Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunları Biliyor musunuz?
s.alican
06-03-2013, 00:47
Sayın site sakinleri böyle bi konu aklıma geldi nasıl olur bilmiyorum ama ben yararlı olabilir diye düşündüm daha önce böyle bir konuya rastlamadım :) aklımızda fikrimizde bulunsun ilk bilgi benden gelsin :)
İlk Asfaltı Karayolu;
-Dünyada asfaltlı karayolu ilk kez Türkiye'de Adana şehrinde 1911 yılında yaklaşık 1-2 km. olarak döşenmiştir.
sinopta hiç trafik lambası olmadığı mesela
umu_vtec
06-03-2013, 01:22
Evet bu gercekten cok ilginc bende ilk duydugumda inanamayip arastrmistim dogruymus:)
TolgaEsentepe
06-03-2013, 01:29
dünyada ilk asfalt adana ya mı atılmış. doğruysa çok ilginç, yollarımıza bakınca :)
cabrioleter
06-03-2013, 01:34
tek kelimeyle inanılmaz. bugün dünyada bilimadamları trafik ışıklarını nasıl kaldırabiliriz, nasıl azaltabilirizin hesabını yaparken..
hddsheriff
06-03-2013, 01:48
dünyada ilk asfalt adana ya mı atılmış. doğruysa çok ilginç, yollarımıza bakınca :)
asfalta yama yapmayıda ilk biz bulduk :)
Tuncer M.
06-03-2013, 01:53
Ya da caddelerin her yerine logar kapağı koyup, bunları çukurlar halinde yapıp, araçların yürüyen aksamının içine etmeyi de.
Akın Sarıkaya
06-03-2013, 01:56
vay anasını
türkiye de ilk trafik kazası 26 ocak 1912 de oldugunu :)
tarihten bir bilgi değil hatta eminim bir çoğunuzun da bildiği birşeydir ancak ben yeni öğrendim farklı bir arac ile benzin alırken bunun depo kapağı sağdamı soldamı sorunu yaşıyordum meğersem depo göstergesi ne taraftaysa o taraftaymış depo kapağı ne yalan söyliyim yeni öğrendim belki benim gibi farketmeyenlerde vardır :)
tarihten bir bilgi değil hatta eminim bir çoğunuzun da bildiği birşeydir ancak ben yeni öğrendim farklı bir arac ile benzin alırken bunun depo kapağı sağdamı soldamı sorunu yaşıyordum meğersem depo göstergesi ne taraftaysa o taraftaymış depo kapağı ne yalan söyliyim yeni öğrendim belki benim gibi farketmeyenlerde vardır :)
Alfa 156 da aracın tam ortasında gösterge ya depo :eek: :) saka bir yana Türkiye deki ilk konuşan trafik ışıklarının Kütahya da olduğunu biliyormuydunuz?..
Alfa 156 da aracın tam ortasında gösterge ya depo :eek: :) saka bir yana Türkiye deki ilk konuşan trafik ışıklarının Kütahya da olduğunu biliyormuydunuz?..
3 4 arabalık bir testim söz konusu oldu hepsinde ya sağda ya solda yada civicte elektronik olduğu için logonun deponun bulunduğu yönde olması gibi ufak ayrıntılar sözkonusuydu her araçta olmayabilir gördüğüm kadarı ile böyle :)
S.Özeren
06-03-2013, 04:27
3 4 arabalık bir testim söz konusu oldu hepsinde ya sağda ya solda yada civicte elektronik olduğu için logonun deponun bulunduğu yönde olması gibi ufak ayrıntılar sözkonusuydu her araçta olmayabilir gördüğüm kadarı ile böyle :)
şimdi söleyince aklımda canlandırdımda benim aracında , dediğiniz gibi kadranda sağ tarafta kalıyor depo kapağıda sağda :)
bir çoğunuz biliyordur ama türkiye de ilk yerli otomatik araç renault 9 olduğunu benım de otomatik vitese tanısmamı sağlayan ilk araçtır kendisi :)
sonradan araştırınca öğrendim ki ilk yerlı dizel de renault 9 muş
benim depo kapağı solda, ama gösterge sağda :) ae101 ler de o keza mesela :)
turbo&quattro
06-03-2013, 05:05
Benimde solda ama depo kapagi sagda.
Aynı şekilde gösterge solda depo kapağı sağda :)
atarktan
06-03-2013, 08:56
Benimde depo solda, gösterge ortada,ibreside hep solu gösteriyor :D
Dunyada birbiri ile carpisan ilk iki ferrarinin istanbuldan oldugu haberi dogru mudur :D
poseidon
06-03-2013, 09:04
Mythbusters depo kapağı efsanesini avladı o zaman :)
Ben de bir bilgi vereyim.
