Orijinalini görmek için tıklayınız : Vtec killer cams vtec control arasındakı fark nedir ?
potter744
22-12-2012, 17:55
Abılerım kardeslerım bu konuda yanlıs bılgıye sahıp olmak ısdemedıgım ıcın soruyorum bu konuyu vtec kıller vtec control arasındakı fark nedır ?GSR with Toda VTEC Killers - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=dHVCyj4GqPo) ornek olarka bu wıdeo ızledıgımde daha agresıf bır egzantrık sesı duyuyorum ne gıbı bır guc kazancı ve agresıflık saglıyor ?
aşağıdaki resimde vtec ile non vtec şeması var sağdaki vtec soldakine vtec killer diyebilirsin
Vtec sistemde her iki supap için, 3 kam profili bulunur. Dış taraflardaki profiller düşük devirlerde, ortadaki profil ise yüksek devirlerde kullanılır. rolantisi sakindir.
vtec killer da ise ortaki profil bulunmaz dışardakilerin dereceleri vtec sistemde bulunan ortadaki kam gibi yüksektir. rolantisi agresiftir.
vtec sistemlerde daha liner bi güç ve tork eğrisi çıkar alt ve üst devirde 2 ayrı egzantrik kullanıyor gibi olursun
http://www.personal.psu.edu/kid5015/blogs/test202c/VTEC%20mechanism.gif
potter744
22-12-2012, 18:47
bunu az bucuk bukadar bılıyordum fakat benım sormak ıstedıgım neden pekı performance ıcın vtec kıller secılıyor normalde vtec cam de ortadakı cam daha buyuk ve pıyanolar daha fazla subab ıtılmesını saglıyor ama anladıgım kadarıyla vtec kıller camde o yoksa sesın bukadar agresıf gelmesı neden ? bırde vtec cam kullanıp daha agresıp egzantrıkler daha fazla guc vermesı gerekmezmı ?
üst limit motorlarda internal hafifletmek amacıyla dahi kullanılır sadece vtec killerda çok beygir cıkıyor diye birşey yok 2 sistemdede güç çıkar normal vtec si,stem n/a +350 hp çok honda var amerikada ama yarış için hazırlanan bi araçta rolantim alt devirlerim güzel olsun diye uğraşmaz kimse değişken değil sabit tork eğrisi isterler sesin agresif çıkması aracın sürekli yüksek profilde çalışmasından kaynaklanır yani vtec sistemde vtec altı profilllerin derecesi düşüktür misal olarak vtec altı lifti 250 derece diyelim vtec üstü 310 derece olsun rolantide kuzu gibi çalışır vtec kapalıdır. egzantriğin derecesi düşüktür vtec killer sistemde yine misal olarak 310 dereceyle çalışır bu yüzden ses agresif olur V motor gibi ses çıkartır düşük devirde yanmada verimli olmaz
potter744
22-12-2012, 19:09
kardesım ben almam gereken cevabı aldım fazlasıyla cok tesekkur ederım anladım ne demek ısdedıgını rolantı 1.200 lu 1.500 devırde calısmak zorunda kalıyor ses bu yuzden bu sekılde cıkıyor anladım ne ıse yaradıgını secım kısıye kalmıs cok tesekkurler saol
dostum kabaca anlatayım timing ne dir biliyormusun ?
vtec Egzantirik değiştirmişssin gibi düşün şu şekilde 250 derece varken 310 derece takmişssin gibi düşün
Cam control ise 270 derece bir egzantiriğin açma kapama zamanlarını egzantirik kasnağından elektronik olarak kontrol edilebilmesi egzantiriği avans yada rotara alabilmektir
vtec killer ise vtec lerin yani 310 derece olan bir egzantiriğin yani vtec olmayan loblarının iptal edilip dewamli vtec açıkmış gibi davranması cok yüksek olunca derece salak çalışıyor işte :)
aşağıdaki resimde vtec ile non vtec şeması var sağdaki vtec soldakine vtec killer diyebilirsin
Vtec sistemde her iki supap için, 3 kam profili bulunur. Dış taraflardaki profiller düşük devirlerde, ortadaki profil ise yüksek devirlerde kullanılır. rolantisi sakindir.
vtec killer da ise ortaki profil bulunmaz dışardakilerin dereceleri vtec sistemde bulunan ortadaki kam gibi yüksektir. rolantisi agresiftir.
vtec sistemlerde daha liner bi güç ve tork eğrisi çıkar alt ve üst devirde 2 ayrı egzantrik kullanıyor gibi olursun
http://img507.imageshack.us/img507/7954/vtecmotoruzz7.jpg
bu resimdeki 12 subap 16 subap ifadesinde ciddimisin? yoksa geyik amaçlımı koydun bu fotoyu?
