Orijinalini görmek için tıklayınız : Yatırımcılara göre BMW = (Mercedes) x 2
cabrioleter
22-12-2012, 02:07
BMW'nin piyasa değeri 45 milyar euro'ya çıkarken Mercedes'inki 25 milyar euro'ya kadar geriledi.
Bloomberg'ün haberine göre yatırımcılar Mercedes'e, BMW'nin neredeyse yarısı kadar değer veriyor. BMW'nin piyasa değeri 45 milyar euro'ya çıkarken Daimler'inki 42,2 milyar euro civarında. Fakat bu rakam Daimler'in kamyon departmanını çıkarınca 25 milyar euro'ya geriliyor....
Yatırımcılara göre BMW = (Mercedes) x 2 (http://www.oto-park.com/haberler/yatrmclara-gore-bmw-mercedes-x-2/844)
ClioRs182
22-12-2012, 07:30
mercedes bitmiş haberımız yok :D:D
aynen öyle almanyadaki bir tanıdığım mercedes in halinin hiç iyi olmadığını söyledi geçenlerde buraya geldiğinde
mercedes en kısa zamanda toplar piyasa degerini
çekici satar yine batmazlar :D
devil_berk22
22-12-2012, 15:58
mercedesdeki ürün grubu çoğu markada yok spor araçtan kamyona otobüse kadar herşey var mercedes ömürlük firmadır bana göre..
2010 da münihe fuar için gittiğimde de ordaki birçok gurbetçi türk taksici BMW nin durumunun iyi olmadığını, işçi çıkardıklarını söylemişti..
hangisi doğru acep?
Emir_b16a
22-12-2012, 16:07
işçi çıkarmak makinalaşmayla alakalı :)
piyasa değeri bnm gözümde pek bişey ifade etmiyo :)
sonuçta ariel firması m6 dan daha hızlı araba üretebildiğine göre ki firma değerleri ortada :)
mercedes te bmw den sağlam ve kaliteli araç üretebilir :)
mercedes batarsa almanya da batar derledi eskiler :D
onlara göre öle olabilir, ama bana göre de tam tersi :)
Bone-crusheR
22-12-2012, 16:15
mercedesdeki ürün grubu çoğu markada yok spor araçtan kamyona otobüse kadar herşey var mercedes ömürlük firmadır bana göre..
katılıyorum asla batacagına inanmam
Bmw yi her zaman tercih ederim mercedes yerine
darkmoon
22-12-2012, 16:43
Çok doğal bmw kaliteden artık ödün vermeyi kabullendi.. eskiden boş donanımlı bmw olmazdı şimdi artık her kasanın boş donanımlı versiyonlarını mevcut.. buda fiyata yansıyor satışları arttırıyor.. şu anda avrupa amerika standartlarında dolu bir bmw almaya kalksanız bulamıyorsunuz nerdeyse herkes boş bmw leri alıyor bmw ye biniyorum diyor ama arabasında lineadan meganedan farklı bir donanım yok..
mercedes kaliteden ve donanımdan ödün vermeden fiyatları düşürmek için alternatif yöntemlere girişiyor ama buda sanırım istenilen satışı yaptıramıyor bmw karşısında.. tabi bunlar benim fikirlerim.
ceyhun737
22-12-2012, 16:47
Aslında c180 1.6 kompressorlar ile iyi bir piyasa yakaladı yani bunu devam ettirebilirse çok güzel bir pazar elde edebilir .
erdem325
22-12-2012, 16:50
e ve s serisini bozmasinda ne yapiyorsa yapsin mercedes :)
ama benim gozumde batacak en son markalardandir mercedes..
butun dunya uzerinde ismi hep ayni prestiji tasir..
darkmoon
22-12-2012, 16:54
iş mercedesin batıp batmaması değil bence kaldıki asla batmaz ancak ufalmaya gider..
mercedes iki günlük ufak bir firma değil örümcek ağı gibi dünyanın her yerinde ortaklıkları olan fabrikaları olan sadece araba değil pek çok farklı dalda iş götüren hatta kendine ait madenleri olan bir marka kendi ham maddesini üretebilen bir firma..
mercedes batarsa dünyada bmw de kalmaz başka bir markada kalmaz.. bugün teslanın bile gelişim ortağı adamların heryerde bir imzası var..
Çok doğal bmw kaliteden artık ödün vermeyi kabullendi.. eskiden boş donanımlı bmw olmazdı şimdi artık her kasanın boş donanımlı versiyonlarını mevcut.. buda fiyata yansıyor satışları arttırıyor.. şu anda avrupa amerika standartlarında dolu bir bmw almaya kalksanız bulamıyorsunuz nerdeyse herkes boş bmw leri alıyor bmw ye biniyorum diyor ama arabasında lineadan meganedan farklı bir donanım yok..
mercedes kaliteden ve donanımdan ödün vermeden fiyatları düşürmek için alternatif yöntemlere girişiyor ama buda sanırım istenilen satışı yaptıramıyor bmw karşısında.. tabi bunlar benim fikirlerim.
her ne kadar bmwyi mercoya tercih ediyoda olsam hak verdim sana. geçen bi abimize bmw aradık full istiyodu adamların full diye sattıkları arabada klima airbag abs gibi standart özellikler var kaç arabaya baktıysak abimizin istediğini bulamadık vazgeçti.