80'li yıllarda bir çok araçta sağ dikiz aynası yoktu.
hatta emniyet kemeri zorunlu bir donanım değildi.
Dunyada birbiri ile carpisan ilk iki ferrarinin istanbuldan oldugu haberi dogru mudur :D
ankarada bilkentte olduğu söylentileri var bende merak ediyorum :D
Bilkent Üniversitesi bunun yalan olduğunu, hiç bir dönemde okulda 2 adet Ferrari bulunmadığını söylemişti bundan 2-3 yıl kadar önce. Ama akabinde benim Bilkent Üniversitesi içinde 5 adet siyah Porsche Cayenne'i peşpeşe görmem ironik olmuştu :D
burkaykalyon
06-03-2013, 09:58
Ben o Ferrari kazasını Yeditepe Üniversitesi diye biliyorum :D
Bilkent Üniversitesi bunun yalan olduğunu, hiç bir dönemde okulda 2 adet Ferrari bulunmadığını söylemişti bundan 2-3 yıl kadar önce. Ama akabinde benim Bilkent Üniversitesi içinde 5 adet siyah Porsche Cayenne'i peşpeşe görmem ironik olmuştu :D
:D ben geldim geleli ferrari göremedim ki iki tane olacak da çarpışacak :D öğrendiğim iyi oldu merak ediyodum
benim arabada tutuor ikiside sağda ama 1.6 ieslerde ibre sağda kapak solda mesela :)
corvettede ibre sağda depo solda.O tez sıçmış :)
edit:silverado da ters,jeep cherokee dede ters :)
yakıt enjektörlerini erbakanın bulduğunu biliyormuydunuz ?
Araştırmalara göre beyaz renkli arabalar diğer arabalara göre daha fazla çalınmaktadır. *Alıntıdır.
İzmir'in yollarının mayın tarlası olduğunu............
Bilkentten gelme bi hocamız o olayın doğru olduğunu söylemişti ama halen yıllardır tartışılır :D
Bilkentten gelme bi hocamız o olayın doğru olduğunu söylemişti ama halen yıllardır tartışılır :D
okula helikopterle gelen var diyorlar bi de. ilginç şeyler :D
Zonguldakta da bundan 3 yıl öncesine kadar trafik ışığı yoktu,şu an 4 tane var :D
Klasik mini leri ingiltereye egitim gormeye giden(muhendislikti sanirim) izmirli zengin bir ailenin cocugunun tasarladigini okumustum bi makalede.hatta fotograflar,resimler ve cizimlerde vardi ek olarak.Ancak bu haberi yakini zamanda arastirmalarima ragmen bulamadim.bu konu hakkinda kesin bi bilgi sahibi olan varmi ?
yakıt enjektörlerini erbakanın bulduğunu biliyormuydunuz ?
Rahmetli ciddi gelişmiş bir makina mühendisidir. alman tanklarında filanda çalışmaları vardır. yabancı üniversitelerde ders vermişliği vardır diye biliyorum.
Allah rahmet eylesin.
İbrahim Erdem
06-03-2013, 11:01
Türkiye'nin İlk Kadın Otomobil Yarışçısı: Samiye Cahid Hanım - Bianet / Biamag - Bianet (http://www.bianet.org/biamag/kadin/113912-turkiyenin-ilk-kadin-otomobil-yariscisi-samiye-cahid-hanim)
türkiyedeki ilk kadın araba yarışçısı :)
Ahahahhahahah :D süpersin dostum sesli güldüm...
Dünyada ilk sezaryanla doğan insan, Roma imparatoru jul Sezardır. Sezaryan ismide oradan gelmektedir.
okula helikopterle gelen var diyorlar bi de. ilginç şeyler :D
Koç Üniversitesindeki heliport'un bu sebepten öğrenci kullanımına kapatıldığını Koç'ta okuyan bir arkadaşım söylemişti. Doğruluğu tartışılır :D
rekord2000
06-03-2013, 12:29
Mythbusters depo kapağı efsanesini avladı o zaman :)
Ben de bir bilgi vereyim.
80'li yıllarda bir çok araçta sağ dikiz aynası yoktu.
hatta emniyet kemeri zorunlu bir donanım değildi.