bu resimdeki 12 subap 16 subap ifadesinde ciddimisin? yoksa geyik amaçlımı koydun bu fotoyu?
resimdeki yazıları okumadım dahi ki yazı görmedimde vtec ile vtec killer nedir bunu anlaması için koydum
ben bunu koydum diye hatırlıyorum ama sıkıntı değil birilerine yardımcı olabildeysem ne mutlu bana
http://www.personal.psu.edu/kid5015/blogs/test202c/VTEC%20mechanism.gif
ne yani birileri senin yazılarını mı değiştiriyo şimdi ? :D
ne yani birileri senin yazılarını mı değiştiriyo şimdi ? :D
emre şimdi tam eminim aynı resimi ben pc yede kaydetmiştim ogün o resimi buldum acaba benmi görmedim yazıları diye tereddüte düşmüştüm kayıt tarihi ile konuya yazdığım tarihe bak kim yapıyorsa kendi çaresizliğinden yapıyor dert etmiyorum :)
http://f1212.hizliresim.com/14/v/hbjcz.png
B.Aktepe
27-12-2012, 09:45
Tabii işimiz gücümüz yok, senin mesajlarını editleyeceğiz. Lafının nereye gideceğini bilde yaz. Çamur at izi kalsın yapma. Senin ilk mesajından itibaren duruyor o resimdeki yazılar.
Tabii işimiz gücümüz yok, senin mesajlarını editleyeceğiz. Lafının nereye gideceğini bilde yaz. Çamur at izi kalsın yapma. Senin ilk mesajından itibaren duruyor o resimdeki yazılar.
doğru diyorsun ben pc ye başka resim kaydedip oraya başka resim koymuşumdur. neden alındın onuda anlamadım bide neden çamur atayım onuda anlayamadım pcye kaydettiğim resim ile sitedeki resim farklı dosya tarihide var bir üstte tereyağ olmayın benim kimseyle işim yok
B.Aktepe
27-12-2012, 09:52
Senin mesajını, kendin ve moderatorler harici kim editleyebilir? Moderator olduğuma göre tabikide üstüme alınacağım. Senin kimse ile işin yok, sanki bizim seninle çok işimiz var. Neden çamur atayım diyorsun, kendi mesajını oku istersen, "kim yapıyorsa kendi çaresizliğinden yapıyor dert etmiyorum " .
PPR engineering
27-12-2012, 09:55
Okan ben ilk mesajdada gördüm yazdığında bence sen o resimi öle cektin internetten bir talihsizlik olmuş anlaşılan sen eminmisin o resimi öle koymadığına ben gördüm düzeltmek istemedim cünkü vtec baslar gti susarda biraz komikti internetten bakmadan kopyala yapıştır yaptığını düşündüm.modaretörlerin böle bir terbiyesizlik yapacağını düşünmüyorum hepsini yakından tanıyoruz.
Senin mesajını, kendin ve moderatorler harici kim editleyebilir? Moderator olduğuma göre tabikide üstüme alınacağım. Senin kimse ile işin yok, sanki bizim seninle çok işimiz var. Neden çamur atayım diyorsun, kendi mesajını oku istersen, "kim yapıyorsa kendi çaresizliğinden yapıyor dert etmiyorum " .
bu çamur atmakmı yoksa yapan kimse onun psikolojik durumumu bundan sonra tech te yazdığım tüm mesajları print screen edicem sen yapmıyorsan birşeyi üzerine alınıp yorum yapma ec813 gürsel abinin hesabı ile adamın haberi olmadan konularda açıldı bu sitede ve adam bu konular yüzünden banlandı bunlarıda gördük
fsunnetci
27-12-2012, 09:57
adam ne güzel anlatmış niye saldırı var anlamadım ?
bazen çok gereksiz şeylere takılıyosunuz..
