PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hollanda ve Erasmus

doush
13-12-2012, 15:13
Merhaba sevgili Techturkey üyeleri,

Bu kadar çok insan çeşitliliği olunca, bilgi almak için buranın uygun olduğunu düşündüm. Önce ben bilgi vereyim sonra sizin yardımlarınızı alayım.

Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisiyim.

28 Ocak 2013 tarihinde Erasmus programı ile Hollanda'nın Zwolle kentine gidiyorum. Kendisi Amsterdam'a 1 saat uzaklıkta bir öğrenci şehri diye duydum.

Gideceğim okulun adını hala okuyamasam da "Katholieke Pabo Zwolle". Biraz bilgi topladığım kadarıyla özellikle öğretmenlik konusunda çok iyilermiş, ve zaten Hollanda'nın eğitimi de iyi diye biliyorum.

Katholieke Pabo Zwolle - Welkom (http://www.kpz.nl/index.php) (okulun internet sitesi)

Bu da okulun içini görebildiğim bir video.
LIPDUB - Mika - Kick Ass Katholieke PABO Zwolle NL 2011 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=5D5SVAa4Ong)
5D5SVAa4Ong

Kalacağım yer de anladığım kadarıyla kamp alanı ama bizim için küçük evler kuruluyor. Oranın da adı "Camping De Agnietenberg". Neden burada kalıyorum? Çünkü bir kaç araştırmamdan ve yardımdan dolayı fiyatı uygun görünüyor. İlk önce 300€ depozito vereceğim sonra, aylık 325 € kira su dahil, 50 € elektrik ve doğalgaz vereceğim. Tabi aşarsam fazlasını ödeyeceğim, altında kalırsam aradaki farkı geri veriyorlar. Odalar 3 kişilik dikdörtgen şeklinde. Hatta planını koyayım.

http://oi49.tinypic.com/34t4mrp.jpg

Camping de Agnietenberg (http://www.campingagnietenberg.nl/en) ( internet sitesi tekrardan )

Para konusuna gelelim. Aylık hibem 466€ tabi bu para direk nereye gidiyor görüyorsunuz. 5 ay kalacağım ama 4 aylık veriliyor, son ayın parası Türkiye'ye dönünce veriliyor.

Sorularıma geçebiliriz, Allah yardımcınız olsun.

1) Öncelikle okul ve kalacağım yer hakkında bilgisi olan var mı? Veya kalacak yer hakkında daha iyi bir önerisi olan var mı?

2) Ulaşım çok pahalı 4€ falan yazıyordu. Herkes bisiklet kullanıyormuş ama böyle 2. el bisiklet almak lazım sıfırları ne kadardır bilmiyorum. Ulaşım hakkında yardımcı olabilecek?

3) Hayat ne kadar pahalı? Mesela McDonald's a gittiğimde normal bir menüye ne para vereceğim? Temel ihtiyaçlarımı karşılayacak şeylerin fiyatları buraya oranla nasıl?

4) Hollanda hakkında ve çevre ülkeler hakkında genel bilgi verebilecek, nereler gezilmeli, nerelere nasıl gidilir? Bunları merak ediyorum.

Aklıma şimdilik bu kadar geldi cevaplar geldikçe sorularımı sormaya devam ederim muhtemelen. Şimdiden teşekkürler.

Konu Low-Rider'dan izinlidir.

Y.Emre
13-12-2012, 15:16
Vay hayırlı olsun Doğuş :) 1 dönem kalacaksın heralde ?

doush
13-12-2012, 15:18
Vay hayırlı olsun Doğuş :) 1 dönem kalacaksın heralde ?

Teşekkür ederim :) Evet geçen sene sınava girmemiştim, bu sene hibe çok geldiği için bu dönem sınav yaptılar, 2. dönem gidiyorum. Güzel bir şans oldu yani.

Day Walker
13-12-2012, 15:19
Xor görürse yazar oda orda askerlik yaptı.

doush
13-12-2012, 15:21
Xor görürse yazar oda orda askerlik yaptı.

