PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Saçmalıkları

NaNick
31-10-2012, 22:31
umarım gereksiz bir konu değildir size trafikte gelen saçmalıklar neler? benim için

-sağ şerit bomboş olduğu halde 100 km hızın üstüne çıkan araçların sürekli sol şeritte kalması ve 100-110 km hızı geçince otomatik olarak sol şeritte seyir etme hakkı bulunması
-trafik varken az yakmak için sol şeritte önde ki araçla araya açılan uçurumsal mesafeler böyle az yakıyorum diyenler araya bir sürü araç giriyor nolur bunu en sağ şeritte yap bunu yaptığın için makas atmak zorunda kalıyorum sonrada selektör yiyorum
-ogs de en soldan 10-20 km hızla geçenler korkuyorsan yavaş geçiceksen en sağdan geç lütfen
-sollamaya çıkıpta hiç gaza basmadan solladığı arabayı milim milim geçenler sollamaya çıkıyorsun lütfen hızını arttır
-trafik çıkınca ilk olarak sol şeridin tıkanması seyir halindeyken orta ve sağ şeritte ki araçların sol şeritte ki araçlardan daha hızlı gitmesi londra da yaşıyoruz direksiyon sağda ve hızlı akması gereken şerit sağ şeritte benim mi haberim yok bu yüzden de makas atmak zorunda kalıyorum.
-ışıklarda en solda bulunupta az yaksın diye dakikada 10 km hızını arttıranlar lütfen orta veya sağ şeritte bunu yapın
-bir çıkıştan çıkıcak olupta son dakikaya kadar sol şeritte gidip birden yavaşlayıp en sağa atlayan insan evladı önceden geçsen de arkadan gelen araç ani fren yapmak zorunda kalmasa?
-araç sollamadan sonra sağ şeride sinyal verip sağa geçmeden önce yavaşlayıp daha sonra sağa geçen sürücüler lütfen geçtikten sonra yavaşlasanız arkanızda olan araç sizin çekilip hızlanmayı bekliyor
-ben seri kullanmayı seven bir insanım otobana çıktığım zamanda basmayı seven ama yerine göre. basmaya fırsat bulduğumda önüme atlayan sürücü arkadan gelen aracın yaklaşma hızına bakarak sol şeride çıkarsan sevinirim.

sanırım biraz kin kustum sürekli aynı hareketler sürekli aynı sürüş tarzı her gün aynı şeyler 3-4 senedir araba kullanıyorum ve şimdiden bunaldım sürekli trafikte olan ve bu saçmalıklara maruz kalan abilerim Allah size sabır versin

Faruk'S
31-10-2012, 22:41
abi sen fena dolmuşsun :D

bir kaçına bende katılıyorum..

Dodoo
31-10-2012, 22:41
İstabul trafiğine alıştık hadi neyse de, uzun yolda bazen öyle mallıklar yapılıyorki, insanı çileden çıkarıyor.. Geçen gün hıyarın teki üstüme çıkıyodu son anda kurtardık..

O akşamın öncesinde de, 1 gidiş 1 gelişli daracık köy yolu, barzonun teki artık neyine güveniyosa çıkmış sollamaya, hafif bi rampa vardı ufacık onu tırmandım o rampayı geçmemle birlikte karşı karşıya geldik, karşı şeritten 2 araç geliyor, yapıştım frene öyle kurtardım..

*** yoluna götürürler adamı..

Met
31-10-2012, 22:43
Hepsini okumaya üşendim ama okuduğum ilk 1-2 madde yeterli oldu.

Bu konuyu ilk açan sen değilsin. Ve benim anlamadığım bu konu hakkında buraya konu açılınca sorunlar çözülüyor mu ? Sözüm sana değil yanlış anlama genel.

NaNick
31-10-2012, 22:48
Hepsini okumaya üşendim ama okuduğum ilk 1-2 madde yeterli oldu.

Bu konuyu ilk açan sen değilsin. Ve benim anlamadığım bu konu hakkında buraya konu açılınca sorunlar çözülüyor mu ? Sözüm sana değil yanlış anlama genel.

yok yanlış anlamadım o yüzden başta umarım gereksiz bir konu olmamıştır dedim. bu forumda belki bana göre hata olan bu davranışları yapan abilerim vardır bilmeden bir nebze bir kaç sürücü bunun farkına varır da belki bir işe yarar diye açtım vede size saçma gelen şeyleri duymak için vallahi konu varmı diye baktım fakat bulamadım. konu kalabalığı oluşturduysa affola. her gün bu sorunları yaşamaktan sıkıldım ve bunu paylaşmak istedim sanırım en doğru yer bir forum sitesi olur diye düşündüm.

