PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ptt kargo kapıda ödeme sıkıntısı

Rec.O
23-10-2012, 18:01
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta perşembe günü ptt kapıda ödeme ile bir mal gönderdim sahibinden de ilanı gördüğünü söyledi arkadaş.Konuştuk fiyatta anlaştık Ptt kargo ile kapıda ödeme şeklinde yollarmısın dedi, yollarım dedim. Herşeyi ayarladık perşembe günü yolladım. Cumartesi evine ptt kargo uğramış ve evde yokmuş kağıt bırakılmış ama arkadaşın pek umrunda değil sanırım mesaj atıyorum mesajlarıma cevap vermiyor arıyorum telefonlarıma cıkmıyor.Ptt kargoya, kargoyu verirken bak karşıdaki malı kabul etmez ise istediğin fiyatın iki katını ödersin dedi iyi kafam bozuldu ne dersiniz ne yapmalı ? Böyle birşey yaşayan varmı?

metin
23-10-2012, 18:05
istediğin fiyatı değil kargo ücretini bir gidiş birde geliş ödüyorsun

JANJ@N
23-10-2012, 18:13
kargon gönderildiğinde kargo ücretini ödersin sadece, iki kere kargo ücreti ödemiş olacağından kargonun iki katını kastetmiştir

Rec.O
23-10-2012, 18:16
Genede cepten gidiyor işte 40 tl 40 tldir. Şeref.zlere güveniyor yolluyoruz başımıza gelene bak.

GokhanRS
23-10-2012, 18:27
ticaret yapıyorsan riskini katlanmak zorunda kalırsın. malesef bu iş böyle. binlerce mal sattım. arada 10larca böyle totoş çıktı yapacak hiç bişey yok.

doğuşun dediği gibi nesilden nesile bunlar.

tarik
23-10-2012, 19:13
hepsini değil, geri gelirse %20 sini alır. PTT için Kesin bilgi.

nostra
23-10-2012, 20:00
bende ilk defa 2 gün önce ptt kapıda ödemeyle karsa amfi gönderdim..hayırlısı bakalım..

efe_
23-10-2012, 20:24
Kapıda ödeme olayına girmiyor pek kargolar ben tam hatırlamıyorum birşey satıcaktım ama kabul etmediler kapıda ödeme ile

Rec.O
30-10-2012, 17:48
Ş.rfsz herif kargoyu kabul etmemiş adam sanıyoruz işte herkezi.Geri dönmüş 40 tl girdi.geçmiş olsun.

TolgaCtk
30-10-2012, 17:56
gecmis olsun kanka, ne yazikki cok onun gibi i*neler..

Rec.O
30-10-2012, 18:11
aynen kanka sorma aşırı canım sıkıldı.

multispace
30-10-2012, 18:18
kabul etmeme sebebi neymiş ?

nostra
30-10-2012, 19:34
Ş.rfsz herif kargoyu kabul etmemiş adam sanıyoruz işte herkezi.Geri dönmüş 40 tl girdi.geçmiş olsun.

benimde gönderdiğim bi kargo var.. nasıl öğrendiniz kabul etmediğini ? ilk defa kapıda ödeme sistemiyle ürün gönderdim bayramdan bikaç gün önce . pek bi bilgim yok.bekliyorum boş boş.

FATİH
30-10-2012, 19:41
postacı ihbar kağıdı bırakmıştır. alıcı da gidip ptt'ye almamıştır kargosunu ve bekleme süresi geçmiştir kargonun. sonra iade edilmiştir. şayet alıcı kabul etmeseydi direkt iade ederlerdi.

painkller
30-10-2012, 19:59
acı ama gerçek, alıcam diyip insanları yorup almayan insanlar ( sıfat anlamında),almak için can atıpta kazıklanan insanların olduğu bir ülke burası,
geçmiş olsun satılan mal bidaha ne kadara satılacakki bu zarar amorti edilsin :(

peki kapıda ödeme ile şubeye yollanabiliyormu, yani alacak kişi ürün hiç eve gitmeden direk şubeye gönrilerek, şubeden alabiliyormu bu benim aklıma takılan bir soruydu bir südir başlık varken danışmak istedim.

nostra
30-10-2012, 21:22
benim merak ettiğim , gönderdiğim kargonun durumunu nasıl öğreniyoruz? alıcı aldımı , almadımı v.s . barkod numarasını girerek sorgulattım. çıkan sonuç bu.

