Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir mıktar birikmişimiz var, hangi banka?

BaybuRtlu69
19-01-2013, 00:00
Arkadaşlar merhaba, internette pek araştırma yapamadım henüz, birazdan bakınmaya başlayacağım sizlerden de fikir almak istedim..

10.000 Tl civarında bir birikmiş paramız var, bunu hangi bankada değerlendirebiliriz ?

Pek bir bilgim yok bu konularda, vadeli hesaplarda durum nasıl oluyor...

eğer parayı yatırırsak 1 yıl hiç dokunamıyormuşuz sanırım, parayı çekmeye kalkarsak kesiliyormuş gibi birşeyler duymuştum.

Bu parayı hangi bankaya yatırsamda, biraz kar elde edebilsek ?

Şmdiden ilgililere teşekkürler

ACTPK
19-01-2013, 00:03
Şu son zamanlarda reklamları çok yapılan yüksek faizden bahsettikleri enpara.com'u bir araştırın derim

dirk
19-01-2013, 00:05
ing bank 'ta kumbara mı ıvır zıvır bi fon vardı coook iyiydi araştırmak lazım

BaybuRtlu69
19-01-2013, 00:06
Şu son zamanlarda reklamları çok yapılan yüksek faizden bahsettikleri enpara.com'u bir araştırın derim

Henüz yeni bir oluşum, türkiye de yeni yayılmaya başlıyor. ciddi anlamda güzel rakamlar var.

Fakat ben, güven konusunda biraz şüpheliyim. enpara için biraz daha bekliyelim görelim diyorum..

Şuan için, bir banka şubesinde değerlendirmeyi düşünüyorum...

Hangi banka, ne kadar faiz verir ? ve kar marjı ne kadar olur onlarla ilgili pek bir bilgim yok. araştırmaya başlıcam ve sizlerdende bildiğiniz bilgileri paylaşmanız konusunda yardm istiyorum :)

Mertİ.
19-01-2013, 00:08
yıllık 10bin liraya en fazla 950 1000 arası getirir aylık faizde 70 lira civarında getirisi olur. her bankanın oranı farklı. şu ara faiz oranları düşük diye biliyorum. enparanın diğerlerinden pek farkı yok oranda.

İbrahim33
19-01-2013, 00:12
Bildiğim kadarıyla en yüksek faizi ing bank turuncu hesap veriyor...

driftboy
19-01-2013, 00:12
10 bin lirayı öyle 1 yılda 1000 lira getiricekse ufaktan araba ticaretine girseniz bi iki ayda iki katına çıkarabilirsiniz mantıklı iş yaptıktan sonra :)

BaybuRtlu69
19-01-2013, 00:22
https://www.ingbank.com.tr/turuncuhesap/vadeliyekarsi.asp

bu siteden baktığımda 1 senede sadece 600 tl gibi bir faizi oluyor gözüküyor.

Mertİ.
19-01-2013, 00:24
https://www.ingbank.com.tr/turuncuhesap/vadeliyekarsi.asp

bu siteden baktığımda 1 senede sadece 600 tl gibi bir faizi oluyor gözüküyor.

demekki baya düşmüş faizler uzun zamandır bakmadım oranlarına :) fon denenebilir ama risk var her zaman.

edit: altın falan alınabilir düştüğü zamanı kovalayıp.

BaybuRtlu69
19-01-2013, 00:24

bakınıyorum müdür şimdi, teşekkürler.