kasırqa
31-10-2012, 22:56
usta çok haklısın şu soldan gitme konusunda balıkesirdeyim ve adam önümde gidiyo ikimizde 50 60 la falan gidiyoruz aramızda mesafe var adam bildğin sağ şeritten sol şeride geçti ordan devam etti hangi akla hizmet yaptı anlam veremdim. hayır sağdan geçmek yasak da biz napalım yani. bi arabanın arkasnda bir zamanlar " sağından geçiyorsam yanlış şerittesin dostum" yazıyorda onu hatırlatıyorlar bana arada . bir de benim anlamadığım bu sağa dönüşlerde yayalara yol veriniz tabelası burda çok var nası vericez o trafikte arkadan vızır vızır arabalar gelirken kim durup yayalara yol verme cesaretini gösterir

S.Özeren
31-10-2012, 23:00
valla bazılarında haklısın gişelerde benim mazeretim var , amk gişelerinin içi hepmi kötü olur bam güm o yüzden ogs'den geçemiyorum millet sövecek diye :D

NaNick
31-10-2012, 23:04
usta çok haklısın şu soldan gitme konusunda balıkesirdeyim ve adam önümde gidiyo ikimizde 50 60 la falan gidiyoruz aramızda mesafe var adam bildğin sağ şeritten sol şeride geçti ordan devam etti hangi akla hizmet yaptı anlam veremdim. hayır sağdan geçmek yasak da biz napalım yani. bi arabanın arkasnda bir zamanlar " sağından geçiyorsam yanlış şerittesin dostum" yazıyorda onu hatırlatıyorlar bana arada . bir de benim anlamadığım bu sağa dönüşlerde yayalara yol veriniz tabelası burda çok var nası vericez o trafikte arkadan vızır vızır arabalar gelirken kim durup yayalara yol verme cesaretini gösterir

yurt dışında araba kullanma fırsatım oldu sistem o kadar güzel ki sağa dönecek araç sağ şeritte trafik olduğu halde sol şerit bomboş olsada asla geçmiyor bizdeki gibi en soldan en sağa dönüş yok ve ayrıca bir yaya, yaya yoluna adım attığı anda bütün arabalar durmak zorunda bunu Türkiye de yapsan arkadan gelen sana öyle bir vurur ki olan hem yaya ya hem sana olur :)

valla bazılarında haklısın gişelerde benim mazeretim var , amk gişelerinin içi hepmi kötü olur bam güm o yüzden ogs'den geçemiyorum millet sövecek diye :D

üstadım eğer bunu en sağda ki ogs de yaparsan kimsenin sana sövmeye hakkı olmaz ama ben sol şeritten hızlı geliyorum belki yanlış yaptığım ama ogs dende hızlı geçiyorum boşşa tabii hızlı geliyorum bi bakıyorum sol şeritte durmuş çok yavaş geçiyor kaza sebebi bana göre

RSBurak
31-10-2012, 23:10
otobanda virajlarda fren yapanlarıda anlamıyorum virajların çoğu 120km hıza göre tasarlanmış.adam en sol şeritte frene abanıyor.arkadaki viraj içinde fren yapmak zorunda kalıyor.birde ogs çıkışlarında en soldan geleni düşünün.2.sıradaki ogsden geçip soldan uyuz uyuz devam eden bir caddy yüzünden bariyerlere patlıyordum.

Schumi
31-10-2012, 23:11
Sol şeridi kapatmış Okmeydanı rampasını tırmanırken hiç aynaya bakmadan son anda altındaki yağ yakan Lada ile önündeki öbür salağı sollayacağım diye kendini sol şerite atan ak saçlı bey amca. Senin sağ aynan bana kul hakkı olarak geçmez diye düşünüyorum ama geçersede varsın onun içinde yanarız biraz cehennemde.

kasırqa
31-10-2012, 23:12
yurt dışında araba kullanma fırsatım oldu sistem o kadar güzel ki sağa dönecek araç sağ şeritte trafik olduğu halde sol şerit bomboş olsada asla geçmiyor bizdeki gibi en soldan en sağa dönüş yok ve ayrıca bir yaya, yaya yoluna adım attığı anda bütün arabalar durmak zorunda bunu Türkiye de yapsan arkadan gelen sana öyle bir vurur ki olan hem yaya ya hem sana olur :)

üstadım eğer bunu en sağda ki ogs de yaparsan kimsenin sana sövmeye hakkı olmaz ama ben sol şeritten hızlı geliyorum belki yanlış yaptığım ama ogs dende hızlı geçiyorum boşşa tabii hızlı geliyorum bi bakıyorum sol şeritte durmuş çok yavaş geçiyor kaza sebebi bana göre

aslında ben yol veririm de o kadar küfür falan hoş değil toplum hazır değil :D ama çarşıda veriyorum kesin yiyorumdur :D

Anıl DALGA
31-10-2012, 23:14
Bende katılıyorum hemde hepsine.. :D bu arada KGS ler kalkacak diye biliyorum HGS geliyor OGS gibi hertürlü hızlı geçicez bam güm :D

weST.27
31-10-2012, 23:15
TRAFİĞİN ENNNNN BÜYÜK SAÇMALIĞI HIZ LİMİTİDİR !!!

yaklaşık 15 20 yıldır hız limiti 110- 120 var mıdır böyle saçmalık arkadaş ?

