnun olurum.Şimdiden herkese çok teşekkürler :)
(Bu arada arduino uno kullanıyoruz.)

sametozt
12-10-2012, 12:48
Güncel arkadaşlar yardım bekliyorumm akıl bekliyorum

berkay_aydin
12-10-2012, 12:53
ps3 kolları 2,4ghz değil mi ? Alıcısı nasıl olacak ? Ödev o şekilde değilse 4-5 kanallı kumanda ve alıcı almak mantıklı değil mi ?

sametozt
12-10-2012, 13:02
Şu an arduino üzerinde bluetooh eklentisi var. Ve ps3 kolu çalışır durumda. Bluetoothtan analog kolu oynattığımız zaman x ve y koordinatı şeklinde -120 0 +120 şeklinde veri geliyor. Ps3 kolu kullanma sebebimiz ise hem uzaktan kontrol hem de robot kolunun kontrolü için üzerinde fazlaca tuş bulunması.Daha sonradan eklenti yapılacaksa çok rahat edilir.

therev
12-10-2012, 13:02
bende bahceshir mekatronikde okuyorum. biz samsung telefonlardan yonetiyoruz direk android sagolsun.

sametozt
12-10-2012, 13:04
Aslında bende de galaxy s2 var.Android eklentisini düşünmedim değil ama hem pahalıya çıkacak hem de robot okulda kalacağı için daha kolay kullanılabilir olsun istiyolar.

therev
12-10-2012, 13:31
Aslında bende de galaxy s2 var.Android eklentisini düşünmedim değil ama hem pahalıya çıkacak hem de robot okulda kalacağı için daha kolay kullanılabilir olsun istiyolar.

kendin icin yapmiyorsan maliyeti en ucuzdan bitir ps3 koluna flnda hic bulasmadan basit bir kumandayla

sametozt
12-10-2012, 13:38
Ps3 kolu , paletli robot hazır okulun elınde var.Daha önce öğrencilerin yapıp belli bir noktaya getirdiği bu projenin yazılımını geliştirip zaman kalırsa üstüne eklentiler yapmaya çalışçaz.