Mercedes çok yönlü bir marka her sınıfta araç üretiyor ve güvenlik konfor denince akla gelen ilk marka batması imkansız gibi bişey
potter744
22-12-2012, 17:10
bır mercedes ustamın lafını cok severım
AKLI OLAN MERCEDES PARASI COK OLAN BMW ALIR DER ..... BIR DIGERIDE BMW YI BİR SATAN BİRDE SIFIR ALAN HERZAMAN MUTLUDUR MERCEDES HER ZAMAN MUTLU EDER DER DOGRUMUDUR BILMEM :)
HondatugraL
22-12-2012, 17:15
varsın 1 bmw 5 mercedes etsın. Almanda tek geçerım mercedesi.
cabrioleter
22-12-2012, 18:40
bu lafın üzerine mercedes c serisinin konfigüratörüne girdim ama mercedese bindiğini hissettirecek donanımlar hep çıkarılmış..
darkmoon
22-12-2012, 18:57
bu lafın üzerine mercedes c serisinin konfigüratörüne girdim ama mercedese bindiğini hissettirecek donanımlar hep çıkarılmış..
sen boş bir bmw 3 kasaya bin hatta 5 kasaya bin o dediğin mercedes full+full kalır :)
şu anda kiralama şirketlerinin filo olarak çekdiği yeni f kasa 3 ve 5 ler var donanımlarına bir bak derim.. tabi donanım bulabilirsen :)
FaruKsvs
22-12-2012, 19:01
Donanımsızlık olayı başlı başına bir gerçek fakat Türkiye sınırları içerisinde :) Donanımsız BMW'ler Türkiye için alışmadığımız bir konu tabiki. Ama yurtdışında tam tersi her zaman olan bir olay. Yurt dışında sadece 320d alıcam ben diyip manuel jant kapaklı halojen farlı sunroofsuz ve daha birsürü şeysiz bir araç alınabilir. Ama Türkiyede böyle değil. Genel olarak belirli bir alt donanım Türkiyeye giren araçlarda standart olarak hazırlanır. Sonradan fiyatları azaltarak Türkiyede daha fazla araç satabilmek için olabilir, €'nun yükselmesi olabilir, vergilerin zamlanması olabilir, tahmin ediyorum bu sebeplerden dolayı araçlar donanımsızlaştı. Ama boş BMW konusunda yurt dışındaki boşluğu yakalayacağımızı sanmıyorum. Grey market giren araçları bilmediğim için onlardan bahsetmiyorum.
Kalite konusu ise tartışmaya açık. Genel olarak MB-BMW karşılaştırmalarında son dönemdeki dergilerde BMW'nin kaliteyi yüksek tutmaya çalıştığı Mercedes'in ise ödün vermeye başladığı ortak bir karar gibi yazılıyor. Bahsettiğim karşılaştırmalar tabiki iki markanında yolda aşırı derecede gördüğümüz modelleri için.
Daimler'inki 42,2 milyar euro civarında. Fakat bu rakam Daimler'in kamyon departmanını çıkarınca 25 milyar euro'ya geriliyor.
setra+mercedes buses bunlar dahil mi ?
yalnız neden kamyon departmanını çıkarıyoruz anlamadım ? adamlar üretiyor. sanki yardımla topladığı parayı çıkarıyoruz hesaptan. bmw de üretsin. iki markayı da çok severim, bmw'lere özellikle bi sevgim vardır ama çok saçma bir karşılaştırma olmuş bence. mercedes-benz'in ürün gamı çok geniş. hatta bildiğim kadarıyla dünyadaki en fazla çeşitte araç üreten firma. binek araç olması gerekmiyor bence firmaları karşılaştırıyorsak. binek de olsa ticari de olsa adamların ürettiği araç.
yalnız neden kamyon departmanını çıkarıyoruz anlamadım ? adamlar üretiyor. sanki yardımla topladığı parayı çıkarıyoruz hesaptan. bmw de üretsin. iki markayı da çok severim, bmw'lere özellikle bi sevgim vardır ama çok saçma bir karşılaştırma olmuş bence. mercedes-benz'in ürün gamı çok geniş. hatta bildiğim kadarıyla dünyadaki en fazla çeşitte araç üreten firma. binek araç olması gerekmiyor bence firmaları karşılaştırıyorsak. binek de olsa ticari de olsa adamların ürettiği araç.
Aynen. Şimdi aklıma geldi galiba Mercedes'i sadece binek olarak karşılaştırıyorlar bence.
Mercedes-Benz Truck
Setra
Fuso
Mercedes-Benz Buses
Thomas Built Buses usa'da
BharatBenz hindistanda
Detroit Diesel usa'da
toplarsak auww yani. :)
darkmoon
22-12-2012, 20:56
mercedesin bugün türkiye dahil fabrikası olmadığı bir yer varmı..
nijeryada filipinlerde çoğu insanın ismini bilmediği yerlerde bile üretimi var ve çok ilginç yerlerde ortaklıkları var hadi ağır vasıtayı geçdim bir bakıyorsun afrikada adamlar maden işinde.. bir bakıyorsun koredeki ssyaonga adamlar ortaklık halinde motor desteği falan veriyor bir bakıyorsun teslanın yatırımcı ortaklarından bir bakıyorsun hindistandaki falanca araba markasına arge desteği veriyor..
mercedesin bugün türkiye dahil fabrikası olmadığı bir yer varmı..
nijeryada filipinlerde çoğu insanın ismini bilmediği yerlerde bile üretimi var ve çok ilginç yerlerde ortaklıkları var hadi ağır vasıtayı geçdim bir bakıyorsun afrikada adamlar maden işinde.. bir bakıyorsun koredeki ssyaonga adamlar ortaklık halinde motor desteği falan veriyor bir bakıyorsun teslanın yatırımcı ortaklarından bir bakıyorsun hindistandaki falanca araba markasına arge desteği veriyor..
bu arada yeni kasa a serisinin üretimini Valmet'e vermiş. finlandiyada üretilecek başgan. :D
tuner faruk
22-12-2012, 21:18
Benim icin Mercedes en bos arabasini uretsin yinede Bmw nin en donanimli arabasina degismem Mercedes gozumde herzaman bie adim ondedir kaldiki Mercedesin girdigi pazarlarda Bmw nin adindan dahi soz edilemiyo yani varsin sadece otomobil degeri Bmw nin yarisi olsun otomobil degerini ortadan cikartinca Bmw nin degeri diye birsey kalmiyor :)
Mercedesin Almanyadaki fabrikasının girişinde ''Daha iyisini tanrı yapar'' diye bi tablela vardı...
