Orijinalini görmek için tıklayınız : corsa van vize prosedürü..
arkadaşlar 2005 model corsa van aracım var camlı koltuklu ve ruhsata işli. açıkcası araç ruhsatta 3koltuk gözüküyor bu ruhsata işli demek oluyor sanırım?
vizeye giricem ama daha önce bu tarz araç hiç almamıştım. vize için herhangi bi prosedürü varmıdır. bilmem gereken extra bi durumu yardımlarınızı bekliyorum:)
Arkadaslar yokmu hic van aracina vize yaptiran:)
tequila818
07-11-2012, 08:56
ali cam ve koltuk ruhsata işli ise sanırım araç hususi diye geçiyordur ruhsatta. Muayneyi 2 senede bir yaptırıyorsan hususidir, her sene yaptırman gerekiyorsa vandır. Buradan da anlayabilirsin. Hususi ise farklı bir prosedür uygulaman gerekmez mantıken.
TUV Turk Ruhsatı düzeltmeni isteyecek. 4 ya da 5 kişi olması lazım aracının sınıfına göre
+ kişi sayısına göre kemer vs ..
tuner faruk
07-11-2012, 09:02
ali cam ve koltuk ruhsata işli ise sanırım araç hususi diye geçiyordur ruhsatta. Muayneyi 2 senede bir yaptırıyorsan hususidir, her sene yaptırman gerekiyorsa vandır. Buradan da anlayabilirsin. Hususi ise farklı bir prosedür uygulaman gerekmez mantıken.
2004 ten itibaren artık vandan hususiye geçmiyor sadece camlar ve koltuklar ruhsata işleniyor ruhsatta diğer bilgiler bölümünde olması lazım camlı+ koltukludur yazıyor kullanım amacı olarakta ticari-hususi yazması gerekiyor araç ruhsatta yine kamyonet fakat kullanım amacı olarak hususi amaçlada kullanılabilir anlamında.
Arkadaslar arac ruhsattakamyonet kapali kasa van olarak geciyoronda sorun yok.sadece merak ettigin bu tarz araclari vizeye sokarken yanimda bulundurmam gereken herhangi bir belge yada gerec varmi onu merak ediyorum
Ahmet_28
07-11-2012, 09:59
Arkadaslar arac ruhsattakamyonet kapali kasa van olarak geciyoronda sorun yok.sadece merak ettigin bu tarz araclari vizeye sokarken yanimda bulundurmam gereken herhangi bir belge yada gerec varmi onu merak ediyorum
siz cam açtırıp koltuk taktırdıysanız,araç kapalı kasa van olarak geçiyorsa muayene yaptıramazsınız.cam açıp koltuk takan yer size tadilat faturası ve evrakları verecek o evraklarla ilk önce gidip tespit yaptıracaksınız daha sonra muayenesi yapılacak ruhsatlarda değişecek.
rekord2000
07-11-2012, 10:21
Ben 1.7 dti dudulluda muayene yaptirirken sorun cikarmislardi, kaldiki ustelik arac hususi diye gectigi halde! Bi dahakine araci orjinale cevir gibi sacma sapan cumleler kullandilar ama muayeneyide yaptilar, o yuzden iplemedim ama sanirim ruhsatta kapali kamyonet yazdigi halde arac aciksa muhtemelen gecirmezler:( ben olsam koltuklari soker camlari kapatir ole giderdim muayeneye en mantiklisi elinde degisikligi ruhsata isleticek bi evrak fatura yoksa en mantiklisi bu bana sorarsan!
kım dedı sana ı corsa al dıye kanka
Garip olan dier vanlar ruhsatta 2 koltukyaziyor bende 3koltuk yaziyor camla ilgili birsey yazmiyoren iyisi deneme yanilma yontemi galiba
ErenErdem
07-11-2012, 12:08
Ruhsatta bilgiler kisminda camli koltuklu yazmasi lazim, eger yazmiyorsa; koltuklari ve camlari sokun sonra muayeneye goturun, koltuklu yaziyorsa bile istihap haddi 3 oldugu icin fazla koltuklarindan dolayi kalacaktir ve tespit istenecektir, en iyisi kapali kasa kamyonet yaziyorsa her ilaveyi sokup muayene yaptirmak