15 20 yıl önce arabalar şahin doğan serçe civic ef anadol lada vs vs vs vs en kralının son hızı kaç ki bu araba 120 ye 130 a çıktıgı zaman zangır zangır titriyor kontrol yok bir şey yok tabi hız sınırı 120 olur

yıl olmuş 2012 hala limit 120 ya var mıdır böyle saçmalık arabalar focus mondeo a4 a5 a6 kötü araba yok ülkede maşallah porsche panarema mıdır nedir antepte yazın 5 tane farklı plaka gördüm aynı şekilde her yer kompresörler 3 kasalar 5 kasalar 7 kasalar a4 a5 a6 a8 ler

sınır hala 70 110 120 ?????

sınırlamanın 90 130 140 olması lazım

Trance-R
31-10-2012, 23:18
İstanbul'da araç kullanmak,cambazlık gerektirir.
Trafikte her zaman başkalarının yaptığı hareketlere ilgi duymamak gibi bir psikoloji yarattım kendime.
böylece;sinirlenmiyorum.

NaNick
31-10-2012, 23:19
Bende katılıyorum hemde hepsine.. :D bu arada KGS ler kalkacak diye biliyorum HGS geliyor OGS gibi hertürlü hızlı geçicez bam güm :D

bence hiç heveslenme üstadım ogs den de bam güm geçemiyorum 10 la 20 yle geçenler sağ olsun hgs de herkes hızlı geçiyorsa hgs ye geçicem bende :D

otobanda virajlarda fren yapanlarıda anlamıyorum virajların çoğu 120km hıza göre tasarlanmış.adam en sol şeritte frene abanıyor.arkadaki viraj içinde fren yapmak zorunda kalıyor.birde ogs çıkışlarında en soldan geleni düşünün.2.sıradaki ogsden geçip soldan uyuz uyuz devam eden bir caddy yüzünden bariyerlere patlıyordum.

sırf bu yüzden geçen gün virajda bir doblo aniden frenlere asıldı dönemiceğini anlayınca az kaldı vuruyordum son anda kaya kaya sağ şeritte durdum adam defalarca özür diledi ben birz daha hızlı yaklaşıyordum viraja arabamı tanıarak ve güvenerek

Met
31-10-2012, 23:19
Önünde araç yokken frene basıp beni de yavaşlamak zorunda bırakanlara fena sövüyorum ne yalan söyliyim :D

Quantum
31-10-2012, 23:26
TRAFİĞİN ENNNNN BÜYÜK SAÇMALIĞI HIZ LİMİTİDİR !!!

yaklaşık 15 20 yıldır hız limiti 110- 120 var mıdır böyle saçmalık arkadaş ?

15 20 yıl önce arabalar şahin doğan serçe civic ef anadol lada vs vs vs vs en kralının son hızı kaç ki bu araba 120 ye 130 a çıktıgı zaman zangır zangır titriyor kontrol yok bir şey yok tabi hız sınırı 120 olur

yıl olmuş 2012 hala limit 120 ya var mıdır böyle saçmalık arabalar focus mondeo a4 a5 a6 kötü araba yok ülkede maşallah porsche panarema mıdır nedir antepte yazın 5 tane farklı plaka gördüm aynı şekilde her yer kompresörler 3 kasalar 5 kasalar 7 kasalar a4 a5 a6 a8 ler

sınır hala 70 110 120 ?????

sınırlamanın 90 130 140 olması lazım

araçlar değişti ama onu kullananların kafa aynı kafa..
100ü geçince panik yapıyor insanlar hala.. hız sınırını kaldırırsan ne olur düşündün mü.. trafik hızlanır arada o araçlarını hızlı kullanamayan kişiler yüzünden bi ton kaza..

NaNick
31-10-2012, 23:30
-yolcu otobüslerinin en sol şeride geçip bütün kamyonları sollamaya çalışması ve bundan sebep önümü görememem trafik sıkışsa vurucam valla
tam yokuş yukarı başlarken kamyonların birbirini sollamaya çalışıp sollayamadan tekrar sağ seride geçmesi bari solla da hızımı kesmenin bir amacı olsun :)

Anıl DALGA
31-10-2012, 23:30
100ü geçince panik yapıyor insanlar hala.. hız sınırını kaldırırsan ne olur düşündün mü.. trafik hızlanır arada o araçlarını hızlı kullanamayan kişiler yüzünden bi ton kaza..

Kesinlikle katılıyorum daha berbat olur.

orhan_guney
31-10-2012, 23:31
herşeyi kaldırıyorum sorun yok ama en nefret etdiğim arkamdakı arac gereksız yere orta şeritde giderken gotume kadar gırıp sellektör yapan veya boklu arabasıyla yanımda eşim olsa bile gelip yolda salça olan makas atan veya kırmızı ışık yeşil yanaryanmaz kornaya asılan sonra sokaklarda gıderken setlere yaklaşdıgımda gıne gıcıma kadar gıren o g.o.tvrenlerden nefret ediyorum.