Bilemedim şimdi :)
TAHİR SARIBAŞ
22-12-2012, 23:19
Almanya nın en zengin insanının BMW nin sahibi olduğunu göstermişlerdi geçenlerde tv de :)
bu gerçekten doğru mu acaba?
Benim icin Mercedes en bos arabasini uretsin yinede Bmw nin en donanimli arabasina degismem Mercedes gozumde herzaman bie adim ondedir kaldiki Mercedesin girdigi pazarlarda Bmw nin adindan dahi soz edilemiyo yani varsin sadece otomobil degeri Bmw nin yarisi olsun otomobil degerini ortadan cikartinca Bmw nin degeri diye birsey kalmiyor :)
Mercedes gözünde bir adım önde olabilir ama ,Mercedesin girdiği pazarlarda bmw adından söz edilmemesi lafı çok saçma bir laf olmuş . Biraz objektif olmakta fayda var:)
Mercedesin Almanyadaki fabrikasının girişinde ''Daha iyisini tanrı yapar'' diye bi tablela vardı...
Bilemedim şimdi :)
the best or nothing diye de bir şey vardı onu da ekleyelim :D
izninizle bi BMW sever olarak hassiktirsinler demek istiyorum :)
zannetmiyorum otomotiv kralı zor duruma düşsün her kasayı erkenden yeniliyor makyajlıyor her sene farklı bir yenilik sunuyor yeni kasanın amg motorlu modelleri eşdeğer diğer motor seçenekleriyle birlikte satışa sunuluyor 2014 2015 senelerinde neredeyse tüm sınıfların kasaları değişmekte toplam yeni 8 model çıkmaktadır bmw nin mercedes hızına teknoloji bakımından hiç bir zaman yetişemeyecektir
"Mercedes ve diğerleri.." sözü yeterli sanırım :).
cabrioleter
23-12-2012, 01:55
sen boş bir bmw 3 kasaya bin hatta 5 kasaya bin o dediğin mercedes full+full kalır :)
şu anda kiralama şirketlerinin filo olarak çekdiği yeni f kasa 3 ve 5 ler var donanımlarına bir bak derim.. tabi donanım bulabilirsen :)
boş olanına hiç binmedim de baktım mercedeste de boş tam anlamıyla boş kumaş koltuk var daha ne olsun hocam ya =) hiç bir şey olmasa da bmw ya da mercedes dediğinde deri döşeme olacak =)
tuner faruk
23-12-2012, 03:12
Mercedes gözünde bir adım önde olabilir ama ,Mercedesin girdiği pazarlarda bmw adından söz edilmemesi lafı çok saçma bir laf olmuş . Biraz objektif olmakta fayda var:)
Ticari araç pazarında otobüste minibüste kamyonda tırda ve Mercedesin yeni girdiği hafif ticari pazarında Bmw nin adı geçiyoda benmi duymadım?
lethaldoze
23-12-2012, 10:02
zannetmiyorum otomotiv kralı zor duruma düşsün her kasayı erkenden yeniliyor makyajlıyor her sene farklı bir yenilik sunuyor yeni kasanın amg motorlu modelleri eşdeğer diğer motor seçenekleriyle birlikte satışa sunuluyor 2014 2015 senelerinde neredeyse tüm sınıfların kasaları değişmekte toplam yeni 8 model çıkmaktadır bmw nin mercedes hızına teknoloji bakımından hiç bir zaman yetişemeyecektir
Bencede tam tersi mercedes bmw teknolojisine hiç bir zaman yetişemeyecek.
bmw deki efsane motorlar efsane kasalar nerde mercedesde. Her yeniliği ödül alıyor. Mercedesden az yakıyor çok kaçıyor.
( mercedesim olmadı ama 2 tane e36 coupe oldu. ancak tecrübeden çok yıllardır takıldığım foprumlardan kullanan insanların tecrübelerini aktardıklarından aklımda kalanlar. Bmw sempatisi de var tabi :D)
Hakan Burak
23-12-2012, 10:19
Afedersiniz de, Mercedes'i batıracak bir BMW tanımıyorum ben.
Lütfen BMW kullanıcıları üstlerine alınmasın ama öyle.
erdem325
23-12-2012, 10:24
bmw deki efsane motorlar efsane kasalar nerde mercedesde. Her yeniliği ödül alıyor. Mercedesden az yakıyor çok kaçıyor.
( mercedesim olmadı ama 2 tane e36 coupe oldu. ancak tecrübeden çok yıllardır takıldığım foprumlardan kullanan insanların tecrübelerini aktardıklarından aklımda kalanlar. Bmw sempatisi de var tabi :D)
bmw forumlari kadar mercedes forumlarinda da dolasirsaniz eger, mercedesin otomotiv sektorune kattigi yenilikleri ve bircok efsane motorunu tanirsiniz :)
yanli bir yorum olmus maalesef..
ben bmw yi de mercedes i de severim..
aralarinda ki rekabet bana hep tatli ve otomotiv sektorunu pesinden surukleyen bir rekabet olarak gelmistir..
lethaldoze
23-12-2012, 10:33
bmw forumlari kadar mercedes forumlarinda da dolasirsaniz eger, mercedesin otomotiv sektorune kattigi yenilikleri ve bircok efsane motorunu tanirsiniz :)
yanli bir yorum olmus maalesef..
ben bmw yi de mercedes i de severim..
aralarinda ki rekabet bana hep tatli ve otomotiv sektorunu pesinden surukleyen bir rekabet olarak gelmistir..
bmw nin olduğu her konuda belirtirim zaten yanlı yorum olduğunu :D
Birde yanlı videolar değilse eğer izlediğim her karşılaştırma bmw nin lehine.
Kesinlikle bmw fanatikliği var bende ona emin oldum iyice, mazur görün :D
erdem325
23-12-2012, 10:40
bmw nin olduğu her konuda belirtirim zaten yanlı yorum olduğunu :D
Birde yanlı videolar değilse eğer izlediğim her karşılaştırma bmw nin lehine.
