Orijinalini görmek için tıklayınız : civic silecek fasılası
berdoz76
04-11-2012, 16:43
arkadaşlar bu gün daha yeni farkettim.Aracın silecekleri 1.kademede (fasılalı) ilk açmada bir kere çalışıyor fakat sonrasında tam 12 sn. sonra çalışıyor.2. ve 3. kademelerde sıkıntı yok.Fasıla ayarını kendimiz programlama yapabiliyormuyuz.aracın fasıla rolesi tam olarak nerde.Bu gün elektrikçi epey bi roleyi aradı fakat bulamadı.Sadece kolun takılı olduğu direksiyon kutusuna bakılmadı.Yardımlarınızı bekliyorum.Araç konusunda çok titiz olduğumdan problem olmasın istiyorum.Bu arada araç 94 civic si.Herşeyi on numara yaptım.tek eksik bu kaldı.
berdoz76
05-11-2012, 17:50
arkadaşlar bir bilen yokmu günceli
berdoz76
10-11-2012, 15:08
civic si araçta fasıla arızası başına gelecek arkadaşlara çözüm duyurulur.Aracın iç sağ tarafındaki sigorta kutusu vidaları sökülerek az geriye alındığında sigorta kutusu arka sol tarafında 6-7 cm büyüklüğünde beyaz bir kutu göreceksiniz .Bu kontrol kutusunu sökerek çıkartın içerisinde fasılayı devreye sokan eloktronikö devre var.devreyi çıkarıp büyüteç yada ışık altında kontrol ettiğinizde lehimlerinde çatlak veya açıklık olan varsa dikkatli bir şekilde arızakı gördüğünüz yere lehim atın.işlem tamam .Belki bir gün birisine lazım olur.
civic si araçta fasıla arızası başına gelecek arkadaşlara çözüm duyurulur.Aracın iç sağ tarafındaki sigorta kutusu vidaları sökülerek az geriye alındığında sigorta kutusu arka sol tarafında 6-7 cm büyüklüğünde beyaz bir kutu göreceksiniz .Bu kontrol kutusunu sökerek çıkartın içerisinde fasılayı devreye sokan eloktronikö devre var.devreyi çıkarıp büyüteç yada ışık altında kontrol ettiğinizde lehimlerinde çatlak veya açıklık olan varsa dikkatli bir şekilde arızakı gördüğünüz yere lehim atın.işlem tamam .Belki bir gün birisine lazım olur.
anlamlı paylaşım soğuk lehim olabileceği kimin aklına gelir :)
berdoz76
11-11-2012, 16:39
aynı şekilde daha önceki civic ex aracımın devir ibresi sapıtmaya başlamıştı.gösterge panelini söküp arkasındaki devrelere kontrolümüzde yine soğuk lehim olayı vardı.tazeleme yapınca düzelmişti.Belki buda birisine lazım olur.
Osman Bahadır
11-11-2012, 16:48
Sigorta kutusunun arkasına monteli ICU(integrated control unit) honda'larda yağ lambasından sileceğe, hız uyarısından fan kontrolüne kadar herşeyi yönetir. Zamanla aracın yaşına ve modülün yerine bağlı olarak zamanla korozyon oluşur ve fonksiyonlarda bozukluklar başlar.
http://i117.photobucket.com/albums/o44/Hawaiianstyle13/IMG_1255.jpg
http://i117.photobucket.com/albums/o44/Hawaiianstyle13/IMG_1257.jpg
Eğer honda'nızda çözemediğiniz anlamsız elektrik/elektronik sorunlar yaşıyorsanız ICU'yu söküp lehimlerini, direnç ve diyotlarını kontrol edin.
berdoz76
11-11-2012, 18:25
evet ıcu kutumuz bu fakat civic si larda model yılından ötürü kutu içerisi bu şekilde dolu değil.ancak yeni eklemeler yapılması amacıyla yerler mevcut tabiki.Yani sigorta kutusu içerisindeki sunrof veya srs sigortaları gibi.olmayan araca birgün illave yapılır diye ileriyi düşünerekten koymuşlar.
berdoz76
25-11-2012, 19:15
EVET ARKADAŞLAR ICU KUTUSUNDAKİ LEHİMLERİ TAZELEME YAPMIŞTIK.BİR GÜN SONRA AYNI SORUN.TAM 3 DEFA SÖK TAK.LEHİM YAP BİR GÜN ÇALIŞTI SONRA YİNE ÇALIŞMADI.EN SON ONADA ÇÖZÜM BULDUK.İÇERİSİNDEKİ DİYOTLAR,TRANSİSTÖRLER,KONDANSATÖRLER NE KADAR SAĞLAM GÖZÜKÜRSE GÖZÜKSÜN BİR TV TAMİRCİSİNDE ÖZELLİKLE KONDANSATÖRLERİ DEĞİŞTİRİN.BEN BİR TANE TRANSİSTÖRÜDE DEĞİŞTİRDİM VE KÖPRÜLEME YAPTIRDIM.NEDEN DİYE SORARSANIZ İYİ BİR TV USTASI SİZE DEVRENİN YAPILIŞ AMACINI ANLATACAK.ANLAYACAĞINIZ 1 LİRA EDEN 2 KONDANSATÖR İÇİN SERVİSTE 200 LİRA OLAN ICU(ENTEGRE KONTROL ÜNİTESİNİ)BİZLERE KAKALAMAK.bAŞINA GELECEK OLAN ARIZAYI BU ŞEKLİYLE ÇÖZÜME KAVUŞTURABİLSİN DİYE YAZDIM.SAĞOLUN
Sigorta kutusunun arkasına monteli ICU(integrated control unit) honda'larda yağ lambasından sileceğe, hız uyarısından fan kontrolüne kadar herşeyi yönetir. Zamanla aracın yaşına ve modülün yerine bağlı olarak zamanla korozyon oluşur ve fonksiyonlarda bozukluklar başlar.
http://i117.photobucket.com/albums/o44/Hawaiianstyle13/IMG_1255.jpg
http://i117.photobucket.com/albums/o44/Hawaiianstyle13/IMG_1257.jpg
Eğer honda'nızda çözemediğiniz anlamsız elektrik/elektronik sorunlar yaşıyorsanız ICU'yu söküp lehimlerini, direnç ve diyotlarını kontrol edin.
eski bir konu biliyorum ancak aynı sorunu yaşıyorum. silecek fasılası ile ilgili olan hangisi belirtebilirmisiniz.
zaten si lerden çıkan ufak bi devre yani tek bi devre