Okan ben ilk mesajdada gördüm yazdığında bence sen o resimi öle cektin internetten bir talihsizlik olmuş anlaşılan sen eminmisin o resimi öle koymadığına ben gördüm düzeltmek istemedim cünkü vtec baslar gti susarda biraz komikti internetten bakmadan kopyala yapıştır yaptığını düşündüm.modaretörlerin böle bir terbiyesizlik yapacağını düşünmüyorum hepsini yakından tanıyoruz.
kaan resmi pc yede kaydettim hatta ilk bugün gördüm alla alla dedim yazılar yoktu ama ben görmemişte olabilirim tereddüte düştüm daha sonra aklıma geldi aynı resimi pcyede kopyalamıştım ee bendeki farklı sitedeki farklı
doğru diyorsun ben pc ye başka resim kaydedip oraya başka resim koymuşumdur. neden alındın onuda anlamadım bide neden çamur atayım onuda anlayamadım pcye kaydettiğim resim ile sitedeki resim farklı dosya tarihide var bir üstte tereyağ olmayın benim kimseyle işim yok
mahalle kahvesinden cik insan arasinda konusurmus gibi yaz bu bir . ikincisi mesajin editlense altinda editleyen modun ismi yazar mesela sen yukarda kendi mesajini editlemissin bak en altinda ne yaziyor ....
simdi anlayabildinmi mesaj editlense altinda yazacagini
yok caresizlik falan bi laf solerken nereye gidecegini dusunde yaz ...
B.Aktepe
27-12-2012, 10:02
bu çamur atmakmı yoksa yapan kimse onun psikolojik durumumu bundan sonra tech te yazdığım tüm mesajları print screen edicem sen yapmıyorsan birşeyi üzerine alınıp yorum yapma ec813 gürsel abinin hesabı ile adamın haberi olmadan konularda açıldı bu sitede ve adam bu konular yüzünden banlandı bunlarıda gördük
Arkadaş, tech bölümünde yazdığın her mesaj için yorum yaparım ben. Bu benim hakkım, sen bana kalkıp yorum yapma diyemezsin.Yorum yapılmasını istemiyorsan foruma yazmazsın. Gürsel abinin hesabı hacklenip konu açılmış bu onu ilgilendirir. Sen burada moderatorleri zan altında bırakıyorsun. İstediğini printscreen yap, Bir hata olmuştur diyeceğine, yok kendi çaresizliği vs. Eğer senin de hesabın başkalarının eline geçtiyse bu da seni ilgilendirir. Bizi ilgilendirmez.
adam ne güzel anlatmış niye saldırı var anlamadım ?
bazen çok gereksiz şeylere takılıyosunuz..
ne sacmaliyosun ? ne saldirmasi kim kime saldiriyor ?
Low-Rider
27-12-2012, 10:05
Kafanıza göre kimseyi suçlayamazsınız, kim neden senin yazını editlesin?
Kendi mesajını o mesajı yazdığın gün kendin editlemişsin
http://i.imgur.com/rezLZ.jpg
PPR engineering
27-12-2012, 10:05
kaan resmi pc yede kaydettim hatta ilk bugün gördüm alla alla dedim yazılar yoktu ama ben görmemişte olabilirim tereddüte düştüm daha sonra aklıma geldi aynı resimi pcyede kopyalamıştım ee bendeki farklı sitedeki farklı
Bak benim yazımda bilal düzenleme yaptı mesela bir kaç imla hatasını onuda sordu yaptı konuya bak son düzenleyen B.Aktepe yazıyor normalde forumda onu değiştirme gibi bir şansları yok.
Arkadaş, tech bölümünde yazdığın her mesaj için yorum yaparım ben. Bu benim hakkım, sen bana kalkıp yorum yapma diyemezsin.Yorum yapılmasını istemiyorsan foruma yazmazsın. Gürsel abinin hesabı hacklenip konu açılmış bu onu ilgilendirir. Sen burada moderatorleri zan altında bırakıyorsun. İstediğini printscreen yap, Bir hata olmuştur diyeceğine, yok kendi çaresizliği vs. Eğer senin de hesabın başkalarının eline geçtiyse bu da seni ilgilendirir. Bizi ilgilendirmez.
her istediğine yorum yapabiliyormuyuz yapamıyormuyuz birisi yorum yapmayın demişti kendi yazdıklarınla fikirlerin ters düşüyor ben bir hata yaptığımı düşünmüyorum resim kayıtlı bende ha umrumdamı değil ama bunun yapılması yakışık olmuyor
Hepimiz sen mesaj yazda editleyelim diye bekliyoruz:)
birisi benim hesabımla girip bunu değiştirmiş olma ihtimali yok yani yöneticisiniz farkındasınız değilmi
5500de gti susar vtec başlar falan E0041 i bitirdi. Liseli hareketleri bunlar
Low-Rider
27-12-2012, 10:09
birisi benim hesabımla girip bunu değiştirmiş olma ihtimali yok yani yöneticisiniz farkındasınız değilmi
Yöneticisiniz her türlü 3kağıdı yaparsın mı diyorsun şimdi?
Bak o senin koyduğun foto burada da var.