Kesinlikle bmw fanatikliği var bende ona emin oldum iyice, mazur görün :D
hahahahhahahah peki o zaman :)
mercedes s serisi ve cls dışında artık bmw ye tututanamaz hale geldi
ceyhun737
23-12-2012, 12:20
BMW önde demek biraz güncel yaşamı takip edememek yanlı forumlarda yanlı düşüncelerin içinde olmak demek lütfen yani biraz daha gerçekçi olalım:D
C 180 ler ne zamandan beri mercedes olmuş ? :)
Eskide kaldı o mercedesler.
E--CLS--S class a laf yok.
BurakYozgat.
23-12-2012, 12:31
Mercedes 80model arabada bıle elektrklı koltuk , cruıse control , ısıtmalı koltuk ve bı daha bı cok donanım sunmustu. BMW.nın mercedes.ten fazla satmasının tek nedenı bos aracların fıyatının mercedes.ten dahada ucuz olması bence. Kalıte olarak Mercedes hep bı adım onde Bmw.den
ceyhun737
23-12-2012, 12:33
C serisi türkiyede kötü bir imaj yarattı yani kızılay dağıtmış gibi vs .. ama aslında çok güzel araçlar ama tabi c250 cdi mesela vergi diliminde bir üstten girdiği için fiyatları çok uçuk ama alt dilimden girseydi emin olun 3.20d nin piyasasını alırdı .
Afedersiniz de, Mercedes'i batıracak bir BMW tanımıyorum ben.
Lütfen BMW kullanıcıları üstlerine alınmasın ama öyle.
kesinlikle katılıyorum
dragon07
23-12-2012, 13:39
mercedesten ötesi varmı :)
efsane motor ve kasalardan bahsetmişiniz buraya onları yazsak okumaya üşenirsiniz yeterince içinde olmayışınızdan bilgi eksikliğinden ve bir e36 sahibi olmanız sizi bmw sempatisinden ziyade rakiplerini gözünüz görmez olmuş ben ilklerinden bahsediyim varın siz gerisini düşünün
MERCEDES'İN İLKLERİ
Mercedes daima kalitenin öncüsü olmuştur.
MERCEDES dünyanın ilk seri üretim hava yastığı üzerinde uzun yıllar araştırma geliştirme yaparak(1950li yılların başından beri)
1979 senesinde Page Rankingömiyeri yapılan W-126 (BALİNA kasa S-Sınıfı) modelinde seri üretime başlamış ve şuan dünyadaki tüm otomobillerin en önemli güvenlik ekipmanı olarak kullanılmasına öncülük etmiştir
*MERCEDES Özellikle yağışlı ve kaygan yollarda kızaklamayı engelleyerek otomobilin fren esnasında yön tayini
yapabilmesini kolaylaştıran (kilitlenerek aynı doğrultuda kontrolden çıkmasını önleyen) daha erken durmasını sağlayan
dünyanın en büyük güvenlik donanımlarının başında gelen ABS' yi icat etmiş (ANTI BLOCKİNG SYSTEM) ve ortağı olduğu
BOSCH ile geliştirmiştir. ilk kez 78 senesinde W116 (S-Sınıfı) ile dünyaya tanıtarak şuan dünyadaki tüm otomobillerin hava yastığından sonra en önemli diğer bir güvenlik ekipmanı olarak kullanılmasına öncülük etmiştir.
*Nano boya teknolojisi(30 yıl paslanmazlık garantisi)
*Otomobil tarihinde ilk kez:AIRBAG + ABS + ESP + BAS + EBD + 7 VİTES + RADARLI SÜRÜŞ KONTROL SİSTEMİ + OTOMATİK AYDINLANAN FARLAR + OTOMATİK KATLANAN AYNALAR + GECE GÖRÜŞ SİSTEMİ + PARK SENSÖRÜ + MAYBACH TA ÖMÜR BOYU garanti + VİRAJ İÇBÜKEY SALINIMLI ARKA SALINCAK ve BUNA DESTEK TAM TURDA YANA DOĞRU YATARAK HEM VİRAJ HEM DÖNÜŞ ÇAPINI KOLAYLAŞTIRAN ÖN AKS TEKNOLOJİSİ +AKILLI HELEZON SİSTEMİ+OTOMATIK DENGELEME SİSTEMİ+ SOĞUTMALI (9 FAN) ISITMALI VE TİTREŞİMLİ MASAJ ÖZELLİĞİNE SAHİP VİRAJLARDA HAVA İLE ŞİŞEN NEM AYARLI KOLTUK TEKNOLOJİSİ + OLASI BİR KAZAYI DENGE BOZULMASINDAN ALGILAYARAK SALİSELER İÇİNDE OTOMOBİLİ KAZAYA HAZIRLAMA (PRE-SAFE) TEKNOLOJİSİ +KAPILAR İYİ KAPATILMADIGI ZAMAN OTOMATIK OLARAK KAPIYI İÇİNE ÇEKEREK KAPININ YERINE OTURMASINI SAGLAYAN VAKUMLU KAPI SİSTEMİ+BİR ÖNCEKİ MODELİNE GÖRE MUTLAK GELİŞİM VE MÜKEMMEL ÜRETİM TEKNOLOJİSİ.. Birçok özellik vs..vs..vs.. ZERAFET + MERCEDES-BENZ ve diğerleri .
Mercedesin ilkesi ve fabrikasının girişinde bulunan 2 önemli açıklama............
İNSANDAN SONRAKİ EN BÜYÜK İMALAT..........
GÖKTE YILDIZI ALLAH,YERDE İSE BİZ YAPARIZ...........(Die Mercedes-Benz Mannschaft)
FOREVER ONLY GERMAN CARS alıntıdır
şöylede bir alman atasözü vardır ama AMG deki mühendisler para ile çalışır BMW de ise mühendislik ve alın teri metali ıslatır
erdem325
23-12-2012, 14:48
ben sadece w100 pullmann diyorum daha da birsey demiyorum :)
ondertopcu
23-12-2012, 14:49
Birde Dünya araçları 2' ye ayrılır Mercedes ve diğerleri diye birşey duymuştum.
aliburma
23-12-2012, 14:57
birkaç aydır bmw e36 320i kullanıyorum. mercedes ile kıyaslanmasını tasvip etmiyorum. mercedes gerçekten ayrı bir dünya!! bir kere felsefeleri çok farklı!!!
internet kullanmasını bilen herkes Google yazıp aratabilir kim neyde öncülük yapmış, kim teknolojide hep bir adım öndeymiş.
fanatiklik ile bir şeyler sallanması gerçekçilikten çok, kişinin kendisini kandırmasıdır.