Teşekkür ederim abi bekliyorum Koray abinin cevaplarını :icon_tup:

c.sar
13-12-2012, 15:22
Burayı bilmiyorum ama Erasmusun kötüsü olmaz diyorum :)

63owen63
13-12-2012, 15:35
Doğuş Hollandaya giden arkadaşlarım genel olarak memnunlardı (İngilizce öğretmenligi )ve avrupayı rahatlıkla gezdiler, Hollanda da yaşam diğer kuzey ülkelerine göre. Polonya vs gibi saçma sapan bir ülkeye gitmemekle iyi yapmışsın, cünkü erasmusları bir yere toplayıp sadece onlara ingilizce egitim veriliyor,diger dersler vs hep kendi anadillerinde olabiliyordu. Hollanda da böyle bir sorun yok bildigim kadarıyla. bisiklet vs oralarda cok ucuz 2.eller özellikle. Biraz dip basar, makyaj yapar,takılırsın :)

Fotograf makinesi, saglam bir harici harddisk vs olmadan mutlaka gitme, her anı ölümsüzleştir.

Finally stay away from Turks and be cool ;)

CafCaf
13-12-2012, 16:16
benim kız arkadaşımda hollandada o da türkiyeye erasmus olarak gelmişti mütiş bir ülke ..

Sezgin
13-12-2012, 16:22
Gidecegin Okul bir katolik hristiyan okulu..
Mc Donald's da ortalama bir menu 5.5€ ciwarı.
Kalacak yer olarak eğer Zwolle ' da kalacaksan aşırı sıkılabılırsın, öğrenci şehri dediklerine bakma bir eskişehir değil :D
Ulaşımı ' da bisikletle de ugrasmana gerek yok en rahatı tren secenegı olacak. Aylık abonmanlık olayı war cok cok daha ucuza getırebılırsın.
Ayrıca eğer maddi durumun iyiyse ikinci el bı arac alınabılır 5 ay ıcın. Ortalam 500-*600€ ya senı getırıp goturebılecek araclar mewcut.

Ekstra merak ettıgın bırsey olursa yazabılırsın burdan :)

MuratCan07
13-12-2012, 21:07
Geçen sene yazın amsterdamda 2 hafta geçirdim... aboww yok böyle bir yer yazın bile yağmur yağıyordu ama aldıran yok zaten o şehir başka türlü temizlenmez.. ben bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum :D özel olarak merak ettiğin şeyler olursa bi pm at :) şimdiden iyi eğlenceler

doush
13-12-2012, 21:12
Doğuş Hollandaya giden arkadaşlarım genel olarak memnunlardı (İngilizce öğretmenligi )ve avrupayı rahatlıkla gezdiler, Hollanda da yaşam diğer kuzey ülkelerine göre. Polonya vs gibi saçma sapan bir ülkeye gitmemekle iyi yapmışsın, cünkü erasmusları bir yere toplayıp sadece onlara ingilizce egitim veriliyor,diger dersler vs hep kendi anadillerinde olabiliyordu. Hollanda da böyle bir sorun yok bildigim kadarıyla. bisiklet vs oralarda cok ucuz 2.eller özellikle. Biraz dip basar, makyaj yapar,takılırsın :)

Fotograf makinesi, saglam bir harici harddisk vs olmadan mutlaka gitme, her anı ölümsüzleştir.

Finally stay away from Turks and be cool ;)

Abi zaten tercih yapmadan seçtim bir şans geldi yer boşalmıştı hemen seçtim. Özellikle Polonya vs. seçmedim çünkü sadece ucuz, anca içki çeşitlerini öğrenirim.
Muhtemelen laptopu götüreceğimden yer çok :) Türklerle özellikle kalmak istemedim zaten, 20 kişi gidiyor biz 3 erkeğiz. Diğer 2 erkek de ispanyol. Ben 1 tanesi ile kalacağım.

