PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bi egzoz sorunsalida benden

ham
24-02-2013, 12:56
Oncelikle merhaba herkese
Direk konuya giricem aracimda suan stok egzoz sitemi mevcut ve kafamda planladigim sistemi yapmadan evvel sizlere danisip tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum kafamdaki plana gelecek olursak oyle ahim sahim bi sistem pesinde degilim pek bi performans beklentimde yok cunku kati iptal edip her muayenede sikinti ciksin istemiyorum orta susturucuyu iptal edip sona spor susturucu dusunuyorum cok gurultulu olurmu, istedigim fazla gurultulu olmayan tok bi ses 2. Olarak performansi etkilermi + yada - 3. Olarak ankarada bu islemleri nerde yaptirmami onerirsiniz. Biraz uzun oldu sanirim vakit ayirip okuyan ve cevaplayanlara simdiden tesekkur ederim

Sert@ç
24-02-2013, 13:02
1.6 8v motora duz boru egzoz tamamen bas agrisi yapiyor zaten orta susturucuyu iptal etmen yeterli bence duruma gore sonada el atarsin
Koc egzoz nevzat ustayi oneririm elinde is yoksa 10dakikada halleder
Performans konusunda bariz fark olmaz

ham
24-02-2013, 17:46
1.6 8v motora duz boru egzoz tamamen bas agrisi yapiyor zaten orta susturucuyu iptal etmen yeterli bence duruma gore sonada el atarsin
Koc egzoz nevzat ustayi oneririm elinde is yoksa 10dakikada halleder
Performans konusunda bariz fark olmaz

8v degil 16v aracim hitler motor degil cevabiniz iin tesekkur ederim koc egzoz nevzat ustayi duydum isciliginin iyi oldugunu bununla orantili fiyati da yuksek diye biliyorum fiyat sorucam ancak buycem kisitli. Copur egzoz nasildir bilen varmi? Bide orta susturucu iptali ve spor son cok gurultulu mu olur?

mechanic
24-02-2013, 18:09
ortayı iptal edip sona spor koyarsan arabada duramazsın :)
kesinlikle orjinal egzosunu kestirme!
flanştan itibaren yeni boru çektir.

Sert@ç
24-02-2013, 21:28
Atmosferik motorlarda orta ve son iptali bas agrisi
Nevzat ustaya tanidiklar gidersen maliyeti minimuma indirirsin

playhard
24-02-2013, 21:48
tok bi ses için sadece sonu değiştir yeterli.eğer yetmezse ortaya daha ufak bi susturucu taktırırsın ama ortayı sakın sökme :) fiyatta korkma nevzat abiden ben bugüne kadar 3 kere egzoz da değişiklik yaptım hiç üzmedi.bir kerede dışarıda 60 tl istedikleri işlemi 20 tl ye yaptığı bile oldu.

ham
24-02-2013, 23:18
Cok tesekkurler arkadaslar sonuc olarak hic biseye dokunmayip spor son takip birakiyorum nevzat ustaya hatri gecen birini bulayim o zaman :)

utkunoa
24-02-2013, 23:21
tok bi ses için sadece sonu değiştir yeterli.eğer yetmezse ortaya daha ufak bi susturucu taktırırsın ama ortayı sakın sökme :) fiyatta korkma nevzat abiden ben bugüne kadar 3 kere egzoz da değişiklik yaptım hiç üzmedi.bir kerede dışarıda 60 tl istedikleri işlemi 20 tl ye yaptığı bile oldu.

katılıyorum atmosferiklerde ses fazla çıkıyor son iptal edip güzel vir tüp yaptırın ufak basitlerden olmasın ses az gelirse ortayıda iptal ettirirsiniz

ham
24-02-2013, 23:45
katılıyorum atmosferiklerde ses fazla çıkıyor son iptal edip güzel vir tüp yaptırın ufak basitlerden olmasın ses az gelirse ortayıda iptal ettirirsiniz

Sesin yetmicegini sanmiyorum yuksek ihtimal sadece son yeterli gelicek bana ortayi iptal ederek azda olsa performans almayi umuyodum ancak gurultulu olucaksa kalsin orta araba iddiali bi araba olmadigi icin kuru bosu bosuna ses yapmasini istemem. Tesekkur ederim yanitiniz icin :)

ham
26-03-2013, 23:13
konuya bi güncel çekeyim. son vardığım karar son susturucuyu ve katı stock bırakıp orta susturuyu iptal etmek sonucunun nasıl olacağını konusunda size danışmak istedim ses nasıl olur yada + - performansı etkilermi

ham
27-03-2013, 19:04
Guncell nerde atmocular

Chn53
27-03-2013, 19:25
egzoz sistemine el attığında illaki muaynede sıkıntı olucak :) ama minimum sıkıntı diyosan sadece son susturucu değiştir , kat ve orta üstünde dursun. ama illa bişeyi sökücem diyosan orta susturucuyu değil katalizörü sök. orta susturucuyu sökersen cızırtılı güzel olmayan bi ses olur.

ama bence arabaya uzun süre bincem diyosan yani en azından 3-4 yıl orjinal borulara hiç dokunma. headers flansından sonra boru çektir ( 48 lik boru uygun bence senin aracına ) orta susturucuyu tak(istersen orjinal orta susturucuyu tak istersen spor tip orta susturucu tak) ve sona spor egzoz.

aodabasi
27-03-2013, 20:17
bencede 51 veya 48lik boru çektirebilirsin yeni orta taktırsın bide güzel bi son susturucu rahatlatırsın aracını ama amacım ses diyosan hiç kasma al bi son bak keyfine

ham
27-03-2013, 23:25
Bende isterdim 48 lik duz boru cekmeyi ama maddi durum suan o kadarina izin vermiyo baya beklemem lazim komple egzoz icin simdide kasinti tuttu ucuz yollu cozum pesindeyim birazda

01ayk01
28-03-2013, 09:31
zaten muhtemelen sondan oncede flans vardir.. eger yoksada kes kaynat nolacak :) imkanlar el verince yaptirirsin duz boru vs.. aklinda kalacagina altinda kalsin.. demir parcasi degilmi senlemi yaslanacak

TameR
28-03-2013, 09:37
tatlı bi ses olsun diyosan ufak çaplı bi son susturucu yap... silencerli

ama polisle başım ağrımasın diyosan ortayı iptal et bırak gelsin :D

ham
28-03-2013, 16:39
Hepiniza Tesekkur ederim yanitlariniz icin kafam bi hayli karisik en iyisi nevzat ustayi ziyaret edip arac basinda deneyip gormek sanirkm