BMW hiç bir zaman Mercedes'i ezmedi, ezemez de.
BMW önce Audi'yi ezsin,sonra Mercedes'i :)
lethaldoze
23-12-2012, 15:42
efsane motor ve kasalardan bahsetmişiniz buraya onları yazsak okumaya üşenirsiniz yeterince içinde olmayışınızdan bilgi eksikliğinden ve bir e36 sahibi olmanız sizi bmw sempatisinden ziyade rakiplerini gözünüz görmez olmuş ben ilklerinden bahsediyim varın siz gerisini düşünün
MERCEDES'İN İLKLERİ
Mercedes daima kalitenin öncüsü olmuştur.
MERCEDES dünyanın ilk seri üretim hava yastığı üzerinde uzun yıllar araştırma geliştirme yaparak(1950li yılların başından beri)
1979 senesinde Page Rankingömiyeri yapılan W-126 (BALİNA kasa S-Sınıfı) modelinde seri üretime başlamış ve şuan dünyadaki tüm otomobillerin en önemli güvenlik ekipmanı olarak kullanılmasına öncülük etmiştir
*MERCEDES Özellikle yağışlı ve kaygan yollarda kızaklamayı engelleyerek otomobilin fren esnasında yön tayini
yapabilmesini kolaylaştıran (kilitlenerek aynı doğrultuda kontrolden çıkmasını önleyen) daha erken durmasını sağlayan
dünyanın en büyük güvenlik donanımlarının başında gelen ABS' yi icat etmiş (ANTI BLOCKİNG SYSTEM) ve ortağı olduğu
BOSCH ile geliştirmiştir. ilk kez 78 senesinde W116 (S-Sınıfı) ile dünyaya tanıtarak şuan dünyadaki tüm otomobillerin hava yastığından sonra en önemli diğer bir güvenlik ekipmanı olarak kullanılmasına öncülük etmiştir.
*Nano boya teknolojisi(30 yıl paslanmazlık garantisi)
*Otomobil tarihinde ilk kez:AIRBAG + ABS + ESP + BAS + EBD + 7 VİTES + RADARLI SÜRÜŞ KONTROL SİSTEMİ + OTOMATİK AYDINLANAN FARLAR + OTOMATİK KATLANAN AYNALAR + GECE GÖRÜŞ SİSTEMİ + PARK SENSÖRÜ + MAYBACH TA ÖMÜR BOYU garanti + VİRAJ İÇBÜKEY SALINIMLI ARKA SALINCAK ve BUNA DESTEK TAM TURDA YANA DOĞRU YATARAK HEM VİRAJ HEM DÖNÜŞ ÇAPINI KOLAYLAŞTIRAN ÖN AKS TEKNOLOJİSİ +AKILLI HELEZON SİSTEMİ+OTOMATIK DENGELEME SİSTEMİ+ SOĞUTMALI (9 FAN) ISITMALI VE TİTREŞİMLİ MASAJ ÖZELLİĞİNE SAHİP VİRAJLARDA HAVA İLE ŞİŞEN NEM AYARLI KOLTUK TEKNOLOJİSİ + OLASI BİR KAZAYI DENGE BOZULMASINDAN ALGILAYARAK SALİSELER İÇİNDE OTOMOBİLİ KAZAYA HAZIRLAMA (PRE-SAFE) TEKNOLOJİSİ +KAPILAR İYİ KAPATILMADIGI ZAMAN OTOMATIK OLARAK KAPIYI İÇİNE ÇEKEREK KAPININ YERINE OTURMASINI SAGLAYAN VAKUMLU KAPI SİSTEMİ+BİR ÖNCEKİ MODELİNE GÖRE MUTLAK GELİŞİM VE MÜKEMMEL ÜRETİM TEKNOLOJİSİ.. Birçok özellik vs..vs..vs.. ZERAFET + MERCEDES-BENZ ve diğerleri .
Mercedesin ilkesi ve fabrikasının girişinde bulunan 2 önemli açıklama............
İNSANDAN SONRAKİ EN BÜYÜK İMALAT..........
GÖKTE YILDIZI ALLAH,YERDE İSE BİZ YAPARIZ...........(Die Mercedes-Benz Mannschaft)
FOREVER ONLY GERMAN CARS alıntıdır
Üşenmeden okurum kardeşim niye okumuyayım. Ayrıca zaten çok bilgiliyim şöyle bmw m oldu böyle e36 m oldu tecrübem oldu demedim. Artı olarakta da belirtim bmw hayranıyım diye. Konu zaten kimin iyi olduğu deildiki bende öylesine naçizane fikrimi söyledim biraz latife ile. Bana bmw görünüş olarak daha güzel ve sportif geliyor. Sesi başka geliyor. Dreksiyona oturdğunda verdiği his o ruh bana başka keyf veriyor. Tamamen şahsi ki belirtim.
Senin yazdıkların tmm mercedes öncü olmuş başarmış. Zaten mercedes bu marka boşuna değil. Ama ben araba alırken absyi esp yi ilk bulmuş demem her arabada var artık ne kadar farklı olabilirlerki birbirinden. Ama hala rekoru kırılamamış dünyanın en hızlı atmosferik motorunu yapan firmanın aracını daha çok merak ederim. m8 gibi bi araba yapan firma daha çok iligimi çeker. Pist videolarında yol tutuş testlerinde bmw mercedes den iyi sonuç aldığını izliyorsam bmw bakınırım. Ama ben kalkıpta mercedes kötü bmw harika demem ancak bana göre öyle diyebilirm. Kaldıki aşağıdaki posta cevabımıda herzman söylerim.
birkaç aydır bmw e36 320i kullanıyorum. mercedes ile kıyaslanmasını tasvip etmiyorum. mercedes gerçekten ayrı bir dünya!! bir kere felsefeleri çok farklı!!!
