Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kredili araca kasko yaptıramamak

ali_utku
27-12-2012, 15:12
Gecen yıl aracımı 2. El taşıt kredisi kullanarak aldım kaskosunu yaptırdım.Bu yıl kasım ayında kasko poliçesini yenilemek istediğimde aracınızın yıl içerisinde 3 adet hasarı gözüküyor kasko yapamayız cevabını aldım.Arac kredili olduğu icin kasko yaptırmak zorundayım banka her gun arıyor cunku.bu isin bir çözüm yolu var mıdır?

ahk
27-12-2012, 15:13
banka yapsın kaskosunu ya da yol göstersin

ali_utku
27-12-2012, 15:15
Az önce aradılar yine krediyi aldığım şubeden.Mufettisler geldi işlem başlatacaklar dedi.Banka Anadolu sigortayla anlaşmalı ve Anadolu sigorta da aracıma kasko yapmıyor.Banka aracılığıyla yapılsa sonuc değişir mı?

gorke
27-12-2012, 15:16
Marsh tarzı sigorta şirketlerinden yardım alabilirsin. bir çok sigorta kuruluşuyla anlaşmalı çalışmaktalar, teklif verebilirler piyasadaki birçok acentadan daha uygun fiat çıkartırlar genelde. hasarların maliyet boyutlarını bilmiyorum fakat, primi fazla çıkacaktır, buna rağmen kasko yaptırabilirsin diye düşünüyorum tabi hasar maliyetleri ne boyutta bilmiyoruz. bu arada istediğin her sigorta şirketinden yaptırabilirsin, bankayla anlaşmalı olan şirketle yaptırcan diye bir durum söz konusu değil.

ali_utku
27-12-2012, 15:20
Hasar konusu da ayrı bi mevzu zaten.

Bir adet on cam degisimi 800 tl
Bir adet kapi cami degisimi 300 olması lazım
Bir tanede aracımın altını vurdum servise bıraktım yasadigim mekanik sorunlardan dolayi.eksper bakmış bu araçta altını vurmayla meydana gelecek bir hasar yok demiş fakat 25 tl rot balans ucreti adı altında kaskodan para almış Dogus oto.

umu_vtec
27-12-2012, 15:25
Hasar konusu da ayrı bi mevzu zaten.

Bir adet on cam degisimi 800 tl
Bir adet kapi cami degisimi 300 olması lazım
Bir tanede aracımın altını vurdum servise bıraktım yasadigim mekanik sorunlardan dolayi.eksper bakmış bu araçta altını vurmayla meydana gelecek bir hasar yok demiş fakat 25 tl rot balans ucreti adı altında kaskodan para almış Dogus oto.

Bence bidaha bi arastir bunlar hasar bile sayilmaz millet pert arabaya yaptriyor kasko

gorke
27-12-2012, 15:26
bi yerde yanlışlık var, bu tarz hasarları olan bir otomobilin sigorta yapılamama gibi bir durumu söz konusu olamaz. burdan değilde eline telefonu alıp, bir araştırma yaparsan 10 dakikaya işin çözülür.

ali_utku
27-12-2012, 15:35
Kac tane sigortaciya sordum olmaz diyorlar.suanda araştırmaya devam ediyorum.

SekoLive
27-12-2012, 15:37
pnrkc pm atsana utku

entrerasn yaw bu yazdıkların hasar sayılmaz bile

tarik
27-12-2012, 15:39
Kredili araç alımında kasko şart mı ki yahu ?
İlk sene tamam yaptın da 2.sene mecburi olmasa gerek, banka sizi yemesin ?

ali_utku
27-12-2012, 15:39
pnrkc pm atsana utku

entrerasn yaw bu yazdıkların hasar sayılmaz bile

Valla abi bende şaştım kaldım.ulasayim kendisine

HASANCOKO
27-12-2012, 15:44
böle az hasarlı müşteriyi bulmuşta kasko mu yapmayacaklar yav başka bişe vardır o işte ;)

ali_utku
27-12-2012, 15:45

İs bankası bu konuda katı galiba.police gunu dolmadan aradılar hemen.

burkaykalyon
27-12-2012, 15:48

Tarık abi,

0 km Citroen Nemo almıştım 48 ay vadeli. Denizbank'tan. 48. ayın sonuna kadar kaskolu olması gerekiyor. Kredi bitene kadar kasko şart. Tüm bankalarda böyle..

tarik
27-12-2012, 15:57
Tarık abi,

0 km Citroen Nemo almıştım 48 ay vadeli. Denizbank'tan. 48. ayın sonuna kadar kaskolu olması gerekiyor. Kredi bitene kadar kasko şart. Tüm bankalarda böyle..

