Orijinalini görmek için tıklayınız : Mersin Öneriler
Cuma günü itibari ile Mersin'de olacağım, kuzenimin yemin töreni sebebiyle.
Şimdi daha önce hiç Mersin'e gelmemiş birine tavsiyeleriniz nelerdir ? nerde ne yemek, nerede ne yapmak lazım, görülesi yerler nerelerdir ?
Şimdiden teşekkürler...
tantuni diyen çok olacaktır yemek ile ilgili. tantuni için "göksel tantuni" yi tercih etmeni öneririm.
ama esas favorim metro sinemasının arkasında (hilton oteline yakın olan sahildeki sinema) palmiye dürüm-kebap evi vardır. ufak salaş bir yer. orada mutlaka ama mutlaka "Şato" yiyin. Sadece ondan yemek için ilk fırsatta mersine gidebilirim bile o derece.
zaman var ise dalakderesi'nde tereyağlı tavuk ve pilav tavsiye ederim.
ciğer seviyorsan çarşıda yanlış hatırlamıyorsam ciğerci apo başarılıydı.
gezilesi olarak forum ve marina var.
uzun mesafe gezerim sıkıntı değil diyorsan kız kalesi, cennet cehennem, tarsus'ta şelale gibi yerleri gezebilirsin.
göksel tanuni fix :)
mersin sahil güzeldir. alışveriş merkezi olarak forum var pozcuda.
Berk abinin önerdiği şatodan yedikten sonra evini bile taşıyabilirsin mersine :) Atakente de bekleriz yapraklı koyumuza mersin merkezden 70 km uzaklıkta.
Şatoyu özellikle yazdım :)
3 gün Mersin'de olucam, baya bir vakit olacak gibi bakalım, tekrardan teşekkürler :)
timucintt
03-01-2013, 00:07
tantuni diyen çok olacaktır yemek ile ilgili. tantuni için "göksel tantuni" yi tercih etmeni öneririm.
ama esas favorim metro sinemasının arkasında (hilton oteline yakın olan sahildeki sinema) palmiye dürüm-kebap evi vardır. ufak salaş bir yer. orada mutlaka ama mutlaka "Şato" yiyin. Sadece ondan yemek için ilk fırsatta mersine gidebilirim bile o derece.
zaman var ise dalakderesi'nde tereyağlı tavuk ve pilav tavsiye ederim.
ciğer seviyorsan çarşıda yanlış hatırlamıyorsam ciğerci apo başarılıydı.
gezilesi olarak forum ve marina var.
uzun mesafe gezerim sıkıntı değil diyorsan kız kalesi, cennet cehennem, tarsus'ta şelale gibi yerleri gezebilirsin.
beni görmeye gelmen diyon yani :( :(
akucukdogan
03-01-2013, 00:20
Stadyum civarında memoş tantuni var. Bence orayıda kesinlikle denemelisiniz...
İbrahim33
03-01-2013, 00:21
Tantuni dedinmi Memoş tantuni ilk sırada gelir...
131mirafiori
03-01-2013, 00:23
1 şubatta bende oradayım iş için iyi oldu bu konu :)
İbrahim33
03-01-2013, 00:25
Bu arada 3 ocak Mersin'in kurtuluşuda kutlu olsun...
tayreep_john
03-01-2013, 01:19
ayın 14 ünden sonra bende ordayım 1 haftalığına benide ilgilendiriyo bu konu :)
Firat.M3
03-01-2013, 01:25
gelmeden önce numaranı pm at gezdiririz de yediririz de. hem de tanışmış oluruz.
omerbeytekin
03-01-2013, 01:48
Tantuniyi herkes soylemis, kebap ciger konusunda cigerci hakan`i tek gecerim. Daha sonra sehrin 50 km disinda cok guzel kahvalti(sikma borek ) yapabilirsiniz veya erdemli ilcesinde yine forum ve marina avmleri arasinda mekanlari bulabilirsiniz veya mezitli sahilde kisacasi sıkılmazsinz Mersin`de geldiginizde yine yardimci olabiliriz.
Tantuni Hasan Usta'da yenir yav ama bu yoğurtlusu :)
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/267460_10151175809043641_593182455_n.jpg
normalde böyle bir şey..
http://mersinyapraktantunici.com/wp-content/uploads/2012/07/MERS%C4%B0N+TA...jpg
131mirafiori
03-01-2013, 02:51
900 km yolun üstüne iyi gider gibi duruyor :)
Mezitlide tantuni için öğrencilerin gittiği yer var Salih USTA.
Ayıca unutmadan İskender için Gündoğduya kesin gitmelisin abi. Ankara, istanbul, bursa gittim böyle birşey yemedim.
@bmwstyle abi görüşürseniz benide çağırır mısınız :)
RottingChrist
03-01-2013, 08:08
merak ettim beyler bu şato dediğiniz nasıl bir şey? tatlı mı yemek mi?
İbrahim33
03-01-2013, 09:07
merak ettim beyler bu şato dediğiniz nasıl bir şey? tatlı mı yemek mi?
Doğma büyüme Mersinli'yim bende hiç yemedim daha... :) Ve ilk defa duydum...
Mersin'in meşhur kerebiç tatlısını da deneyin.
Hasan ustanın açık adresini alabilir miyim Doguscugum :) .
Cigerci Bahattin'i de unutmamak lazım.
cerkez_kral
03-01-2013, 10:35
şato mutlaka yenmeli :)) berk abi agzının tadını biliyor tantuniyide gökselde yemeyin 10 tane yesenizde doymuyorsunuz tadıda hoş degil memoş tantuni bir numaradır tantunide
omerbeytekin
03-01-2013, 10:41
evet tantuniyi gökselde yemeyin bunların dışında gereksiz pahalı zaten ben 2 kişi 70 80 lira ödediğimi bilirim tantuni için çok fazla bir para
İbrahim33
03-01-2013, 11:05
evet tantuniyi gökselde yemeyin bunların dışında gereksiz pahalı zaten ben 2 kişi 70 80 lira ödediğimi bilirim tantuni için çok fazla bir para
Kaçar tane yediniz :) Memoş'ta biftek 6 lira...+olarak ustaya az birşey kuyruk yağı koy derseniz çok daha lezzetli oluyor...
canım çekti offf şu finaller bitsin mersin üstü geçicem silifkeye :D
Goksel kuru cesmede ufak dukkanken guzeldi para bozdu onu :D
Tantuni dedinmi Memoş tantuni ilk sırada gelir...
kesinlikle dogru:) 5yaşında ilk tantuniyi orda yedim hala aynı tat hala aynı düzen :)