Yanlış link koymuş olamazsın di mi, kesin buradan biri saldırmıştır sana
Vti Vtec Midir Dohc Sohc ve i-Vtec nedir Dohc Motor Vtec Motor - ModifiyeTeam.CoM (http://www.modifiyeteam.com/forum/showthread.php?t=400)
B.Aktepe
27-12-2012, 10:11
her istediğine yorum yapabiliyormuyuz yapamıyormuyuz birisi yorum yapmayın demişti kendi yazdıklarınla fikirlerin ters düşüyor ben bir hata yaptığımı düşünmüyorum resim kayıtlı bende ha umrumdamı değil ama bunun yapılması yakışık olmuyor
Okan, kendi yazdıklarımla fikirlerim ters düşmüyor. Benim konuma yorum yapma dedim sana. Bu, benim senin yazdıklarına karışmayacağım anlamına mı geliyor :) Benim bu forumdaki görevim bu. Kalkıp teknik bölümde resim paylaşıyorsun, sonra da kalkıp biri editlemiş çaresizlikten diye *** atıyorsun.Senin umrunda değil bizim çok umrumuzda. Haala yapılması yakışık almıyor diyorsun. Allah sana akıl fikir versin.
şimdi şöyle anlatayım konuda birisi birşey sormuş yanıtlamak istedim yanıtıda yazdım bi resimlede göstermek istedim yaptığım google girip vtec yazmak oldu yazın görsellere bakın ne cıkıyor resmi açtım pcye kaydettim konuyada o resmin linkini attım bi dahada o yoruma bakmadım bu sabah konuyu gördüm vtec başlar gti susar falan yazıyor dedim yazıları görmedim heralde hatırlamıyorum sadece resim var diye kalmış aklımda pc ye kaydettiğim aklıma geldi pc deki resim farklı kayıt tarihi olarak konudan 10 dk öncesi var konuda resim farklı aynısı sizin başınıza gelse aklınıza ne gelir siz cevap verin
Seni cok kiskandigimiz icin boyle yapioruz
:)
Sen editlemissin iste biz editlesek bizim ismimiz cikar?
B.Aktepe
27-12-2012, 10:21
Seni cok kiskandigimiz icin boyle yapioruz
:)
Sen editlemissin iste biz editlesek bizim ismimiz cikar?
Üyeliğinden girip yapmışız öyle bir yetkimiz varmış gibi :)
Cok kiskandigimiz icin yaptik hep cekemiyoruz:)
Hangi fotoyu koydun bilmiyorum ama konuya yazdiginda bu foto vardi ben gordum sonra sen yazmissin iye yazmadim e 0041
Low-Rider
27-12-2012, 10:24
Yöneticiyiz biz abi yaparız öyle diyor kendisi
PPR engineering
27-12-2012, 10:26
Bak yazdığım gibi bilal sorup imla için düzenleyimmi demişti düzenlendiğinde düzenliyen direk yazıyor moderatörlşerin böle bir yetkisi yok çünkü senin hesabından girme gibi başka bir sitede bende moderatörlük yapıyorum öle bir yetki yok ordada
http://g1212.hizliresim.com/14/v/hbk7c.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
burdaki resim benim umrumda değil ben biliyorum pcyede kaydetmişim resim kaydetme tarihinide ilk sayfaya gönderdim birileri bunu yaptıysa allah bildiği gibi yapsın yapmadıysa alınmayın forum yönetim kadrosu neleri yapıp yapamayacağını biliyor bu konuya birşey yazmasan bu durumu kabüllenmiş olursun yazsanda böyle dalgaya bağlarlar bunun böyle olacağını herkez biliyor her postu print screen yapıp kaydetmek lazımki böyle bir duruma düşülmesin
ilkerist
27-12-2012, 10:30
Ben konuyu ilk mesajdan itibaren takip ettim E0041 postu attıgında mevcut olan resim vardı,bende örnek amaçlı koyduğunu düşündüm,bir şey yazmadım,yine durduk yerde basit bir tartışma çıkmış...
Maxiboost
27-12-2012, 10:31
Koydugun fotoyu gormedim ama daha onceden kopyaladigin link kalmis olabilir. Benim basina geldi kopyala diyosun eski link i atiyor. Bilgisayara kaydetmende birseyi degistirmez. Ya da bilgisayarindan vs den biri girmistir.
