Orijinalini görmek için tıklayınız : Son zamanlarda artan makas ve trafikte gazlama durumu
Hepimiz arabaları hızı seven insanlarız fakat Trafigin şakası yok her zaman risk vardır ama bunun kat sayısını yükseltmek
Ama arkadaşlar herşey insanın kendisine kusursuz güveniyle başlar videolar makasla ilgili cok cogalmaya başladı ve şehir ici aşırı hiz hiç bir insan kusursuz degildir
En büyük felaketler ben bilirim ben ederim demekle başlamakta size Tenerifi ucak kazasını izleminizi istiyorum
Dünyanın en büyük kazası :) ve şu var asıl sorun KLM pilotunun kendine aşırı büyük güveni ve korkusuz davranışları ve aceleci tavrıları bu sonuca vardı
Ve Başpilot idi KLM in klm ilk yolculu ucuş taşımacılıgı yapan firmadır ve
Buyrun izleyin
HKQCR_vBvIU
Hiç birşey kusursuz degildir.
Kendinizi kusursuz görüpte yanlışlar yapmamanız dilegiyle
imprezaWRC
15-12-2012, 13:08
Tamam aceleci olmayalımda ağır kanlı olmakta iyi değil. Misal en sol şeritte otobanda 80km/h ile gidenler ve inatla yol vermeyenler yüzünden de makas atmak veya sağından geçip tekrar sol şeride geçiş esnasında da sırf bu ağırkanlı ve inatçı kişilik yüzünden kazalar meydana gelebilir.
Ya da her seferinde bir traffic control clearance mı istesek :D
Tamam aceleci olmayalımda ağır kanlı olmakta iyi değil. Misal en sol şeritte otobanda 80km/h ile gidenler ve inatla yol vermeyenler yüzünden de makas atmak veya sağından geçip tekrar sol şeride geçiş esnasında da sırf bu ağırkanlı ve inatçı kişilik yüzünden kazalar meydana gelebilir.
Ya da her seferinde bir traffic control clearance mı istesek :D
Ben hep sakin sürüyorum ama sol şeridi hiç işgal etmem.. Hatta Adana'nın içinden otoban geçer orayı kullanırken bir yerden bir yere 70 le giderim ama en sağ şeritte tırlara bile yol veririm bazen emniyet şeridine çekilirim.. Ama benim bu sakinliğimi bile bozuyorlar tüm yolu makas atarak gidiyorum sırf şu dediğiniz şekilde sürenler yüzünden..
önceden forum içi youtube videolarını izleyebiliyordum. son 1-2 aydır izleyemiyorum.
chrome un yediği bir nane mi bu yoksa forumsal bir sorun mu?
Arabam sagirlasti 80 gecmiyom
Sol şeritten yavaş gidenler için yaptığım şey, takip mesafesinde bekliyorum biraz. Sonra biraz daha yaklaşıyorum. Biraz daha derken tampona 5-6 metre mesafede de yol vermezse sağa sinyal verip arabayı bağırtarak yanından geçip tekrar sol şeride geçiyorum sonra normal hızıma düşüp yoluma devam ediyorum. Zaten solda kalanların geneli dalgın olduğundan ben geçtikten sonra sağa sinyal verip sol şeridi boşaltıyorlar.
Low-Rider
15-12-2012, 14:02
Makas ve trafikte gazlama artmadı. Artık herkeste video çeken telefon var eskidende bu kadar gazlaniyordu ama kayıt edicek imkan ve paylaşacak ortam yoktu
Özgüre katılıyorum kayıt cogaldıgı için artık gözümüze batar oldu. Videonun son sözleri cok güzel 7:00dk dan itibaren.
redbaron
15-12-2012, 14:10
trafikte gazlama ve makasla , videodaki uçak kazasının alakasını anlayamadım
Özgüre katılıyorum kayıt cogaldıgı için artık gözümüze batar oldu. Videonun son sözleri cok güzel 7:00dk dan itibaren.