NaNick
31-10-2012, 23:33

evet dediğiniz çok mantıklı ama en azından bir miktar artması gerekir kalksın demiyorum ama artsın havaalanı yolundan yeşilköy bakırköy yoluna doğru gidilen 3 şeritli geniş yolda 70 hız sınırı ve konulan radar doğrumu 90 yada 100 olsa daha mantıklı olmaz mı 70 aşırı yavaş o kadar geniş ve düz bir yol için

herşeyi kaldırıyorum sorun yok ama en nefret etdiğim arkamdakı arac gereksız yere orta şeritde giderken gotume kadar gırıp sellektör yapan veya boklu arabasıyla yanımda eşim olsa bile gelip yolda salça olan makas atan veya kırmızı ışık yeşil yanaryanmaz kornaya asılan sonra sokaklarda gıderken setlere yaklaşdıgımda gıne gıcıma kadar gıren o g.o.tvrenlerden nefret ediyorum.

en sağ şeritte sellektör yediğim oldu o konuda çok haklısınız bende makas atıyorum fakat bazı sol şeritte gidip te aynayı hiç kontrol etmeyenler olduğunda yapıyorum ve başlamışken de duramıyorum.

Anıl DALGA
31-10-2012, 23:35

Setlere gelince dibimize girip korna çalan adama bende uyuz oluyorum arabam yüksek olsak normal bi şekilde geçicem ama basık araçla mecbruun yavaş geçmeye adamda görüyor arabanın yerde olduğunu ve hala kornaya basıyor dengesiz

CemVteC
31-10-2012, 23:38
hepsıne katılıyorum ayrıcaa bu tarz ınsanları uyaran bı sıstem olmalı 3.den sonra ehlıyete trafiktr salakca gdip insanları trhlikeye soktukları iiçn belli surelerdfe ehliyetlere el konulmalı :)

Ertekin
31-10-2012, 23:42
Otomobil kullananların %70 inin trafikde otomobil kullanmayı bilmediğini düşünüyorum.
Bence ehliyet için verilen eğitim çok çok yetersiz.

Anıl DALGA
31-10-2012, 23:44
bide edirne tarafına giderken otobanda 70 le aynaya bakmadan sol şeride geçen salaklar var soldan kapatmış gidiyorum 180 - 200 arası herif 70 le bi çıktı sollamaya aynaya bakmadan durmam imkansız zaten 2 şerit yol direk sağa kaçıp arıza şeridinden tekrar sola geçtim allahtan corsayla gitmişim ( yerle 1 olduğundan ) babamın arabasıyla gitsem ya takla atardım yada direk adama patlardım arkadan...

NaNick
31-10-2012, 23:48
bide edirne tarafına giderken otobanda 70 le aynaya bakmadan sol şeride geçen salaklar var soldan kapatmış gidiyorum 180 - 200 arası herif 70 le bi çıktı sollamaya aynaya bakmadan durmam imkansız zaten 2 şerit yol direk sağa kaçıp arıza şeridinden tekrar sola geçtim allahtan corsayla gitmişim ( yerle 1 olduğundan ) babamın arabasıyla gitsem ya takla atardım yada direk adama patlardım arkadan...

işte ben o sorunu her gün yaşıyorum okulum çatalcada bahçeşehirden yola çıkıyorum otobandan gidiyorum yada gidemiyorum böyle kullananlar yüzünden. hızımı almışım yakıt tüketimim gayet düşük önüme atlıyor ve tekrar hızlanmak için yak yakabildiğin kadar.

gökberk
31-10-2012, 23:51
Düzgün asfaltlı rampada frene neden basılır ki ? Bunlardan da var :)

weST.27
31-10-2012, 23:54
Ankaralı olanlar bilir 70 radarı var onlarca yerde şerit 4 şeritli yol 70 ne mantıktır anlamış değilim

70 E KADAR HERKES AYNI YANYANA GİDİYOR 70TEN SONRA YARDIR ROLLING YAPIYOR BÜTÜN SEGMENT ARABALAR MAŞALLAH

kasırqa
01-11-2012, 00:02
aslında berbat olmaz da mesele kafada bitiyor şöyle bişey şuan hız sınırı 110 millet basmak istiyor basamıyor cazip geliyor ama sınır olmasa basıcak basıcak biyerden sonra iddiia ediyorum şoförlerin %80i basmayacak.

Anıl DALGA
01-11-2012, 00:03
işte ben o sorunu her gün yaşıyorum okulum çatalcada bahçeşehirden yola çıkıyorum otobandan gidiyorum yada gidemiyorum böyle kullananlar yüzünden. hızımı almışım yakıt tüketimim gayet düşük önüme atlıyor ve tekrar hızlanmak için yak yakabildiğin kadar.

