Orijinalini görmek için tıklayınız : Vibe Slick Serisi Ses Sistemi Ayarı
Aylar önce vibe ses sistemi hazırladım ufak çapta. Tek amaç aracın orjinal ses kalitesini beğenmememden dolayı daha güzel çalacak bir sistem hazırlamak. Dışardan duyulmasının, gümbür gümbür gezmenin peşinde değilim...
Aldığım ürünler;
VİBE SLİCK A1 4X75 RMS GÜÇ AMPLİFİKATÖRÜ
VİBE SLİCK 5 13 CM MİD TİZ TAKIMI ORJİNAL ÜRÜN
VİBE OPTİSOUND 20 CM ANFİLİ İNCE ARAÇ BASS'I
Ana ünite olarak aracın orjinal ana ünitesi kullanılıyor.
Yapılan amfi ayarını epeydir sevmiyorum ve zevkle dinleyemiyorum. Amfi ayarı yapmaktan anlayanlar akıl verebilir mi? Gain'i ıvırı zıvırı şuraya getir diyebilir mi? Çünkü istediğim gibi ayar yapılmadı ses sistemini 3 farklı yerde ayar yaptırdım biri tizi gömdü cıstak cıstak çaldı, diğeri bassı gömdü müzik dinleyemedim, diğeri de tüm ayarları çok kısık kullandı ses alamadım...
Fikirler yorumlar nelerdir? 4. veya 5. ses sistemim ama ses sistemi konusundaki cehaletimi bir türlü atamadım :)
aracının içinde olmadan random bi gain ayarı yapılamaz ama gaini %60 tolerans verip teypten ayarlıyorum ben :)
alfonso4474
18-01-2013, 19:50
madem dışardakilerden memnun olmadınız alın arkadaşınızı kendiniz el atın teypten ayarları yapın sonra anfiden ayarlıyın kulağa hoş geldiği zevkiniz gibi bırakın ben öle yapyorum ayarlıyorum arkada sonra öne gelip sesi dinliyorum
darkmoon
18-01-2013, 20:08
vibe ın hangi serisini aldın slim mi.. vibe şahsen pek tuttuğum bir marka değil yüksek sesde cızırtı yapıyor malzeme kaliteside uzun vadede pek iyi değil göbeğinden yırtık vermiş vibe kolonlar görmüşlüğüm var.
mesela subı bagladıgın kanalın crossoverında frekan aralıgı vardır 20 hz den baslar 20.000 hz e kadar gider 20 hz tiz tonlardır yukseldıkce midlesir 400 hz den sonrası sublara gırer yanı low frekans sen subı bagladıgın kanalın frekans aralıgını 400 hzden sonrasına dınleyerek cevırıcen hosuna gıden tonda bırakacan
mid-tizlerın 2 yollu zaten onların kutusundan pasif crossover cıkar onlarıda 20 hz ıle 300 hz arasında hosuna gıden bı frekansta bırakıcan tonlamaları hosuna gıttı tmm dedıgın zaman sen oturucan dıreksıyona bı kısıyede gainleri gosterecen sen o arkadası yonlendır o arkadasta balans ayarlarını yanı sublarla mid-tizlerın dengesını ayarlıycak ıkısının dengesıde hosuna gıttıgı zaman tmmdır.