Gidecegin Okul bir katolik hristiyan okulu..
Mc Donald's da ortalama bir menu 5.5€ ciwarı.
Kalacak yer olarak eğer Zwolle ' da kalacaksan aşırı sıkılabılırsın, öğrenci şehri dediklerine bakma bir eskişehir değil :D
Ulaşımı ' da bisikletle de ugrasmana gerek yok en rahatı tren secenegı olacak. Aylık abonmanlık olayı war cok cok daha ucuza getırebılırsın.
Ayrıca eğer maddi durumun iyiyse ikinci el bı arac alınabılır 5 ay ıcın. Ortalam 500-*600€ ya senı getırıp goturebılecek araclar mewcut.

Ekstra merak ettıgın bırsey olursa yazabılırsın burdan :)

Kalacağım yer ile okul arasındaki mesefede tren yok. Otobüs için de biiraz mesafe yürümek gerekiyor. Bu yüzden bisikleti merak ettim. Orada araç alacak kadar durumum yok ne yazık ki. Aylık abonelik olan durumu Hollanda'da yaşayan bir tech üyesi söylemişti Selim diye. Ama tam olarak araştıramadım.

Geçen sene yazın amsterdamda 2 hafta geçirdim... aboww yok böyle bir yer yazın bile yağmur yağıyordu ama aldıran yok zaten o şehir başka türlü temizlenmez.. ben bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum :D özel olarak merak ettiğin şeyler olursa bi pm at :) şimdiden iyi eğlenceler

Teşekkür ederim :)

Orada telefon hattı da almam lazım internet paketli.. Kalacağım eve 10 Euroya bağlıyorlarmış ama ben istemiyorum açıkçası internetin orada çok hzlı olduğunu ve iphone u pc ye bağlayarak internete girebileceğimi düşünüyorum.. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

MuratCan07
13-12-2012, 23:54
Ben kısa süre gittiğim için (yaklaşık 1 ay) bide ben birtek hollandaya gitmedim birsürü ülkeye gittim o yüzden ben avea hattımı yurtdışına açmıştım.. tr den telefon gelince bana, arayanın bedavalarından gidiyordu :) banada dakikası 35-40 krş mu ne yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.. 1 ay gezdim 150 tl ödedim dönünce.
ama uzun süre kalıcaksan orda çok fazla türk var zaten, tr yi aramak için özel hatlar var ilk alo dediğinde 3-4 euro gidiyor daha sonraki dakikalar inanılmaz ucuz 0.5 cent mi neydi o zaman yanlış olmasın. Alıcaktım az daha ordaki satan adam çok uzun 15-20 dakikadan aşşağı konuşma her aradığında yoksa pahalıya gelir demişti almadım bende.

doush
14-12-2012, 00:03
Valla öncelikle internet paketi olsun, onların arasında seçim yapacağım.. Açıkçası Türkiye'yi aramak önceliğim değil.. Çünkü internet olunca viber, skype vs. her yol var..

tyMu
14-12-2012, 00:31
Hayırlı olsun genç fazla uyma orda gençlere :) okulun ismide katakulli gibi değişik :D

doush
14-12-2012, 01:18
Hayırlı olsun genç fazla uyma orda gençlere :) okulun ismide katakulli gibi değişik :D

Ahahahaha sağol abi :D Sorun yok konuşuyorum okulla sık sık inanılmaz ilgililer :)

Ultraleggera
14-12-2012, 02:16
Şimdi gelde bu okulda oku okuyabilirsen :) Hayırlısı olsun inş herşey dilediğin gibi olur ;)

doush
14-12-2012, 03:04
Şimdi gelde bu okulda oku okuyabilirsen :) Hayırlısı olsun inş herşey dilediğin gibi olur ;)

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)

semavi
14-12-2012, 07:42
Videoda neden hiç erkek yok doğru dürüst :) Bir boşluğu doldurmaya gideceksin farkında mısın :)

Adana çok rahat bir öğrenci şehri. Umarım bir benzerini bulursun orada... Bende Doktora tezi için gitmeyi düşünüyorum lakin evli ve çocuklu olunca zorlaşıyor durumlar :) Git gel anlat bakalım...