10 bin lirayı öyle 1 yılda 1000 lira getiricekse ufaktan araba ticaretine girseniz bi iki ayda iki katına çıkarabilirsiniz mantıklı iş yaptıktan sonra :)

Bir yerde doğru söylüyorsun fakat, onlarla uğraşabilcek durumda değiliz ya :)
Sıkıntılı iş araba ticareti, ben kafam rahat olsun istiyorum..
Birikmiş paramız bir bankanın hesabında değerlensin diye düşünüyorum bakalım en mantıklısı hangisi olacak

bilalMW
19-01-2013, 00:25
en fazla enpara.com diyorlar. %10 zengin faizi ama kanma brüt neti düşük doğal olarak. Ben açtırdım iyi güzel cebimden hiçbişey çıkmadı ama açalı 3 aydan fazla oldu.Hesaba para yatıramıyorsun atm'den.Hala üstünde çalışıyorlar. :D

blackZS
19-01-2013, 00:25
İşbankasına yatırıp fon alın işte artık faizden para kazanma devri geçti.en azından ihtiyaç oldugun da cevirmesi kolay riski yok

bilalMW
19-01-2013, 00:27
bi yol yordam gösteren olsa forex piyasasına girmeyi düşünüyorum. Zaten sermaye piyasaları adında dersim var baya sardı onunda verdiği bi gaz var şuan. :D

Maxiboost
19-01-2013, 00:31
Oranlari bankalarin internet sitelerinden takip edebilirsin. İng bankta vade de de olsa bir miktarini cekebiliyorsun. Kisa sureli vade yaparsan avantaj saglarsin. Genelde en iyi orani 31 gun be uzeri derler. Aldigin zaman tarihlere dikkat et vade sonu tatil gunune denk gelmesin :) en para.com sadece internet uzerinden yonetiliyor guvenlik yonunden icim rahat etmedigi icin kullanmiyorum. Mevduat miktari az oldugu icin cogu banka tabela oranlarini uygulayacaktir. Kisacasi 500tl karla araba alip satsan cok daha karli olur :D zaten faizler birazda o yuzden dusuk.

tylan
19-01-2013, 00:49
benım de bir miktar birikmişim vardı tüm bankaları ınceledım ettim hiç biri içime sinmedi cumhuriyet altını aldım bankaya kasaya sakladım :D tavsıye ederim altın gibi malın olsun :)

asot
19-01-2013, 07:43
Hocam tavsiyem Garanti bankasından hesap açtırıp, internet şubesini aktif hale getirmen. Daha sonraki aşama paranı 32 günlük olarak 7,25'den bağlayabilirsin. Gayet iyi bir oran. Neden 32 gün? çünkü hem 1 yıl süreyle kendini bağlamamış olursun, hem de 30günden fazla bağlamak için gerekli miktar olan 25.000'i tamamlamana gerek olmamış olur. Şahsen ben uzun yıllardır böyle mevduat kullanıyorum.

Garanti internet şubesini gerçekten seviyorum, altın, hisse vb. al sat da çok pratik, kullanıcı arayüzü iyi. Gerçi altın alım satımında fark biraz yüksek(gr başına 0,8 TL kadar) ama napalım...

Bu aralar mevduat faiz oranları çok düşük, geçen yıl %10'larda idi. Yerinde olsam, parayı kullanmayacaksam, altın alırım, uzun süre unuturum. Ama tabi mevduatta risk yok. Tercih paşa gönlünün.. :)

BDK
19-01-2013, 08:42
banada iş bankası memuru "vadeli hesap açacaksan internetten bankacılığından aç, faizi bankadan açtığına göre daha yüksek olur" dedi. peki bunun bi doğruluğu varmıdır ?

Ahmet Saraçoğlu
19-01-2013, 08:59
Hocam tavsiyem Garanti bankasından hesap açtırıp, internet şubesini aktif hale getirmen. Daha sonraki aşama paranı 32 günlük olarak 7,25'den bağlayabilirsin. Gayet iyi bir oran. Neden 32 gün? çünkü hem 1 yıl süreyle kendini bağlamamış olursun, hem de 30günden fazla bağlamak için gerekli miktar olan 25.000'i tamamlamana gerek olmamış olur. Şahsen ben uzun yıllardır böyle mevduat kullanıyorum.

