Orijinalini görmek için tıklayınız : Okul Yolunda Ölümlü Kaza & Astsubay'ın İğrenç Şakası
Arkadaşlar, abilerim, Şile'de Işık Üniversitesi'nde okuduğumu daha öncede paylaşmıştım. Bu sabah neyazıkki çok kötü bi haber alarak okulumuz sarsıldı. Arkadaşlarımız sabah okula gelirken okula 5-6 km kala Şile otobanında ağır trafik kazası geçirdiler ve 2 yaralı 1 ölü şeklinde sonuçlandı. Ölen arkadaşım Akif Ersu'ya Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum, diğer 2 arkadaşımızada geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu kaçıncı aynı sebepten kaybımız oldu artık dursun !
Arkadaşımız Üniversitemizde Hazırlık okumaktaydı ve son kasa beyaz Ford Focus aracı vardı (41 TH 348).
Konuyu açmaktaki sebebim, burdan tekrar tekrar aynı mesajı göndermek.. Lütfen hız yapmayalım, ne kendimize, ne sevenlerimize, nede başkalarına sebep olmayalım, bu acıyı yaşatmayalım. Bugün Akif arkadaşımız yaklaşık 150 km hızla sol şeritte ilerlerken önündeki arabayı sağından geçmek için, sol şeritten sağ şeride geçiş yaptı fakat yol o sırada sola dönen bi virajdı ve kontrolü kaybederek emniyet şeridi tarafındaki banketten zıplayıp takla atarak bu talihsiz kazayı yaşadı. Yerler yağmurlu ve inşaatlı (bilirsiniz Şile yolunun tadilatı bitmez) olduğundan çamurluydu, işin dahada kötüsü arkadaşımızın "EMNİYET KEMERİ" takılı olmadığından camdan uçtu.. Diğerlerinin kemerleri takılı olduğundan kaş açılması gibi şeylerle atlattılar.
Lütfen emniyet kemeri takmaktan çekinmeyelim ve hız yapmayalım, enazından sevenlerimizi ve sorumluluklarımızı unutmayalım. Gittiğimiz yoldan; dönüşümüzü bekleyenlerin, yolumuzu gözleyenlerin, akılları bizde kalanların olduğunu unutmayalım.
" Bu arada videoda 0:08 saniyedeki ASTSUBAY'ın yaptığı iğrenç hareketide KINIYORUM, inşallah yolu okulumuza düşer birgün.. "
Derse yetişmek isterken ölüme gitti - Sabah Web TV - 28 Şubat 2013 (http://www.sabah.com.tr/webtv/yasam/derse-yetismek-isterken-olume-gitti)
Okulda bütün gün herkesin dilinde bu olay vardı. Allah rahmet eylesin. Keşke kemer takıyor olsaymış.
Jandarmaya gelince, beyin yoksunu bir varlık işte, ulan orda 20 yaşında çocuk vefat etmiş, sen cesedin başında şaka yapıyorsun.
Allah rahmet eylesin üzücü bir durum, ayrıca o jandarma o hareketi neden yapmış ki yav*ak
bir de gülmüş a.k şerefiszi
SekoLive
28-02-2013, 19:26
bu adamı umarı mehumnu ailesi bulur aklımdan geçenleri yaparlar. Aallah sabır versın aılesıne bu adamda acılarını katlamıs ınsanların
Yok öyle bir şey o amaçla yapmadığı çok belli videodan, medyanın böyle bi tane kareyi alıp da böyle boktan haberler yapmasından nefret ediyorum.Şerefsizlik başka birşey değil.
Yapan tanıdığım filan değildir, videoyu izleyin ne kadar haber olsun diye yapılmış bir haber olduğunu sizde anlayacaksınız.
Düzeltme, yapılanın amacı dalga geçmekmiş canlı tanık olmuşlar. Diyecek birşey yok malesef.
freelife
28-02-2013, 19:27
allah rahmet eylesin , bu tarz insanları hemen görevden almak lazım o mesleği lekeliyorlar ..
Allah rahmet eylesin yazın sınava giderken bizde bir arkadaşımızı kaybetmiştik çok ağır ve acı bir durum
Allah tüm sevdiklerine sabır versin mekanı cennet olsun inşallah..
Yok öyle bir şey o amaçla yapmadığı çok belli videodan, medyanın böyle bi tane kareyi alıp da böyle boktan haberler yapmasından nefret ediyorum.Şerefsizlik başka birşey değil.
Yapan tanıdığım filan değildir, videoyu izleyin ne kadar haber olsun diye yapılmış bir haber olduğunu sizde anlayacaksınız.