bu arada 900 hz den sonrası yanı 1.000 hz = 1khz demektır basındakı k harfı 3 sıfırı sıler sende bu sekılde yazılıdır buyuk ıhtımalle
batuozcile
18-01-2013, 23:51
30 luk normal bir bas takta bi is bitsin o bastan bisi alamazsin
nemonomani
19-01-2013, 08:09
yalnız aktif bass tan yüksek bi verim bekleme alpine jbl infiniti kepsini kullandım aktif bass iş görmüyo
aracının içinde olmadan random bi gain ayarı yapılamaz ama gaini %60 tolerans verip teypten ayarlıyorum ben :)
o zaman yine dene yanıl sistemci gezicez :D
madem dışardakilerden memnun olmadınız alın arkadaşınızı kendiniz el atın teypten ayarları yapın sonra anfiden ayarlıyın kulağa hoş geldiği zevkiniz gibi bırakın ben öle yapyorum ayarlıyorum arkada sonra öne gelip sesi dinliyorum
ya öyle yapıcamda amfinin üstündekilerin hangisi ne işe yarıyor bilmiyorum yakmiyim diyorum :D
vibe ın hangi serisini aldın slim mi.. vibe şahsen pek tuttuğum bir marka değil yüksek sesde cızırtı yapıyor malzeme kaliteside uzun vadede pek iyi değil göbeğinden yırtık vermiş vibe kolonlar görmüşlüğüm var.slick serisi...
mesela subı bagladıgın kanalın crossoverında frekan aralıgı vardır 20 hz den baslar 20.000 hz e kadar gider 20 hz tiz tonlardır yukseldıkce midlesir 400 hz den sonrası sublara gırer yanı low frekans sen subı bagladıgın kanalın frekans aralıgını 400 hzden sonrasına dınleyerek cevırıcen hosuna gıden tonda bırakacan
mid-tizlerın 2 yollu zaten onların kutusundan pasif crossover cıkar onlarıda 20 hz ıle 300 hz arasında hosuna gıden bı frekansta bırakıcan tonlamaları hosuna gıttı tmm dedıgın zaman sen oturucan dıreksıyona bı kısıyede gainleri gosterecen sen o arkadası yonlendır o arkadasta balans ayarlarını yanı sublarla mid-tizlerın dengesını ayarlıycak ıkısının dengesıde hosuna gıttıgı zaman tmmdır.
bu arada 900 hz den sonrası yanı 1.000 hz = 1khz demektır basındakı k harfı 3 sıfırı sıler sende bu sekılde yazılıdır buyuk ıhtımalletamamdır çok teşekkür ediyorum bugün bir daha denicem sizin yazdıklarınıza bağlı olarak...
30 luk normal bir bas takta bi is bitsin o bastan bisi alamazsinalmicam lan inat ettirdin beni :D
yalnız aktif bass tan yüksek bi verim bekleme alpine jbl infiniti kepsini kullandım aktif bass iş görmüyoaktif basstan verim değil sadece ton bekliyorum...
murat_ileri
21-01-2013, 07:08
aktif bass nerde duruyor konumu ne ?
en ideal verimi bagaj kapagına bakacak şekilde konumlandırarak alırsın. sistem ayarını yaparken önce subwooferı ayarlayıp sonra midleri ayarlarsan istediğin sesi elde edersin. subwooferı lpf filtreyi mümkün oldugunca düşük tut hemen bogulmaya başlamasın :D
aktif bass nerde duruyor konumu ne ?
en ideal verimi bagaj kapagına bakacak şekilde konumlandırarak alırsın. sistem ayarını yaparken önce subwooferı ayarlayıp sonra midleri ayarlarsan istediğin sesi elde edersin. subwooferı lpf filtreyi mümkün oldugunca düşük tut hemen bogulmaya başlamasın :D
Koltuk altına koydum bassı... Ah su ses sistemi terimlerinden anlasam herşey daha kolay olacak yine bugün uğraşıcam yine bakalım bozana kadar devam :)
Germanian
21-01-2013, 10:18
batu şükrü abiye bi uğra iki adım yer 15 dk da halleder :)
darkmoon
21-01-2013, 12:03
aktif bass dediğin şu koltuk altı basslarındanmı :) sanırım zaten onuda üreten iki üç firmadan biri vibe :) adamlar paso slim üstüne çalışıyor.
murat_ileri
21-01-2013, 13:13
Koltuk altına koydum bassı... Ah su ses sistemi terimlerinden anlasam herşey daha kolay olacak yine bugün uğraşıcam yine bakalım bozana kadar devam :)
batu sen o zaman en iyisi şükrü abiye ugra :D