Garanti internet şubesini gerçekten seviyorum, altın, hisse vb. al sat da çok pratik, kullanıcı arayüzü iyi. Gerçi altın alım satımında fark biraz yüksek(gr başına 0,8 TL kadar) ama napalım...

Bu aralar mevduat faiz oranları çok düşük, geçen yıl %10'larda idi. Yerinde olsam, parayı kullanmayacaksam, altın alırım, uzun süre unuturum. Ama tabi mevduatta risk yok. Tercih paşa gönlünün.. :)

Garanti internet şubesi ,her hesap kontrolünde 2 3 tl gibi bişey alıyordu diye hatırlıyorum , varmı öyle bişey??
Garantide hesabım var , faiz değilde en azından tl yi anlık € , altın , $ a falan kaydırayım dedim ,,,, hem o her girdi çıktı ücreti hemde hesaba bakana kadarki aşamada cebe gelen şifreler , kartın şifreleri , geçici şifreler vss baymıştı beni.Bi kolayı varda ben mi zor yolu deniyorum acaba?

mechanic
19-01-2013, 09:00
mechanic bank'a gönder değerlendireyim :D hesap no mu verim mi:D
araba al sat zamanın varsa, 1 senede 25000 yaparsın

mirafiori
19-01-2013, 09:01
en güzeli altın yapmak ;)

umutcan
19-01-2013, 09:05
Ingbank'ın turuncu hesabını kullanıyorum 1 senedir. Oldukça memnunum diğer tüm faiz oranlarında 0.5 puan fazla veriyor. Bir de hoşgeldin faizi diye birşey var ilk ay %10 civarında uyguluyorlar sonra rutin faiz puanlarında işlem görüyor.

Bu paketin en güzel yanı dilediğiniz zaman para çekip, para yatırabiliyorsunuz faiziniz bozulmuyor. Nedeni ise paranızın gecelik faizde değerlenmesi.

Araştırmanızda fayda var bence ;)

GTCihad
19-01-2013, 09:07

+1 turuncu hesap kullaniyrm

ACTPK
19-01-2013, 09:35
Çok uzun süre parayı koyup unutucaksanız ve üzerine eklemeyi düşünürseniz bireysel emeklilik yapın derim. 5 sene çekemiyorsunuz en az yanlız. Anadolu hayat öyle en azından ben 10 aydır yatırıyorum paranızı nerede değerlendirebiliceğinizi seçiyorsunuz borsa bono tahvil vs gibi 2000tl 2197tl olmuş:) birde artık %25 devlet katkısı var kimse bu kadar vermez. Hemde geleceğe yatırım.

free-hifi
19-01-2013, 09:43
İNG den 15000 kredi çektim 2000 lira faizi 24 ayda 17000 geri ödeyeceğim turuncu hesaba yatırırsam 24 ay sonunda faizsiz kredi gibi olacak :D iyi gördüm bunu araç yükseltirim diye çektim krediyi ama kısmetsizlik ne kendi arabamı satabildim nede düzgün uygun araç düşürdüm :(

uygar
19-01-2013, 12:38
altın şu aralar çok kötü
bence altın yerine bankadan hazine bonosu al (bilgi için garanti düzenli olarak mail atıyor)
belli süre sonunda ne kadar alacağını bile parayı yatırırken söylüyorlar. Süre 170 gün, 360 gün vb. sürelerde değişiyor. Acil para lazım olunca şubeye gidiyosun ne kadar lazımsa bozduruyosun.insanlık hali belli olmuyor para lazım oluyor