Aynen benim gostergede solda ama depo girisi sagda:) gerci gostergede TANK yazio sayilir dimi:D ayriyetten sagda aynam yok orjinal olarak konmamis ve yedekte yok, genelde alman otomobillerinde var bu olay 60-70-80lerin arabalarinin cogunun sagda aynasi yok:)
cabrioleter
06-03-2013, 12:31
eski jaguarlarda çift depo kapağı var onda nasıl bir gösterge var acaba :beuj: :D
bu arada göstergenin kendisi değil göstergedeki benzinlik pompasının nerde durduğu kapağı gösteriyor.
http://resim.donanimhaber.com/upfiles/11856/AF82C68D134A4277B39F8FBE5A0F5FB7.jpg
http://resim.donanimhaber.com/upfiles/11856/D0DE8FB7FDA8436785638D363F73B2E9.jpg
benzin göstergesinin yeri değil de, üzerindeki küçük ok ya da ok olmayanlarda pompanın olduğu taraf kapağı gösteriyor diye biliyorum ben de.
http://i48.tinypic.com/34qwk6u.jpg
pompanın yanındaki ok depo yönünü gösterir :)
Digital kadranlar neyi gösteriyor peki :D
http://imageshack.us/scaled/landing/356/100tachopf5.jpg
bizim arabada ne ok var nede sağ ve ya solda ibre ne yapacaz :D
Draniela
06-03-2013, 13:21
İlk adımı atmışlar sonrasında bol bol yama yapmışlar ehuehueh
mehmetRS
06-03-2013, 13:26
Ahahahhahahah :D süpersin dostum sesli güldüm...
Dünyada ilk sezaryanla doğan insan, Roma imparatoru jul Sezardır. Sezaryan ismide oradan gelmektedir.
bunu bende duymuştum fakat aslında o operasyonun adı Sectio'dur.. acaba nasıl bir değişimi oldu tarihten bu güne.. yada neden sectio dediler.. (seksiyo diye okunuyor, duymuşsunuzdur belki)
cabrioleter
06-03-2013, 13:42
http://imageshack.us/scaled/landing/356/100tachopf5.jpg
bizim arabada ne ok var nede sağ ve ya solda ibre ne yapacaz :D
pompa sağda. depo kapağı sağda olmalı..
pompa sağda. depo kapağı sağda olmalı..
Salladin kesin :D
pompanın yönüne göre söylüyor. bende öyle duymuştum.
emrekuzdere
06-03-2013, 14:43
O tez yatar, bütün Honda'larda pompa işareti dediğiniz tanıma göre sağ olarak görünüyor ama alayının solda :D :D
Alperen-B
06-03-2013, 14:57
Evet ilk Adana'da atılmış hala da o asfaltları kullanıyoruz :D
Beyler pompayı benzini bırakalım ilginç bilgileri paslayalım :)
Bu arada önceki sayfada yazılan Sezeryan geyik mi gerçek mi , dost ortamında kelam edip sıçmıyalım :)
cabrioleter
06-03-2013, 16:03
bi önceki mesajımda resim paylaştım bakabilirsin ;)
bunu bende duymuştum fakat aslında o operasyonun adı Sectio'dur.. acaba nasıl bir değişimi oldu tarihten bu güne.. yada neden sectio dediler.. (seksiyo diye okunuyor, duymuşsunuzdur belki)
Yok duymamıştım boyle bir bilgi.
Hatta Sezar Temmuz ayında doğmuş o yüzden Temmuz ingilizcede july olarak geciyormuş.
Basit olcak ama çakmak kibritten önce bulunmuş :D
poseidon
06-03-2013, 16:22
Yetişkin bir çita 2,6 saniyede 100 kmye çıkar (hem de atmosferik :) ) ve bu hızla 450 metreden fazla koşarsa
vücut ısısının 46 derecenin üstüne çıkmasından ve kaslarının aşırı ısınmasından dolayı beynine zarar verme ve kalp krizi geçirme riski bulunmaktadır.