İs bankası bu konuda katı galiba.police gunu dolmadan aradılar hemen.

Yaptırmazsan ne olacak ?

ozgurluk
27-12-2012, 15:58
O ruhsattan rehin alacaklı yazısı kalkana dek kaskonu yaptırmak zorundasın. Bunu bir kere geçelim.

İkinci olarak araç pert olmadığı(pert kaydı) sürece hiçbir sigorta şirketi ben bunu yapmıyorum deme lüksüne sahip değildir. Sadece yapmak istemedikleri işlere yüksek fiyat çekerler.

Sen bir araç bilgilerini bana göndersene veya burayada yazabilirsin. Bende Anadolu sigorta acenteliği var bi bakalım oluyomu olmuyomu ..

burkaykalyon
27-12-2012, 16:04
Yaptırmazsan ne olacak ?

Tıpkı kredi kartı borcunu geciktirmiş gibi gün aşırı arıyorlar. Yine mi yaptırmadın bankanın tanıdık sigortacısı arıyor. Hadi onu da yaptırmadın banka ceza kesiyor kredine ekleniyor. Sağlam bir ceza hemde. Onu da ödemedin arabaya haciz koyuluyor...

Benim müşteri temsilcisiyle kanka olmuştum. Dedim ki bana uygun fiyat verdirt yoksa yaptırmam. Şahsi arabasını sigorta yaptırdığı yere yaptırmıştım.

salih_560
27-12-2012, 17:07
2009 model insignia kullanıyorum aracta 14 bin lira , 6 bin lira ve 3 bin civarı hasar kayıtları var aracım işbankasından kredi ile alındı 60 ay olarak diger kaskocular sordugumda 3.5 bin liradan az olmamak kayıt ile 8 bin lira arası kasko bedeli aldım :D en son olarakta anadolu sigortaya yaptırdım 1.800 liraya bunu göz önünde bulundur kardeşim ...

Not:Aracın önceki trafik sigortası 280 küsür lira idi şimdi 885 lira ödedim abim sagolsun :D

potter744
27-12-2012, 17:31
ilki soyle soyleyım benım kendı aracım e220 cdı arka cam rezıstans calısmıyordu kaskodan heryıl 1 cam 1 far degıstırme hakkın var ve hasarsızlık bozulmadan benım orjınal aldıgım cam yaklasık 1800 tl gıbı bır fıyata geldı sadece bu senın kaskonun bıraz para severlıgıyle alakalı kesınlıkle kasko yaptıra bılırsın egerkı ankarada tanıdıgın varsa kendı kasko fırmamın numarasını vereyım yaklasık 13 yıldır kullanıyorum 3 4 aracımdada oyle belırteyım sana

GokhanRS
27-12-2012, 19:37
bakın bu çok iyi biliyorum kesin zorundasın mecbursun olaylarını neye dayandırdığınızı anlamıyorum.

4 defa kredi ile araç aldım. hepsindede ilk sene kasko bitince kasko yaptırmayı bıraktım. her seferinde bankalar aradı. yaptırmıyorum lan bidaha aramayın şeklinde bağardım ve aramadılar.

yani hiç bişey olmadı. sonuçta kredi borcumu ödedim adamlara takmadım etmedim. yani hiç bir halt yiyemiyorlar. he sen taksitlerini geciktiriyorsan tırsar ararlar sürekli o ayrı.

ama yaptırmadın diyede hiç bişey yapamıyorlar. onu geçin bunu geçin demeyin. 4 defa kredili araç aldım 4ündede ilk seneden sonra birdaha yaptırmadım.