M.A.D
19-01-2013, 12:41
haram parayla oynamayın çalışın kazanın :D

İbrahim33
19-01-2013, 12:56
Geçenlerde bir ablayla görüştüm , 2012 golf tsi high. sunrofflu aracı vardı , orjinal araba sadece 1 çamurluğunda 10 cm lokal boya var , oda önemsiz birşeymiş...Her neyse kadın acil dedi , perşembeye kadar satamazsam galeriye verecem 42 liraya dedi , gel al , galeriye gitmesin dedi...(ki bence galeri 41 vermiştir)...Her neyse günlerden oldu cuma günü galerinin araca yazdığı fiyat , 45.500 lira...Aradım galeriyi , dedim usta son kaç lira olur , uzak mesafeden geleceğim falan fıstık , adam 44.750'den nuh diyor peygamber diyor düşmüyor...Yani bu arabadan karı rahat 4 liranın üstünde...Hangi işte varki böyle para...Karar verdim askere gidip geldikten sonra ufak 3-5 arabalık bi galeri açacağım valla...

TayfunS
19-01-2013, 14:38
Bankada altın hesabı açtırıp yığardım parayı :)

328ia
19-01-2013, 15:44
enpara kullanıcısıyım 3 aydır,piyasadaki en yüksek faizi veriyorlar 9.25

coder
19-01-2013, 17:05
Takipteyim.

Ahmet Saraçoğlu
19-01-2013, 20:14
Geçenlerde bir ablayla görüştüm , 2012 golf tsi high. sunrofflu aracı vardı , orjinal araba sadece 1 çamurluğunda 10 cm lokal boya var , oda önemsiz birşeymiş...Her neyse kadın acil dedi , perşembeye kadar satamazsam galeriye verecem 42 liraya dedi , gel al , galeriye gitmesin dedi...(ki bence galeri 41 vermiştir)...Her neyse günlerden oldu cuma günü galerinin araca yazdığı fiyat , 45.500 lira...Aradım galeriyi , dedim usta son kaç lira olur , uzak mesafeden geleceğim falan fıstık , adam 44.750'den nuh diyor peygamber diyor düşmüyor...Yani bu arabadan karı rahat 4 liranın üstünde...Hangi işte varki böyle para...Karar verdim askere gidip geldikten sonra ufak 3-5 arabalık bi galeri açacağım valla...

Şu senede birden fazla araç alış-satışında vergi bindirimi mevzusu hayata geçti mi?Geçti ise o sektör de iptal :D

Ferhat_V
19-01-2013, 20:39
Şu senede birden fazla araç alış-satışında vergi bindirimi mevzusu hayata geçti mi?Geçti ise o sektör de iptal :D

bende bilmiyorum bu konuyu ama bir arkadaşım kendi ve aile üyeleri üzerine araç alıp satıp güzel bir para kazandı..yani aile kalabalıksa vekaletle iş çevirip para kazanan var :D

63owen63
19-01-2013, 20:43
Faize yatırdığımız hic bir paradan bir şey anlamadık hep bereketi kaçtı.
Yanlış anlamayın olayın caiz degil vs boyutundan bahsetmiyorum. İmkanınız varsa değerlendirin parayı farklı şekillerde.

mmtrıza
19-01-2013, 21:54
ben şahsen bankaya faize yatırmıyorum (dini açıda dahil) meslegim kuyumculuk

sizin yerinizde olsam güvenilir bir bankaya altın hesabı açtırırdım internet bankacılığı üzerinden online işlem yapabiliyorsunuz internet başında iseniz devamlı fiyatları takip edip altın-dolar-euro vs vs alıp satabilirsiniz.

örnek vermek istiyorum bir arkadasım dediğim sistemi yapıyor aynı zamanda araba alıp satıyor uygun arac buldugunuzda bozdurun satınca bulana kadar tekrar koyun

not: altın buara baya düşük

bilalMW
19-01-2013, 22:00

Bu devirde Altın 1 VW 2 yatırım aracı olarak. polo gtiler vardı bi ara 5k kullanılmış tavsiye edilen satış fiyatının üstünde satıyorlar.. ki gidiyordur :D

SGTI
19-01-2013, 22:35
Bu devirde Altın 1 VW 2 yatırım aracı olarak. polo gtiler vardı bi ara 5k kullanılmış tavsiye edilen satış fiyatının üstünde satıyorlar.. ki gidiyordur :D

Dogru soze ne hacet :D al bi polo koy yastik altina 3 ay sonra 3000 lira kar :D

BaybuRtlu69
20-01-2013, 00:09
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim, parayla çokta oynamak istemiyorum.