PİRAMİTLER
• Kahire'de bulunan "Keops piramidi" nin 12 ton ağırlığında iki buçuk milyon bloktan oluştuğunu, Günde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yıl süreceğini, Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizler itam eşit iki parçaya böldüğünü ve piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunduğunu, Yüksekliğinin (164 m.) bir milyarla
çarpımının güneşle dünyamız arasındaki uzaklığı verdiğini, Taban alanının, yüksekliğinin iki katına bölünmesinin pik sayısını verdiğini,
• Piramitlerin içerisinde "ultrasound", radar, sonar gibi cihazların çalışmadığını,
• Kirletilmiş suyun bir kaç gün piramidin içinde bırakıldığında arıtılmış olarak bulunduğunu, Piramidin içerisinde sütün bir kaç gün süreyle taze kaldığını ve sonunda bozulmadan yoğurt haline geldiğini, Bitkilerin piramit içerisinde daha hızlı büyüdüklerini, Çöp bidonu içindeki yemek artıklarının hiç koku yaymadan mumyalaştıklarını,
• Kesik, yanık, sıyrık ve yaraların piramidin içinde daha çabuk iyileştiğini,
• Piramidin içinin göreli olarak yazın soğuk, kisin sıcak olduğunu,
Piramit kimin adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya yılda 2 kez güneş girdiğini ve bu günlerin doğduğu ve tahta çıktığı günler olduğunu, BİLİYOR MUYDUNUZ ?
Kaynak: http://www.burdasin.net/bunlari.asp ( Bunları Biliyormusunuz ? )
Zaro Ağa - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Zaro_A%C4%9Fa)
Adam 160 yıl yaşamış...
O değilde google da zaro ağa sigara diye aratanlar olmuş :)
otomobille ilk kıroluk merterde bir fastfood yerinde görünmüş
Bir insanın kuyuya düşme ihtimali 1 milyonda 1 iken Ortadoğu halklarının 1 milyondan fazala kuyuya düşme hikayesi vardır.
Link de veriyim bari:
KUYUYA DÜŞÜRÜLMESİ GEREKEN TELKİNLER ~ Bilim Atlası (http://www.bilimatlasi.com/2013/02/kuyuya-dusurulmesi-gereken-telkinler.html)
Bu arada site güzel, ayrıca nokia mağazada uygulaması var apple veya android içinde vardır muhtemelen tavsiye ederim.
benzın kapağı hikayesi benim bildiğim aracın direksiyonu orjınalın de ne ise onun ters tarafında olduğu
Misal :
Bmw =Alman orjinal üretim şekli soldan direksiyon, depo kapağı sağda
Toyota= Japon orjinal üretim şekli sağdan direksiyon, depo kapağı solda
benzın kapağı hikayesi benim bildiğim aracın direksiyonu orjınalın de ne ise onun ters tarafında olduğu
Misal :
Bmw =Alman orjinal üretim şekli soldan direksiyon, depo kapağı sağda
Toyota= Japon orjinal üretim şekli sağdan direksiyon, depo kapağı solda
S13 depo kapağı sağda :)
S13 depo kapağı sağda :)
haklısınız simdi aklıma geldi s14 un de sağ da :) demekki Nissa da bir sorun var :P :D
haklısınız simdi aklıma geldi s14 un de sağ da :) demekki Nissa da bir sorun var :P :D
Acaba şöyle bir şey olabilir mi ? Eksoz sağda depo kapağı solda , eksoz solda depo kapağı sağda gibi :/
aydogdu1453
06-03-2013, 17:26
PİRAMİTLER
• Kahire'de bulunan "Keops piramidi" nin Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizler itam eşit iki parçaya böldüğünü ve piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunduğunu.
Hocam ben bunu kabe olarak biliyordum.Dünya'nın tam merkezi ve gerçek anlamda ikiye böldüğünü.Bir belgesel'de seyretmiştim.
aydogdu1453
06-03-2013, 17:28
Adam 160 yıl yaşamış...
Bu adamın DNA'sı numunelik.Kesinlikle incelenmeli. :D
HondatugraL
06-03-2013, 17:33
Acaba şöyle bir şey olabilir mi ? Eksoz sağda depo kapağı solda , eksoz solda depo kapağı sağda gibi :/
bence bu daha doğru
O da olabılır aslın da. çÜNKÜ japonların egzosları genel de sağ da almanların sol da
cabrioleter
06-03-2013, 17:43
ortadan egzoslu ya da çift çıkışlılar için de bir öneri var mı acaba? :D
gokselaltinok
06-03-2013, 17:54
WV grubunda gostergede küçük bi ok gördüm ne tarafı işaret ediyorsa o tarafta depo diye. (2012 toureg)
s.alican
06-03-2013, 17:59
o zaman biri bunu açıklasın :D:D
http://www.hitresim.com/upload/modifiye-anadol-arka-Xua.jpg
http://img516.imageshack.us/img516/3803/1renault12eo1.jpg
dünya da ve Türklerin tarihin de ilk arabanın kullanılmaya başlandığını eski Çin kaynakların dan öğreniliyor
Türkler arabayı ;
Yük taşıma da ya da oturmak için kullanırlar savaşa da atla giderlerdi
Hatta arabanın bulucusu da Türklerdir ve anayurdu asya dır
Mikrop_Ali
06-03-2013, 18:32
ilk asfalt atılmış sonra bi daha atılmamış :D
CasabLanca
07-03-2013, 00:05
Türkiye'ye dönmek üzere 21 Mayıs 1898'de Fransız bandıralı La Bourgogne transatlantiği ile yola çıkan Koca Yusuf, bindiği geminin 4 Temmuz sabahı New York'un kuzeydoğusundaki Sable Adası'nın 60 mil açıklarında İngiltere bandıralı Cromartyshire şilebiyle çarpışıp batması sonucu tüm yolcular ve mürettebatla birlikte boğularak ölmüştür.