XoR
14-12-2012, 08:00

1) Öncelikle okul ve kalacağım yer hakkında bilgisi olan var mı? Veya kalacak yer hakkında daha iyi bir önerisi olan var mı?

2) Ulaşım çok pahalı 4€ falan yazıyordu. Herkes bisiklet kullanıyormuş ama böyle 2. el bisiklet almak lazım sıfırları ne kadardır bilmiyorum. Ulaşım hakkında yardımcı olabilecek?

3) Hayat ne kadar pahalı? Mesela McDonald's a gittiğimde normal bir menüye ne para vereceğim? Temel ihtiyaçlarımı karşılayacak şeylerin fiyatları buraya oranla nasıl?

4) Hollanda hakkında ve çevre ülkeler hakkında genel bilgi verebilecek, nereler gezilmeli, nerelere nasıl gidilir? Bunları merak ediyorum.

1) Oku hakkında bilgim yok ama Zwolle'den çok bi beklentin olmasın :)

2) Ulaşım ne yaptığını bağlı olarak buraya göre pahalı. Yaşadığın yer içinde halkın %97'nin bisiklet kullandığını göreceksin. Ş.içi oldukça popülerdir. İyi kötü ikinci el bi bisiklet al. Şehir dışına çıkacağın zamanda öğrencilere indirimli tran kartları mevcut.

3) Biz Belçikada Burger King olmadığı için Maastricht'e gidiyoduk Burger King yemeye :) 5-7 Euro arasına menü alırsın. Kebapçılarda 5-10 arası dürümler menüler falan. Pişirme imkanların varsa alışveriş yapar kendin pişirirsin. Tavuk pahalıdır buraya göre çünkü onlar 90'da gırtlaklıyo bizde 45 gün :)

4) Amsterdam, Rotterdam, Den Haag Hollandada git diyeceğim yerlerdir. Den Haag sahil kıyısı iyi havada gidersen sahil çok keyifli olur. Belçika çok yakınında Bruxselles, Liege, Namur, Dinant diye aşşağı doğru inip Fransaya geçebilirsin. Ama tabi Zwolle baya bi yukarıda kaldığından Fransaya geçersen dönüş yolu yorucu olabilir.

douu
14-12-2012, 08:02
2 tane ispanyol erkek var sende onlarla kalıyorsun. O fotoları gösterdiğin ablalar varken gerek yokmuş boyle hareketlere be Doğuş :) neyse bol skor bekliyor olacam senden ahahaha :D

doush
14-12-2012, 13:20

1) Oku hakkında bilgim yok ama Zwolle'den çok bi beklentin olmasın :)

2) Ulaşım ne yaptığını bağlı olarak buraya göre pahalı. Yaşadığın yer içinde halkın %97'nin bisiklet kullandığını göreceksin. Ş.içi oldukça popülerdir. İyi kötü ikinci el bi bisiklet al. Şehir dışına çıkacağın zamanda öğrencilere indirimli tran kartları mevcut.

3) Biz Belçikada Burger King olmadığı için Maastricht'e gidiyoduk Burger King yemeye :) 5-7 Euro arasına menü alırsın. Kebapçılarda 5-10 arası dürümler menüler falan. Pişirme imkanların varsa alışveriş yapar kendin pişirirsin. Tavuk pahalıdır buraya göre çünkü onlar 90'da gırtlaklıyo bizde 45 gün :)

4) Amsterdam, Rotterdam, Den Haag Hollandada git diyeceğim yerlerdir. Den Haag sahil kıyısı iyi havada gidersen sahil çok keyifli olur. Belçika çok yakınında Bruxselles, Liege, Namur, Dinant diye aşşağı doğru inip Fransaya geçebilirsin. Ama tabi Zwolle baya bi yukarıda kaldığından Fransaya geçersen dönüş yolu yorucu olabilir.

