Orijinalini görmek için tıklayınız : yurtdisindan kargo ile telefon getirtmek
Arkadaslar amerikadan kargo ile arkadasim iphone5 gondericek. 1 adet getirticem gumruge takilma durumu var mi? Galiba uzerine hediye oldugu belirtilince takilmiyo diye duydum. Eger takilirsa telefonu baska yol ile getirme imkanimiz varmidir? Gelirse burda pasaporta isleticem
Konu hakkinda net bilgisi olan arkadaslar yardim ederse sevinirim. Simdiden tesekkurler
öyle bişe olsa ben çoktaan almıştım :)
Kargo yoluyla gelen her telefon gümrüğe takılıyor üzerinde ne yazarsa yazsın fark etmiyor.
KA®ANLIK
24-12-2012, 10:18
şansına kalmış, ufak bir kutuya koyar,
ne olduğunu yazmazsa small paket olduğundan dikkat edilmezse bir ihtimal gelebilir ama takılırsa durum daha kötü olur...
diğer türlü telefon diye yollarsa zaten takılır kaçarı yok...
risk...
Peluş bi oyuncağın içine koysun ancak bu şekilde belki geçer ama fark edilirse iphone 5 bye bye olur :)
Germanian
24-12-2012, 10:29
Peluş bi oyuncağın içine koysun ancak bu şekilde belki geçer ama fark edilirse iphone 5 bye bye olur :)
yemmin ederim bigün ters kelepçe alcaklar bizi abi formüllere bak :D
Bende olmuyor diye duydum yoksa yolllatrdik takiliyormus :)
yemmin ederim bigün ters kelepçe alcaklar bizi abi formüllere bak :D
Kesin denemiştir birileri ama yakalanma hikayesi duymadım hiç :)
Bende olmuyor diye duydum yoksa yolllatrdik takiliyormus :)
PTT gümrük müdürlüğünde kapının girişinde duvarlarda her yerde yazan 2 ürün;
Cep Telefonu
Sporcu ilaçları (protein vs)
Bunların yurtdışında getirilemeyeceğidir.
ahauahauha yok canım bence yutsun iphone u karnında geçirsin :D
Abi ayicikta falan direk cakarlar :) baska turlu getirtemezmiyiz telefonu? Illa kisinin kendi mi getirmesi gerekiyor
BthnKrkt
24-12-2012, 10:39
herhangi bi saatın yanında göndersınler boost vb:) kutusu buyuk olan ıcıne telide koysunlar sanırım açılıp kontrol edılmıyordur normal posta yoluyla gönderildiğinde. Ben water temp gauge aldım bugun dağıtımda görünüyor ulaştığında paket durumundan anlaşılır sanırım
ahauahauha yok canım bence yutsun iphone u karnında geçirsin :D
Çıkışı zor olur :D
Abi ayicikta falan direk cakarlar :) baska turlu getirtemezmiyiz telefonu? Illa kisinin kendi mi getirmesi gerekiyor
Başka bir yolu yok malesef :)
Xray'den falan gecmiyor mu arkadaslar? Oyle buyuk biseyin icine koysak anlasilmaz mi :)
herhangi bi saatın yanında göndersınler boost vb:) kutusu buyuk olan ıcıne telide koysunlar sanırım açılıp kontrol edılmıyordur normal posta yoluyla gönderildiğinde. Ben water temp gauge aldım bugun dağıtımda görünüyor ulaştığında paket durumundan anlaşılır sanırım
Adam turbomu koliden çıkartıp Precision web sitesine girip fiyatına baktı. Herşeyi açıyorlar Ptt gümrükde saat kutusuna kadar.
Gunes G.
24-12-2012, 10:44
Normal sartlarda o telefonu bu ulkeye o sekilde kargoyla yollayarak, hediye yazarak,sokamazsin. Ithalat rejimine gore ithal etmen lazim ki telefon ithal etmek memleketteki en sorunlu ve ufak sirketlerin yapamayacagi belgelerle ve aly yapiyla yapilir.
Kacak sokmak, sokmak degildir o yuzden burada nasil kacakcilik yapilir ornegi verenlere bakma, kacakcilik ciddi suctur, hele oyuncak ayiya telefon sokup o sekilde getirmeye calismak direk hapislik suc, filmlerde olur saniyorsunuz ama adami evinden aliverirler...
Yonetimde bu konunun altindaki kacakcilik mesajlarini silerse iyi olur, bu ne ya "paraya ihtiyacim var, ne yapsam?" diye biri konu acsa dosenecek millet altina "abi su printerla bu murekkebi kullaniyosun, kagidida ozel karakoyde bi dukkan var alt katinda mahsen var orda satiliyo" filan diye...
BthnKrkt
24-12-2012, 10:45
Adam turbomu koliden çıkartıp Precision web sitesine girip fiyatına baktı. Herşeyi açıyorlar Ptt gümrükde saat kutusuna kadar.
abi ne ara yapıyorlar bunu benım kargo dun akşam türkiyeye girdi görünüyordu şuan dağıtımda görünüyor
Nightfish
24-12-2012, 10:46
Kozmetik ( parfüm de dahil ), ilaç, bitki, spor ilaçları ve cep telefonları kesinlikle geçmiyor gümrükten.
Gunes G.
24-12-2012, 10:47
Bu arada buraya yazdiklarinizi tum cumle emniyet narkotik vs goruyor biliyosunuz degil mi?