Kaza sonrasında filikalara binen diğer yolcularla birlikte kurtulmaya çalışan Koca Yusuf’un ölümüne, tutunduğu filikadaki diğer yolcuların onun koca gövdesinin sandalı devireceği korkusuna kapılıp kürek ve baltalarla ellerine vurmalarının ellerini çekmeyeceğini anlaşılınca filikadakiler baltayla bileklerini keser, kazanın ardından Amerikan dergilerindeki makalelerde yayımlandı.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/734639_341845795917519_1869871398_n.jpg
Karayip Korsanları’nda Ay-yıldız’ın işi ne?
İlki 2003 yılında seyirciyle buluşan Karayip Korsanları serisinin, iyi gişe yapması üzerine peşpeşe yenilerinin çekildiğini biliyorsunuz. O kadar ki, şimdilerde beşincisi bekleniyor. Filmin başarısının ardında Johnny Deep’in canlandırdığı çılgın kaptan Jack Sparrow karakterinin olduğuna ne şüphe!
Senaristlerin ve korsanlık tarihi danışmanı Stuart Beattie’nin, Kaptan Hector Barborssa karakterini yazarken Avrupa’da Barbarossa (Kızıl Sakal) lakabıyla meşhur Oruç Reis ve kardeşi Barbaros Hayreddin Paşa’yı göz önünde tuttuklarını tahmin etmişsinizdir. Peki Jack Sparrow’a John Ward, nam-ı diğer Yusuf Reis adlı Türk korsanının ilham verdiğini biliyor muydunuz? Cevabınız ‘Hayır’sa acayip bir korsan hikayesine yelken açmak üzeresiniz, haberiniz olsun!
Chronik-Fotos | Facebook (http://on.fb.me/XrbKM3)
https://twitter.com/TuhafAmaGercek
https://twitter.com/TuhafAmaGercek
Osmalı'da bir evde hasta varsa o evin penceresine kırmızı çiçek konurdu. Onu gören satıcılar sessizce geçer, çocuklar başka sokakta oynardı.
linkden alıntı yaptım. hoşuma gitti. eğer doğruysa nerdeeen nereleree
eski jaguarlarda çift depo kapağı var onda nasıl bir gösterge var acaba :beuj: :D
bu arada göstergenin kendisi değil göstergedeki benzinlik pompasının nerde durduğu kapağı gösteriyor.
http://resim.donanimhaber.com/upfiles/11856/AF82C68D134A4277B39F8FBE5A0F5FB7.jpg
http://resim.donanimhaber.com/upfiles/11856/D0DE8FB7FDA8436785638D363F73B2E9.jpg
aynen oyle yazacaktım sen yazmıssın :icon_tup:
Yukarıda denmiş ama ben ek yapayım, egzoz borusu ile yakıt borusu genelde zıt taraflarda tasarlanır. Amaç, egzoz borusu sıcaklığının herhangi bir yangına sebebiyet vermesinin önlenmesidir.
2. olarak, eğer çamaşırlarınızda pas lekesi varsa, ki bu genelde yıkanmış nemli çamaşırın demir üstüne serilmesi ile oluşur, limonla çıkarabilirsiniz :)
Yer : Kayseri
Siz hiç karanlikta iyi göremediginiz için yakit deposunun, tam dolup dolmadigini çakmak yakarak kontrol etme cesaretini kendinizde buldunuzmu ?Kayseri sehirlerarasi otobüs terminalinde 38 AS 991 plakali yolcu otobüsüne mazot alan muavin Z. T. Deponun tam dolup dolmadigindan emin olmak için çakmak çakarak kontrol etmek ister.
Sonuç; Buharlasan mazotun parlaması ve muavinin yanik tedavisi için hastahaneye kaldirilmasi.
