PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 7 Göller Bölgesinde nerede kalnır?



Tugral
17-10-2012, 10:02
Bayramdan ufaktan şehri terkedip bir tatil yapalım diyoruz eşimle. Kafa dinlenecek gezilip görülecek yerleri bol olucak ve bu mevsimde gidincede doğal güzelliği bol olsun istiyoruz. Kapadokya veya 7 göller bölgesinde fiyatı düşük manzaralı güzel önerilebilecek bildiğiniz otel varmıdır? Amaç otelde oturmak değil bol gezi olduğu için otelin ucuz olması tercihimizdir

Osman Bahadır
17-10-2012, 11:49
Yedigöller'de Orman İşletmesinin bungalovları var. Ama önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Ayrıca bayramda dolu olabilir.

Yakın köylerde birkaç pansiyon kurmuşlar. Ama bence git gelle uğraşmamak lazım.

Ben olsam ya çadırda gecelerim bir geceliğine, ya da sabah erkenden yedigöllerde olur, akşama kadar yedigölleri gezer, pikniğimi yapar, akşama doğru amasra'ya geçer, geceyi de amasra'da geçirirdim, ki genelde bu şekilde yaparım.

Yedigöllere giderken yanınızda sağlam bir stepneniz, lastik komprasörünüz, lastik şişirme tüpünüz vs olursa ve nispeten stabilize yolda sıkıntı çıkarmayacak bir araçla giderseniz daha iyi olur.

Kapadokya tarafında zaten pansiyondan bol birşey yoktur.

SDR_07
17-10-2012, 12:06
Bende bu konunun devamını sabırsızlıkla bekliyorum bende 1 hafta tatile cıkacagım kurban bayramı bitiminde nereye gideyim manzarası bol dogası güzel alışveriş yapabilecegim yerler meraktayım halen

arkadaşlarım kıbrısa git kaliteli bir otele git dinlen dolaş diyorlar ama kararsızım

bluestain
17-10-2012, 12:59
yeşil ve doğa ile içiçe olmak istiyorsanız 7 göller çok güzel o.b.k nın dediği gibi konaklama imkanı kısıtlı bu mevsimde çadırda kalmak biraz sıkıntılı olabilir geceleri oldukça soğuk oluyor,günü birlik gidip gelmek biraz yorucu olabilir ama yolda geçirilen zaman bile oldukça güzel oluyor,gideceğiniz arabanın yüksek olmasına dikkat ederseniz araca fazla zarar vermemiş olursunuz,biz ilk gittiğimizde araç alçaktı ve 7 göllere 3 km kala aracı yolda bırakıp yürüyerek gidip gelmek zorunda kalmıştık.
giderseniz şimdiden iyi eylenceler.

Tugral
17-10-2012, 13:04
Yol o kadar bozukmu yaw. Bende 407 var o da yerlerde zaten orjinali.

Osman Bahadır
17-10-2012, 13:14
Yol o kadar bozukmu yaw. Bende 407 var o da yerlerde zaten orjinali.

Ben şimdiye kadar hiç gitmediysem 7-8 kez kendi arabamla gitmişimdir. Hepsi de standart c segmenti arabalardı. Hiçbiri de yerden ekstra yüksek değildi. Heryerine de arabayla gittim. Hiçbirinin de altını vurmadım. Çünkü yol altını vurabileceğiniz kadar engebeli bir yol değil. Sadece bozuk bir stabilize yol ve epey uzun sürüyor. Araba muhakkak yıpranıyor. Biraz sabırlı olmanız ve arabanıza pek acımamanız şart :)

Şu sıralarda epey serin ve yağışlı olabilir oralar. Hava durumunu takip etmek lazım. Yağışa denk getirmemek lazım.

Çadır, şu mevsimde çadırınız profesyonel birşey değilse zor olabilir. Günübirlik yapılabilir. Amasra düşünülmezse, yedigöllerden akşam Bolu merkeze geçilip, ertesi gün de bolu gölcük'e gidilebilir. İsterseniz kapadokya tarafına ilerlerken abant'ı da aradan çıkarırsınız.

Ama şu önemli, "doğa olsun, doğal olsun, manzara olsun, alışveriş de olsun otel de" olmaz. Bunların hepsi bir arada bulunursa orası ticarileşmiş, bir doğallığı kalmamış demektir.

Anu
17-10-2012, 14:14
Ben 2 ay önce basık arabayla gittim Yedigöller e, gözler açık olduğu ve çukurlara dikkat edildiği sürece altını vurmazsınız kolay kolay. 2-3 kere seken taş vurdu başka da birşey olmadı. Yol normal bir araç için kötü sayılmaz, ama basık olunca biraz konforsuz oluyor haliyle :) Benim tavsiyem 3 kişilik bir çadır (rahat olması açısından), 2 kişilik şişme yer yatağı ve uyku tulumu veya kalın battaniye-yorgan ile konaklamanızı yapın. Bayramda çadırda kalmak ile ilgili bir sıkıntı olmaz, kalabalık olduğundan güvenlidir. Şişme yatak sizi yer temasından koruyacağı için üstünüzde örtülüyken üşümezsiniz. Ama kalın giysiler götürün, yağmura karşı hazırlıklı olun. Kesinlikle gidilip çadırda kalınması gereken bir yer. Belli olmaz belki ben bile gidebilirim :)

Tugral
17-10-2012, 15:52
Valla öyle çadır madır uğraşamam oralarda muhtemelen. Ben gezeyim otel ucuz olsun sağa sola gideyim yemek için de yerel yerlerin tadlarına bakayım, bol fotoğraf çekeyim akşamda yatmaya gideyim yeter. Daha önce hiç gitmedim neresi nereye yakındır bolu içinde kalsam abant kaç saat? Hadi abanttan sıkıldık yakınlarda başka nereler var doğal güzelliği olan ve bunların ortasında doğru dürüst ucuz bir otel lazım bana.

Anu
17-10-2012, 19:28
Abant Bolu merkezden fazla uzak değil. Yollar düzgün olduğundan seyahat etmesi de hızlı olur. Oralarda benim bildiğim bir de Gölcük var. Minik bir göl, etrafı doğal güzelliklerle dolu yine. Abant ile arası çok uzak değil, yakın sayılır. Ulaşımı da kolay. Google dan aratın, görsellerden beğenirseniz burayı da gezin derim :) Şehire yakın olduklarından kalacak yer problemi de olmaz.

LAST_ZZ
17-10-2012, 19:31
yollar kıs mevsımınde bozuluyor genelde yagıslardan dolayı,bu aralar yollarda sıkıntı yoktur ama cok yavas gıtmek zorundasın,