Ceset başında gülmek bile bir yanlış/ayıp değil mi sence ? Bence sen olayı tam anlamamışsın.
tolgapitbull
28-02-2013, 19:29
Allah rahmet eylesin.
Allah rahmet eylesin , okulun yeri taa bilmem nerde olunca millet biran önce gideyim diye basıyordur sürekli kesin :(
Ahmet Saraçoğlu
28-02-2013, 19:31
Beyler bunu nereye kime şikayet ederiz , video linkiyle şikayet edelim
allah rahmet etsin jandarmanın hareketinegelince. diğer jandamanın kıçına tekme atıyor sonuçta adamlar artık olayı aşmış öylebir aışmışlarkı günlük işeri ölü diri olayını aşmışlar.
Ceset başında gülmek bile bir yanlış/ayıp değil mi sence ? Bence sen olayı tam anlamamışsın.
Gülmesi yanlıştır ona bir şey diyemem, adamın elleri dolu göstermesi gereken birşeyleri öyle gösteriyor.
Neyse uzatmayım, vefat edenlere Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır versin.
Arkadaşlarımızda olay yerinde askerin bu saçma ve anlamsız hareketlerine ve daha fazlalarına canlı canlı tanık olmuşlar. Canlı şahitler var birsürü yani. Buarada gündem olması istense olurdu zaten. Kendi cep telefonuyla başka açıdan video çeken bi arkadaşımızdanda izledik aynı hareketi bugün..
Bide şaka gibi göya çıkıp kamuoyundan özür dilemiş, biz neden göremediysek.. Hakkında soruşturma açıldığı söyleniyor, ama nekadar doğru bilinmez.
KGüneyli
28-02-2013, 19:37
- ALLAH rahmet eylesin arkadaşa, O jandarmanın o hareketi ne amacla yapttıgını bende cidden merak ettim?
Bu nasıl bir insanlık modelidir arkadaş,sonuçta orada genç bir insan hayatını kaybetmiş bırak hareket yapmayı senin o cesedin paşında gülmen bile ayıptır günahtır..
Allah rahmet eylesin arkadaşın ailesine sabır diliyorum..Diğer arkadaşlarda umarım en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar..
Bide şaka gibi göya çıkıp kamuoyundan özür dilemiş, biz neden göremediysek.. Hakkında soruşturma açıldığı söyleniyor, ama nekadar doğru bilinmez.
12 saat içerisinde elemana soruşturma açıldı ve kendisi kamuoyundan özür diledi? Sallama bi haber sitesinde vardı bu haber, ordan okudun heralde ? Gerçeklik payı vermedim ben pek.
Şile yolundaki En tehlikeli yerlerden birisi,allah rahmet eylesin
Arkadaşlarımızda olay yerinde askerin bu saçma ve anlamsız hareketlerine ve daha fazlalarına canlı canlı tanık olmuşlar. Canlı şahitler var birsürü yani. Buarada gündem olması istense olurdu zaten. Kendi cep telefonuyla başka açıdan video çeken bi arkadaşımızdanda izledik aynı hareketi bugün..
Anladım, sadece videodan çıkardığım buydu benim. Elbette öyle bir saygısızlık yapmışsa onun kansızlığındandır.
Gülmesi yanlıştır ona bir şey diyemem, adamın elleri dolu göstermesi gereken birşeyleri öyle gösteriyor.
Neyse uzatmayım, vefat edenlere Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır versin.
Kardeşim keşke senin düşündüğün kadar masum düşünebilsek ama ne yazık'ki orada ne cebinde göstereceği birşey var nede farklı bir olay adam resmen orda poz vermiş ne akla hizmet bunu yaptıysa..
TolgaEsentepe
28-02-2013, 19:45
Çok net bir şekilde t.şak geçiyor merhumun başında.. Telafuzu özürü yok böyle birşeyin. Umarım görevinden men edilir !
Allah rahmet eylesin.. Ama 1 derse girmesen ne olur, o yağışta ve Şile yolunun herhangi bir yerinde hava kuruyken bile yerler toz, toprak, çamur kalıntısından ötürü yeterince tehlikeli / kaygan.. Yazık olmuş, Allah yakınlarına sabır versin..
MrtYILDIZ
28-02-2013, 19:52
ALLAH rahmet eylesin çok üzücü bir durum :( ALLAH günahlarını affetsin..
MrtYILDIZ
28-02-2013, 19:54
:icon_tup::icon_tup:
Çok net bir şekilde t.şak geçiyor merhumun başında.. Telafuzu özürü yok böyle birşeyin. Umarım görevinden men edilir !