Bankaya attığımda, durduğu sürece değerlensin elime geçtikce yine hesaba atarım diye düşünüyorum, sizlerin bahsettiği gibi al-sat gibi şeylerle ilgilenemicek durumdayım, bu yüzden kar'ımda düşük olur sanırım sizlerinde söylediği gibi..

Şunu sormak istiyorum, herhangi bir bankaya altın hesabı açmanın getirisi ne olur acaba, ve bu işten zararlı çıkma gibi birşey söz konusu oluyor mu :)

ve son soru; altın hesabı için hangi bankayı önerirsiniz

Mertİ.
20-01-2013, 00:28
Yatırım Ürünleri > Yatırım > Finansbank (http://www.finansbank.com.tr/yatirim/yatirim-urunleri/yatirim-fonlari.aspx)

altın biraz daha düşücek galiba hiç bilmediğim bi konu altın ama öyle duydum takip edip değerlendirmek lazım. sohbette konusu vardı bi ara görmüştüm altın vs yatırım diye o konu baya aktifti orayıda inceleyebilirsin.

Volkann
20-01-2013, 00:53
Ticaretle ugrasmam diyorsan altın en mantıklısı.yatır altın hesabına , interaktiften de takip edersin.şuan altın baya düşük uzun dönemde güzel sonuç alabilirsin.

ykavcioglu
20-01-2013, 09:28
adas kartal halk' a gel hallederik:)

Mehmet Gazihan
20-01-2013, 10:08
Bayburtluu Fazi Haramdır Kardeşim.

Hayır gelmez ordan kazandığından.

Sen kendin çalıştır o parayı Allah a güven.

fsunnetci
20-01-2013, 10:18
Bayburtluu Fazi Haramdır Kardeşim.

Hayır gelmez ordan kazandığından.

Sen kendin çalıştır o parayı Allah a güven.

aynısını bende yazacaktım..
Faizin her türlüsü haram kim ne derse desin paranı başka türlü değerlendir bence :icon_wack

SONE-R
20-01-2013, 10:21
peki parasının enflasyon karşısında erimesini nasıl korusun vatandaş?
faizsiz kazanç verdiğini söyleyen bankalardan veya sizlerden 10.000 TL borç istesek, bu borcu faizsiz 1 yıl sonra aynı şekilde 10.000 TL olarak almayı kabul eder misiniz?

Mehmet Gazihan
20-01-2013, 10:27
faizsiz kazanç verdiğini söyleyen bankalardan veya sizlerden 10.000 TL borç istesek, bu borcu faizsiz 1 yıl sonra aynı şekilde 10.000 TL olarak almayı kabul eder misiniz?

Eğer o borcu verebileceksem tabiki kabul ederim.

Kazanç bir kağıt parçası olarak bekletilmemeli, hepimiz biliyoruz o kağıt parçasının kimlerin güdümünde değer değiştirdiğini. Gerçek karşılığı ne ise ? o formda kaldığında değer kaybetmez kanımca.

Dookan
20-01-2013, 10:29
Arkadaşlar merhaba, internette pek araştırma yapamadım henüz, birazdan bakınmaya başlayacağım sizlerden de fikir almak istedim..

10.000 Tl civarında bir birikmiş paramız var, bunu hangi bankada değerlendirebiliriz ?

Pek bir bilgim yok bu konularda, vadeli hesaplarda durum nasıl oluyor...

eğer parayı yatırırsak 1 yıl hiç dokunamıyormuşuz sanırım, parayı çekmeye kalkarsak kesiliyormuş gibi birşeyler duymuştum.