Aynen öyle yakıt yakmasındada değilim kaza yaptıracaklar

Ankaralı olanlar bilir 70 radarı var onlarca yerde şerit 4 şeritli yol 70 ne mantıktır anlamış değilim

70 E KADAR HERKES AYNI YANYANA GİDİYOR 70TEN SONRA YARDIR ROLLING YAPIYOR BÜTÜN SEGMENT ARABALAR MAŞALLAH

evet ankara güzel ama sıkıntı heryer radar.:rolleyes:

S.Özeren
01-11-2012, 00:06

ben bu sebepten ogs'den geçmiyorum milletin kaza yapmasına sebep veriirm diye o yüzden kgs aldım

zgnn
01-11-2012, 00:52
Trafiğin sebebi bilinçsiz sürücüler zaten. bayramda izmite gittim herif koskocaman otobanda sol şeritte 80 le gidiyodu. o kadar selektör yaptım yolda vermedi amk aptalı. otobüs şöförleri desen ayrı bi denyo araba sollayacaklar diye sol şeridi parselliyolar. şu otobanda sol şeritte yavaş gidip yol vermeyenlerin allah belasını versin.

Anıl DALGA
01-11-2012, 00:54
Trafiğin sebebi bilinçsiz sürücüler zaten. bayramda izmite gittim herif koskocaman otobanda sol şeritte 80 le gidiyodu. o kadar selektör yaptım yolda vermedi amk aptalı. otobüs şöförleri desen ayrı bi denyo araba sollayacaklar diye sol şeridi parselliyolar. şu otobanda sol şeritte yavaş gidip yol vermeyenlerin allah belasını versin.

onların önüne geçip fren yapacaksın şahsen ben öyle yapıyorum ondan sonra bidaha yapmazlar herhalde..

berkay_aydin
01-11-2012, 01:10
onların önüne geçip fren yapacaksın şahsen ben öyle yapıyorum ondan sonra bidaha yapmazlar herhalde..

Sonra silahla kovalasınlar :D :beuj:

mert_leon
01-11-2012, 01:14
Benim en uyuz olduğum arkadan hızlı geldiğimi görüyor sellektör filan bin rica sağa atıyorum bu sefer sağa geçerkende frene basa basa aheste aheste. Geç sağ şerite ne halt yiosan ye beni neden yavaşlatıosun amacın ne.

Zero
01-11-2012, 01:17
Güneşin açısı değiştiğinde kendi gölgesine fren yapan gördüm beyler..

Anıl DALGA
01-11-2012, 01:17
Sonra silahla kovalasınlar :D :beuj:
Ahahah Sonra kamilin biride elinde biber gazıyla beklesin dimi berkay :D Berkay adamsın silaha karşı biber gazı kullanıyordun az daha ahahha :D:D:D:D:D

Anıl DALGA
01-11-2012, 01:24

Allah bizleri korusun öyle sürücülerden :)

berkay_aydin
01-11-2012, 01:25
Ahahah Sonra kamilin biride elinde biber gazıyla beklesin dimi berkay :D Berkay adamsın silaha karşı biber gazı kullanıyordun az daha ahahha :D:D:D:D:D

Hiç affetmem :D

16EC813
01-11-2012, 01:26

kesin sürücüsü hatundur :D
egitim şartt

Anıl DALGA
01-11-2012, 01:29
Hiç affetmem :D

Off aklıma getirdin o dangalağı moralim bozuldu yine :mad: bide atar yapıo sen benim kim oldugumu biliyon mu diye allahhn öküzü belinde silah var artislik yapıo ah silah olmucaktı biber gazına boğardın demi berkay :D sonra dalardık pata küte :D

berkay_aydin
01-11-2012, 01:33
Off aklıma getirdin o dangalağı moralim bozuldu yine :mad: bide atar yapıo sen benim kim oldugumu biliyon mu diye allahhn öküzü belinde silah var artislik yapıo ah silah olmucaktı biber gazına boğardın demi berkay :D sonra dalardık pata küte :D

Dokunmadığı sürece sorun yok, arabaya vuracak zannettim, cidden direk sıkar ardından dalardık :D

Anıl DALGA
01-11-2012, 01:34
Dokunmadığı sürece sorun yok, arabaya vuracak zannettim, cidden direk sıkar ardından dalardık :D

olm o gün sen sanayide tas kebabı diye yürek falan mı yedin :D silahlı adama biber gazı falan ne iş :D karambole sıkacak sonra :D

berkay_aydin
01-11-2012, 01:36
olm o gün sen sanayide tas kebabı diye yürek falan mı yedin :D silahlı adama biber gazı falan ne iş :D karambole sıkacak sonra :D

O yüzden inmedim sıkarsa direk öldürsün :D

ygtrn
01-11-2012, 01:40
en ayar olduğum şey, iki veya 3 şeritli bir yolda en soldan son sürat giderken sağ taraftan kimse sollamaya çıkmasın önüme atlasınm diye selek atmama rağmen, inatla önüme çıkan, beni 200km hızlardan 100km hıza düşüren hayvan oğlu hayvanlar....

bigün canım sıkılacak, gidicem demir yolu rayından ön tarafa domuzluk yapacam, busefer alayına ben gidicem!!!!!

Zero
01-11-2012, 01:41

Silah çekemeden biber gazına boğ belindeki silahı bulamaz adam.Trafikte kavga etmek karanlıkta depar atmaya benzer arkadaşlar,yol düz dersiniz belediye çukuruna düşersiniz yapmayın en gereksiz şeydir trafikte kavga etmek.