12 saat içerisinde elemana soruşturma açıldı ve kendisi kamuoyundan özür diledi? Sallama bi haber sitesinde vardı bu haber, ordan okudun heralde ? Gerçeklik payı vermedim ben pek.
Kardeşim zaten ben hiç vermedim.. Asıl medyanın yalan söylediği kısmın bu olduğunu örneklendirdim. Kamuoyuna açıkladıysa biz neden bilmiyoruz, kaldıki açıkladı ve 5 gün boyunca yerel yayında defalarcada özür dilese insanın affedeceği birşey değil. Onuda geçtim ne kansız vicdansızmış ya.. Kendi evladına yapsalar napardı çok merak ediyorum, zaten bir ailenin ocağına alev düşmüş sen iyice yelliyosun.. :mad:
or.spu cocugu ya ne kadar sinirlendim ve üzüldüm Allah rahmet eylesin :(
HondatugraL
28-02-2013, 20:19
Evladının okuduğunun mutluluğunu yaşayan bir anne baba için okul yolunda hayatını kaybettiğini öğrenme.. Yada kısaca evlat acısı sanırım anne baba ıcın acıların en büyüğü :(
Onur Fatih
28-02-2013, 20:19
Allah rahmet eylesin ailesine Allah sabır versin..
Astsubayın hareketine de gelince bende bir askeri personel evladı olarak o hareketi yapan adamı kınıyorum nasıl bir adiliktir bu böyle. Böyle kalitesiz insanlar yüzünden bu mesleğinde halkın gözünde hiç bir itibarı kalmadı..
DoganSuper
28-02-2013, 20:20
kötü bi durum Allah rahmet eylesin
Arkadaşlar düşündükçe kuduruyorum tekrar tekrar ya.. :(
Arkadaşlar buarada haber FOX TV Ana Haber'inde verilmiş.. Astsubayın şakası diye..
Saat 18:45 te tam o haber geçmekte bakabilirsiniz..
http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=foxtv
Linkten saat 18:44 ü seçip 18:46 ya kadar izleyebilirsiniz..
inşallah evladı başında kalırda görürüm ben onu ozaman gülüyomu ? allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.
Arkadaşlar #jandarmayıkınıyorum tag i ile twitterdan yazalım lütfen şu herifin adiliğini..
mechanic
28-02-2013, 21:51
Arkadaşlar #jandarmayıkınıyorum tag i ile twitterdan yazalım lütfen şu herifin adiliğini..
niye jandarmayı kınıyoruz ya komple türk ordusunu kınayalım.
Kardesim basınız sagolsun bende sile yolunda en yakın arkadasımı kaybettım oda Isık unide okuyodu oranın ne jandarması nede polisi bi ise yarar solencek bsey yk Allah rahmet eylesın
Talih.b16
28-02-2013, 22:00
allah rahmet eylesin.mechanic boş konuşuyosun ordu kınama falan tahrik etme insanları
valla kesinlikle yanlış anlaşılmayı istemem, ben sadece şuanda okuldaki topluluktan gelen mesajı burda paylaştım. Benim jandarmaya yada orduya karşı bi antipatim yok, sadece ses duyurmak için, sadece o Astsubayı kınadığımızı o tag ile duyurmuşlar, benim yapabilcek bişeyim yok zaten twitter hesabımda yok gramda anlamam twitter kullanmaktan, benimde ailem asker kökenli ama asker var asker var.
MazdaSpeed
28-02-2013, 22:03
Allah ailesine sabır versin gerçekten cok acı bir durum.
Subi-Emre
28-02-2013, 22:09
Hepsinde demek yanlış olur ama bircok astsubayimiz vicdan denilen unsurdam mahrumlar insan hic tanimasa bile gözleri dolar adam gülüyo resmen çok yazık
Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin
bora1311
28-02-2013, 22:17
allah rahmet eylesin :(
Sağolun kardeşlerim, abilerim, dostllar sağolsun.. Allah kimseye yaşatmaz inşallah kaza, bela.. :(
Oy oy...
Anası babası ne yapsın şimdi var mı daha büyük acı..
Allah rahmet eylesin çok acı gerçekten..
Allah rahmet eylesin. gerçekten kötü bir olay. :( allah kimsenin başına vermesin
''emniyet kemeri candır arkadaşlar''
BuRaK_eFe
28-02-2013, 22:29
gelde küfür etme...