Bütün mesajı orda veriyor zaten :) 7. dk
trafikte gazlama ve makasla , videodaki uçak kazasının alakasını anlayamadım
Dışarıdaki faktörleri unutarak:
Pilotun kendine çok güvenmesi = Makas atarken insanların kendine çok güvenmesi
Dışarıdaki faktörleri unutarak:
Pilotun kendine çok güvenmesi = Makas atarken insanların kendine çok güvenmesi
Ve Ayrıca bir ucak teknik kontrolden cok daha fazla gecer her iniş kalkışta iniş takımları ucak gövdesi motorlar vs vs kontrol ediliyor
Ve her zaman en üst teknoloji kullanılmaktadır
Ve yine Ucak Pilotları 3 yıl a yakın egitim ve her yıl egitim tekrarları tip egitimleri vs si vardir belli yıllar aralıgında saglık kontrolünden gecer
Eger pilot iyi his etmezse kendini ucmayacagım derse yerine başka nöbetci olan pilot gider
Şimdi kendi araclarımızla karşılaştırın bu kadar dikkat edilirken ucaklarla ilgili böyle kazalar oluyorsa araclarla olan kazalar daha cok normal
mmged_jan
15-12-2012, 14:25
sol şeritte hızla ilerleyip sapağa yaklaşınca bir anda orta şeride atlıyorlar sellektör geri sol şerit e çıkıyor önüme geçiyor bir daha gazlıyor gidiyor gidiyor sonuç ortalama hız onunda 80 90 km benimde 80 90 km
esas sorun insanımız yolu okumayı bilmiyor yolu okusa herkes şeridinde mutlu mesut gidecek
hasan çağri
15-12-2012, 14:29
Zenginleşiyoruz ya herkesin arabası oluyor. E yeni araba varsa heyecan var. Zaten en ucuz arabalar bile şehir içinde bastonu gidiyor ya direksiyona oturan mcrae zannediyor kendini
Milletimiz cok saygisiz ve gerizekali demek istemiyorum ama cok ileri zekali.dusuncesiz arac kullaniyorlar.ilerde be yasicagini kestiremiyolar.hep bi hava stma telasindalar.tamam benimde srada makas attigim oluyor ama kili kilina degil milleti tehlikeye dusurecek degil.ozellikle solda yavas gidenlere soyluyorum en soldaki sabit cizgiyi bariyerle birlikte monte ediniz
TR de pist eksikliği daha doğrusu böyle birşeyin söz konusu bile olmamasından ötürü hiç bunların yaşanmaması beklenemez..
Hepimiz ***** araç kullanmayı seven insanlarız
Playstation dan hazzımızı gidermeye çalışacakta değiliz..
Kötü mü kötü doğrudur lakin ;
Pist yok sosyal mesaj bi yana nerde ne yapılacak ki..
adrenalini boş toprak yolda yanlayarak yaşıyorum asfalt her zaman tehlikeli gelmiştir bana.Video'daki son sözler her şeyi açıklıyor.
burakcan
15-12-2012, 17:39
vaybe ama olay olmuş
makas konusuna gelince hep aklıma hondaya çarpıp kaçan apaçiler gelir
lethaldoze
16-12-2012, 00:33
Bence epey biliçlendik yada başka bi sebepten ötürü son 1-1.5 senedir epey azaldı makas atan.
Hergün trafikteyim artık neredeyse ayda 1 bile hatta son 3-5 aydır 1 tane makas atan görmedim. Önceden hergün en az 1 tane deli gibi giden görürdüm hatta 2-3 sene öncesine kadar bakkala giderken bile otobandan gideyimde iki makas tayım derdim :D Gerçekten efendi gittiğimi hiç bilmem ama cahillik işte çok keyf alıyordum ama artık 90 km/h geçmiyorum uzun süredir. 2-3 senedirde çok sakin kullanıyorum. Sinirlenmim yeter ozman kızılca kıyamet.
onursumer
16-12-2012, 01:19
aslında eskiye oranla kimse hızlı gitmiyor çünkü gidemiyorlar
istanbulda trafik oyle bir hal aldıki daha demin hava alanından geldim yol 80 le akıyordu ve sanki oğlen vakti gibiydi
yani şu yolda gazlamanın makas atmanın imkanı yok sadece tatlı tatlı aralardan geçerek şerit değiştirebilirsin
Yakıt fiyatları artıp maaşlar da düşünce ya da alıp gücü düşünce arabayla öyle gitmez tabi kimse...