Ben her makam aracı gördüğümde veya karşılaştırma gördüğümde şöyle düşünürüm.
Kendim kullanacaksam bmw, yok şöför olacak ve arka koltukta oturacaksam mercedes alırım. Bence mercedes konfor ve oturaklı denen cinsden. Bmw ise sportif ve agresif genç işi denen cins :)
cabrioleter
23-12-2012, 22:48
Ticari araç pazarında otobüste minibüste kamyonda tırda ve Mercedesin yeni girdiği hafif ticari pazarında Bmw nin adı geçiyoda benmi duymadım?
yok hocam sen objektif olamamışsın. girdiği her sektörde bmw nin önünde diyorsunda bmw nin hiç olmadığı sektörleri sayıyorsun. maybach'İn ve rolls royce'un durumu ortada. miniyle smartı karşılaştırmıyorum bile..
m departmanında her daim amg nin bir tık olduğunu biliyoruz. hiç bir yerli veya yabancı kaynakta m3ün veya m5in rakibi olan amg lerin daha üstün veya daha fazla puan aldığını da duymadım. bmw son zamanlarda dizel motor konusunda ise devrim yaratıyor resmen. c180 son 5 senede 3 kere motor revize etti ki hala iyi bir sonuç elde ettikleri söylenemez..
ha bu demek değildir ki mercedes kötü bmw iyi. sadece bmw bir tık daha iyi artık. ki zaten yatırımcı denilen kişiler bmwnin logosu ne güzel buna para yatıralım demiyorlar emin ol ;)
glockevo
23-12-2012, 22:55
Mersodan başkası yalan
darkmoon
23-12-2012, 22:56
mercedes konfor ve donanımı ön planda tuttuğu sürece performansda bmw nin bir tık gerisinde kalıcakdır
bu mercedesin bilinçli yapdığı bir politika.. amg ile m tecnic i de kıyaslamak yalnış olur.. m tecnic m3 m5 m6 gibi benim bildiğim her kasada tek model üretim yapıyor amg öyle değil amg her kasada farklı farklı üç dört versiyon üretiyor hatta isteğe bağlı opsiyonlu modeller bile üretiyor.. amg nin amacı mtechnici geçelimde değil mercedesde performans keyfini zirvede yaşatmak amg çok ayrı bir dünya m tecnicle karşılaştırılmamalı.. amg ler el yapımıdır her aracı bir usta yapar ve o ustanın imzası o motorun üstünde olur ve ölene kadar o usta o araçdan mesuldür dünyanın neresine satılırsa satılsın o araçdan bir sıkıntı bir parça istenirse o ustaya danışılır sorulur onun onayı alınır..
gördüğüm, duyduğum, okuduğum, araştırdığım, öğrendiğim ve ulaştığım sonuçlar:
genel nitelikler
karoser: mercedes
performans: bmw
konfor: mercedes
motor teknolojisi: bmw
güvenlik: mercedes
müşteri memnuniyeti/sorunsuzluk: mercedes
çevrecilik: bmw
prim: mercedes
işçilik ve malzeme kalitesi: aynı
prestij: aynı
modeller
1/a= a
3/c= 3 (şahsen c tercih ederdim.)
5/e= 5
7/s= s
x3/glk= x3 (şahsen glk tercih ederdim.)
x5/ml= ml
z4/slk= slk (şahsen z4 tercih ederdim.)
6/cls= 6 (şahsen cls tercih ederdim.)
m technic/amg: -
bundan 15 yıl evvel olsaydı kesinlikle mercedes dünyada 1 numara derdim ama artık zirvede 3 marka var: mercedes, bmw ve audi. biri diğerinden kati şekilde üstün diyemeyiz. bunları ne peugeot'la bir tutarım, ne jaguar'la, ne honda'yla. bu üçü zirveyi simgeler, diğerleri figüran. ;)
tuner faruk
24-12-2012, 15:13
yok hocam sen objektif olamamışsın. girdiği her sektörde bmw nin önünde diyorsunda bmw nin hiç olmadığı sektörleri sayıyorsun. maybach'İn ve rolls royce'un durumu ortada. miniyle smartı karşılaştırmıyorum bile..
m departmanında her daim amg nin bir tık olduğunu biliyoruz. hiç bir yerli veya yabancı kaynakta m3ün veya m5in rakibi olan amg lerin daha üstün veya daha fazla puan aldığını da duymadım. bmw son zamanlarda dizel motor konusunda ise devrim yaratıyor resmen. c180 son 5 senede 3 kere motor revize etti ki hala iyi bir sonuç elde ettikleri söylenemez..
ha bu demek değildir ki mercedes kötü bmw iyi. sadece bmw bir tık daha iyi artık. ki zaten yatırımcı denilen kişiler bmwnin logosu ne güzel buna para yatıralım demiyorlar emin ol ;)
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum Mercedes in girdiği sektörlerde Bmw yok yani Mercedes i sadece binek araç üreten bi firma olarak Bmw yle kıyaslamanın bi anlamı yok.Mercedes in tır kamyon ticari vs. sınıfını çıkarınca Bmw nin yarısı ediyor dediğinde bende diyorumki bunları çıkartmanın bi anlamı yok Bmw de bu pazarlara girmiş olsun bu pazarlarda olupta Mercedesin iki katı değere sahip olmuş olsun ozaman Bmw üstün olmuş olur.Yoksa Mercedes her zaman Bmw den bir adım önde. Kaldıki sen sanıyomusun C180 e binen insan gerçekten Mercedes e biniyor?Adam Mercedes aldım diyo en boş paketi farda mercek dahi yok neymiş Mercedes im var.Bana objektif değilsin diyorsunuzda kendiniz objektif olamıyorsunuz.
