Orijinalini görmek için tıklayınız : playstation 3 yardım :)
PiscocuK
17-01-2013, 12:57
arkadaşlar büyük ihtimal bir çoğunuzda ps3 vardır..ben geçen sene almıştım ama yoğunluktan çok fazla kullanamadım..belki 3 belki 4 kere anca açmışımdır.şimdi yeniden aktif olarak kullanmayı düşünüyorum.kafamdaki soru şu..artık bunlarada chip takılıp alabildiği kadar oyun yükleniyormuş.böyle kullanan varmı sorun yaşarmıyım bir oyuna 100 TL vermek pek mantıklı gelmiyor bana..kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var
teşekkürler
ProdriveSTI
17-01-2013, 13:03
Chip takılıp takılmadığını bilmiyorum ama versiyon kırıyorlar...
Bunu yaparsan eğer net üzerinden hiç bir online oyun oynayamazsın,psn ile hiçbir şekilde giriş yapamazsın.
Oyunların son güncellemelerinden faydalanamazsın.Ancak son güncellemeleri dosya şeklinde indirip,ps3'ün hdd'ini pc ile entegre edip o şekilde güncellersin.
Kısacası ps3 ile net online oyun keyfinden faydalanmak istemiyorsan mantıklı bir hareket olur sizin için.
PiscocuK
17-01-2013, 13:09
yok yok zaten kendi başıma oynuyorum net üzerinden oynadığım bir oyun yok..eskiden counter strike tarzı oyunları nasıl oynuyormuşuz anlamıyorum şimdi 3 dk bakınca midem bulanıyor kuzenim medal of honour getirmiş oynayamadım..oyüzden online ile işim yok..eğer tek sıkıntısı bu ise beni etkilemez.
PiscocuK
17-01-2013, 13:10
peki o yüklenen oyunlarda donma takılma çalışmama yada nebilim aklıma gelmeyen herhangi bir sorun oluşurmu?
yeni çıkan hiçbir oyunu oynayamazsın yada şöyle söyleyeyim versiyon 3,42 den yüksek oyunları oynayamazsın. aynı zamanda online da oynayamazsın,
nasıl olduğuna gelince jailbreak adında ufak bir usb şeklindeki aletle ps3 ü kandırarak harici hdd veya ps3 in hdd sine atılmış 3,42 ve aşağısı versiyon bütün oyunları oynayabilirsin.
bu şekilde nete bağlanırsan eğer makinan banlanır birdaha online oynayamazsın. yanlışlıkla üst versiyona ait bir oyun yükleyip ps3 ü güncellersen 1 kereye mahsus downgread işlemi yapıp tekrar 3,42 versiyona geçebilirsin.
online oymak istersen eğer jailbreak ı takmayıp online oynayabilirsin fakat bu seferde jailbreak ı birdaha kullanamaz yeniden oyuna para vermek zorunda kalırsın :D
TOLGACANSAHIN
17-01-2013, 13:13
versiyonu kırdırabiliyorsunuz. Eğer çok yoğun bir kullanıcı değilseniz online ile işim yok diyorsanız kırdırmanız daha mantıklı. Fakat yeni çıkan ilk çıktığı zaman oynayamızsınız oyunun kırlmasını beklersiniz. Dezavantajıda var illegal olduğu için, cihazı çöp edebiliyormuş haberiniz olsun.
matthardy
17-01-2013, 13:13
peki o yüklenen oyunlarda donma takılma çalışmama yada nebilim aklıma gelmeyen herhangi bir sorun oluşurmu?
bir sorun olmuyor.
jailbreak'i usb bellek içinde satıyorlar.
50tl.
ps3ü açıp o programı açıyorsunuz usb'den (her seferinde)
exterenal harddisk alıp oyunlarınız attırıyorsunuz.
harddiski takıp içinde oyun seçip oynuyorsunuz.
ama online güncelleme vs yok.
apple iphone 5 vaar , çin malı ayfon 5 var. işlevi aynıdır ama.. öyle işte anladınız :D
cabrioleter
17-01-2013, 13:51
bunu yapmak yerine psn plus üyeliği alırsanız bir senelik bir ortak bularak -ki acayip ucuza denk geliyor- her ay belli oyunları bedava olarak indirme hakkınız oluyor üstelik batman arkham city, infamous, deus ex gibi çok kral oyunlar da geliyor. senede en az 20-25 oyun verdiğini düşünürsek sudan ucuz oluyor gerekirse de güncelleme ve online dan yararlanabilirsiniz..