freelife
27-12-2012, 19:40
bende hiç yaptırmadım ...ilk yıl bile yaptırmadım 2 yılımda yaptırdım kaskomu oda birşey olur ne olur ne olmaz diye , aracım 4 yıl kredili almıştım ...birşey olduğu yok .sorun araç pert olursa olur ve taksitlerini ödemezsen sıkıntı yaşarsın yoksa birşey yapabileceklerinden değil sadece paraları gidermi korkusu klasik banka muhabeti işte..

batucan
27-12-2012, 20:01
Plaka ve tc yollarsaniz yarin ilgileniyim...

gorke
27-12-2012, 20:51
alenen bakmamak lazım konuya. size imzalatılan her evrağı, maddeyi incelemelisiniz. bugün yüzde 90 bankalar, yani yasal tefeciler; kredi sözleşmesinde taahhütlü kredi kullandırır. siz imzalarsınız ama sözleşmenizde kasko yapılmaması durumunda ''sözleşmeniz fesih edilir'' der... bu ne demek şu demek: otomobilinize el konur ve satışı yapılır. krediniz kapatılır, tüm masraflar düşülür kalan parada size verilir. yasal dayanağı budur. ama bu şartları koymayıp kredi kullandırıp kasko yaptırmadan otomobil kullandıran bankalarda oldu. şu zamanlarda yüzde 90'ı bu taahhütü kredi dosyanıza ekler.

ali_utku
27-12-2012, 21:14
Babam 2008 de kendine bir arac almıştı krediyle.ilk yıl yaptırdı kaskosunu sonra da bı daha yaptırmadı kredi kapandı gitti hic bişeyde olmadı.

Taksitleri düzenli oduyorum onda sorun yok.Bakalim birkac yerle görüştüm cevap bekliyorum.

Sunduğunuz öneriler icin de tesekkur ederim :)

drago
27-12-2012, 21:18
cam değişiminde hasarsızlık bile bozulmuyor anlaşmalı yerden yapınca, 800 tl ne demek öyle ya?

onursumer
27-12-2012, 21:52
o nasıl iş ya benim arabayı kasko yapıyorlarsa seninkini hayli hayli yaparlar

benim en kotu her yıl tampon çamurluk boyam var garanti ki

geçen sene tavan hariç boyatmıştım + sağ on çamurluk on kapı arka kapı ve arka çamurluk işlem yapıldı

buda arabanın oyle çok birşeyi yoktu benim takıntımdan dolayı beyanla hemde zabıt falanda yoktu aynı yıl on camım patladı

genede uyguna sorunsuz kaskomu yeniledim

Can_DCK
27-12-2012, 22:22
Bilgilerini yollarsan bende bakabilirim

ozgurluk
28-12-2012, 08:49
bakın bu çok iyi biliyorum kesin zorundasın mecbursun olaylarını neye dayandırdığınızı anlamıyorum.

4 defa kredi ile araç aldım. hepsindede ilk sene kasko bitince kasko yaptırmayı bıraktım. her seferinde bankalar aradı. yaptırmıyorum lan bidaha aramayın şeklinde bağardım ve aramadılar.

yani hiç bişey olmadı. sonuçta kredi borcumu ödedim adamlara takmadım etmedim. yani hiç bir halt yiyemiyorlar. he sen taksitlerini geciktiriyorsan tırsar ararlar sürekli o ayrı.

ama yaptırmadın diyede hiç bişey yapamıyorlar. onu geçin bunu geçin demeyin. 4 defa kredili araç aldım 4ündede ilk seneden sonra birdaha yaptırmadım.

Bankanın bu konudaki mevzuatını tam bilmemekle beraber, üzerinden kredi çekilen değerin(araba,ev vs.) garantiye alınması ile ilgili, mutlaka o kılkuyruk sözleşmelerde bir hüküm vardır.

Anasının gözü bankaların bunu atlayacağını siz düşünüyomusunuz ? Ha nedir sen kredini düzgün ödüyosundur, kazan belan yoktur, gerekli hükümü uygulayıp uygulamamak onların insiyatifindedir. Uygular veya uygulamaz onlara kalmış.