Edit:Amacım sosyal mesaj vermek falan değil belkide hayatımda yaptığım en ve hatta tek doğru alışkanlığı sizinle paylaşmak sadece.

Anıl DALGA
01-11-2012, 01:45
Silah çekemeden biber gazına boğ belindeki silahı bulamaz adam.Trafikte kavga etmek karanlıkta depar atmaya benzer arkadaşlar,yol düz dersiniz belediye çukuruna düşersiniz yapmayın en gereksiz şeydir trafikte kavga etmek.
öyle kavga etmicektikki adam emniyet şeridinden önümüze atladı zor durudk Berkayda sağolsun önünde fren yaptı ümraniye sanayi tarafına girince trafik durdu adamda arabadan elinde sopa belinde silah inince kaldık bizde silah olmasa gösterirdim gününde delikli demir sakat iş :)

Zero
01-11-2012, 01:54
öyle kavga etmicektikki adam emniyet şeridinden önümüze atladı zor durudk Berkayda sağolsun önünde fren yaptı ümraniye sanayi tarafına girince trafik durdu adamda arabadan elinde sopa belinde silah inince kaldık bizde silah olmasa gösterirdim gününde delikli demir sakat iş :)

Silahı gösterdimi yoksa çaktırmadan görmenizimi sağladı?

Anıl DALGA
01-11-2012, 02:00
Silahı gösterdimi yoksa çaktırmadan görmenizimi sağladı?

çaktırmadan görmemizi sağladı sen benim kim oldugumu biliyomusun derken yan duruyordu belindeydi silah

Zero
01-11-2012, 02:16
Siz siz olun önünüzede kırsa üstünüze iki tekere kaldırıpta gelse karşılık vermeyin bazen sadece bir sellektör bile adam olanı utandırmaya yeter.Bende ilk ehliyeti aldığımda her ters hareket yapanı kovalıyordum sinirden.Adamın birini özellikle bana yol vermeyip kamyona patlamama sebep olmaya çalıştı diye önüne kırarak bilerek çarptım karşı şeride geçiyordu az daha gerçi sonra isteyerek durup su falan içirdim hatta sarılıp öptüm gülerek iyimi oldu şimdi dedim eli ayağı boşalmıştı zaten adamın hepten ruh hali bozuldu :D.Ne kadar anlamsızmış şimdi anlıyorum ama geç kaldık.Son sözüm kimin ne olduğu belli olmaz adam bilmem kaç cinayet yapmıştır aranıyordur arada denk gelir sizede patlatır değer mi?Bence ı ıh.Takmayın sinirinize hakim olun.

Anıl DALGA
01-11-2012, 02:33
evet haklısınız en doğrusu bu :)

Zero
01-11-2012, 02:37
evet haklısınız en doğrusu bu :)

Haklı çıkmak için demiyorum yanlış anlama olması gereken bu aslında alttan almak.Oğlum haklısın ama herkesi dövemezsin sonu gelmez der hep babam.

Anıl DALGA
01-11-2012, 02:44
Haklı çıkmak için demiyorum yanlış anlama olması gereken bu aslında alttan almak.Oğlum haklısın ama herkesi dövemezsin sonu gelmez der hep babam.

doğru herkesi dövemeyiz döve döve bitmez o tip adamlar hepsini görmezden gelmemiz lazım başka çaremiz yok öyle yapmassak ya birini öldürür hapse gireriz yada biri bizi öldürür zaten :)

Zero
01-11-2012, 02:46
doğru herkesi dövemeyiz döve döve bitmez o tip adamlar hepsini görmezden gelmemiz lazım başka çaremiz yok öyle yapmassak ya birini öldürür hapse gireriz yada biri bizi öldürür zaten :)

Heh işte uzata uzata anlatmak istediğimin net özeti.Hep kazanan sen olursun.

Anıl DALGA
01-11-2012, 02:48
Heh işte uzata uzata anlatmak istediğimin net özeti.Hep kazanan sen olursun.

:) Bunları berkayda okuyordur umarım bidaha kimsenin önünde fren yapmaz :D

Zero
01-11-2012, 02:53
:) Bunları berkayda okuyordur umarım bidaha kimsenin önünde fren yapmaz :D

Zaten üzgünüm ama sataşan siz olmuşsunuz :) belki o farketmeden çıkmıştı ama önünde siz bilerek frene asıldınız :) neyse konu hiç olmasın benden bu kadar :)

Anıl DALGA
01-11-2012, 02:55
Zaten üzgünüm ama sataşan siz olmuşsunuz :) belki o farketmeden çıkmıştı ama önünde siz bilerek frene asıldınız :) neyse konu hiç olmasın benden bu kadar :)

aynen öyle oldu berkaydan hiç beklenmeyen bi hareketti ama ilk ve son oldu diye tahmin ediyorum :)