Yer : Diyarbakir
Lunaparkta gece bekçisi iki kafadar (zincirlerin ucuna baglanmis salincaklardan olusan) uçansandalyelere biner ve mekanizmayi çalistirirlar. Ancak sandelyelerin merkezkaç kuvveti ile dönerek açilmasindan dolayi durdurmak için saltere ulasamazlar ve sabaha kadar kimseye seslerini duyuramazlar... Bu bekçilerden biri hayatini kaybetmis, digeri ise gördügü uzun tedavilere ragmen eski sagligina kavusamamistir.
Yer : Karabük
Siz demir çelik haddehanesinde çalisan bir isçinin, sigarasini yakmak için 600 tonluk preslerin arasindan emekleyerek geçtigini ve 2.450 santigrad dercedeki firina ulasmaya çalisirken son sigarasini yaktigini duydunuzmu?
Yer : Giresun
Siz hiç birisinin, dis agrisindan kurtulmak için çenesine kursun siktigini ve beynini dagittigini duydunuzmu?.
Yer : Istanbul, Sultanbeyli
Yuttugu sinegi öldürmek için agzina Shelltox sikip, zehirlenerek kendiside ölen zamane uyanigini .....
Yer : Erzurum
Birçok ülkede insanlar berbere gidip tras olurlar, ama hiçbir berber, masaj amaciyla müsterisinin kafasini saga sola çevirirken boynunu kirmaz.
Yer : Bozcaada
Bankamatikten para çekerken baska bir ülkede elektrik çaprmasindan ölmezsiniz. Türkiye'de ölürsünüz.
Yer : Adapazari
Siz hiç arabasi ile yolda giderken radyoda duydugu göbek havasiyla cosup, göbek atmak için aracini kenara çeken ve otoyolda göbek atarken arkadan gelen aracin altinda kalip ölen duydunuzmu. Sözkonusu olay TEM otoyolu Sapanca mevkiinde cereyan etmistir.
Yer : Konya
Ayni isyerinde, biri gündüz biri gece vardiyasinda çalisan ve ikisi de isine motosiklet ile giden baba-ogulun, yolda karsilasmalari normaldir, ama birbirlerine selam vermek için ellerini sallarken, kaza yapip ölmesi sadece bizde vaka-i adiyedendir.
Yer : Kocaeli, Dilovasi
Hangi ülkede bir gemi mühendisi, kontrol etmek için gemi kazanina girdiginde, biri baskasi gelip kazan kapisini kapatir ve kazani atesleyip
..........
GÜVEN IYIDIR AMA KONTROL DAHA IYIDIR (ALMAN ATASÖZÜ)
GÜVEN IYIDIR AMA KONTROL GEREKMEZ (TÜRK MENTALITESI)
Yer : Rize
Hangi ülkede; elektrik diregine yaslanip, ayakkabisina giren tasi çikarmak için ayakkabisini silkeleyen birisi, yoldan geçen bir baskasi tarafindan (cereyana kapildigi zannedilerek, kurtarmak amaciyla temas etmeden) kürekle vurularak kurtarilmaya çalisilir?
Yer : Trabzon
Siz hiç baska bir ülkede, bir insanin, tuttugu futbol takiminin maçi,ya da siyasî partinin seçimi kazanip kazanmayacagi hakkinda bir "uzvu" üzerine iddiaya girdigini, "eger kazanamazsak, ben de bunu keserim" dedigini, iddiayi kaybedince Besmele ile abdest alip, iki rekat namaz
kildiktan sonra "onu" kestigi ve kan kaybindan öldügünü duydunuzmu?
Yer: Afyon
Siz hiç kahvehanede Okey oynanirken, Insanlarin ve okey masasinin üzerine inek düstügünü, duydunuzmu ? Toprak damlardan olusan tipik anadolu mimarisi, sineklenen ve panige kapilarak nereye bastigini bilemeyen Sarikiz'in agirligina dayanamamistir.
Trabzon,Rize,Adapazarı..Apayrı bir dünya :)
Gökhan Bilgin
07-03-2013, 01:56
Artvin'de hiç ama hiç trafik lambası yok :D
belkide doğrusu budur ben kendi izlenimlerden yola çıkarak bu sonuca vardım yanılmışım herkesden özür diliyorum :)
Ne kadar doğru bilmiyorum;
Türkiye de tek 1 milyon kilometre garantisini ae101 corollada olduğu söyleniyor?
Adam 160 yıl yaşamış...