Peki aracınızın (Allah korusun) pert olma durumu olursa ne yapmayı düşünüyorsunuz ?

Bağırıp çağırıp telefonu kapattığınız zamanlara mı yanarsınız,kaza geçirdiğinize mi?

Eğer ödeme imkanınız varsa cebinizden ödersiniz yoksa hem size hem ailenize dert olur, sıkıntı verir. Kaldı ki ödeme imkanınız olsa bile bunu sigorta ile karşılayabilecekken neden cebinizden ödeyesiniz ?

Unutmayın ki ihtiyacınız olduğunda, satın alamayacağınız birşeydir sigorta..

Sözlerimi yanlış anlamayın, başka bir insanı yargılamak kimsenin haddine değildir fakat bu konuda bence yanlış bir yaklaşım içindesiniz.

TSRSB'nin konuyla ilgili bir açıklamasından ufak bir parça ekliyorum.

Bilindiği gibi, imtiyazlı alacakların teminatını teşkil eden veya üzerinde haciz veya rehin hakkı bulunan bir malın zayi olması riskine karşı yaptırılan mal sigortalarında, tazminatın haciz veya rehin hakkına sahip olan kişiye ödenmesini teminen, düzenlenen sigorta poliçesinde söz konusu kişinin dain-i mürtehin sıfatını haiz olduğu, diğer bir ifadeyle rehin alma hakkına sahip olduğu belirtilir.

Bu şekilde akdedilen sigorta sözleşmelerinde muacceliyet kesbeden tazminatın mal sahibine ödenebilmesi ancak dain-i mürtehin sıfatını haiz olan kişinin muvafakati alınmak suretiyle mümkün olabilmekte, böylelikle rehin alma hakkı sahibinin imtiyazlı durumu korunmuş olmaktadır.

İyi forumlar.

GokhanRS
28-12-2012, 09:01
hayır demek istediğim şu. o araba kaza yapsada yapmasa. pert olsada olmasada banka alacağını zaten bırakmaz. aracı alamasa başka bişeyini alır gene alır. bazı bankalar umursuyor olabilir. ama benim çalıştıklarım arayıp hatırlatmak dışında hiç bişey yapamadılar.

yaptırmadı diye bişey yapmazlar. yeterki başına bişey gelsede ödeyeceğinin farkında olsun. yoksa biz yaptırma diye tavsiye vermiyoruz. doğrusu yaptırmak. ama yaptırmak istemezsede korkmasına gerek olmadığını söylüyorum. sadece arar rahatsız ederler. başkada bi halt yapmazar.

aracım eğer pert olsaydı konusuna gelince. bana bişey olmadığı sürece öderim. he aracta bende ölürsem işte o zaman banka sıçardı. pertiyle yetinmek zorunda kalırdı. ancak ben hep kurallara uyduğum için, ve aracı genelde otoparka park ettiğim için her sene 1.5 2 milyar kaskoya öpülmek istemedim. o paralarla birkaç taksit daha ödedim.

ozgurluk
28-12-2012, 09:08
hayır demek istediğim şu. o araba kaza yapsada yapmasa. pert olsada olmasada banka alacağını zaten bırakmaz. aracı alamasa başka bişeyini alır gene alır. bazı bankalar umursuyor olabilir. ama benim çalıştıklarım arayıp hatırlatmak dışında hiç bişey yapamadılar.

yaptırmadı diye bişey yapmazlar. yeterki başına bişey gelsede ödeyeceğinin farkında olsun. yoksa biz yaptırma diye tavsiye vermiyoruz. doğrusu yaptırmak. ama yaptırmak istemezsede korkmasına gerek olmadığını söylüyorum. sadece arar rahatsız ederler. başkada bi halt yapmazar.

aracım eğer pert olsaydı konusuna gelince. bana bişey olmadığı sürece öderim. he aracta bende ölürsem işte o zaman banka sıçardı. pertiyle yetinmek zorunda kalırdı. ancak ben hep kurallara uyduğum için, ve aracı genelde otoparka park ettiğim için her sene 1.5 2 milyar kaskoya öpülmek istemedim. o paralarla birkaç taksit daha ödedim.

Allah kaza bela vermesin dostum :)