Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu jant kumlanmadan boyanabilir mi ?
hakan_41
16-12-2012, 01:17
arkadaşlar depoda uzun süredir duran jantlarımı boyamaya karar verdim, ama jantların elden geçirilmesi gerekiyor, dış yüzeyleri paslanmış durumda şuan,
bildiğim kadarıyla bu gibi durumlarda kumlama işlemi yapılıyormuş..
öğrenmek istediğim konu acaba bu jantları kumlama işlemine sokmadan sadece kendim zımparalayarak boyaya hazır hale getirebilir miyim ?
http://d1212.hizliresim.com/14/j/gy7p7.jpg
ve ayrıca bu jantların opelin hangi arabasında fabrika çıkışı olarak kullanıldığını öğrenmek istiyorum :) görsellerde çok aradım ama bi türlü bulamadım :)
araba kadett :)
http://b1212.hizliresim.com/14/j/gy7vv.jpg
oguzhan999
16-12-2012, 01:31
İlk once guzel suyla bi kecee sonra saglam bi zimpara islemiyle rahatlikla boyaya hazir hale gelir sonra astar boya illa kumlamaya ihtiyac yok gerek yok yani
böyle taksana jantları bence rengi güzel :D
böyle taksana jantları bence rengi güzel :D
+ üstüne cila atılabilir rat style jant :)
hakan_41
16-12-2012, 02:03
hepinize teşekkürler..
illa kumlamaya gerek olmadığını öğrenince sevindim açıkcası, boş bir hafta sonu bana güzel bir eğlence olabilir :D
ascona olarakda arattım ama malesef hiç göremedim bu jantın bi araba üzerindeki halini :)
benimde aklıma gelmedi değil, şöyle güzel bi rat style yapılabilir aslında :D :D
üşenmedim biraz photoshop da kurcaladım :p
http://g1212.hizliresim.com/14/j/gy8km.jpg
caglargungor
16-12-2012, 02:06
matkap için satılan teller var onlardan alıp telle sıfır gıbı yaparsın biiraz uğraşman lazım ama
en güzeli kırmızılar bnce
paslı hali ile tak renkli bijon tak yada krom olanlardan :)
hakan_41
16-12-2012, 02:21
tel fırça ve zımpara işlemlerini yaparken su ile birlikte yapmam gerekiyor doğru mu ?
araba aynı zamanda aile arabası olduğu için, gösterdiğim ekstrem renkler ve paslı hali şuan için yapabileceğin en düşük ihtimalliler :o
o yüzden bu işe girişebilirsem yüksek ihtimal beyaza boyarım :) çok fazla dikkat çekmeye gerek yok şimdilik :) ayrıca beyaz ve lacivertin uyumu da fena değil gibi, lastiğin üzerindeki yazılarıda beyaza boyarsam güzel gözükebilir :)
Jantın tamamının girebilceği kadar bi leğen al içine suyu doldur ve wd40-cif-çamaşır suyu-çamaşır deterjanı-domestos bocala ve karıştır sonra jantı koy ve 5-6 saat bekle bak üzerinde pas filan kalıyomu :)
Bide alsa eldiven takmadan yapma bu yukarıdakiler ciddi aşındırıcılar 1 gün filan bekletirsen jant bile kalmayabilir
hakan_41
16-12-2012, 02:35
dediğin yöntem daha kulağa hoş geliyor sağolasın ama o en sondaki jantın yok olması konusunda ciddi misin ? :D
dediğin yöntem daha kulağa hoş geliyor sağolasın ama o en sonraki jantın yok olması konusunda ciddi misin ? :D
O yüzden 1-2 saatte bi kontrol edip fırçalarsan iyi olur
Jantın yok olması konusunda ciddiyim çözücüler gerçekten çok güçlü ben pedal takımımı yapmıştım sabah elime aldığımda üzerindeki çıkıntılar yok olmuştu :D
hakan_41
16-12-2012, 02:47
ihmal edilmemesi gereken bir konu o zaman kesinlikle :) çünkü kimse bir takım jantının 3 adete düşmesini istemez, mundar etmiyelim takımı :D :D
Hakan Burak
16-12-2012, 03:48
Hiç uğraşma kardeşim bence. 15 teneke+Lastik kombinasyonu yap fırsatın var ise. Sonra istediğin renge boyarsın, birazda aracı basarsın çok şık olur.
timucintt
16-12-2012, 04:30
bu janta girişmeden önce tetanoz aşısı olmalısın.....
uzun ömürlü olmasını istiyorsan mutlaka kumlama yaptır, antipasıyla beraber istediğin rengide sonrasında boya... pas demirin kanseridir...
hakan_41
16-12-2012, 07:57
Hiç uğraşma kardeşim bence. 15 teneke+Lastik kombinasyonu yap fırsatın var ise. Sonra istediğin renge boyarsın, birazda aracı basarsın çok şık olur.
elimdekileri değerlendirmek şuanlık önceliğim :) aksi takdirde, bbs rs veya rota flashback düşünüyorum :)
beyaz yapmalısın..
öyle olur gibi gözüküyor :)
bu janta girişmeden önce tetanoz aşısı olmalısın.....
artık maske-eldiven ne varsa kullanırım :)
uzun ömürlü olmasını istiyorsan mutlaka kumlama yaptır, antipasıyla beraber istediğin rengide sonrasında boya... pas demirin kanseridir...
kumlamayı ortalama kaç liraya yapıyorlar 4 jant için, bilginiz var mı ?
kickbuttowski
16-12-2012, 07:59
DIY bölümünde elektrolizle pas sökme yapılmıştı o şekilde sökebilirsiniz pasını.
çamaşır suyu ile tuz ruhunuda karıştır on numara olur...
edit: sakın yapma bu yüzden 3 gün öksürdüğümü bilirim karışım yaparkende karıştırdığın maddelerde tuz ruhu varsa çamaşır suyu koyma derim...
Maxiboost
16-12-2012, 08:37
Pas sokucu malzemeler harici onu bunu karistir yapma tavsiye etmem. Zimparalama isi cok ugrastirir hayattan bezersin ve en ufak kalintida pas tekrar yuruyebilir. Pasi anti pasa ceviren kimyasal urunler var ama kullanim kosullarini iyi okumak lazim bazilari darbelere hassas degil. En basit ve garanti cozum kumlama. Cok buyuk bir miktar istemezler internetten sana yakin kumlama firmalarini arastirip telefonla fiyat al bence. Astar ve boya yap omurluk olsun :)
Pasın yayılmasını engelleyebilirseniz bu şekilde beyaz yanak lastik ile kullanın bence. Ama boyamak istiyorsanız beyaz ya da kırmızı renk güzel duruyor. Kahverengi de olabilir.
ascona jantı olması lazım
http://opelf.uw.hu/weblap_elemei/opel_ascona_b_j_1975_01_m.jpg
Ascona ve kadett c lerde kullanıldı bu jant.