İnsanin ic organlari ortalama 180yila kadar kendini yenilebiliyormus. Tabi dis etkenlerden uzak.
xenishere
07-03-2013, 18:52
Türkiye - İstanbul'da trafik sıkışıklığının hiç bir saatte, günde, ortamda azalmadığını ve sürekli lanet bir yol çalışması ve kaza olduğunu biliyor muydunuz ?
LowLife16
07-03-2013, 18:56
Türkiye - İstanbul'da trafik sıkışıklığının hiç bir saatte, günde, ortamda azalmadığını ve sürekli lanet bir yol çalışması ve kaza olduğunu biliyor muydunuz ?
Aynısı Bursa içinde geçerli :ofk:
Yer : Kayseri
Siz hiç karanlikta iyi göremediginiz için yakit deposunun, tam dolup dolmadigini çakmak yakarak kontrol etme cesaretini kendinizde buldunuzmu ?Kayseri sehirlerarasi otobüs terminalinde 38 AS 991 plakali yolcu otobüsüne mazot alan muavin Z. T. Deponun tam dolup dolmadigindan emin olmak için çakmak çakarak kontrol etmek ister.
Sonuç; Buharlasan mazotun parlaması ve muavinin yanik tedavisi için hastahaneye kaldirilmasi.
ben mazot tutuşmuyo diye biliyodum ama yanlış mı biliyo muşum acaba ?
s.alican
07-03-2013, 19:17
Titanik'te 2223 yolcu vardı. Ama aslında gemide 2224 yolcu olması gerekiyordu. Satılan biletin yolcusu Titanik'e binmedi, bilet bir doktor tarafından Avrupa seyahati sırasında alındı
Ancak doktor Fransa'dan başladığı yolculuğunu kötü hava koşulları nedeniyle Southampton limanına kadar sürdüremedi ve gemiyi kaçırdı...
Bileti olduğu halde gemiye binemeyen tek yolcu, Türk doktor Besim Ömer Akalın'dı..
Dünya da ilk sahte dolar Sakarya'nın akyazı ilçesin de basılmıştır
imprezaWRC
07-03-2013, 19:28
Adam 160 yıl yaşamış...
Abooo ne emekli maaşı almıştır be :D :D :D
Bu kadar yaşa sürünmeden gelirsem, devlete sağlam saplanır, ne de uyuz olurlar ama :D:D:D
imprezaWRC
07-03-2013, 19:57
Sileceği kim bulmuş bakın bakalım
Silecek - OtoPlato (http://www.otoplato.com/bilgi/silecek)
Dikiz aynasını bulan abla
Dorothy Levitt - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Dorothy_Levitt)
İbrahim Erdem
07-03-2013, 20:04
http://media.perstad.se/2010/12/Nils-Bohlin1.jpg
bu nur yüzlü amcayı da es geçmeyelim zamanında güzel bir buluş yapıp patetini almayıp herkesin kullanmasını sağlamış cevabı fotoğrafta gizli :)
Benim gibi 3 harf plaka düşkünü varsa :)
3 Temmuz 1985
http://i47.tinypic.com/v8j8qr.jpg
Vayyyyy be :) 3 harfe gell
Yetişkin bir Türk kızı dakikada 25 yer bildirimi, 250 fotograf cekebilme gücüne sahiptir...
Abooo ne emekli maaşı almıştır be :D :D :D
Bu kadar yaşa sürünmeden gelirsem, devlete sağlam saplanır, ne de uyuz olurlar ama :D:D:D
Bu adam yüzünden sgk nın kuruluşu bile ertelenmiş olabilir
vikipedia da renaultun 500 er adet flash galatasaray ve fenerbahçe serisi ürettiği yazıyor var mıdır bilgisi olan?
İbrahim33
19-04-2013, 12:39
* Vücut su kıtlığı çektiğinde kandaki suyu kullanırsa,
YÜKSEK TANSİYON hastalığına yakalanırız.
* Vücut su kıtlığı çektiğinde omurlardaki suyu kullanırsa,
BEL VE BOYUN FITIĞI hastalığına yakalanırız.
* Vücut su kıtlığı çektiğinde kemiklerdeki suyu kullanırsa,
gut - atrit gibi romatizmal hastalıklara yakalanırız.
* Vücut su kıtlığı çektiğinde akciğerdeki suyu kullanırsa,
ASTIM hastalığına yakalanırız.
* Vücut su kıtlığı çektiğinde pankreastaki suyu kullanırsa,
ŞEKER hastalığına yakalanırız.