Allah rahmet eylesin. Hergün okula giderken sabah millet kapatıyar m3 lerle rangelerle umarım onların sonuda böyle olmaz uyarmak lazım
Onurkk06
28-02-2013, 22:55
Allah rahmet eylesin askerin yaptğı terbiyesizlikten başka bişey değil
rebeloghy
28-02-2013, 22:56
jandarmanın yaptıgının ayıplı tarafı nedir bu kadar yüklenilmiş. doktorlar da bütün gün ağlayarak mı çalıssın hastanede şaka yapılmasın gibi bir şey oluyor, kazayı o jandarma yüzünden yapmış gibi küfretmez gereksiz olmuş biraz. Konu çok güzel duyarlı bi yaklaşım fakat toplanalım birine küfredelim konusuna dönmesin yine. Eğer toplanıp küfretme seansı varsa bu ülkede ne insanlar ne insan kılıksızlar var bunu hak eden....
jandarmanın yaptıgının ayıplı tarafı nedir bu kadar yüklenilmiş. doktorlar da bütün gün ağlayarak mı çalıssın hastanede şaka yapılmasın gibi bir şey oluyor, kazayı o jandarma yüzünden yapmış gibi küfretmez gereksiz olmuş biraz. Konu çok güzel duyarlı bi yaklaşım fakat toplanalım birine küfredelim konusuna dönmesin yine. Eğer toplanıp küfretme seansı varsa bu ülkede ne insanlar ne insan kılıksızlar var bunu hak eden....
Valla biz toplanıp küfür etme panayırı açmadık zaten buraya. Video ortada, hareket ortada, şahitler ortada.. Biz küfür edelim diyede anlaşmadık.. Dediğin gibi konunun amacı zaten belli bitakım mesajlar iletmek.. Ama insan bu hareketide görünce içinden gelen sözcüklere engel olamıyor. Orda onun askere başladığındaki aynı yaşta olduğu bi genç kardeşi kan revan içinde yatıyorken, o nerden bukadar soğukkanlı olma imkanı buluyor biz sadece bunu anlamadığımızdan konunun gerekli yere ulaşmasını ve gerekli makamlar tarafından incelenip gerekli kararların verilmesini istedik. Çünkü tak etti artık bu 4. - 5. trafikten kaybettiğimiz öğrencimiz ve hepside okul yolunda.. Artık sesimizi duyurmamız gerekiyordu. Ama bunuda sosyal ağlarda yapıyoruz.. Burdaki amaç bilinçlenmek biraz daha durgunlaşmak..
bence o jandarmanın yaptığı cenazeye saygısızlık olmuş sıkıntı orda
aLperTunga
28-02-2013, 23:07
Vefaat eden arkadaşa allahtan rahmet ailesine sabır dilemekten başka bişey gelmiyor elimizden yazık bu genç yaşta :(
Ayrıca bu arkadaş gebzede mi oturuyor du plakası gebze plakasıda o yuzden?
Vefaat eden arkadaşa allahtan rahmet ailesine sabır dilemekten başka bişey gelmiyor elimizden yazık bu genç yaşta :(
Ayrıca bu arkadaş gebzede mi oturuyor du plakası gebze plakasıda o yuzden?
Valla yanılmıyorsam İzmit'te oturuyordu.. Ama Maltepe ilede bağlantısı vardı galiba, yani cenazesi yarın Maltepe Merkez Camii'nden kalkacakmış..
Eski okulum bizim okuduğumuz dönemdede bir bayan arkadaş kaza yapıp vefat etmişti mini cooper ile adını bir bilgisayar laboratuvarına vermişlerdi.Çok oluyor kaza Allahtan rahmet kalanlarada sabırlar diliyorum.O hareketi yapan şahısada burdan .....Bu görüntülerle hemen mesleğinden ihraç edilmeli bunu rahmetli arkadaşımızın ailesinin kovalaması lazım diye düşünüyorum.
ANIL ERCAN
28-02-2013, 23:19
Üzücü bi kaza olmuş gerçekten, Aşırı hız hatalı sollama&sağlama ve Emniyet kemerinin takılmaması Malesef çok kötü 3lü kombinasyon olusturuyor.
Ölen arkadasa Allah rahmet eylesin, Allah taksiratını affetsin. Yakınlarının Başı sagolsun.. Yaralanan arkadaslarada Acil şifalar dilerim.
Bu arada Ast subayın o hareketi yapmasını Bende anlamadım..