Kabul Edildi - BURSA(GENÇOSMAN) 22/10/2012 09:51:32

Torbaya Eklendi - BURSA(GENÇOSMAN) 22/10/2012 12:17:36

Sevk Edildi - BURSA(GENÇOSMAN) 22/10/2012 17:29:50

Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - BURSA(BURSA K.İ.M) 22/10/2012 19:36:15

Sevk Edildi - BURSA(BURSA K.İ.M) 22/10/2012 19:36:39

Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - ANKARA(ANKARA KİM) 23/10/2012 08:03:23

Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - ANKARA(ANKARA KİM) 23/10/2012 08:03:28

Sevk Edildi - ANKARA(ANKARA KİM) 23/10/2012 08:05:04

Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - ERZURUM(ERZURUM KARGO İŞLEME) 24/10/2012 00:35:19

Sevk Edildi - ERZURUM(ERZURUM KARGO İŞLEME) 24/10/2012 01:51:54

Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - KARS(KARS) 24/10/2012 10:03:53

Karsa varmış onu öğrendik ama sonrası mechul...bayramdan bigün önce karsa ulaşmış , sonrasında bilgi yok.

nostra
31-10-2012, 21:09
arkadaş ödemeyi yapıp kargoyu almış..parayı almak için yapmam gereken nedir bilen varmı? habermi veriyolar yoksa gidip pttye kendimizmi soruyoruz? ptt hesabım yok.

Rec.O
02-11-2012, 11:56
arkadaş ödemeyi yapıp kargoyu almış..parayı almak için yapmam gereken nedir bilen varmı? habermi veriyolar yoksa gidip pttye kendimizmi soruyoruz? ptt hesabım yok.

Ptt ye gideceksin kimliğini vereceksin kardeşim verecek direk.

free-hifi
02-11-2012, 12:42
kardeşim geçmiş olsun maalesef bu insanlardan yüzlerce binlerce var

free-hifi
02-11-2012, 12:46
siteden biri ise şuraya bildir istersen

http://www.techturkey.com/forum/site-bilgileri/72679-techturkey-uzerinden-kesinlikle-alisveris-yapilmamasi-gereken-kullanicilar.html

Emre Ekrem
02-11-2012, 12:47
hepsini değil, geri gelirse %20 sini alır. PTT için Kesin bilgi.

aynen, 2 kere değil gönderi ücretinin %2o sini alıyor.

KeremDOGAN
02-11-2012, 12:50
kargo ücretini bir gidiş birde geliş ödüyorsun

aynen böyle... :icon_tup:

tayreep_john
02-11-2012, 17:57
***** siteden bi alışverişim olucaktı ama müşteri kapıda ödeme ile yollamamı istedi iyiki de o yöntemi kullanmamışım öğrendiğim iyi oldu :)

Anıl E.
15-01-2013, 22:27
Konuyu biraz hortlatmış olucam ama ,ptt ile hiçbir şey yollamayın almayın arkadaşlar . Cuma günü sivastan ankaraya kapıda ödemeli bir ürün yolladım,sistemden takip ediyorum cumartesi ankaradaydı ,pazartesi alıcının elinde olması gerekirken olmadı,bugün salı ve yine ulaşmadı. Arıyorum bir şey bilen yok ordan oraya aktarıyorlar ,yarında gitmezse hukuki yollara başvurmayı düşünüyorum eğer öyle bir hakkım varsa.

cihan
15-01-2013, 22:48
bir an önce ulaştırın diye hukuki yola başvurmanız hiçbir şey ifade etmez. ptt kargo'nun bu şekilde olduğu bilinen bir durum zaten. yurtiçi veya aras gibi kargolarda bu gecikme olsa daha önemli olurmuş. bekleyin biraz daha.

edit: şunu da eklemekte fayda var. bahsettiğim kargolardan daha iyi fiyatlar. yani ucuz etin yahnisi durumu.

nostra
15-01-2013, 23:35
bir an önce ulaştırın diye hukuki yola başvurmanız hiçbir şey ifade etmez. ptt kargo'nun bu şekilde olduğu bilinen bir durum zaten. yurtiçi veya aras gibi kargolarda bu gecikme olsa daha önemli olurmuş. bekleyin biraz daha.

edit: şunu da eklemekte fayda var. bahsettiğim kargolardan daha iyi fiyatlar. yani ucuz etin yahnisi durumu.

bende ptt ile kapıda ödemeli gönderiyorum. parasıyla alakası yok. kargo şirketleri şahıslara kapıda ödeme şansı tanımıyo.. mecburen ptt.