Aslında çok da beklentim yok çünkü ben zaten böyle partiden partiye koşan biri olmadığımdan farklı bir yere gideceğim için bana baya farklı gelecek.. Evde yemek yaparım benim için sorun değil de kalacağım çocukla bir konuşmak lazım sonuçta ispanyol bizim yemekleri ne kadar sever bilmiyorum.. Bir de tabi marketler ne kadar pahalı görmek gerek.. Muhtemelen sebze de çok pahalıdır.. Yani alıp yapmaya değer mi onu bilmiyoruz.. Ayrıca pirinç vs. götürmeyi düşünüyorum..

Öncelikli ulaşım okul ev tabi.. Onu ne kadar ucuza getirirsek geriye kalan şeylere harcayabilirim.. Zaten sınırlı miktarda param olacağından, Herşeyden kısıp açıkçası biraz ülke gezmek istiyorum..

Telefon hattı konusunda bilgin var mı abi? Teşekkür ederim cevapların için.

2 tane ispanyol erkek var sende onlarla kalıyorsun. O fotoları gösterdiğin ablalar varken gerek yokmuş boyle hareketlere be Doğuş :) neyse bol skor bekliyor olacam senden ahahaha :D

Abi dur yakma bizi durduk yere :D

Videoda neden hiç erkek yok doğru dürüst :) Bir boşluğu doldurmaya gideceksin farkında mısın :)

Adana çok rahat bir öğrenci şehri. Umarım bir benzerini bulursun orada... Bende Doktora tezi için gitmeyi düşünüyorum lakin evli ve çocuklu olunca zorlaşıyor durumlar :) Git gel anlat bakalım...

Kız arkadaşım bana iç pilav doldurur öyle bir şey yaparsam :D Bir gidelim bakalımm :)

teggy
14-12-2012, 13:27
Türklerle muhattap olma. Öyle ortama kolay girerim falan adamlar yol gösterir diye düşünme...Bi halt anlamazsın erasmustan. Hollanda biraz pahalı bildiğim kadarıyla, ağustosta ben de o taraflara geçeceğim. Internetin hızlı ve ucuz olacağını düşünüyorum. Ben 100 megabit internete ayda 7€ ödüyorum. Ama torrent işine falan girme başına bela alırsın. Kızlı ortama girince de türküm deme, kıbrıstanım falan de. zaten yunanca bilen adam çıkmıyor :D

doush
14-12-2012, 13:45
Türklerle muhattap olma. Öyle ortama kolay girerim falan adamlar yol gösterir diye düşünme...Bi halt anlamazsın erasmustan. Hollanda biraz pahalı bildiğim kadarıyla, ağustosta ben de o taraflara geçeceğim. Internetin hızlı ve ucuz olacağını düşünüyorum. Ben 100 megabit internete ayda 7€ ödüyorum. Ama torrent işine falan girme başına bela alırsın. Kızlı ortama girince de türküm deme, kıbrıstanım falan de. zaten yunanca bilen adam çıkmıyor :D

Türk olarak güvendiğim 1 tane sınıftan arkadaşım var zaten.. Gerisi de umurumda değil.. Dediğim gibi kalacağım yere bağlanıyor aylık 10€'ya ama ben onunla uğraşmak da istemiyorum önemli olan telefonda internet olması.. Torrent işi iyi oldu.. Olmadı ben oyunları indireyim öyle gideyim :D

swalios
15-12-2012, 01:47
gunceeelll :)

doush

douu
15-12-2012, 09:00
aklını başına al :D ordan boş dönersen orda yapmadıklarını sana burda yaparım :D

tunch
15-12-2012, 09:43
güzel tesadüf , nisanın ilk haftası amsterdamdayım spring break ayağına :)

elpadre
15-12-2012, 09:57
oglum sen ıngılızce bılmıyorsunkı nasıl olucak hollandaca ogrenırsın daha ıyı olur hatta evlenır kalırsında orda :) ıstersen eger kuzenımın esı hollandalı detaylı bılgı alırım ondan :)

doush
15-12-2012, 12:16

Hömm şartlar uygun olursa görüşürüz orada o zaman :D

oglum sen ıngılızce bılmıyorsunkı nasıl olucak hollandaca ogrenırsın daha ıyı olur hatta evlenır kalırsında orda :) ıstersen eger kuzenımın esı hollandalı detaylı bılgı alırım ondan :)