Bu parayı hangi bankaya yatırsamda, biraz kar elde edebilsek ?

Şmdiden ilgililere teşekkürler

enpara .com dan fazla faiz veren yok.yatır oraya sıkıntı olmaz

R.I.P
20-01-2013, 12:09
paraya sıkışmış birini bulup mezarcılıkla adamın arabasını satın al sonra sat günah değil

AEAlmas
20-01-2013, 12:19
Faiz ler degişiyor Mesela ben 500bin tl icin sordugumda garanti %15 iş bankası %14 vermişti aylık oran olarak 150 milyarda ise %10 veriyorlar
ama düşük degerdeki paralara düşük faiz vermekteler

63owen63
20-01-2013, 12:32

Abi olayın dini boyutunu soruyorsan, enflasyon oranında paranın değerini korumak amaçlı caiz. Tabi bunun içinde gerçek enflasyon değerini bulmak lazım,

şuan x tl para ile y gram altın alınıyorken
yarın x tl para ile y-5 gram altın alınıyorsa o -5 oranında caiz oluşu üzerine okumuştum bir kitapta. Ama bu bilgilerim tamamen hafızamın ürünleridir.

SONE-R
20-01-2013, 15:04
Abi olayın dini boyutunu soruyorsan, enflasyon oranında paranın değerini korumak amaçlı caiz. Tabi bunun içinde gerçek enflasyon değerini bulmak lazım,

yaw zaten faizler çok düşük.. artık eskisi gibi paradan para kazanmak devri kalmadı.. amaç sadece paranın değerini korumak.. bence konuşmamız gereken faiz tefecilerin aldığı ve kredi kart borcunu ödemediğinde bankaların aldığı faizidir.. :icon13:
tanıdığım bir dostum var, bildiğin tefecinin yanında çalışıyor. adam %10'la para satıyor, eğer senin birikmişin varsa senden de %3-5 arası parayı alıyor..

BaybuRtlu69
21-01-2013, 00:01
Arkadaşlar olayın dini boyutunun farkındayım bende, fakat bu parada elde kalırsa harcanır...

İstiyorumki bir banka hesabında kalsın değerini kaybetmesin.. Mesela altın hesabında faizsiz kazanç söz konusu, şuan aldığın bir altını bir ay sonra sattığında bu heralde dini açıdan da bir problem değildir dimi ? enflasyona, piyasaya göre belirlenen fiyatlar üzerinden bir takım kar veya zarar sağlanıyor

mmtrıza
21-01-2013, 22:11
altına yatırım yapmanın hiçbir sıkıntısı yok şöyle düşün altın yerine bir ev alıyorsun 100bine 1 yıl sonra evler degerleniyor sen evini 110bine satıyorsun bu faiz değildir altın hesabı açtır yada muhafaza edebileceğin yer varsa ata 2.5lu altın al tanesi 1.560tl sakla paranı faize bulaştırıp bereketini kaçırma

dj_batukaan
21-01-2013, 22:32
tam detayını bilmiyorum ama bugün ben bankadayken biri sormuştu ordan duydum Akbank %7 veriyor.

krscan
21-01-2013, 22:33
Su aralar bankalar temkinli merkez bankasi borc alma -verme oranlari cok dusuk dogal olarak bankalarin oranlarida oyle suan 10.000 tl icin alabilecigin oran 7 - 7.25 (yillik) bundan bide %15 stopaj kesintisi olucak aylik cok cuzi bir getirisi olur bence pek banka isine bakma. Ticaret yapmak yada ne bilim doviz almak daha mantikli. İllaki mevduat olsun dersende ing veya enpara mantikli reklamlarinda duydugum kadariyla acilis faizi yuksekti.

BaybuRtlu69
21-02-2013, 13:47
Arkadaşlar sonucu bildireyim,

Faiz işi haram o bir gerçek, diğer bir konu ise Kar payı... helal para diyorlar buna bilmiyorum artık ne kadar doğru yada yanlış ama büyük bir kesim helal diyor...