Trafik hayattır beyler, yanlış olmasın...
makasmış falan cok gereksiz. !
Yaklaşık 3 saat önce Bağdat Caddesi'nde yürüyordum. Yolun 3 şeridi de normal hızında akarken siyah E46 316ti Compact öyle bir makasa girdi ki gözümün önünde; belki 100-110 km/h hızla geldi arkadan. Nihayet girdiği makastan çıkamayıp en sağdaki normal hızda giden ticari taksiye çarptı, ticari takside yol kenarında duran Fiesta'ya çarptı.
Ticarinin airbagleri açıldı, ön arka hasar aldı, Fiesta'nın bagaj kaputu gitti, sağ tarafı komple kaldırım kenarlarındaki demirlere çarpmış, kapıları ezilmiş.
Bir tane dengesizin yüzünden 2 tane hiç alakası olmayan araç ve sahibi zarar gördü durduk yere.
Cadde yani orası. Bildiğin trafik olan bir yer ve o tip hareketlerin gerçekten en son yapılacağı yerlerden birisi..
Boost Up
16-12-2012, 22:27
Konuyla biraz alakasız ama, sıkı denetim var. 2. köprüden Kozyatağına inen yolda 2 tane makas attım, ama amacım sadece o bölgedeki yoğunluğu atlatıp cruise ile gitmekti. Attıktan 20sn sonra motorlu polis geldi ve helalinden 2 dakika sağ camın bildiğiniz "içinde" geldiler. kafamı çevirip bakmadım sonra gittiler. Dikkatli olun:)
Yaklaşık 3 saat önce Bağdat Caddesi'nde yürüyordum. Yolun 3 şeridi de normal hızında akarken siyah E46 316ti Compact öyle bir makasa girdi ki gözümün önünde; belki 100-110 km/h hızla geldi arkadan. Nihayet girdiği makastan çıkamayıp en sağdaki normal hızda giden ticari taksiye çarptı, ticari takside yol kenarında duran Fiesta'ya çarptı.
Ticarinin airbagleri açıldı, ön arka hasar aldı, Fiesta'nın bagaj kaputu gitti, sağ tarafı komple kaldırım kenarlarındaki demirlere çarpmış, kapıları ezilmiş.
Bir tane dengesizin yüzünden 2 tane hiç alakası olmayan araç ve sahibi zarar gördü durduk yere.
Cadde yani orası. Bildiğin trafik olan bir yer ve o tip hareketlerin gerçekten en son yapılacağı yerlerden birisi..
Bende yanlarından gectım hatta dedım bu kazayı nasıl yaptılar acaba merak ettm yuh artk
omryildirim
16-12-2012, 22:32
80 üstü haram gözle bakiyorum rahat ediyorum. Ne gerek var zaten.
berkay_aydin
16-12-2012, 22:49
Pist veya kapalı alan yok abi, belediyenin önünde mi gazlayalım ?
pilot direksiyonu çıtırdan kıramazmıydı kafayı kaldırmak yerine
Konuyla pek alakası yok belki ama bugün gördüm Bakırköy-Zeytinburnu arasında EDS direkleri koyuyorlardı. O yolun hız sınırını bilmiyorum ama gazlamaların çoğu o yol üzerinde yapıldığından düşüş olabilir videolarda da.
İnsanda o bilinç olmadıktan sonra otobanda da gazlıyor, sanayinin içinde de gazlıyor, daracık sokakta da gazlıyor.