Mercedes-Benz - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz)
BMW - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Bmw)
İkisinide tarafsızca okuyun inceleyin kimin kimden üstün olduğunu öğrenin.
emirhan sph
24-12-2012, 15:24
Mercedes yazini okuyunca bile tuylerim urperiyo ya :D :D Ben mercedes ve vw fanatigi oldugum icin yorum yapmiorum :D Alman candir diyorum saygilarimi sunuyorum :D
mercedes bencede her türlü kıyaslamanın dışında kalır :)
yalnız birşey merak ediyorum bu bmw'nin m50d'sine rakip olabilecek bir motor var mıdır mercedes'te audi'de.
FaruKsvs
24-12-2012, 15:44
gördüğüm, duyduğum, okuduğum, araştırdığım, öğrendiğim ve ulaştığım sonuçlar:
genel nitelikler
karoser: mercedes
performans: bmw
konfor: mercedes
motor teknolojisi: bmw
güvenlik: mercedes
müşteri memnuniyeti/sorunsuzluk: mercedes
çevrecilik: bmw
prim: mercedes
işçilik ve malzeme kalitesi: aynı
prestij: aynı
modeller
1/a= a
3/c= 3 (şahsen c tercih ederdim.)
5/e= 5
7/s= s
x3/glk= x3 (şahsen glk tercih ederdim.)
x5/ml= ml
z4/slk= slk (şahsen z4 tercih ederdim.)
6/cls= 6 (şahsen cls tercih ederdim.)
m technic/amg: -
Gerçekten güzel bir özet olmuş. Sizin de yazıda belirttiğiniz gibi birbirlerine farklı noktalarda üstünlükleri var.
Dikkat etmemiz gereken nokta şu ki BMW konfor-karoser-güvenlik olarak belirttiğiniz konularda MB'nin üstünlüğünü önleme çabası içerisinde. Bunu nasıl anlıyoruz? İlk defa F10 kasa ile güvenlik testlerinden 5 yıldız almasından, bu zamana kadar kullandığı süspansiyon sisteminden (multilink) vazgeçerek 7 ve 5 serisinde çift salıncaklı sistem kullanmasından, ED teknolojisi ile otomobiller için akıllı şasiyi geliştirerek hafif sağlam karoser üretebilmesinden anlayabiliriz.
Testlerde, dergilerde okuduğumuz, F10'un konforunun E serisine oranla daha ön plana çıkması, F30'un malzeme kalitesinin C serisinin üstünde olduğunun belirtilmesi BMW'nin bu konuda hızla ilerlediğini ispatlar nitelikte. 7 serisi ile aynı platformda 5 serisini üretmesi ya da süspansiyonda gittiği yenilik ya da hepsi bir yana ED teknolojisini geliştirmesi zaten bu konuda maliyeti gözardı ettiğinin göstergesi.
Yani uzun lafın kısaltılmamış hali: MB-BMW karşılaştırmalarında (eğer MB'de atılım yapmaya başlarsa) teknolojilerin savaşacağı bir gelecek önümüzde gibi görünüyor.
FaruKsvs
24-12-2012, 16:08
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum Mercedes in girdiği sektörlerde Bmw yok yani Mercedes i sadece binek araç üreten bi firma olarak Bmw yle kıyaslamanın bi anlamı yok.Mercedes in tır kamyon ticari vs. sınıfını çıkarınca Bmw nin yarısı ediyor dediğinde bende diyorumki bunları çıkartmanın bi anlamı yok Bmw de bu pazarlara girmiş olsun bu pazarlarda olupta Mercedesin iki katı değere sahip olmuş olsun ozaman Bmw üstün olmuş olur.Yoksa Mercedes her zaman Bmw den bir adım önde. .
İlk postta verilen linkte:
Mercedes 2005'e kadar dünyanın en çok satan lüks otomobil markasıydı, ardından tahtı BMW'ye bıraktı. İki yıl önce değeri BMW'ninkinden 15,5 milyar euro daha fazlaydı, şimdiyse ibre tersine dönmüş durumda.
2006'dan bu yana Mercedes'in hisseleri yüzde 10 düşerken BMW'ninkiler yüzde 89 yükseldi.
2006'dan bu yana %89 yükselme göstermiş. Şu anda da 45 milyar €'ya ulaşmış.
2006'dan bu yana %10 düşme göstermiş. Şu anda da 42.2 milyar €'ya ulaşmış.
Kısaca iki markanında girdiği tüm pazarları olaya dahil etsek, BMW yine üstün oluyor.
Bu haberi 'marka değeri' olarak incelemeliyiz. BMW'nin olduğu ya da olmadığı pazarların bir önemi yok ;)
Fanatik Mode On
Tabi bu arada 6 yılda %89 büyüme gösteren bir markanın sonraki 6 yılda gelebileceği nokta da ürkütücü :D
Geçtiğimiz aylarda da Daimler CEO'su Dieter Zetsche, hedeflerinin 2020'ye kadar satışlarını iki katına, yani 2,6 milyona çıkararak BMW'yi geçmek olduğunu ifade etmişti.
Ayrıca MB'in 2020 hedefleri acı bir itiraf niteliğinde :D
Fanatik mode Off
eğer bmw, mercedes'ten "sadece otomobil satış adedi" olarak üstünse bu bmw'nin başarısıdır. bunu kabullenmek gerekir. çünkü mercedes'in bmw'den daha çok satması gerektiğini model yelpazesinin fazla olmasından bekleriz. mercedes'in ürün gamı ve bu ürünlerin çeşitlemeleri (station, coupe vs...) gerçekten bmw'den çok fazla.
bmw-mercedes
1/a
-/b
3/c
5/e
6/cls
7/s
x1/-
x3/glk
x5/ml
x6/-
-/g
-/gl
z4/slk
-/r
-/sls
toplamda bmw'nin 10, mercedes'in 13 modeli var. artı olarak amg'nin model sayısı da daha fazla. bi yerde daha okumuştum; mercedes daha çok ülkede satışa sunuluyo ve dünyadaki toplam satış merkezi (showroom) bmw'ninkinden fazla. buna rağmen bmw çok satıyosa rakibine karşı birçok konuda başarılı demektir. çünkü bundan 15 yıl evvel satış adetlerinde mercedes rakibine ezici üstünlüğe sahipti.
