PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw E46 merkezi kilit sorunsalı

tylan
21-12-2012, 22:47
Öncelikle selamlar geçenlerde aracımı anahtarınla açayım dedım açılmadı dedım herhalde anahtarın pili bitti.Neyse zaten 2 haftadır garajda yatıyordu binmiyordum bu akşam anahtarın pilini değiştirdim ama yine kapılar açılmıyor : Mad:: sizce bu sorun nedendir aracın orjınal alarmı var ve sadece anahtarla şöför kapısı ve bagaj kapısı açılıyor sizce bu sorun nedendir ?

Turboğuz54
21-12-2012, 22:52
İçindeki pili değiştirmeyin yarım kontakta kendini şarz ediyo o eskisini takıp deneyin tekrar

tylan
21-12-2012, 22:54
İçindeki pili değiştirmeyin yarım kontakta kendini şarz ediyo o eskisini takıp deneyin tekrar

o pili attım ben şimdi ne yapayım =/

muratburunce
21-12-2012, 23:35
orjinal fabrikasyon pilimi var anahtarın? yani eğer öyle bir durum varsa bittiğinde yada kaybolduğunda fabrikadan yada yetkili servisten temin edilir heralde sadece....

tylan
21-12-2012, 23:43
Valla hiç bilmiyorum ben gittim saatçiden pilini değiştirdim eski pilide attım ama özel bir pil olacağını sanmıyorum

tylan
21-12-2012, 23:48
Sizce sorun anahtar damı ? gidip yaptırtsam yenısını anahtarın sorun hal olurmuki ?

muratburunce
22-12-2012, 00:04
bence servise bir gösterin derim...

tylan
22-12-2012, 00:17
bence servise bir gösterin derim...

Bide çanakkale'de servisi olsa Bakalım pazartesi ustaya götürcem Çanakkale'li arkadaşlar dan usta tavsiyesi alabılırım

muratburunce
22-12-2012, 00:26
bu saate pek olmaz yardım eden ama yrn ilginecektir eminim çanakkaleli arkadaşlar :)

tylan
22-12-2012, 00:33
bu saate pek olmaz yardım eden ama yrn ilginecektir eminim çanakkaleli arkadaşlar :)

izaten bende anca pazartesi yada salı gidebilirim merkeze anca inş o zaman kadar bmw'den anlayan bir usta bulabılırım Toyota varken sanayi yolunu unutmuştum bmw sağolsun bana tekrar hatırlattı sanayi yollarını :D

muratburunce
22-12-2012, 00:40
bmw almayı düşünüyorum bende soutma beni :D hondam war benimde honda civic onu verip e36 3.20 düşünyorum :)

tylan
22-12-2012, 00:50
Valla şöyle söyleyim piyasadaki en temız e46'lardan birini aldım aracın ikinci sahibi sayılırım ama sahip olduğum mayıs ayından beri 1500 tl masraf yapmışım :D hoş bunlar ufak tefek şeylerdi klima hortumları değişimi 6'li cd çalar tamiri buji termostat değişimi v.b şeyler ama bu kadar temiz araba masraf cıkarıyorsa hor kullanılmışını düşünemiyorum bile :D yalnız şu var özellikle uzun yolda kullanırken verdiği zevk bambaşka bişey sesizliğine savrulmamasına hastayım :icon_tup::icon_tup:

muratburunce
22-12-2012, 01:00
aklımı çelme benim e36 aşkım tuttu :) biraz ses ve güç istiyorum...

Turboğuz54
22-12-2012, 01:04
Bi anahtarcıya filan göster hal olur ya ama keşke eskisini atmasaydın

tylan
22-12-2012, 01:08
Bi anahtarcıya filan göster hal olur ya ama keşke eskisini atmasaydın

Valla atmış bulunduk :) zaten yedek anahtarı yoktu önce yedek anahtarını cıkarayım baktım olmuyor sanayi ye giderim :(

Işık
22-12-2012, 08:46
Anahtar kodlaması yapılması lazım, internette e46 anahtar kodlaması diye arattır bulursun kodlama yöntemini.

ghibli06
22-12-2012, 08:57
Işığın dediği gibi anahtarının tekrardan kodlanması lazım, servisler yapar ama sen de yapabilirsen biraz arattırırsan bulabilirsin...

serqan23
22-12-2012, 09:00
bende e46 varken zamanında boyle bısey yasamıstım. gidip saatcıye bende kumanda pilini değiştirmiştim ama eski pil cıktıgında bir süre içinde ( bikaç sanıye içinde ) yeni pil in takılması gereklıydı. eger o sure aşılırsa anahtarı kodlamanız gerekıyodu. sizede muhtemelen böyle birşey olmustur. anahtarı dikiz aynasına tutup bişeyler yapmıslardı ama tam hatırlayamadım sımdı geçmiş olsun.