PiscocuK
17-01-2013, 13:54
ozaman biraz sıkıntı var..evde wireless kullanıyorum otomatikmen ps3 açınca online oluyor.yada yanlışlıkla nete girsek gümlicez..naapsakki
bence kırdırmaya gerek yok. forumda coğu kişinin ps3 ü var. bitirdikce takaslar etsek ya oyunları :)
cabrioleter
17-01-2013, 14:08
bence kırdırmaya gerek yok. forumda coğu kişinin ps3 ü var. bitirdikce takaslar etsek ya oyunları :)
mantıklı hareket olur =) oynamadığımız oyunları sürekli takas yapsak hiç fena olmaz..
PiscocuK
17-01-2013, 14:14
bunu yapmak yerine psn plus üyeliği alırsanız bir senelik bir ortak bularak -ki acayip ucuza denk geliyor- her ay belli oyunları bedava olarak indirme hakkınız oluyor üstelik batman arkham city, infamous, deus ex gibi çok kral oyunlar da geliyor. senede en az 20-25 oyun verdiğini düşünürsek sudan ucuz oluyor gerekirse de güncelleme ve online dan yararlanabilirsiniz..
o gelecek oyunlar benim tarzım olmazsa sıkıntı olur işte..
ben genelde resident evil metal gear solid tomb raider tarzı oyunları seviyorum.
bana doğumgünü hediyesi olarak geldi ps3, o zaman kırılan en son versiyon 3.55 ti yanılmıyorsam benimkisi 3.56 çıktı, beklemen lazım biraz ne zaman çıkar bilinmez dediler jailbreak için, bende ***** sitelerden 2.el oyun bakmaya başladım orjinal, GT5 - god of war 3 - resident evil 5 ve tekken 6 aldım , toplamda 110tl ye falan geldi.2 seneye yakın oldu, hala oynuyorum :) yani sonuç, çok hardgamer biri değilsen jailbreak pek mantıklı gelmiyor bana.Zaten haftada hatta ayda oynadığım saat belli, genellikle bilgisayar başındayım.Ama örnek olarak kuzenler günü 16 saati başındalar, fifa-pes serilerini 5er kere hatim etmişler onlara oyun dayanmıyo diye gidip jailbreak dongle ı ile almıştım cihazı, adamlar şimdi 5tl karşılığında istedikleri oyunu yükletip paşa paşa kullanıyolar.
Bu arada interneti ben direk kapattım, bana sormadan güncelleme yapaz gerçide ben yinede ne olur ne olmaz diye interneti devre dışı bıraktım.
PiscocuK
17-01-2013, 14:27
bana doğumgünü hediyesi olarak geldi ps3, o zaman kırılan en son versiyon 3.55 ti yanılmıyorsam benimkisi 3.56 çıktı, beklemen lazım biraz ne zaman çıkar bilinmez dediler jailbreak için, bende ***** sitelerden 2.el oyun bakmaya başladım orjinal, GT5 - god of war 3 - resident evil 5 ve tekken 6 aldım , toplamda 110tl ye falan geldi.2 seneye yakın oldu, hala oynuyorum :) yani sonuç, çok hardgamer biri değilsen jailbreak pek mantıklı gelmiyor bana.Zaten haftada hatta ayda oynadığım saat belli, genellikle bilgisayar başındayım.Ama örnek olarak kuzenler günü 16 saati başındalar, fifa-pes serilerini 5er kere hatim etmişler onlara oyun dayanmıyo diye gidip jailbreak dongle ı ile almıştım cihazı, adamlar şimdi 5tl karşılığında istedikleri oyunu yükletip paşa paşa kullanıyolar.
Bu arada interneti ben direk kapattım, bana sormadan güncelleme yapaz gerçide ben yinede ne olur ne olmaz diye interneti devre dışı bıraktım.
dediğim gibi bir senede 3-5 kere oynayabildim.şimdi yeniden alevlendi 2 gündür oynuyorum.sanırım artık sürekliliğinide korur gibi :)
2buçuk yıldır aralıksız online oyun oynayan biri olarak hiç tavsiye etmem.Yada kendin oynuyorsan kırdırıp oyna uzunca bir süre çakmalarla.Sonra bağlan nete online oyna orjinal oyunla.Yeni bi dünyaya geçmiş gibi olursun daha iyi sıkılmazsın işte.
PiscocuK
17-01-2013, 15:26
2buçuk yıldır aralıksız online oyun oynayan biri olarak hiç tavsiye etmem.Yada kendin oynuyorsan kırdırıp oyna uzunca bir süre çakmalarla.Sonra bağlan nete online oyna orjinal oyunla.Yeni bi dünyaya geçmiş gibi olursun daha iyi sıkılmazsın işte.