Melih-Ö
15-01-2013, 23:41
Ptt kapıda ödemeyi hiç yapmadım yapmakta istemiyorum. Geçen gün trabzondan bir parça istediler ptt ile gönder ptt ile gönder diye tutturdu arkadaş. Yok dedi markadaşım bilmediğim işe girmem ben. Sahibinden get yapalım diyorum ona da yanaşmıyor sonra yok dedim satmiyorum birşey. Geçmiş olsun kanka şerefsizmiş resmen herif.

HondatugraL
16-01-2013, 01:33
buturlerı gordukçe 2. kez hak vermıyorum ben yalvarsalarda satmam malımı. Muhattap bıle olmam geçmiş olsun.

Rec.O
16-01-2013, 06:17
Ptt kapıda ödemeyi hiç yapmadım yapmakta istemiyorum. Geçen gün trabzondan bir parça istediler ptt ile gönder ptt ile gönder diye tutturdu arkadaş. Yok dedi markadaşım bilmediğim işe girmem ben. Sahibinden get yapalım diyorum ona da yanaşmıyor sonra yok dedim satmiyorum birşey. Geçmiş olsun kanka şerefsizmiş resmen herif.

saol kanka bayağı oluyor bundan sornada ptt kargo ile hiç birşey yollamam

buturlerı gordukçe 2. kez hak vermıyorum ben yalvarsalarda satmam malımı. Muhattap bıle olmam geçmiş olsun.

aynen katılıyorum

estremoo
16-01-2013, 09:51
Arkadasım bende zamanında bursaya far gonderdım adam almadı kargo 1 hafta beklıyor orda sonra sana tekrar iade oluyor ve benden 2 tl gıbı bı fark almıslardı mal gerı donuyor yani sana donmedıgınde ptt subesıne gıt senın kargonu tekrar geri ıstıyorlar fark çok cüzi bşi rakam ödersin....

cihan
16-01-2013, 10:24
abi ben mi anlamıyorum, şerefsiz olan herif kim? ptt'nin yavaş çalışmasından yakınmış arkadaş. o da normal. karsısındaki adam ne diye şerefsiz diyorsunuz.
müşteri hizmetlerini arayın oldukça ilgililer.

Doğu
16-01-2013, 16:24
telefonumu aydına vericem bende ptt kargo ile kapıda ödeme, daha önce kullanmadığım için bu sistemi pek bilgim yok.

adam tcsini verdi telefonu adresi de var, göndersem bir sıkıntı yaşarmıyım. 700 lira az para değil riskede atmak istemiyorum ama

estremoo
17-01-2013, 12:42
telefonumu aydına vericem bende ptt kargo ile kapıda ödeme, daha önce kullanmadığım için bu sistemi pek bilgim yok.

Adam tcsini verdi telefonu adresi de var, göndersem bir sıkıntı yaşarmıyım. 700 lira az para değil riskede atmak istemiyorum ama

karşı tarafın kargoyu teslım alacagınızdan eminseniz gonderım yapabılırsınz zaten almadıgında telefonunuz sıze gerı gelıyor parayı vermeden kargoyu teslım alamıyor yani bakıp almamazlık yapamaz....kargo ucretını ve havale ucretını sız oduyorsunuz yanii 700 e satıysanız ornek verıyrojm 710 yazın onun odemesını ıstıyorsanız

Anıl E.
17-01-2013, 12:52
Rezalet bir yer . Cuma günü kapıda ödemeli ürün yolladım alıcı kargoyu teslim aldı ama benim para ADIYAMAN ptt şubesinde görünüyor nasıl ama ? Ben parayı alamıyorum şu an . Onu arıyorum buraya aktarıyor bunu arıyorum ona aktarıyor,rezalet bir yer yaa daha aman aman tövbeler tövbesi .

tarik
17-01-2013, 13:02
Rezalet bir yer . Cuma günü kapıda ödemeli ürün yolladım alıcı kargoyu teslim aldı ama benim para ADIYAMAN ptt şubesinde görünüyor nasıl ama ? Ben parayı alamıyorum şu an . Onu arıyorum buraya aktarıyor bunu arıyorum ona aktarıyor,rezalet bir yer yaa daha aman aman tövbeler tövbesi .

Neden postaçeki hesabı açmadın ?

Anıl E.
17-01-2013, 13:03
Neden postaçeki hesabı açmadın ?

