Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dereceli Egzantrik Kasnağı

selo
08-03-2013, 18:46
Arkadaşlar bu konuda bilgim olmadığı için sizin bilgilerinize danışmak istedim. Aracımda şu an hiç bi extra yok. Nette dereceli egzantrik ararken bi arkadaş derceli egzantrik kasnağı var dedi.Dereceli gibi güç v tork verir dedi.Sadece ayarlı dereceli kasnağıyla güç alabilirmiyim?

Günkut
08-03-2013, 19:06
Ayarlı kasnak alman gerekıyor egzantrıklerı duzgun derecelı bır sekılde yatırman ıcın .

Sadece kasnak ıle oem egzantrıkerlını yatırarak guc alabilirsin diye tahmin ediyorum.

Daha iyi bilenler yazıcaktır.

selo
08-03-2013, 22:19
yani orjinal egzantriklede ayarlı kasnak sayesinde güç alabiliriz diosunuz.Peki dereceli egzantriği nerden bulabilir nette bulamadm :S

Günkut
08-03-2013, 23:21
Araç vectramı ?

selo
08-03-2013, 23:43
ewt Vectra x20xev

Günkut
08-03-2013, 23:57
işe yararmı bilmiyorum ama ankarada blader erkut abi ile görüşebilirsin.

selo
09-03-2013, 00:01
olabilir kardes ilgin için teşekkrler pm den iletişim için numara adres yollarsan sevinirim :)

chiefkadir
09-03-2013, 00:14
Arkadaşlar bu konuda bilgim olmadığı için sizin bilgilerinize danışmak istedim. Aracımda şu an hiç bi extra yok. Nette dereceli egzantrik ararken bi arkadaş derceli egzantrik kasnağı var dedi.Dereceli gibi güç v tork verir dedi.Sadece ayarlı dereceli kasnağıyla güç alabilirmiyim?Sadece kasnak ile dereceli gibi güç verir vs. biraz iddialı yaklaşım olmuş..O motora yapılabilecekler için ankarada Opel Garage Hakan usta ile görüşürsen yardımcı olurlar..

selo
09-03-2013, 00:26
eyvallah kadir abi saolasın en kısa zamanda görüşcem...

chiefkadir
09-03-2013, 00:38
Erkut u özellikle tavsiye etmedim , opel kasnağı ile bu sıra uğraşacak vakti yok ,elinde dört beş araba var onları bitirmesi lazım :D
Hakan ustaya uğrarsan orda kasnaktan daha faydalı bilgilerede ulaşırsın

selo
09-03-2013, 09:15
tmmdır abi :D

Maxi
09-03-2013, 10:00
ayarlı exantrik kasnağı sadece ayar yapmanızı sağlar
güç vermez
ha daha iyi ayar güç sağlarmı ??
evet ama kaç hp ? motora araca göre değişir

orjinal exantirikler ile 2hp alırmısın? şüpheli

en doğrusu dereceli exantrikleri, ayarlı exantrik kasnağı ile kullanmaktır.

VtecDream
09-03-2013, 11:42
vectran gt degil renginden anlaşıldığı gibi :) omega b manifoldu headers vectra gt egzantrigi kutu içi filtre ve ne beyin olduğunu bilmiyorum düzgün bi yazılımla veya x20xer yazılımıyla biraz daha hızlana bilirsin ama biraz :)

selo
09-03-2013, 16:34
yok gt değl araç ;)
omega monifolduna sıcak bakmıorm cok +hp verceğini düşünmüyorum dplias emme takmayı düşünüyorum kullananlar oldukça farkettiğini söyledi.Ptesi çopur egzozla anlaştım headers yapılıyor bakalım :) daha sonra dplias emme,en zor kısmı dereceli egzantrik bulmak bakalım onada artık :D en sonundada herşeyi tamamlayıp yazılım düşünüyorum :) Bilgiler yardımlar için teşekkrler arkadaslar ....

