Orijinalini görmek için tıklayınız : USB virüs sorunu
aybarsdnr
03-02-2013, 23:11
Herkese merhaba,
Açmam geçen 2 tane usb var ancak, her ikisinde de virüsler var. USB disk security kullanıyorum. Fakat virüsleri silmek için lisanslı versiyonu gerekiyor. Bilgisayarıma zarar vermeden en kolay şekilde nasıl bu virüslerden kurtulup usb lerimi açabilirim ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
google'da küçük bir arama yaparak usb disk securitynin crackini bulabilirsiniz
chatlaxs
03-02-2013, 23:23
Combofix indirin tarayın ücretsiz
aybarsdnr
03-02-2013, 23:31
combofix indirdim ve taradım. virüslü dosyalar bulunuyor onda da fakat silmek için lisans gerekiyor. googleda da bir araştırma yaptım. hepsi aynı tarzda görünüyor. biçimlendirme yaptığım zaman içindeki dosyalar silineceği için yapmıyorum.
Microsoft Security Essentials kullanıyorum. Ücretsiz kurabilirsiniz Microsoft un sitesinden.
Bi deneyin isterseniz :)
aybarsdnr
03-02-2013, 23:48
Microsoft Security Essentials kullanıyorum. Ücretsiz kurabilirsiniz Microsoft un sitesinden.
Bi deneyin isterseniz :)
maalesef o da çare olmayacak sorunuma :)
ProdriveSTI
04-02-2013, 01:55
"usb disc security full torrent" diye aratirsan bulursun kardesim.
berkay_aydin
04-02-2013, 02:11
hiçbir çözüm bulamıyorsanız winrar ile herhangi bir dosya çıp dizinden belleğin kalsörüne gelin, ana klasöre girip autorun, *.ini , setup tarzı dosayaları silin çıkartıp takın :)
USB disk security nin tam sürümü ve türkçe yaması işini görürmü bilmiyorum ama buyur ;
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam (http://www.dosya.tc/server27/oRru0f/usbdisksecurititr.rar.html)
Yeni konu açmamak adına güzel hort çekiyorum konuya..
Arkadaşın pc'ye format atarken acayip bi virüs bulaştı..Özel Dosyalar adında klasör oluşturuyor ve pc'deki her klasörün içine o klasörün adında bi klasör daha açıyor..
En başta anlamadığım için harici disk, kendi bilgisayarım falan hepsine bulaşmış durumda.. Tek tek sileyim derken sistem dosyaları zarar gördü ve bütün resimlerim,dosyalarım uçtu..Şuan recovery programıyla taratıp geri getirmeye çalışıyorum artık ne kadar olursa..
Şimdi format atcam ama formattan sonra dosyalardaki virüs yine b.k etcek ortalığı.. Nasıl bi virüs programı işe yarar..Şunu şunu yap diyebileceğiniz bisey var mı ? İsim verseniz yeter torrentten falan bulurum bi şekilde kafayı yicem artık, bulaşmadığı yer kalmadı
çok pis bir virüs ,usb belleklerden bulaşıyor genellikle durmadan ürüyor ,norton antivirüsle temizledim ben,bi deneyin
Total commander programının bootable versiyonunu internetten edinip bilgisayarı onunla başlatın. Temiz bir klasöre tüm verileri kopyalayıp yedekleme işlemini yapın, daha sonra tüm hard diski formatlayın. Ama yedekleme yaptığınız klasörü Windows üzerinde format işleminden sonraya kadar çalıştırmayın yoksa virüs bulaşır oraya da. Umarım açıklayıcı olmuştur, kolay gelsin :)
çok pis bir virüs ,usb belleklerden bulaşıyor genellikle durmadan ürüyor ,norton antivirüsle temizledim ben,bi deneyin
Taktığım tüm bellekler anında gitti lanet bisey..Nortonu denicem bakalım inşallah işe yarar..
Total commander programının bootable versiyonunu internetten edinip bilgisayarı onunla başlatın. Temiz bir klasöre tüm verileri kopyalayıp yedekleme işlemini yapın, daha sonra tüm hard diski formatlayın. Ama yedekleme yaptığınız klasörü Windows üzerinde format işleminden sonraya kadar çalıştırmayın yoksa virüs bulaşır oraya da. Umarım açıklayıcı olmuştur, kolay gelsin :)
Dediginizi anladım fakat bilgisayarda,harici diskte ne kadar dosya varsa hepsine bulaşmış durumda.. Formattan sonra o yedekleri geri yüklediğimde yeniden bulaşmaz mı ?