Elde bekledikçede para azaldı ve ;
Bende kalktım 6.000 tl kuveyttürk te Kar payı hesabı açtırdım..

Altın hesabı yapsaydım iyiydi fakat, sürekli piyasayı takip edemediğimden böyle yaptım. yardımcı olan herkese teşekkürler

BaybuRtlu69
21-02-2013, 13:54

Bu konuda doğru söylüyorsun abi, lafta herkes aman aman 4,4 lük dine düşkün fakat iş paraya geldi mi işler değişiyor

Kimse üstüne alınmasın, genel olarak yazdım... Geçende de aynı şey oldu bu örnekteki gibi, yakın bir arkadaştan 50.000 Tl borç istedik, 60 gün sonra geri vermek koşuluyla çek-senet birşeyler verelim dedik, adam 2 ay sonra 60.000 TL olark geri isterim dedi :)

Herkeste bi tefecilik var, işler böyle yürüyor çoğu yerde-kişide...

BaybuRtlu69
25-04-2013, 20:30
Güncel. . .

Bankaların faiz oranlarinda bir değişme söz konusu mu acaba ? Altin hesabindan uzak duruyorum. Suanda o piyasa cok dengesiz.

Kardesimin ufak birikimlerini tutabilcek, ayda ufakta olsa uzerine bankadan faiz yürütulecek.

ING bank mi sizcede, benim aklimda olan suanda bu banka

tolgapitbull
25-04-2013, 20:39
İNG BANK vadeli hesaba %8 faiz
TEB BANKASI vadeli hesaba %9 faiz
FİNANS BANK zengin faizi %8,60
VAKIF BANK faizi %6,60
AKBANK senelik %6,25
ALBARAKA TÜRK senelik %7,25
DENİZ BANK senelik %6,9
BANK ASYA SENELİK %8,2
FİNANS BANK senelik %6,25
ŞEKER BANK senelik % 4,75
YAPI KREDİ senelik % 5,35
GARANTİ BANKASI senelik 6,00

Yukarıdaki Faiz oranları 2013 yılı ilk dönemine aittir, bankaların dönemlik kampanyalarına göre bu faiz oranları değişebilir.

Gökhan Bilgin
25-04-2013, 20:46
Bankaya yatırcağı honda alın faiz oranları bankalardan daha yüksek :)

gselcuk
26-04-2013, 06:25
Enpara.com ;)

estremoo
26-04-2013, 13:26
bankaya yatırcağı honda alın faiz oranları bankalardan daha yüksek :)

kesinlikle :d:d

enpara.com olabilir

BaybuRtlu69
26-04-2013, 14:19
Enpara kullanicilari artmaya başladı anlaşılan :) ama halen daha yayginlik kazanmadi. Açıkçası cekiniyorum, biryerde Atm si bile yok bildigim kadariyla. Sürekli net uzerinden mi hesap isleticez. Finansbanklami calisiyordu enpara..

Biraz kullanicilar ddetayli bilgi verebilirmi acaba sistem nasıl işliyor

mmged_jan
26-04-2013, 16:11
şuan en kolay yatırım altın hepsiyle altın alın yükseldiği dönemde satın ben tüm birikimlerimle anneme bilezik alıyorum işçiliği minimum olan ray diye tabir edilen tipten şuan altın güzel bir seviyede olduğu için bir miktar daha altın aldık

kışa kadar biriktirmeyi planlıyorum zaten araştırdıkça çok güzel zamanlarının geldiğini göreceksiniz finans kuruluşlarına kesinlikle güvenmiyorum

belli miktarın altında ise birikiminiz bankalar size pek bişey kazandırmaz

emre|
26-04-2013, 16:40
garanti bankası düşünürseniz int şubesi ve telefon bankacılığı şubeden fazla faiz veriyor bilginiz olsun