Yukardakileri gectim. Sen hangi mantikla bnim mesajimi degistirmisler diyebiliyorsun?
burdaki resim benim umrumda değil ben biliyorum pcyede kaydetmişim resim kaydetme tarihinide ilk sayfaya gönderdim birileri bunu yaptıysa allah bildiği gibi yapsın yapmadıysa alınmayın forum yönetim kadrosu neleri yapıp yapamayacağını biliyor bu konuya birşey yazmasan bu durumu kabüllenmiş olursun yazsanda böyle dalgaya bağlarlar bunun böyle olacağını herkez biliyor her postu print screen yapıp kaydetmek lazımki böyle bir duruma düşülmesin
Ya bi git heee ruh hastasiyim seni koskaniyrum fotolarini deistiriorum ahauah
Alzaymir deilim bende gordugum fotoyu biliyorum
Allah yok yere camur atanlari bildigi gibi yapsin ben rahatim ve diger arkadaslar sen zan altinda birakmadan dusun biraz daha Allah yukarida sukur biliyor hepimizi
Kaynim degistirmis resmi :))
Daha önce google da görsellerde ki bi resime büyütme amaçlı tıkladığımda fotoğrafın büyüdüğünde değiştiğine şahit oldum bu durum biraz onu hatırlattı bana.
http://img507.imageshack.us/img507/7954/vtecmotoruzz7.jpg
Okan beni yanlış anlamassın umarım
K serisinde Vtec killer uygulamalarında istersen single lob cam de kullanabilirsin
Yani genellememek lazım kenar loblar olur diye
yanlız mesajdan sonra teşekkür edenlerde tek tek geri almaya başladı teşekkürü okumadan etmek garip :D
antoni54
28-12-2012, 17:31
En Azindan Duyarsiz Kalmayip Yardimci Olma Gayreti Gostermis Tesekkurler...
Maxiboost
28-12-2012, 20:32
Daha önce google da görsellerde ki bi resime büyütme amaçlı tıkladığımda fotoğrafın büyüdüğünde değiştiğine şahit oldum bu durum biraz onu hatırlattı bana.
cem sağolsun google'dan ayar çekiyo hop değişiyor fotolar...
Okan beni yanlış anlamassın umarım
K serisinde Vtec killer uygulamalarında istersen single lob cam de kullanabilirsin
Yani genellememek lazım kenar loblar olur diye
doğru söze ne hacet neden yanlış anlayım abi o tarz olanlarıda mevcut
yapanın allah belasını verir elbet yapmayanda bır bır konuşup durmasın zaten kimse çıkıp ben yaptım demeyeceğine göre bu konuya daha başka birşey yazmıcam
Maxiboost
29-12-2012, 09:53
yapanın allah belasını verir elbet yapmayanda bır bır konuşup durmasın zaten kimse çıkıp ben yaptım demeyeceğine göre bu konuya daha başka birşey yazmıcam
Yonetime iftira ataninda kendisinindeee yedi ceddininde iki yakasi bir araya gelmesin. Allah a havale ettikmize gore konu kapanmistir...
Aynen degistirdigimizi dusuneninde Allah belasini verir elbet sende ben yaptim demeyecegine gore bizimde yazmamiza gerek yok
Low-Rider
29-12-2012, 23:13
hala iftira atıyor ya olamaz böyle birşey
madem böyle bir yönetim var girme o zaman bu siteye yazma burada paylaşım yapma milletin işi gücü yok senin mesajlarını kovalıcakda değiştiricek
yapmışsın bir hata daha onu kabul edemiyorsun sonra gak guk
iftira atan motor kırsın tez zamanda
hee 12 sibob :) ya konuşturmayın beni :) vtec nasıl çalışıyor bilmedenmi konuşuyosunuz? yaaa beyler :) konuşmayalım vtec açtımı kac valve olur o bilal bimio vtec killer yaptı evet ben bilmiyorum yada cem bilmiyor turbo yaparken 2003 te yada egzantirik takarken Salağız naısl çalıştığını bilmeden taktrık hepsinde siz doğrusunuz biz yanlışısz
yanlız bişi dicem allah belasını versin felan değil yalan söleyeninde kim olursa olsun anasını bacısını Cedddini sülalesini gelmişini geçmişini 7 CEdddini .........
kabulmu ? kim kime yalan sölüosa köpek esek sey etttin
Bak kardeşim modaratör kayıtları buyur
Moderatör Kayıtları
Tarih Kullanıcı ismi Yapılan işlem Mesaj IP Adresi
10:12, 23rd Dec 2012 Oz` 16EC813 mesaj 16EC813 tarafından kaldırıldı N/A 217.131.99.62
10:12, 23rd Dec 2012 Oz` potter744 mesaj potter744 tarafından kaldırıldı N/A 217.131.99.62
11:19, 27th Dec 2012 Low-Rider Mesaj değiştirilmiştir. N/A 212.252.193.90
11:19, 27th Dec 2012 Low-Rider Mesaj değiştirilmiştir. N/A 212.252.193.90