Taktığım tüm bellekler anında gitti lanet bisey..Nortonu denicem bakalım inşallah işe yarar..
Dediginizi anladım fakat bilgisayarda,harici diskte ne kadar dosya varsa hepsine bulaşmış durumda.. Formattan sonra o yedekleri geri yüklediğimde yeniden bulaşmaz mı ?
Bu bahsettiğim işlemi windows kullanmadan total commander bootable üzerinden yaparsanız bulaşmaz.
okadar ince işe gerek yok bu virusler genelde xp de çok bu tarz virüsler, win7 de çok daha az bu tür virüs.
win 7 kurar kurmaz eset in sitesinden nod32 deneme sürümü indir ve kur, 30 gün kullanabilirsin.
onunla tarat temizle bütün harici disk ve belleklerini sorunun kalmaz.
ben winrar ile siliyorum
winrar dan usb nin içine giriyorum tanımadıgım yabancı dosyalar var ise direk siliyorum
bulaşır, o virüs şunu yapıyor;
önce senin klasörlerini gizli hale getiriyor ve bilgisayarındaki gizli dosyaları görmeyi kapatıyor, daha aynı yere klasörün isminde bir exe dosyası oluşturuyor ve simgesi klasör şeklinde ( farketmemen içinde görünümden bilinen dosya uzantılarını gizliyor)
sen klasörün zannedip tıkladığında virüs devreye giriyor tekrar yayılıyor tekrar çalışıyor. kurtarma yapmadan önce dediğim gibi temiz bir win7 kurup eset ile tarat diskini daha sonra gizli dosya görünümünü açıp bak %90 orada olması lazım bilgilerin
winrar da tüm gizli dosyalar görünüyor
:D
ancak şöyle bişey var senin sisteminde virus varmı yokmu
senin pc de virüs var ise iş değişir
Konuya bakınca nick ile mesaj uyumu mükemmel :hahaha:
blumenberg
15-02-2014, 09:27
Ya bende mac kullanıyorum, kullandığım USB sürekli kullanımlarda mesela 15 şarkı atıyorum geri siliyorum başka 10 tane atıyorum.. Şimdi baktık USB bellek boş içinde şarkı yok ama dolu görünüyor , bunun biçimlendirilmesi nasıl oluyor mac'de ? Bulamadım var mı bilen
Bu bahsettiğim işlemi windows kullanmadan total commander bootable üzerinden yaparsanız bulaşmaz.
Şuan virüs taraması yapıyorum işe yaramazsa dediğin yöntemi denicem teşekkür ederim..
bulaşır, o virüs şunu yapıyor;
önce senin klasörlerini gizli hale getiriyor ve bilgisayarındaki gizli dosyaları görmeyi kapatıyor, daha aynı yere klasörün isminde bir exe dosyası oluşturuyor ve simgesi klasör şeklinde ( farketmemen içinde görünümden bilinen dosya uzantılarını gizliyor)
sen klasörün zannedip tıkladığında virüs devreye giriyor tekrar yayılıyor tekrar çalışıyor. kurtarma yapmadan önce dediğim gibi temiz bir win7 kurup eset ile tarat diskini daha sonra gizli dosya görünümünü açıp bak %90 orada olması lazım bilgilerin
Gizli dosyalara dikkat etmedim ama herşey dediğiniz gibi oldu.. Kurtarmayı yaptım çok şükür ama inşallah dediginiz gibidirde hersey yerli yerinde duruyodur çünkü kurtarılan bazı dosyalar hasar görmüş falan karma karışık olmuş..
Şuan norton kurdum full sürüm komple taratıyorum,arkasından nod 32,kaspersky ne varsa denicem inşallah düzelir temizlenir.. 2 gündür kanser etti beni :)
Benim sistemde tüm disklerde herseyde şuan virüs var :) :) Temiz hiçbiyer kalmadı :) ama dediginiz winrar olayını tam anlayamadım, tam olarak nasıl yapılıyor aklımızda olsun böyle durumlarda