trafikde cok dengesız de var e5 de otobanda geregınden yavas gıdende bıldıgın yolda kaza yok bısy yok trafik oluşturan sürücülerde mevcut ben bi hassa ona kıl oluyorum :S
onursumer
16-12-2012, 23:43
pilot direksiyonu çıtırdan kıramazmıydı kafayı kaldırmak yerine
arabamı bu :D yerden kesememişki doğru duzgun :)
arabamı bu :D yerden kesememişki doğru duzgun :)
hem ayrıca önünde kücük bir şey yok 747 duruyor önünde
http://glostransporthistory.visit-gloucestershire.co.uk/images/Air_Boeing%20737%20Air%20France%20Boeing%20747%20C hina%20Airlines%20Cargo%20Manchester%20Airport%201 2%20September%202003.jpg
737 o gördügün kücük ucak :) hani 747 nın boyutunu biraz daha rahat anlaşılır umarım :D
http://i.cdn.travel.cnn.com/sites/default/files/styles/inline_image_400x267/public/2011/10/28/737-with-747-inline.jpg
Son zamanlarda artmadı bu olay aksine azaldı. Eskiden 10 km yolu giderken 10 tane gazlayan görüyorduk. Şimdi 1 tane görürsem şanslı sayıyorum kendimi. Video sayısı ile istatistik tutmak çok yanlış. Ben azaldığını düşünüyorum.
Çok merak ediyorum 1995-2005 senesi arasında caddede takılan arkadaşlardan hangisi çıkıp burda bu işler gereksiz kınıyorum agzlayanlar arttı diyebilecek ? Aksine 10da 1i kadar kaldı, eskiden insanlar caddede arabayla dolaşmaya korkarlardı gazlayanlar yüzünden ve ses çıkaramazlardı sebebi ise birisi bir laf söylese tanıyan tanımayan en az 10 araba durur bişey mi var birader diye üstüne yürürdü ? şimdi ise tam tersi ;) o yüzden bence kimse söylenmesin :icon_tup: arkadaşların dediği gibi artık her telefon kayıt yapıyor o yzüden daha çok izliyorsunuz, yoksa sahile inip 2-3 saat yarış izlediğimizi hatırlıyorum bildiğin sanki pistte arada normal arbalar geçiyor gibiydi :D
ykavcioglu
17-12-2012, 11:05
gündüzleri trafikte olmadığım için güncel delileri göremiyorum ama akşamları gayet temiz yollar..
Konuyla biraz alakasız ama, sıkı denetim var. 2. köprüden Kozyatağına inen yolda 2 tane makas attım, ama amacım sadece o bölgedeki yoğunluğu atlatıp cruise ile gitmekti. Attıktan 20sn sonra motorlu polis geldi ve helalinden 2 dakika sağ camın bildiğiniz "içinde" geldiler. kafamı çevirip bakmadım sonra gittiler. Dikkatli olun:)
benim başıma geldi bu olay nerden çıktı geldi anlamadım..
fsunnetci
17-12-2012, 12:37
nasıl alkolü dötüyle içenler var ise makasıda dötüyle atanlar var :)
Makas atmayı bilen adamdan zarar gelmez bence bilmeyenden gelir bilmeyende zaten mart karı yağınca anlıyor neyin yanlış olduğunu :D
Farınız açık yolunuz açık olsun.....herşey olcağına varır
metinmb407
17-12-2012, 12:50
Mart karı sadece atanın kendisine yağsa iyi. Başkasına da yağdırıyor ver Allah ım ver ver Allah ım ver...
poseidon
17-12-2012, 16:09
Mart karı sadece atanın kendisine yağsa iyi. Başkasına da yağdırıyor ver Allah ım ver ver Allah ım ver...
Aynen öyle. Zaten aynadan bakınca kimin nasıl geldiğini açıkça görüyorsunuz.
Eşimle çocuğumla standart giderken makas atan biri bana vurup bir şekilde yoldan çevirirse ve kendisi de tek parça kalırsa 2 seçenek oluyor.
1-Aileme bakarım herhangi bir şeyleri yoksa gider ambulans gelene kadar lavuğun hastane masraflarını 5 katına çıkartırım.
2-Allah göstermesin ailemden birine bir şey olmuşsa zaten gözüm dönmüş olur ve muhtemelen hastaneye yetiştiremezler
Şu forumda söylediklerimi yapmayacak kaç kişi var merak ederim.
Bir de ülkede 10 kişiden 5 kişide silah olduğunu ve yol verme kavgasında bile cinayet işlendiğini düşünün. Makas attığınız kişinin kazadan sonra size ulaşması durumunda celladınız olma ihtimali çok yüksek.
Onun için makas konusuna iki tarafın gözüyle bakın.
Trafikte makastan öte önce kendi aracınızın sonra sizin dışınızdaki araçların güvenliğinden sorumlusunuz.