Berkan
01-11-2012, 03:08
tükürük görseler frene abananlar veya özellikle yağmur yağıp bittikten sonra atıyorm 500mtsi kuruyup arada bir 2metrelik ıslak kalınca onu görüp frene yeni gelinin bişeye sarılıdığı gibi

sarılanlara. radarın(özellikle ankarada) 70 olduğnu bile bile tam o kameraların önünde aynı modelde frene asılana ve 70 yazarken 50ye bağlayanlara

Minibüscülerin - özel halk otobüslerinin alayına

Tekirdağ - İstanbul arasındaki 2 şeritli otobanda sol şeride zamkla yapışmıs sellektör korna ayna nedir anlamayan tüm vasıtalara saygılarım sonsuz

Anıl DALGA
01-11-2012, 03:29
tükürük görseler frene abananlar veya özellikle yağmur yağıp bittikten sonra atıyorm 500mtsi kuruyup arada bir 2metrelik ıslak kalınca onu görüp frene yeni gelinin bişeye sarılıdığı gibi

sarılanlara. radarın(özellikle ankarada) 70 olduğnu bile bile tam o kameraların önünde aynı modelde frene asılana ve 70 yazarken 50ye bağlayanlara

Minibüscülerin - özel halk otobüslerinin alayına

Tekirdağ - İstanbul arasındaki 2 şeritli otobanda sol şeride zamkla yapışmıs sellektör korna ayna nedir anlamayan tüm vasıtalara saygılarım sonsuz

Başarılı bi sövme şekli :D

Kadyr
01-11-2012, 04:57
Bendende sevgilerr

Mr.K
01-11-2012, 08:25
ogs de en soldan 10-20 km hızla geçenler korkuyorsan yavaş geçiceksen en sağdan geç lütfen

bu haric bir coguna katiliyorum.

OGS`den gecmek biraz guven ozveri tecrube istiyo..hem gercekten bi araba gecicek kadar genisligi var hemde asiri bozuk asfalti.+ olarak b.ici koprusunu ele alalim sol ve orta serit ogs icin dimi.Adam sol seritten gidiyosa 180le gecicek hali yok zaten.Kaldiki yukarda yazdigim gibi asiri bozuk ogs gecisleri.

Birde yaya konusunda ydisi konusunda bicok sey yazmissin evet dediklerin dogru..Ben burdan Tr geldigimde yayaya yol verdim floryada adam gecmedi el kol yapti bide :D :hehe: bikerede ykoyde kadin kaldirimda bebek arabasiyla yola inmeye calisiyodu durdum dedim yardim ediyim isterseniz kadin bi ciglik atmadigi kaldi tecavuz ediyolar bana diye.Turkiyede yasamak zor valla.Hanzo barzo olcaksin,trafikte elkol cikartcaksin camdan ana avrat sovuceksin o zmn rahatsin..

Burak E.
01-11-2012, 08:30
ogs de en soldan 10-20 km hızla geçenler korkuyorsan yavaş geçiceksen en sağdan geç lütfen

OGS`den gecmek biraz guven ozveri tecrube istiyo..hem gercekten bi araba gecicek kadar genisligi var hemde asiri bozuk asfalti.+ olarak b.ici koprusunu ele alalim sol ve orta serit ogs icin dimi.Adam sol seritten gidiyosa 180le gecicek hali yok zaten.Kaldiki yukarda yazdigim gibi asiri bozuk ogs gecisleri.

Birde yaya konusunda ydisi konusunda bicok sey yazmissin evet dediklerin dogru..Ben burdan Tr geldigimde yayaya yol verdim floryada adam gecmedi el kol yapti bide :D :hehe: bikerede ykoyde kadin kaldirimda bebek arabasiyla yola inmeye calisiyodu durdum dedim yardim ediyim isterseniz kadin bi ciglik atmadigi kaldi tecavuz ediyolar bana diye.Turkiyede yasamak zor valla.Hanzo barzo olcaksin,trafikte elkol cikartcaksin camdan ana avrat sovuceksin o zmn rahatsin..

abi sabah sabah cok guldum sayende allah senide guldursun :D

kelalper
01-11-2012, 08:42
arkadan çarpanların her zaman kusurlu olması. Neymiş takip mesafesini korumakmış. Sağına soluna bakmadan önüne atlayana çarptığın zamanda suçlu sen oluyorsun. Takip mesafesi denen şey varda fren mesafesi diye de birşey var. Sen 90 ile giderken 5 metre önüne 30 ile giden araba fırladığı zaman neyle nerede duruyorsun soran yok.

Mr.K
01-11-2012, 08:43
Kadinda kendine gore hakli,genelde insanlar herkese uff yavrum gariya bak tarzinda baktiklari icin,genel manada yardimlasma sifir oldugu icin,hakli yani.