Eski okulum bizim okuduğumuz dönemdede bir bayan arkadaş kaza yapıp vefat etmişti mini cooper ile adını bir bilgisayar laboratuvarına vermişlerdi.Çok oluyor kaza Allahtan rahmet kalanlarada sabırlar diliyorum.O hareketi yapan şahısada burdan .....Bu görüntülerle hemen mesleğinden ihraç edilmeli bunu rahmetli arkadaşımızın ailesinin kovalaması lazım diye düşünüyorum.
Aynen her sene net şekilde biri gidiyor ya hoca ya öğrenci..
Ahmet Saraçoğlu
28-02-2013, 23:29
Kardeşim , amacım seni tenkit etmek değil , yanlış anlama , ama farklı bi çerçeveden bak bi saniyeliğine.Allah korusun , gecinden , sıralı ve hayırlı ölüm versin.Ailende sevdiğin değer verdiğin bir insan o durumda olsa ve o an aynı konumda birisini , bi hastabakı vss ;aile ferdinin üzerindeki örtüyü kaldırıp aynı hareketleri yaparken görsen tepkin ne olurdu?
Astsubayın yaptığı yakışık almaz tabi ki ama sonuçta oradaki cesetle dalga geçmemiş ve onun üzerinden şaka yapmamış , normal bir er değil astsubay o , yani adamın mesleği o günde 50 tane ceset görüyor olabilir , her vakanın başında oturup ağlaması beklenemez...
Ölene Allah'tan rahmet yakınlarına da sabır diliyorum , yaralı arkadaşlarda umarım saglıklarına kavuşurlar...
Astsubayın yaptığı yakışık almaz tabi ki ama sonuçta oradaki cesetle dalga geçmemiş ve onun üzerinden şaka yapmamış , normal bir er değil astsubay o , yani adamın mesleği o günde 50 tane ceset görüyor olabilir , her vakanın başında oturup ağlaması beklenemez...
Ölene Allah'tan rahmet yakınlarına da sabır diliyorum , yaralı arkadaşlarda umarım saglıklarına kavuşurlar...
Kimse ondan ağlamasını yada yüzünü ekşitmesini beklemiyorki zaten.. Ama profesyonelsin bu tip olaylar karşısında, nötr kal bare.. Sonuçta bu bi ölü beden, nekadar alışırsan alış bu görüntüye..Herseferinde değişik durum değişik pozisyon değişik drama.. Yani üzülmemesi elde değilki hadi tamam üzülmedi ama o hareket ne yaa..
Allah rahmet eylesın
Jandarma astsubayın haraketı gercekten gereksız olmus...
M_PROJECT
28-02-2013, 23:43
Valla biz toplanıp küfür etme panayırı açmadık zaten buraya. Video ortada, hareket ortada, şahitler ortada.. Biz küfür edelim diyede anlaşmadık.. Dediğin gibi konunun amacı zaten belli bitakım mesajlar iletmek.. Ama insan bu hareketide görünce içinden gelen sözcüklere engel olamıyor. Orda onun askere başladığındaki aynı yaşta olduğu bi genç kardeşi kan revan içinde yatıyorken, o nerden bukadar soğukkanlı olma imkanı buluyor biz sadece bunu anlamadığımızdan konunun gerekli yere ulaşmasını ve gerekli makamlar tarafından incelenip gerekli kararların verilmesini istedik. Çünkü tak etti artık bu 4. - 5. trafikten kaybettiğimiz öğrencimiz ve hepside okul yolunda.. Artık sesimizi duyurmamız gerekiyordu. Ama bunuda sosyal ağlarda yapıyoruz.. Burdaki amaç bilinçlenmek biraz daha durgunlaşmak..
basiniz sag olsun , Allah rahmet eylesin ...
soguk kanlilikla alakasi nedir ben anlamadim ? oturup aglamasini mi beklediniz , tamam yaptigi hos bir hareket olmayabilir de beklenti nedir ?
ayrica bisi rica edicem , gerekli yerlere bu kazalar nedeniyle ulasmadan once trafik kurallarina uyup ayaklarinizi gazdan cekseniz de ananiza babaniza evlat acisi yasatmasaniz ?
Senden alinti yaptim da " okul yolunda " arac suren her genc arkadasa bu " sosyal mesajim "
soguk kanlilikla alakasi nedir ben anlamadim ? oturup aglamasini mi beklediniz , tamam yaptigi hos bir hareket olmayabilir de beklenti nedir ?
ayrica bisi rica edicem , gerekli yerlere bu kazalar nedeniyle ulasmadan once trafik kurallarina uyup ayaklarinizi gazdan cekseniz de ananiza babaniza evlat acisi yasatmasaniz ?