çakma ile orjinal oyunun arasındaki fark ne?
geçen hafta sonu 3 oyun aldım zaten onları bitirmem 1 ayı rahat bulur ama hep aynı olsun da istemiyor insan..move paket almıştık oynayacak oyun almadık daha :)
bı oyun ıcın 100 tl bence cok pahalı bır rakam degıl
50 tl ye kaç lt benzın yapıyor hesaplayın ıste
makıneyı kırdırmaya degmez bence
onlıne oyun zevkı hıc bır seyde yok
onursumer
17-01-2013, 15:40
kırdırmak banada hiç mantıklı gelmiyor
zaten surekli oyun almıyorsunuz benim sürekli oynadığım 1-2 oyun var sabit
diğer oyunları ise ılk çıktıklarında değilde biraz zaman geçince alıyorum en pahalısı 100tl oluyor ki
ortalama 2 oyunum var hep güncel oyunlarla değiştiriyorum
online oyunları zaten hiç değiştirmiyorum sabit duruyor
PiscocuK
17-01-2013, 15:41
kırdırmak banada hiç mantıklı gelmiyor
zaten surekli oyun almıyorsunuz benim sürekli oynadığım 1-2 oyun var sabit
diğer oyunları ise ılk çıktıklarında değilde biraz zaman geçince alıyorum en pahalısı 100tl oluyor ki
ortalama 2 oyunum var hep güncel oyunlarla değiştiriyorum
online oyunları zaten hiç değiştirmiyorum sabit duruyor
ya sen hala beni tanımadın ya pesss :)
onursumer
17-01-2013, 15:47
ya sen hala beni tanımadın ya pesss :)
tanıdım tanıdım :) ada 97 nedir arkadaş tanınması zor :)
PiscocuK
17-01-2013, 16:15
tanıdım tanıdım :) ada 97 nedir arkadaş tanınması zor :)
sorma buseferlik öyle oldu :)
emre abi al bi gt5 orjinal. çek altına kırmızı bi 106, forumca online oynayalım. oynamışlığımız da var. zevkli oluyor. ps3 kırdırmak, hayvan kısırlaştırmak gibi bişey. yazık etme cihaza :D :D
PiscocuK
17-01-2013, 16:38
emre abi al bi gt5 orjinal. çek altına kırmızı bi 106, forumca online oynayalım. oynamışlığımız da var. zevkli oluyor. ps3 kırdırmak, hayvan kısırlaştırmak gibi bişey. yazık etme cihaza :D :D
bu nasıl bir benzetmedir arkadaş :) tamam kırmıyorum. GT5 vardı bende ps yi alırken vermişlerdi hiç 106 falan yoktu içinde haftasonu takas ettim hemde :)
peki günün bomba sorusu..iki kişi ilerlemeli dövüş oyunu varmı
eskiler bilir final fight (hagar) cadillac & dinosaurs (mustapha) tarzında :)
PiscocuK
17-01-2013, 16:42
Atari Mustapha Oyunu Oyna - Atari Oyunları Oyna - Atari Mustafa Oyna (http://www.oyunus.org/atari-mustafa-oyunu.html?oyna=429)
nette araştırdım buldum varsa eskileri yad etmek isteyen :)
W,A,S,D J,K tuşları :)
dogu bankta yanılmıyorsam 3. katta benim götürdügüm vede ps3 ümü aldıgım bir dükkan var. elemanlar hem servis hemde ürünü satıyorlar. düzgün esnaftırlar. makineni bırak zamanında al. istediğin her oyunu onlara yüklet ücretli. makina sürümünü yükseltirler su anda ki en son surum de halihazırdaki her oyun açılabiliyor. sıkıntısı yok. 20 tl lik basit ps3 oyun cd si alıyosun sonrasında hafızadaki her oyun emrinde.
bu nasıl bir benzetmedir arkadaş :) tamam kırmıyorum. GT5 vardı bende ps yi alırken vermişlerdi hiç 106 falan yoktu içinde haftasonu takas ettim hemde :)
2.el arac galerisinde denk getirmen lazımdı :( dövüş bilmiyorum ama türkçe seslendirmeli ve cok sevilen killzone 3 diye savaş oyunu var :icon_tup:
onursumer
17-01-2013, 20:30
bf3 call of duty tarzında oyunları al online inanılmaz zevkli
ayrıca uncharted 3 ve assasin creed de tavsiye olunur
ve gt5 ide geri al :)
cabrioleter
17-01-2013, 20:49
elimde tekken 6 ve brütal legend var oynamadığım oyunlarla takas olur :D
uncharted 1 ve 2 hele mükemmel olur =)
Eski arcade oyunlarını bilgisayarda emule edebilirsin, Emulator olarak Kawaks yada Neo-Geo işini görür.( Final fight, Captain commando, Cadillacs&Dinosaurs (Mustafa :) ) vb. gibi. )
PiscocuK
17-01-2013, 22:16
O oyunlar mecut yaklasik 150 tane kadar...az paramiz gitmedi atari salonlarina :)