PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 QUİCKSİLVER ÖNDEN GELEN GARİP BİR SES ?.... yardımmmm

GraffarK
22-12-2012, 11:57
arkadaşlar benim aracımda 3 gün önce sol önden çok garip bir ses gelmeye başladı.

1) hızlı giderken kesinlikle ses gelmiyor.
2) araç yürür haldeyken boşta ve ayağımı gazdan çektiğim anda duyuluyor.
3) hızım 15 ile 40 km arasında duyuluyor.
4) tam sağa ve sola direkisyonu kırdığımda katur kutur ses değil yani aks kafasından değil
5) tekerliğin devrine göre ses hızlanıyor ve yavaşlıyor
6) sanki bir plastiğin dönen bir yere sürtmesi gibi tıkır tıkır tıkır die çok hafif bir garip ses çıkıyor. hani vantilatöre dönerken pibetle veya plastik bir cubukla dokunduğunuzda tıkır tıkır sesi gibi duyuluyor

arkadaşlar burada birçok ustaya götürdüm ön teker rulumanı dediler sağlam çıktı değiştirdim. daha sonra km teli dediler ki 2001 quicksilverlarda bildiğim kadarıyla km teli yok kablolu sensörlü olması gerek. şanzımandaki çatallardan olabilir dediler fakat metal sesi değil ve vites koluna tepki sarsıntı hissettirmiyor, vites geçişlerinde hiçbir sorun yok anlamadım yardımınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

HkN
22-12-2012, 12:11
Peki tekerlekleri kaldırıp denedinizmi bu ses geliyor mu ? Yani aracı kaldırıp o hızlarsa seyredin.

Bazen bizim araçlarda diskin içine taş girdiğinde acayip bir ses geliyor. Aklıma gelen bu Yada davlumbaza filan mı sürtüyor diyeceğim ama ona bakmışlardır herhalde

Mivec_4G63
22-12-2012, 12:28
Arabanızı yıkattırdıktan sonra mı bu ses gelmeye başladı?

ceyhun737
22-12-2012, 12:30
Bende aynı sesi yaşıyorum ama nasıl örnek vereyim bir kavsağa geiyorum yaklaşırken vites düşürüyorum 3 den 2 ye düştüğüm zaman ve kavşağa girdiğimde direksiyonu hafif kırınca böyle sağ taraftan aynı hocamın dediği gibi bir sürtme sesi gibi böyle bir yerden tırrrrr diye ses geliyor sonra kavşağı geçince bitiyor ve düz yolda vites küçültünce olmuyor bu ses

GraffarK
22-12-2012, 12:35
Arabanızı yıkattırdıktan sonra mı bu ses gelmeye başladı?

Hocam aracı yikattirdiktan sonra olmadı fakat yağmurda araç kullaniyorum...

Mivec_4G63
22-12-2012, 12:36
Benim başıma gelen olay, arabayı yıkamaya verdim. Aldıktan sonra sağa sola direksiyonu kırarken sürtme sesi geliyodu. 2 gün o sesle dolandım, bir gün sinirlenip ses gelen yeri iyice inceledim lastik kesim yerinin hemen altında olan plastik şerit, tazyikli suyla yerinden çıkmış. İlk bakışta görünmüyor, onu yerine takınca sorun çözülmüştü.

Alper_
22-12-2012, 13:12
Direksiyon pompasından geliyordur..bıçaklarından çıkan sesi duyuyorsunuzdur..

GraffarK
22-12-2012, 13:40
Direksiyon pompasından geliyordur..bıçaklarından çıkan sesi duyuyorsunuzdur..

hocam cevabın için teşekkür ederim.
bu arada benim aracın direksiyon pompası elektrikli mekanik değil tam ne demek istediğini anlamadım fakat şöyle birşey var tekerin hızına göre tırrr sesi hızlanıp yavaşlıyor.

GraffarK
22-12-2012, 13:41
Benim başıma gelen olay, arabayı yıkamaya verdim. Aldıktan sonra sağa sola direksiyonu kırarken sürtme sesi geliyodu. 2 gün o sesle dolandım, bir gün sinirlenip ses gelen yeri iyice inceledim lastik kesim yerinin hemen altında olan plastik şerit, tazyikli suyla yerinden çıkmış. İlk bakışta görünmüyor, onu yerine takınca sorun çözülmüştü.

hocam dediğiniz yer tam olarak nerde acaba

Mivec_4G63
22-12-2012, 13:43
hocam dediğiniz yer tam olarak nerde acaba

Davlumbaz içine doğru bakın siyah bir şerit varsa oradan kaynaklanıyor.

GraffarK
22-12-2012, 13:51
Davlumbaz içine doğru bakın siyah bir şerit varsa oradan kaynaklanıyor.

tamam hocam çok teşekkür ederim ilk işim birazdan davlumbazın olduğu yere bakayım size buradan yazarım...

GraffarK
22-12-2012, 17:25
Arkadaşlar yardiminizi bekliyorum...

ByShaGGy
22-12-2012, 17:29
ses dawlumbazdan geliyor. dawlumbazın tırnagı cıkmıştır içindeki tırnagı. kaportacına tırnagını taktır sorun çözülecektir. ses kesilmezse bilyaya baktır.

GraffarK
22-12-2012, 22:12
Arkadaşlar başına böyle bir olay gelen varsa yada bilgisi olan varsa yardım bekliyorum

Alper_
22-12-2012, 22:31
hocam cevabın için teşekkür ederim.
bu arada benim aracın direksiyon pompası elektrikli mekanik değil tam ne demek istediğini anlamadım fakat şöyle birşey var tekerin hızına göre tırrr sesi hızlanıp yavaşlıyor.

rica ederim..elektrikli pompanın içinde bıçaklar var diye biliyorum zamanla ses yapabildiğini duymuştum..

GraffarK
23-12-2012, 12:15
Arkadaşlar cevaplarinizi bekliyorum

GraffarK
25-12-2012, 13:57
güncel güncel