Senden alinti yaptim da " okul yolunda " arac suren her genc arkadasa bu " sosyal mesajim "
++++++++++++++++++++ne hıssettıysem aynen yazmıssın...
Ya siz demek ki hastane morglarında çevriler muhabbetleri görseniz kafayı üşütürsünüz. El elin eşeğini ıslık çalarak ararmış diye bir laf vardır.
Allah rahmat eylesin nur içinde yatsın..
Teşekkürler dostlar sağolsun. Öncelikle ben tekrar belirtiyorum, kimse ondan bi tepki beklemiyor. Ama yaptığı harekette hiç hoş kalmıyor ben sadece bunu kınadığımı belirttim. Arkadaşımızın aldığımız duyumlara göre süratli olduğunu, emniyet kemeri takmadığını, trafikte sağlama yaptığını, yolların yağmurlu olduğunu hesaplayamadığını kısacası onun suçlu olduğu söylentilerini zaten en başta belirttim, ve bu işin sonunda böyle bir tablo elde edildi bare bizler bundan ders alalım ve dikkatli olalım istedim, heryaştan üyemiz mevcut ve illaki genç olup okula gidip gelen arkadaşlarımız mevcut, isteğim onlarında durumu daha net gözünde canlandırabilmesi ve daha dikkatli olmasıydı.. Buarada sosyal mesajınızıda destekliyorum..
Allah gani gani rahmet eylesin, ölüm acıdır hele ki genc ölümü en acısıdır...
Ordaki görevli jandarma arkadasta bu tarz olaylar, kaba tabirle yalama yapmış, adam yanlış gormediysem başçavuş yani mesleğinin son demleri, kim bilir Doğu'da kaç tane çatışmaya girdi cikti tehlikeli yerlerde yıllarca gorev yaptı. Tabi ki bunların hic biri o hareketi yapmasini gerektirmiyor biraz daha metanetli olabilirdi, ancak abartılacak bi durum degil...
beklenti astsubayın hayatını karartmak olsa gerek!!
yukarıda ki mesaja katılmakla birlikte, o kadar suçlunun içinde günah keçisi olarak astsubayın ortaya atılmasına anlam veremedim.
fsunnetci
01-03-2013, 00:06
Başınız sağolsun üzücü bir kaza ,Jandarmanın lakayt hareketine anlam veremedim gerçi onlar için ölmüş bir insan bedeni görmek çok normal gelebilir belki ondan bu densizliği, Allah islah etsin çok çirkin bir davranış sergilemiş,O yolda süratli gitmekte Azraile davet çıkarma gibi olmuş o yolu biliyorum çok kaygan zemin oluyor yağışlarda...
Gökhan Bilgin
01-03-2013, 00:07
Allah rahmet eylesin başınız sağolsun.
koray ozan
01-03-2013, 00:08
Allah rahmet eylesin...
cagri-35
01-03-2013, 00:09
Allah rahmet eylesin.
cocuk bızımle aynı okulda bızden kucukler bıraz muhabbet ettım her dakka gazlıyomus cok hızlı surermıs falan fılan basılcak yer var basılmıcak yer var soylene gore 170 le gırmıs o vıraja kemerı yok arkada oturan arkadasının bıle kemerı takılıyken bu ozguven ne sımdı annesı babası ne yapsın olay yerınde amcası vardı arkadasların soyledıgıne gore perısandı sızce degermıydı yaptıgı hıza nolur su okula gelırken azıcık dıkkat edın nolur su yolda hız yapmayın kuruyken bıle tehlıkelı su yolda sunu yapmayın
Bu arada şunuda belirtmek isterim ki Şile yolu çoğunlukla sert yada uzun virajlara sahip olduğundan, uçurum kısımlarının hala bazılarında bariyer olmadığından, kamyonlar yüzünden ve inşaatlar yüzünden o yolda sürat yapmak pek mantıklı olmuyor ve mümkünde olmuyor.. Yapıldığındada bu üzücü sonuçlarla karşılaşıyoruz. Ve ciddi bir şekilde yolda mühendislik hataları mevcut.. En basidinden eğimin max.%4 olması gerekirken yol %7 ile %13 arasında değişen eğimlere sahip ve kazaların %80 inde ciddi bir rol oynamakta.. Oyüzden tekrar tekrar söylüyorum, bu tarz yollarda gerek okula, gerek yazlığa, gerek günübirlik, gerek işe giderken çok daha dikkatli olalım arkadaşlar.. Başsağlığı dilekleriniz içinde sonsuz teşekkürler..