Abi ingilizce öğretmenliği okuyorum naptın ya :D
Şimdi acil değil, biraz Selim' le konuştum gitmeden tekrar konuşacağım.. Konsoloslukla ilgili bilgi alacağım müsait zamanda senden Melii abi :)

doush
27-01-2013, 23:46
O gün geldi çattı ve veda etmek çok zor olsa da hayatıma çok şey katacak bu şansı kaçırmamak için gitmem gerek, kendinize dikkat edin biraz uzaklarda olacağım :)

turbo&quattro
27-01-2013, 23:48
Yeni baslangiclar iyidir her ne kadar zor olsada :)

Basarilar kardesim .

K.O.
27-01-2013, 23:51
bi gün techturkey night yapip redlight streetde baskı balata yakarsin artik :D

emredağla
27-01-2013, 23:52
Allaha emanet ol kardeş :) ınş çabuk alışırsın ..

Gimifayf
27-01-2013, 23:58
Allah'a emanet ol, herşeyin hayırlısı inşallah :)

devilboy
27-01-2013, 23:59
yanıma gel demiştim ama gelmedin güle güle git oranın kıymetini değerini bil herşeyi yaşa

tyMu
28-01-2013, 00:04
Hayırlı yolculuklar doğuş Güle güle git gel :)

doush
28-01-2013, 00:05
Yeni baslangiclar iyidir her ne kadar zor olsada :)

Basarilar kardesim .

Sağol abi teşekkürler :)

bi gün techturkey night yapip redlight streetde baskı balata yakarsin artik :D

Söyletirim techturkey diye :D

Allaha emanet ol kardeş :) ınş çabuk alışırsın ..

Sağol dostum :)

Allah'a emanet ol, herşeyin hayırlısı inşallah :)

inşallah sağolun iyi dilekleriniz için

yanıma gel demiştim ama gelmedin güle güle git oranın kıymetini değerini bil herşeyi yaşa

Abi gelemedim yahu bavul çok ağır çıktı onları tekrar boşalttım vakumladım falan filan akşam çıkabildim, petrolde de sen yoktun :(

Hayırlı yolculuklar doğuş Güle güle git gel :)

Sağol abi hayvana iyi bakın :D

tyMu
28-01-2013, 00:11
hee vuracaz kırbacı vuracaz kırbacı :Dd

KMR2-GT
28-01-2013, 09:24
1670 euro yok 1760 euromuydu ne kadar verdik lan biz :D:D:D

kardeşim kendine dikkat et.ilk 1 hafta sıkıntı yaşarsın belki ama gerisi gelir kendiliğinden.

Low-Rider
28-01-2013, 10:24
Başarılar kardeşim, kendine iyi bak bizi unutma :)

timucintt
28-01-2013, 10:25
oo hollanda kardeşim ilk işin barlara gitmek olsun... hap map ne varsa yolla bana.. orda beleş :D

levent
28-01-2013, 19:52
Sağ salim git gel adamım :)

Yazarsın oralardan da, herhangi bir ihtiyacın olursa ufacık bi haber yeterli, kafamız bozulursa da Clioyla geliriz :D

asot
28-01-2013, 22:56
İş veya tatil amaçlı Almanya, fransa, italya ve luxemburg'a birkaç defa gitmiş biri olarak, yabancı hayranlığından filan değil, kesinlikle tavsiyem okulu uzat, evlenecek birini bul, kalmanın yollarını ara ve geri dönme :) gerçekten medeniyet başka şey... çünkü bu ülkenin sorunları adamı verem eder. Zaten gidince kıyaslamayı kendin yapacaksın.