Bilmiyorum ya ismime havale olur dedim

GÖKTÜRK
29-11-2013, 09:18
yeni konu açmamak için buradan yazıyorum. izmire fotoğraf makinemin lensini satıcamda ptt kapıda ödemede sıkıntılar olabiliyormuş. get açıp öyle bi versem ne dersiniz ? bide get gerçekden güvenilir mi yani bi sıkıntı çıkarmı

darkmoon
29-11-2013, 09:25
kapıda ödeme ile çok şey aldım.. tanımadığım adama kredi kartı bilgilerimi vermem kaldıki başka siteler üstünden almaya kalkdınmıda o sitelerde komisyonlarını eklediklermi 500 tl lik şeyi 600 tl ye alıyorsun o yüzden kapıda ödemeyi tercih ederim..

şimdiye kadar bir ürün dışında hiç geri çevirdiğim üründe olmadı.. adam sıfır dediği mal ikinci el kullanılmış çıkdı hemde baya bir kullanılmış ipad mini almışdım geri yollattım.. adamda hatasını kabul etti yanlışlık olmuş v.b dedi..

Oznsrl
29-11-2013, 09:32
Sahibinden get i 5-6 kez kullandım bende. şimdiye kadar bi sorun çıkmadıda mesela adam telefonu aldı sonra onaylamadı reddetti o süreç nasıl işliyor ?

GÖKTÜRK
29-11-2013, 09:38
sıkıntı olmaz diyorsunuz yani abi

darkmoon
29-11-2013, 09:54
sıkıntı olmaz diyorsunuz yani abi

bunu banamı yazdın..

bana yazdıysan alıcı için en ufak bir sıkıntı yok çünkü malı alıp açıp yetkilinin önünde kontrol edip malı teslim alıyorsun ptt görevlisi kardeşimizede parasını veriyorsun yada mal doğru mal değilse yada ayıplı ürünse bendeki gibi sıfır deyipde ikinci el yolladıysa almıyorum ben bu ürünü diyorsun geri veriyorsun..

alıcıda sıkıntı yok sıkıntı konuyu açan arkadaşda olduğu gibi satıcıda malın geri yollanma riski var..

uniquel
29-11-2013, 10:02
kapıda ödemeli olarak cok satış yaptım. hicbirinde de sorun yasamadim.
fakat aklında bulunsun 6.5tl gibi bir kesintisi var, yanlış hatırlamıyorsam 500tlye kadar 6.5tl kesinti yapıyor ptt. havale masrafı olarak.
örnegin 150liralık bişe satıcaksan, pttde gonderirken 156.5 olarak belirt fiyatı.
alıcı kargoyu teslim aldıktan sonra 2mesai gunu icinde adına yatmış oluyor para.

therev
29-11-2013, 10:07
Arkadaslar ptt kapida odemede kargoyu acip kontrol edemiyosunuz. Ben coiloverlari aldigimda acip kontrol etmek istedim urunun parasini odemeden acamazsiniz demisti gorevli arkadas.

darkmoon
29-11-2013, 10:15
Arkadaslar ptt kapida odemede kargoyu acip kontrol edemiyosunuz. Ben coiloverlari aldigimda acip kontrol etmek istedim urunun parasini odemeden acamazsiniz demisti gorevli arkadas.

daha yeni ürün aldım açdım kontrol ettim kurcaladım çalışıyormu bir arızası varmı diye sonra verdim parayı.. aldığım ürün bozuk olsa geri vericekdim neticede elektronik gps cihazı idi..

GÖKTÜRK
29-11-2013, 10:18
abi bizde pttden aldık bi kaç kere para vermeden adam vermedi bize :D cevap veren herkese teşekkür ederim satacağım bayan bilgilerini göndermiş izmirde oturuyormus tc kimligini almama gerek yok demi almadım o yüzden

darkmoon
29-11-2013, 10:22
sanırım ptt görevlisi ile alakalı bir durum şahsen kontrol edemessem ve aldığım elektronik bir aletse geri yollatırım o riske girmem.. bizim burda öyle bir sorun olmadı henüz daha

acayip üç kağıt dönüyor o işlerde adamlar laptop yolluyor içi bomboş sadece kasa yolluyor birde kasanın içine ağırlık olsun diye taş falan koyuyorlar neler oluyor neler...

GÖKTÜRK
29-11-2013, 10:30
bakalım abi inşallah başıma gelmez böyle bişey

HondatugraL
29-11-2013, 12:09
Kapıda ödemeli, güvenli diye mal çıkıyorsun şerefsizin biri çıkıyor bütün ticaret şevkinin içine ediyor böylelerının üşenmicen ayağına goturucen kargoyu gırtlağına yapışıcan döve döve verıcen kargoyu paranı alıp gerı gelıcen. Boylelerının yuzunden x2 kargo ödemek zorundamıyım la ben şerefsizlerr.