Aynen katılıyorum olen arkadasın ailesine allah sabır versin jandarmaya gelince sonucta hergun farklı farklı olaylarla karsılasıyorlar kendını asan kendini vuran vurulan... Abartmayalım olayı sorusturma acılıcak bi durum yok ortada şehir efsanesi . Bu arada ailemde subay filanda yok aksine jandarmayı polisten az severim polis insiyatif gösterebiliyor bazı konularda ama jandarma kıl mazeret kabul etmiyor
izmirlicem
01-03-2013, 00:55
Benim canım ciğerim yerde yatıcak vefat etmiş halde,biri orda sırıtıcak makara yapıcak? Adamın makatından kan alırlar kan. Ailesi eğer görürse bu yaptığın o.çluluğunu o çocuğun babasından kork sen. Hayatını kaydırır. Adamın evladı gitmiş orada. Bir baba ve anne evladı için yaşar bu hayatta. Gözü artık hiç bişey görmez o babanın kafana sıkar 1 tane :( Allah rahmet eylesin :(
rebeloghy
01-03-2013, 01:21
Benim ile ilgili örnek verilmiş soru sorulmuş söyliyeyim ben mantıklı bir insan evladıyım. Benim ailemden biri hata üzerine hata yaparak arabasındaki canları bile düşünmeden araba kullanacak kemer yok hız var kontrol yok sağlama var vs vs vs...... Sonra başında beklerken arkadaşına şaka yapan askeri günah keçisi seçip bilmem neresinden kan mı alıcam ? Neresinde ne mantık var ki bu yaklaşımın. Örtüyü açıp ''allah rahmet eylesin'' o gencin bedenine mi dokunmuş bi şaka yapmış ?????????????????????????????????????????????????? ??????????????? hayır, arkadaşına yaptığı hareket.
Benim canım ciğerim kardesim aynı kazayı yapıp hayatını kaybedicek ama yerinden göğüne galaksisine kadar hatali olcak sonra sanki kaza yapmasına sebep olan o imiş gibi askeri mi suçlayacam arkadasına saka yaptı diye ? İşi o değil mi orada bulunmak ? muhasebeci fatura işlerken şaka yapamaz diye bir kural mı var ? Doktorlar şaka yapamaz mı ? Yada o arkadas orada ilk yardım yapılırken mi şaka yapıyor ? Camide cenaze namazında mı şaka yapıyor ? O an orada anası babası varken onlar acı içinde ağlar iken yanlarında mı şaka yapıyor ?
Ama yok öyle bir süreç başlattı ki bu soysuzlar, en ufak bir bahane yetiyor
Saldırın asker üniforması gördüğünüzeeeeeeeeeeee. Saldıralım askerimize...
İçerde kaç aylar günler yattı Bu ülkenin en şerefli askerleri ? Gidip kaç kişi ziyaret etti ? Cezaevi önünde toplanıp moral mi verdik ? üç beş it kopuk yüzünden askerimize sırtımızı döndük ülkece. Kaza yerinde şaka yaptı diye meslekten ihraç!!!!!!!!!!!!!! Vay be.
Keşke bu konular, bu duyarlılıklar , bu şikayetler ŞEREF ABİDESİ PAŞALARIMIZ İÇİN açılsa...
ALPER-VNS
01-03-2013, 01:23
valla bence hastanede de şaka yapılmasın derdimiz var ki gelmişiz ben orda acı çekerken sen kakara kikiri yapamazsın.. çok kavga ettim hastanelerde bu yüzden.. ben pasta tartarken şaka yapmıyorum, gülüşmüyorum kimseyle arkadaş nedir bu genişlik:icon_wack
allah günahlarını affetsin buarada arkadaşın.. hayat böyle bktan bişey işte.. uğraş didin ömür boyunca sonunda da o tabuta gir..
edit: olayı askerimizi karalamaya çalışıyolara çevirmeyelim orda imam da olsa o yapsa bu hareketi sonuç değişmez..
Draniela
01-03-2013, 01:29
Yazık günah ya. Geçtiğimiz pazar hava mükemmeldi Mudanya yapalım bi balık yiyelim dedim dönüşte 5 6 tane polis aracı + cenaze aracı gelmiş üniversite öğrencileri yoldan çıkmışlar uçmuşlar. Kullanan çocuk kurtuluyor araçtaki iki kız ölüyor. Çocuk tutuklandı açıklaması çok tuhaf kız arkadaşı direksiyona sarılmış tartışmışlar vs. Sonuç adam hız yapıyor kiralık araçla bahane buluyor direksiyona sarıldı diye çünkü aklıma hiç yatmadı.