Gideceğin yeri çok iyi bilmemekle birlikte, okulu bitirince, uluslararası öğretmenlik yapabileceğin bir sertifikayı alarak oralarda kalabileceğini düşünüyorum..

Gezilecek yer tavsiyem, tüm Avrupa güzeldir ama vizenin schengen olacağını düşünerek, uluslarası dolaşımlı bir tren bileti al ve hostelz.com'dan rezervasyonları yaparak, Roma, Amsterdam, Luxemburg'da kalmaya bak.. Yine sorun olursa detaylı yazarım..

doush
28-01-2013, 23:19
1670 euro yok 1760 euromuydu ne kadar verdik lan biz :D:D:D

kardeşim kendine dikkat et.ilk 1 hafta sıkıntı yaşarsın belki ama gerisi gelir kendiliğinden.

Evet daha ilk günden su yok donmuş borular ahah :D o değiil trenden indim mr2 turbo geçti önümden :D:D 3 dk sonra del sol arkasında v6 4 motion golf geçti :D bir tane de antika gördüm, hayatımda ilk defa gördüm öyle bir şey :D

Başarılar kardeşim, kendine iyi bak bizi unutma :)

Sağol abi teşekkür ederim ne unutması :)

oo hollanda kardeşim ilk işin barlara gitmek olsun... hap map ne varsa yolla bana.. orda beleş :D

Hee sana hap beni hapis :D pasaport kontrolünde 943290423 soru soruyorlar :D

Sağ salim git gel adamım :)

Yazarsın oralardan da, herhangi bir ihtiyacın olursa ufacık bi haber yeterli, kafamız bozulursa da Clioyla geliriz :D
ahahha bekliyorum :D

İş veya tatil amaçlı Almanya, fransa, italya ve luxemburg'a birkaç defa gitmiş biri olarak, yabancı hayranlığından filan değil, kesinlikle tavsiyem okulu uzat, evlenecek birini bul, kalmanın yollarını ara ve geri dönme :) gerçekten medeniyet başka şey... çünkü bu ülkenin sorunları adamı verem eder. Zaten gidince kıyaslamayı kendin yapacaksın.

Gideceğin yeri çok iyi bilmemekle birlikte, okulu bitirince, uluslararası öğretmenlik yapabileceğin bir sertifikayı alarak oralarda kalabileceğini düşünüyorum..

Gezilecek yer tavsiyem, tüm Avrupa güzeldir ama vizenin schengen olacağını düşünerek, uluslarası dolaşımlı bir tren bileti al ve hostelz.com'dan rezervasyonları yaparak, Roma, Amsterdam, Luxemburg'da kalmaya bak.. Yine sorun olursa detaylı yazarım..

Valla sadece yolları için bile burada yaşanır yani, medeniyet gerçekten güzel, inşallah herşey güzel giderse kız arkadaşımı da alır gelirim :) yolların güzelliğinden, geçen arabalar bile o kadar temiz ki hiç yorulmamış.. bugün bizi istasyondan kalacağımız yere bir kaç kız arkadaşımz getirdi.. kız sürmüş 80.000 de megane ağzına sıçıyor arabanın tık yok ve yepyeni duruyordu :D

Alperen-B
29-01-2013, 02:00
Doğuş oraya gitmişken gezebildiğin kadar gez redligh lar clublar barlar discolar güzel bir anı olarak kalır hayatında. herşey gönlünce olsun kardeşim

Kanka amsterdam tam senn kalemin olan bir yer bence sen gittin mi bi daha gelmezin gibi geliyor bana :D. ha orda doğuşla da görüşürseniz yolundan çıkarma onu da :D

KMR2-GT
31-01-2013, 11:17
Evet daha ilk günden su yok donmuş borular ahah :D o değiil trenden indim mr2 turbo geçti önümden :D:D 3 dk sonra del sol arkasında v6 4 motion golf geçti :D bir tane de antika gördüm, hayatımda ilk defa gördüm öyle bir şey :D

mr2 güldürmedi