* Vücut su kıtlığı çektiğinde midedeki suyu kullanırsa,
ÜLSER hastalığına yakalanırız.
* Bağırsaklarda su eksilirse, kabızlık meydana gelir ve
KOLON kanseri olma tehlikesi yaşarız.
* Hücrenin su eksikliği çok artarsa, beynimiz hücreye oksijen göndermeyi keser. Oksijen kesilmesi sonucunda da hücre KANSERLEŞME sürecine girer.
Hasta olmamak için vücüdumuzu susuz bırakmamalıyız.
morgy_drag
19-04-2013, 12:54
vikipedia da renaultun 500 er adet flash galatasaray ve fenerbahçe serisi ürettiği yazıyor var mıdır bilgisi olan?
Zamaninda dayim da vardi..iyi hatirliyorum..
Egerki ayni seyden bahsediyorsak,
Cluster da GS amblemi oldugunu hatirliyorum..
Ama baska biyerinde de varmiydi..simdi animsayamadim..
xILuciferIx
19-04-2013, 13:31
Özgürlük Anıtı ilk olarak 1860larda, ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu yönetimindeki Mısır’ın Hıdiv’i Said Paşa’nın Süveyş Kanalı inşası için imzaladığı antlaşmanın gereği olarak Süveyş Kanalı’ndaki Port Said Limanı’nın girişine konulmak üzere planlanmıştır. Ancak dönemin Osmanlı Sultanı Abdülaziz tarafından peşinatı ödendiği halde dikilen heykelden ötürü yerel huzursuzluk çıkacağı endişesiyle, Kavalalı soyundan Hidiv İsmail Paşa planlanan yere inşasını istememiştir.
Fransız bir heykeltraş olan Frederic Auguste Bartholdi’ye ısmarlanan bu heykel, bakır ve çelikten yapılarak tamamlanmış, fakat daha sonra Mısıra dikilmesinden vazgeçilmesiyle Pariste bir depoya kaldırılmıştır. Tasarlanan bu ilk heykel Kızıldeniz ile Akdenizin birleştiği yere koyulacak firavunlar zamanının giysilerine bürünmüş bir kadın şeklindeymiş ve elinde ‘Asya’nın ışığının Mısır’dan geldiğini’ sembolize eden bir meşale tutuyormuş. Bu olaydan 20 yıl sonra 1885te Fransa hükümeti ABD ile olan iyi ilişkilerinin bir göstergesi olarak büyük bir heykel yaptırmak istediğinde yine aynı heykeltraşın kapısı çalınmış. Hazır durumda olan heykel depodan çıkarılmış, heykeltraş Bartholdi ve Gustave Eiffel (Eyfel kulesinin mühendisi) birlikte çalışarak bazı değişikliklerle heykeli yenilemişlerdir ve heykel New York sahilinde Liberty Adasına yerleştirilmiştir.
Zamaninda dayim da vardi..iyi hatirliyorum..
Egerki ayni seyden bahsediyorsak,
Cluster da GS amblemi oldugunu hatirliyorum..
Ama baska biyerinde de varmiydi..simdi animsayamadim..
Döşemelerinin renginden bahsediyo viki, 1000 tane araba nereye gitmiş yaw, ya oyak sadece koltuk kılıfı verdi herhalde:)
S.Özeren
19-04-2013, 17:55
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-turkiyede-tek-gs-flash-120438978/detay
kontağı çevirdiğinde, km yerine en büyük gs yazmasın sakın:D:D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-turkiyede-tek-gs-flash-120438978/detay
Eyvallah. Bu kadar kötü bişey beklemiyodum hayallerim yıkıldı:beuj:
kiLLeRDeatH
19-04-2013, 18:42
Cok harika bi konu olmus bir kez daha gurur duydum türklerle :)
chatlaxs
19-04-2013, 22:16
bunu hiç duymamıştım :)
cemsultan
19-04-2013, 22:54
Az önce Discovery Channel'da bahsetti;
Dünyanın en çok satan arabası 37.5 milyon adet ile Toyota Corolla imiş.
En cok satan ustu acik araba mazda mx5 :)
cabrioleter
19-04-2013, 23:23
citröenin çirkin ördek yavrusunu nerdeyse hiç değiştirmeden 42 sene boyunca ürettiğini biliyor muydunuz? :D 1948-1990
http://www.carstyling.ru/resources/classic/1948_90_Citroen_2CV_01.jpg
http://static.cargurus.com/images/site/2007/11/15/15/00/citroen_2cv-pic-18379.jpeg