tylan
22-12-2012, 09:17
cevaplarınız için teşekkürler internette bmw e4 anahtar kodlaması yazdım ama sonuç olarak bu çıktı bundan da pek bişey anlamadım açıkcası =/

Programing a BMW Key - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=a8-AKW6tB_E)

Işık
22-12-2012, 12:30
Yanlış hatırlmamıyorsam sizdeki araç 99 model ve anahtarı baklava şeklinde değil de eski tip olması lazım.
Şu linkte yazılanı deneyin olması lazım.
BMW E36 SERİ oto kumandaları programlama ... (http://www.nebuforum.com/oto-teyp-ariza-notlari/29388-bmw-e36-seri-oto-kumandalari-programlama.html)

tylan
22-12-2012, 17:01
Yanlış hatırlmamıyorsam sizdeki araç 99 model ve anahtarı baklava şeklinde değil de eski tip olması lazım.
Şu linkte yazılanı deneyin olması lazım.
BMW E36 SERİ oto kumandaları programlama ... (http://www.nebuforum.com/oto-teyp-ariza-notlari/29388-bmw-e36-seri-oto-kumandalari-programlama.html)

teşekkür ederim Işık abi evet 99 model benım araba eskı tıp anahtar bırazdan deneyıp sonucu yazıcam :)

POLECAT
22-12-2012, 17:24
hocam eğer anahtar düştüyse içindeki kablolarda temassızlık olablir. keşke atmasaydın pili. e46 anahtarlı kontağa taktığında otomatik şarj eder zaten. tabi sonuna kadar bitmediyse. ayrıca bazı değişimlerde kodlamak gerekiyor. direk servis yerine tanıdığın bi elektrikçi arkadaşın varsa götür içini açtır baksın kablolarda sorun var mı yok mu diye. servise götürürsen ağzının açık kalacağı şekilde fiyat alabilirsin.

tylan
22-12-2012, 17:55
hocam eğer anahtar düştüyse içindeki kablolarda temassızlık olablir. keşke atmasaydın pili. e46 anahtarlı kontağa taktığında otomatik şarj eder zaten. tabi sonuna kadar bitmediyse. ayrıca bazı değişimlerde kodlamak gerekiyor. direk servis yerine tanıdığın bi elektrikçi arkadaşın varsa götür içini açtır baksın kablolarda sorun var mı yok mu diye. servise götürürsen ağzının açık kalacağı şekilde fiyat alabilirsin.

Yok düşmedi anahtar hiç zamanında Aurisim varken o hatayı yaptım şimdi gözümden sakınarak taşıyorum anahtarlarımı bakalım akşam 8 gibi işe gidicem gitmeden önce kendım kodlamayı bı denıcem olmadı oto elektrikçisi buldum bi tane pazartesi ona götürürüm

tylan
22-12-2012, 21:40
az once denedim bir ise yaramadi :-( bakalim pazartesi ozel servise goturcem ama buyuk ihtimal anahtarda sorun vat

Işık
22-12-2012, 21:55
Oradaki püf noktası anahtarı çıkartmadan kapama düğmesine basıp çıkartırken basılı tutacaksın. Basılı tutarken de açma düğmesine 3 kere peşpeşe basacaksın. Merkezi kilit kapatıp açarsa olmuş olacak. Bir seferde beceremeyebilirsin, birkaç kere dene. Bir de anahtarı çıkarttığında iç dikiz aynası hizasında tutmaya dikkat et. Anahtarın düğmesine bastığıbda küçük kırmızı ışık yanıyor mu dikkat ettin mi? Pil ters takılmış ya da boş olmasın.

tylan
22-12-2012, 22:26
Oradaki püf noktası anahtarı çıkartmadan kapama düğmesine basıp çıkartırken basılı tutacaksın. Basılı tutarken de açma düğmesine 3 kere peşpeşe basacaksın. Merkezi kilit kapatıp açarsa olmuş olacak. Bir seferde beceremeyebilirsin, birkaç kere dene. Bir de anahtarı çıkarttığında iç dikiz aynası hizasında tutmaya dikkat et. Anahtarın düğmesine bastığıbda küçük kırmızı ışık yanıyor mu dikkat ettin mi? Pil ters takılmış ya da boş olmasın.

isij yaniyor abi bide senin dedigin gibi eeneyim bakalim