Cok buyuk sayilmaz yasim ama 80-90 cocuguyum,zamaninda ne guzel teyzelerimize vs yardim ederdik pazar arabasini tasirdik vsvs..Genelde yardimlasmayi seven biriyim ama bigun pazar sepetiyle karsidan karsiya gecmeye calisan teyzeyede yardim ediyim dedigimde geri cevrildi.Insanlarin yardim duygusu olmadigi ve trafikte birbirine saygisi olmadigi icin,anlayana hakedene hakettigi gibi davranicaksin..Yabanci plakayim diye istanbullu degilim sananlaarin agzina kirinca mesela anliyolardi..gibi diyelim.

rebelh
01-11-2012, 08:56
ben 100le giderken soldan gidiyorsam ve sağ şerit boşsa bilinki sağ şeritte yol bozuktur :)

ztn arkamdan gelenede sürekli yol veriyorum öle bi durumda

Mr.K
01-11-2012, 09:00
+ herkesin unuttugu bisey daha var.Sol serit sollama serididir.Cikin avrupada otobana gidin bakalim sol seritte surekli noluyo gorun :) Direk gezici radar arkanizdan kaydi alir ceker sizi en yakin benzinlige odersiniz cezayi yuklu sekilde sonra gitmessiniz bidaha :) yada paraniz coksa gidersiniz amma velakin 2.yada 3.de ehliyeti aldiklari icin gene gidemezsiniz :) hatta hiz sinrini fazla asarsaniz direk 1ay ehliyete el koyarlar :)

Turkiyede herkes sol seridi hiz seridi olarak goruyo,yok oyle bisey kardesim kimse kusura bakmasin.E-5 70 yaziyo orta seritten 70le giderken isterse ustume ciksin ben gidip sag seritten seyir etmem kusura kalmasin kimse.Kurallara uyulsun once,sonra trafikte saygi beklensin.

Ekleme ;

otobanda hiz limiti 130 harici olan tek ulke bildigim almanya hiz siniri olmayan otobani var.Onun harici bircok ulkede yer yer 110-120-130 olarak hiz kurallari var.Sehir ici hiz 90 zaten olamaz..

EM-RE
01-11-2012, 09:27
Benide düşündüren bir şey var senelerdir anlamadım gitti.

En sol şeritte 100 ile giden bir araba,sen arkasından 160 ile geliyorsun diyelim.
Adama 2 km önceden başlamıssın sellektör atmaya dibine kadar geldiğinde seni fark edip sağa geçicek tabi senin hızın 98 e düşmesini bekliyor ondan sonra neyse düştün sende 98 e dayı sağa geçmeye yeltendiğinde bir de üstüne frene basarak geçiyor.Bunu da ben anlamıyorum ve bunu 10 arabanın 6 sı yapıyor.
Psikolojik bir şey sanırım sen frene basmasan ben seni solundan geçemicem sanki..
İste bu sebepten kimseden yol istemiyorum ewe gelirken basıcaksam arkadaşların dediği gibi en sağ şerit otobanda bomboş kamyonlarda 2 ve 3 ü kullanıyor nasıl olsa :)

NaNick
01-11-2012, 12:35

evet b.içi köprüsünde bunu yapmak çok zor fakat mahmutbey gişelerinde trafik olmadığı vakit en soldan inatla en soldan aşırı yavaş geçenler var benim lafım bunlara yol bozuktur aralık dardır ogs nin 6-7 gişesi varken neden en sol? ben buna saçmalık diyorum :)

ben her hafta o yaldan geçiyorum hatta her gün okuluma gitmek için o yola çıkıyorum o yolda aşırı oluyor sonra neden makas atıyorsun. adam kamyon sollamak için önüme atlıyor solluyor bir sonraki kamyon 500 m uzakta illa onuda geçip sonra geçicek sağ şeride bende bunu görünce makas atıyorum.

Burak E.
01-11-2012, 12:59
+ herkesin unuttugu bisey daha var.Sol serit sollama serididir.Cikin avrupada otobana gidin bakalim sol seritte surekli noluyo gorun :) Direk gezici radar arkanizdan kaydi alir ceker sizi en yakin benzinlige odersiniz cezayi yuklu sekilde sonra gitmessiniz bidaha :) yada paraniz coksa gidersiniz amma velakin 2.yada 3.de ehliyeti aldiklari icin gene gidemezsiniz :) hatta hiz sinrini fazla asarsaniz direk 1ay ehliyete el koyarlar :)

Turkiyede herkes sol seridi hiz seridi olarak goruyo,yok oyle bisey kardesim kimse kusura bakmasin.E-5 70 yaziyo orta seritten 70le giderken isterse ustume ciksin ben gidip sag seritten seyir etmem kusura kalmasin kimse.Kurallara uyulsun once,sonra trafikte saygi beklensin.

Ekleme ;

otobanda hiz limiti 130 harici olan tek ulke bildigim almanya hiz siniri olmayan otobani var.Onun harici bircok ulkede yer yer 110-120-130 olarak hiz kurallari var.Sehir ici hiz 90 zaten olamaz..

abi dedigin dogru olabilir yardımlaşma bitmiş gibi görünebilir ama edenlerde var 22 yaşındayım mahallede yaşlı teyzeleri gördügümde gene yardım ederim cocukluktan kalma bişi küçükken el arabasını felan cıkartırdım :D

ayrıca artık hız sınırlaması turkiyede duble yollarda 110 otobanlarda 140 oldu diye biliyorum.