PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Xetec Xi-172.5 Hakkında bilgi..

ANIL ERCAN
25-02-2013, 00:42
Merhaba tt Ailesi. Aracıma yeni kurulacak Ses sisteminde Anfi Olarak 5 Kanal Anfi kullanıcam. Yani tek anfide işi bitirmek istiyorum..

Bu anfiyi Oldukça Met ediyorlar, Lakin Ben burdaki Tesisattan Anlayan arkadaslardanda Yardım Yorum istiyorum..

Bu anfiye 2 Takım Mid takımı ve 1 Adet 300 Rms JBL Bass baglanabliyormu ? Yani ısınma, Kesme yaparmı ? Tam güc Besleyebilirmi Bunları ?

Mid takımları Ya İnfinity Rf5030 Olacak, yada Hertz ESK130 oLacak.. Ona tam karar veremedim Maalesef. Ama Subwoofer JBL'in 1100 Watt Olan Gri göbekli Subwooferı olacak..

Ana ünite Pioneer AVH-3450Dvd olcak.

Bide Bu Sisteme Kapasitör gereklimidir ? Akü'm 72 Amper Kapasitör Gerekliyse Ne öneririsiniz Söyle 100 150 TL'lik.. ?

Bide İstanbul Avrupa yakasında kaliteli Montajcı varmı Bildiginiz Tanıdıgınız Halil solak, Technowol, Özen hifi Haricinde ? Bu 3'üyle Görüsüp Fiyat alacam Ama alternatifleride Değerlendirmek gerek..

lethaldoze
25-02-2013, 09:31
Bende alırsam bu anfi ile işi çözücem fakat henüz deneme şansım olmadı, dediğiniz gibi öeneren çok.
- Nacizane tavsiyem ise;
Bası çift bobin alman. Bu anfi 4 ohm da 300 rms 2 ohm da 500 rms veriyor. Çift bobin bası seri bağlayıp 2 ohm ye düşürebilirsiniz daha avantajlı olur .

uqur
25-02-2013, 10:30
imkanınız varsa çift anfi kapasitörle çok güzel işler çıkar tek anfiye kafa yormayın derim hem ses te daha çok verim alırsını

ANIL ERCAN
25-02-2013, 19:31
Aslında bass istemiyordum Ama sırf mid ve tveeter cok kafa ütüler diye arkadan söyle tatlı bi bass Yeter bana. Yani bagajta tıngırdasın yeter :) O Yuzden tek anfide işi bitirmek istiyorum Monoya gerek kalmadan.

Amacım öyle güm güm bass degil, Böyle Mid takımının kolonları tveeterlarından ses cıkarken bass'ta arkadan Tatlı tatlı vursun istiyorum. Tıpkı Bilgisayarların 4+1 Ses sistemleri gibi.. 500 Rms'e kadar çıkmaya gerek yok Söyle 250 300 Rms'lik ufak 30 cm'lik Bi JBL Bass yeter bana. Bagajta tıngırdasın yeter.

Yorumlar için teşekkürler..

lethaldoze
25-02-2013, 22:26
jbl uygun o zman tonuda yumuşaktır kafanızı ağrıtmaz ve haklısınız 4 mide bass şart alt frekansları tamamlaması açısından. Müzik keyfinize göre bası artırıp kısarak ayar yaparısnız ve ideal seviyenizi yakalarsınız. Teybinizde sub çıkışı olursa ayar yapmanız çok daha rahat ve iyi olur.

ANIL ERCAN
25-02-2013, 22:32
Ana ünitem'de Sub cıkısı var. Sub dahil 3 anfi cıkısı var. O Yuzden Pioneer Kullanıcam Ana ünite Cıkıslarıda kaliteli. Mid takımı Hertz ESK 130 serisi alacam ön ve arka kapılara, Bagajada Alırım 30 cm'lik bi hertz Bass tıngırdasın :) Teşekkür ederim.

cXe
26-02-2013, 11:01
madem ki amaç bam güm değil düşük güçlü yüksek kaliteli bir bas sizin için daha iyi olur. öbür yandan xetec in amfileri güzel, monosunu kullandım çok memnundum