çok satmak iyi olmak anlamına geliyo demiyorum, onu da ekleyim.
Audiye de bakmak lazım Avrupa'da özellikle Almanya'da son yıllarda audi çok iyi sattı merco izledi.bmw bilhassa x3 5 6 ile dünya genelinde bir farklılaşma yaparak ve mini ile audinin bu salvosuna güzel cevap verdi.merco kıvrak hareket edemedi
erdem325
24-12-2012, 18:31
ya o degilde, zaten konu basinda "YATRIMCILARA GORE" demis :)
ama biz markalari oturup tartisiyoruz :D
demekki bmw nin hesseleri falan para etmeye baslamis vs vs..
mesele bu yani, baya buyutmusuz olayi :D
varsa icimizde yatirim yapacak olupta mercedes hissesimi alsam bmw hissesimi alsam diye dusunenler, onlar degerlendirsin :D
dragon07
24-12-2012, 19:04
Hangi m serisi amgleri gecmis performans olarak
C63 - e92m3 kiyaslarsak c63 yirtar.10yil once rakiptiler artik degiller
merso heryonden galip
merso heryonden galip
yeni kasa m5 i e63 geçebilirmi sence?
cabrioleter
24-12-2012, 19:43
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum Mercedes in girdiği sektörlerde Bmw yok yani Mercedes i sadece binek araç üreten bi firma olarak Bmw yle kıyaslamanın bi anlamı yok.Mercedes in tır kamyon ticari vs. sınıfını çıkarınca Bmw nin yarısı ediyor dediğinde bende diyorumki bunları çıkartmanın bi anlamı yok Bmw de bu pazarlara girmiş olsun bu pazarlarda olupta Mercedesin iki katı değere sahip olmuş olsun ozaman Bmw üstün olmuş olur.Yoksa Mercedes her zaman Bmw den bir adım önde. Kaldıki sen sanıyomusun C180 e binen insan gerçekten Mercedes e biniyor?Adam Mercedes aldım diyo en boş paketi farda mercek dahi yok neymiş Mercedes im var.Bana objektif değilsin diyorsunuzda kendiniz objektif olamıyorsunuz.
Mercedes-Benz - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz)
BMW - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Bmw)
İkisinide tarafsızca okuyun inceleyin kimin kimden üstün olduğunu öğrenin.
sen elma ile armutu karıştırıyorsun. haberin içeriği de karşılaştırma yapılan kısımlarda rakip oldukları alanlar. bmw nin kamyonu yok mercedesin var diye mercedes bmw de iyi marka mı oluyor? ya da mercedes bmw den daha iyi bir kamyon mu üretiyor? bunları kıyaslayamayacağın için birbirlerine rakip departmanlarını kıyaslarsın. yok hala mercedes kamyon üretiyor ama diyeceksen daha fazla uzatmanın manası yok..
tuner faruk
24-12-2012, 19:46
sen elma ile armutu karıştırıyorsun. haberin içeriği de karşılaştırma yapılan kısımlarda rakip oldukları alanlar. bmw nin kamyonu yok mercedesin var diye mercedes bmw de iyi marka mı oluyor? ya da mercedes bmw den daha iyi bir kamyon mu üretiyor? bunları kıyaslayamayacağın için birbirlerine rakip departmanlarını kıyaslarsın. yok hala mercedes kamyon üretiyor ama diyeceksen daha fazla uzatmanın manası yok..
Tamam kardeşim sen haklısın.
Bir yorum yapmadan önce yazılan şeyi tam olarak okuyun idrak edin öyle yorum yapın.
cabrioleter
24-12-2012, 19:50
merso heryonden galip
mükemmel bir yorum olmuş inanın bir çok dergi ve otomobil üzerine olan siteleri takip etmesem inanırdım ama... koca bir ama var burada istediğin dergi ya da kaynağı araştır ben bir kişinin ya da yorumcunun m3 yerine c63 amg tercih ettiğini görmedim duymadım.
her yönden galip diyorsunuz da daha iyi bir motoru mu var daha iyi mi yol tutuyor yoksa aktarma organlarını mı daha iyi? bırak c63 ü black series önce csl i sonra gts yi pistte geçsin ondan sonra her yönden galip kısmını konuşalım.
fastchild
24-12-2012, 20:23
bakın başlıkya belirlilen yatırımcılara göre diyor yani ekonomi okumuş bitirmiş insanlar diyorki BMW A.G.'nin hisseleri para ederken Mercedes geriliyor BMW'nin ederi Mercedesin 2katı ama söz konusu arabalar değil şirketler
Markamızdır gönül vermişimdir ama fanatikliğe gerek yok
dragon07
24-12-2012, 21:23
yeni kasa m5 i e63 geçebilirmi sence?
bence geçer :)
oaKI2rGY_Vg
cabrioleter
24-12-2012, 21:27
bence geçer :)
oaKI2rGY_Vg
stock olmazsa geçer tabi =)
3zsApdoO-IU
dragon07
24-12-2012, 21:41
inanmak istedigine inan kardesim bnce mercedes üstün sence bmw :)
cabrioleter
24-12-2012, 22:10
inanmak istedigine inan kardesim bnce mercedes üstün sence bmw :)
konuyu daha fazla uzatmayacağım son kez söyeleyeyim bu işin sencesi bencesi olur mu? ben gelip clio 458 den hızlıdır bence dersem doğru mu olur bu? benim yolladığım videoda stock araçlarla deneme yapan bir evo ekibi var senin yolladığın videoyu youtube da bi aç istersen videoyu yükleyen kişi speclerini yazmış..
Boylemi daha hizli?
YouTube (http://m.youtube.com/#/watch?v=3zsApdoO-IU&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D3zsApdoO-IU&gl=TR)
Dogrudur