Ve o gün öğleden sonra gitmiştim aşırı ötesi trafik vardı yarım saat park yeri aradım gittiğimde dönüşte 1. 2. viteste geldim yolun çoğunu. Benim dönüş saatimden 1 , 1 buçuk saat önce olmuş kaza hani trafik azalmıştır ama yine yoğundur yani ne gerek var böyle şeylere anlamıyorum. O gün o kadar güzel geçmişti ama dönüşte bütün keyfim kaçtı o manzarayı görünce. Herşeyi geçtim özellikle merak ettim haberlere baktım ailelerini gördüm en büyük acı işte.
Allah rahmet eylesin hem onlara hem İstanbul'daki arkadaşa.
Ben hergün vefat eden birini görüyorum diye , cesedin yanında gülüp eğleniyosam bu normalmidir sizce ? orda yatan Allah korusun ailenizden birisi olsa , o zamanda buşekilde düşünebilcekmisiniz? doktorları örnek veren olmuş. he doktorlarda yapıyosa tamam o zamanmı diyelim? orda oturup ağlasın diyen yok zaten.biraz saygı göstersin. bulunduğu ortamın farkına varsın yeter.
Tekrar belirtiyorum konuyu açmamdaki amaç üniformalı görünce yüklenmek değil. İsterse Gasilhane de görevli olup her saniye bir ölü bedenle karşılaşsın burdaki olay o değil, orda birsürü öğrenci var, insan var, böyle bi hareket onların yanında hiç yakışı kalmamakta, şaka yapacaksan git sonra arkadaşına yap kim ne dicek.. yani bu durumu artık o derece aştık biz bunlara gülüp geçiyoruz mesajını ordaki ilk defa ölü bedenle göz göze gelen şok halindeki psikolojilerin önünde sergileme bare. Kaldıki dediğim gibi, ben herzaman yalan yok polisten ziyade orduma güvenmişimdir ve desteklemişimdir bu benim için değişmez, sonuçta her mesleğin içinde var böyle tipler.. Paşalarımıza gelincede ben gerekli eyleme katıldım, ziyaret amaçlıda gidilmesi gereken yerlere gittim bu konuda merak kalmasın arkadaşım sende.. Tanıdığım kaç kişi şuan içerde,bahsettiğim gibi ailemiz asker kökenli olduğundan bu konudaki hassasiyetimiz fazla..
Allah rahmet eylesin.
İnsan oğlu çiğ süt emmiş,yazık.
Ahmet Saraçoğlu
01-03-2013, 08:41
rebeloghy kardeşim biz işin insanlığıdayız , ne o kişi üniformalı diye tenkit edilir , nede üniforma yaptığı ayıbı örter,, aynı hareketi orda o jandarma da yapsa aynı tepki gösterilir , gazeteci de , yoldan geçen biride... ne demek istediğimi anladın ama niyeyse farklı bi kafadan bakıyosun olaya.Durduk yere ergenekona kadar gittik.Askerimizle ne alakası var mevzunun?
Yine söylüyorum Allah yaşatmasın , bizlerden uzak etsin; ama aynı pozisyonda yakının; bir hata sonucu böyle bir durumla karşılaşsa yüz bin kere adım gibi eminin ''yakımın hata üzerine hata yapıp canını hiçe saymış , onun sonucu bu hale gelmiş ,, aaa orda biri üstünü açtı cenazenin...Ne yapıyor? yapsın napıyosa canım , nasılsa bizimkinin vurdumduymazlığı sonucu oldu bunlar'' diyip orda yapılan yanlışa şuanki gibi tepkisiz davranmayacaksın.Ama her nedense ;burda hepimizden daha -Atatürkçü- olduğun için biz -yobazlara- ders veriyorsun.
Sadece ne demek istediğimi anla diye yazıyorum.Cevap vermek zorunda değilsin.Bu perspektiften baktığın sürece cevap yazmayı düşünmüyorum çünkü , işin rast gelsin.
AslanMustafa
01-03-2013, 08:43
Allah rahmet eylesin mekkanı cennet olsun. genelde bende haftada iki üçkez okula gidiyorum ve her zaman iki saat öncesinden yola çıkıyorum ama yolda arabasına güvenen basıyor gidiyor çok kez görüyorum ne kadar bilinçli bastıkları aşikar, astsubayın gülmesi çok yanlış ama hareketi diger arkadaşına yapıyor zanedersem. benim şahsi fikrim herkesin görüşüne saygı duyuyorum.