Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatik araç kickdown da tapagaz kalıyor :D

Ahmet Saraçoğlu
12-11-2012, 13:57
Benzer bi konu vardı , bunun gibi tapagaz giden araçların videoları vss.O konuyada yazdım ama cevap gelmeyince konu açiym dedim.

Mercedes parçalarını zaman bulup takamadığım için yatışta biliyorsunuz.İki senede toplamda 150 200 km anca yapmıştır , o kadar bile değil.Ama rolantide çalıştırmadığım süre 15 günü geçmez.Sürekli çalıştırırm.Neyse dün aracı baba evinden kendi evime götüreyim , oranın otoparkı daha rahat diye düşündüm eşimle iki araba çıkarttık , iki arabayı da yıkkattım , sonra onu gönderdim , ben sakin sakin giderken biraz motoru açayım dedim.Fakat bi problem var.Araç D de dip gaz yaptığımda gaz öylece takılıyor ve araba hızlanmaya devam ediyor.Fren vss faydasız , tam yol ileri :D, Soğukkanlı davrandığım için direkt N ye aldım , N de 1 - 1.5 saniye dipgaz kaldıktan sonra devir düşüyor.Eve getirene kadar bir kere daha denedim , aynısını yine yaptı...D de sakin sakin gidin , N de de istediğiniz kadar dipgaz yapın... hiçbi sıkıntı yok ama D de dipgaz yapınca o şekilde takılıyor gaz.Böyle bişey başına gelen varmı?Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

Gazın takılması ilk etapta gaz telini getiriyor akla.Fakat şöyle bi durum var ,, araba hareketsizken P de , N de yapmıyor bunu...D de hareket halindeyken normal sürüştede yapmıyor.Sadece D de dipgazda yapıyor...Yoksa hissederdim illa ki , sürekli çalıştırır kontrol ederim.Sadece D de dipgazda yapması şanzumanla yada ne bilim roketle falan alakalı bişey olabilir diye düşündürdü bana.

Araba sökük olduğu için takmamış olabileceğim , yada çıkmış bişey de olabilir.Roketi devreye sokan bi devre , yada şanzumanda bişey gazın dipgaz şekilde basılı kalmasını etkileyebilir mi?

Ahmet Saraçoğlu
12-11-2012, 14:55
güncel
ü
n
c
e
l

erdem325
12-11-2012, 15:10
o araclarda gaz telinin birde sanzumana gideni vardi yanilmiyorsam..
o telide kontrol ettinizmi?

not: emin degilim sadece aklimda oyle biseyler kalmisti, belki isinize yarar diye soyluyorum..

darkmoon
12-11-2012, 15:15
yeminle bütün arçalarım otomatik şu konular yüzünden gaza basmaya tırsar oldum :D

SOMEONESPECIAL
12-11-2012, 15:19
GAZ PEDALININ TAKILMASI ÇOK PİS Bİ DURUM.
BEN MANUEL VİTES ARABADA GAZ PEDALINI Bİ KERESİNDE
KAUCUK PASPASA SIKISTIRIP TAPAGAZ KALDIM.

ALLAHTAN KONTAĞI KAPATMAYI AKIL EDEBİLDİM O PANİKLE.
AMA OTOMATİKTE KONTAK KAPANIR MI DENEMEK LAZIM :hahaha:

overblack
12-11-2012, 15:26
roket telini bir kontrol ettir derim.gaz teli ile aynı kasnağa bağlı çalışıyor.d de dipgaz yaptığında roket teli geri gelmeyip gaz telinide açık durumda bırakabilir.

YavuzNaz
12-11-2012, 15:37
roket telin takılıyor olabilir aynı problemi bende yaşadım teli değiştirip, şanzumanın üzerindeki ayağını yağladım düzeldi.

Ahmet Saraçoğlu
12-11-2012, 21:26
roket telini bir kontrol ettir derim.gaz teli ile aynı kasnağa bağlı çalışıyor.d de dipgaz yaptığında roket teli geri gelmeyip gaz telinide açık durumda bırakabilir.

roket telin takılıyor olabilir aynı problemi bende yaşadım teli değiştirip, şanzumanın üzerindeki ayağını yağladım düzeldi.

Bu roket teli nerdedir nasıl bişeydir? Gaz teli motor bloğu üzerinde boyluboyunca uzanıyor ,,, roket teli bunu yakınında mı ,yoksa şanzumana doğru aşağılarda mı?

Osman Bahadır
12-11-2012, 21:42
Bu roket teli nerdedir nasıl bişeydir? Gaz teli motor bloğu üzerinde boyluboyunca uzanıyor ,,, roket teli bunu yakınında mı ,yoksa şanzumana doğru aşağılarda mı?

Gaz kelebeğinden şanzımana gider.

Kelebeği de kontrol edin. Kelebek de takılı kalıyor olabilir.

Halat da yağsız olabilir.

timucintt
12-11-2012, 22:22
http://img818.imageshack.us/img818/8059/w126300sdthrottlelinkag.jpg

Fotodaki körüklü tel kick down teli onu incele altınada üstünede sorun onda değil ise air meterin boğazına veya boğaz kelebeğin yayını kontrol et....

MCN21
12-11-2012, 22:53
Gecmis olsun neyseki soguk kanliymissiniz:) ama soylemeden gecemicem manuel candir can :D

220T
13-11-2012, 00:00
Kobra Takibi'ne özenmiş demek ki :D