Bir detay daha, suclu olmak icin ille sucu islemeye gerek yok, yardim yatak ve suca tesebbuste suctur bunuda hatirlayalim.
Birlestirin bakalim ikisini simdi :)
mechanic
24-12-2012, 10:49
Arkadaslar amerikadan kargo ile arkadasim iphone5 gondericek. 1 adet getirticem gumruge takilma durumu var mi? Galiba uzerine hediye oldugu belirtilince takilmiyo diye duydum. Eger takilirsa telefonu baska yol ile getirme imkanimiz varmidir? Gelirse burda pasaporta isleticem
Konu hakkinda net bilgisi olan arkadaslar yardim ederse sevinirim. Simdiden tesekkurler
sanırsam iyfon5 felan gelecek. tr daki vergi ne kadar bilen var mı o telefonda?
abi ne ara yapıyorlar bunu benım kargo dun akşam türkiyeye girdi görünüyordu şuan dağıtımda görünüyor
Gelen mal'a ve senin şansına bağlı bu durum :)
Bu arada buraya yazdiklarinizi tum cumle emniyet narkotik vs goruyor biliyosunuz degil mi?
Bir detay daha, suclu olmak icin ille sucu islemeye gerek yok, yardim yatak ve suca tesebbuste suctur bunuda hatirlayalim.
Birlestirin bakalim ikisini simdi :)
Pardon neyle suçlanıyoruz şuanda ? Henüz işlenmemiş bir suçdan dolayımı ?
Aynen.
Kacakcilik falan yaptigimiz yok. Sadece Kargoyla gelir mi diye ogrenmek istedim. Arkadaslarda sokmayi goze alirsan bi ihtimal sokabilirsin dediler. 200 300 lira icinde o riski goze almam. Yasal olmayan bir islemde bu yasima kadar yapmadim yapmamda. Bilgilendiren butun arkadaslara tesekkurler
BthnKrkt
24-12-2012, 11:07
BAhsettiğim kargo şimdi geldi paket açılmamış dağıtana sordum kontrol ediyomusunuz içini felan diye yok edilmiyor dedi tabi dağıtıcıya gelmeden ana biyerde felan kontrol ediliyorsa bilemem paket açılmamış ama.
Batuhan tam olarak ne getirrttin ? Ptt ile mi?
tursurayn
24-12-2012, 11:10
açıkçası şansa bırakmamak gerekir daha önce ben getirtmeye kalktım gümrükte takıldı ve hiç bir şeklde kargo yoluyla türkiyeye girişi yapılamıyor dediler iphone marka cep telefonu getirtmiştim gümrükte takıldıgı zaman geri iade ediliyor oda kargo masrafı ve gümrük vergisini ödeyerek bence şansa bırakma yurt dışından geln biri ile getirt
BthnKrkt
24-12-2012, 11:12
Prosport water temp gauge getirdim bu kutunun içinde telefonda olsa gelirmiş ama:): Birde bölgeden bölgeye değişebilir küçük yerlerde kargonun içimdekine ptt memurlarının takılabılceğini sanmıyorum.
tdipower
24-12-2012, 11:13
batu telefon geçmez kutu açılmıyor diye düşünme xray den geçiyor :) telefonu hiçbirşekilde geçiremezsiniz yasak
Peluş Ayının götünü görmez belki X-ray :hehe: :D
Gunes G.
24-12-2012, 11:22
Yok canim birseyle suclanmiyorsunuz :) Sadece uygun sartlar olustugunda islenmemis bi suctanda suclanilabildigini hatirlatmak istedim, ille fiile dokulmesine gerek yok...
Yok canim birseyle suclanmiyorsunuz :) Sadece uygun sartlar olustugunda islenmemis bi suctanda suclanilabildigini hatirlatmak istedim, ille fiile dokulmesine gerek yok...
Düşünce suçundan insanların hüküm giydiği bir ülkede yaşıyoruz doğru söylüyosun aslında :)
Gunes G.
24-12-2012, 11:25
Düşünce suçundan insanların hüküm giydiği bir ülkede yaşıyoruz doğru söylüyosun aslında :)
You got the point :icon_tup:
turbo&quattro
24-12-2012, 15:13
Hicbir sekilde kargo ile TR te iphone sokamazsin . Bosuna zaman ve para kaybi .
onursumer
24-12-2012, 15:47
iphoneu 3 parçaya bolup ayrı ayrı yedek parça oalrak sokarsın anca :)
lcd ekran kasa pil ve anakart gibi
oda 3 farklı kargo parası vericeksin :)
redbaron
24-12-2012, 17:59
Prosport water temp gauge getirdim bu kutunun içinde telefonda olsa gelirmiş ama:): Birde bölgeden bölgeye değişebilir küçük yerlerde kargonun içimdekine ptt memurlarının takılabılceğini sanmıyorum.
insanları yanlış yönlendirmeyelim , gümrük memurunun görmek istediği her kutu açılır sonra tekrar paketlenir.Onun haricindede xray den geçer. Geçirme ihtimalin yok ,olursa 2 ihtimaldede gözden kaçması lazım bu da çok zor birşey.
Özetle Telefon getirmek yasak,getirirsen gümrükte el koyarlar.
son 3-4 yilda degisti mi bilmiyorum da ben usps ile ebay'den alip kapima kadar almistim daha onceden iphone 2G ve 3GS ciktigi zamanlar
ya o zamanlar xray muhabbeti yoktu ya da sallamamislar