mannerboy
09-03-2013, 16:40
güç vermez

eski ustalar sente kaçıklığı derlerdi şimdilerde timing oldu kaç hp alındığı bilinmez ama 2 aracında fizik kurallarına göre aynı güçte aynı kiloda olduğunu varsayıp aynı stabilitide gaz yediğini var sayarsak timing olan bi tık önde olucaktır sanırım

selo
09-03-2013, 16:58
benim aklıma yatmadı sadece kasnakla iş görmek ama satıcı arkadas cok iddialı konustu bnde danısmak istedim.En güzeli çıkmacıdan temiz Gt egzantriği ve kasnağından temin etmek olcak diye düşünüyorum :)

Kadett_gsi
09-03-2013, 17:02
yanlış anlama ama , atmosferik ve x20xe 'de uğraşmaya değmez , sadece dereceli kasnak ile de güç aldığını anlayacak bir fark olmaz kim timing yaparsa yapsın.

selo
09-03-2013, 17:18
estafurullah yanlış anlıcak bişey yok yorum için teşekkürler :) uğraşmak biraz zevk işi be hocam,o yüzden deniyelim bakalım değcekmi değmicekmi,yürücekmi yürümicekmi :D burdada paylaşırım tümünü :)

selo
11-03-2013, 20:02
eveett headers ı hallettik nihayet ve yaptırdığıma deydi diye düşünüyorum,yorumlarda sadece headers bşy farketmez,egzantrikle chiple felan desteklemeden olmaz yorumları vardı.Evet belki 5-10 hp almadık fakat beklemediğim bi çekiş artışı,yokuşlarda yüksek viteslerde gaz tepkimesi net bi şekilde arttı,düz yoldada aracın ivmelenmesi 3000dd civarıyla 4500dd civarı bi atiklik vardı şimdi bu atiklik tüm devirlerde var,yani ivmelenmem eskisi gibi değişken değil :D Bakalım sırada egzantrik ve emme manifoldu var,daha keyifli bi güç elde etceğimi umuyorum.Çopur egzoza teşekkürler :)

http://g1303.hizliresim.com/17/c/kz125.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

tuvalrones_23
12-03-2013, 00:27
dostum bana göre ilk önce açık hava filtresini koyduğun yeri değiştir , kazanı komple çıkar ve filtreyi tampona doğru uzat . boruları ısı geçirmez yap veyahut aliminyum folyo ile sar . bu söylediğimi es geçme mutlaka bunun için birşeyler yap :)

eski bir opelci olarak tavsiyem eğer arabanla gerçekten uğraşmak istiyorsan F18 CR (kısa oranlı ) şanzımanı bulup şimdikiyle değiştirmendir . bunun yanına ek olarak hafif volant uygulamasıyla daha rahat ve hızlı devir çevirebilirsin .

dblias emme uygulamak istiyorsan bence daha hardcore bi setup yapmalısın . ( yüksek sıkıştırma , benzin pompası vs vs .) günlük kullanım için omega b emmesi senin işini görecektir .

selo
12-03-2013, 10:58
tavsiyelerin aklımda filitrenin yerini değiştirmeyi düşünüyorum yazın acayip sıcak çekiyo zaten :D şanzıman cidden baya uzun fakat yapcaklarımı yaptıktan sonra şanzımanı düşünüyorum. Dblias emme den vazgeçtim,hakan ustayla görüştüm oda omega emmesi yeterli dedi :)

okan16
12-03-2013, 11:50
güç vermez

+1 katılıyorum.Kasnak üzerindeki ayarın bir diğeride timing adı ile bahsedilmektedir.

okan16
12-03-2013, 11:54
Headers 4-1 mi yoksa 4-2-1 mi ?Ayrıca katalitik konvertör iptali ve orta borunun genişlik çapı daha genişletilmesiyle egsoz gazlarının dışarı atılma tahliyesi rahatlatacaktır aracı.Çekiş ve güç artışı gözle artılır bir şekilde görebilirsin :)

selo
12-03-2013, 13:58
katalitik yok komple düz boru var çapını bilmiyorum haders 4-1 ;) şu anda çekiş oldukça iyi toparladı hissedilir derecede fark oldu .

sezaiaral
18-03-2013, 09:28
opelin modifiye parcalarında sorun yasıyoruz bır dıyer markalar gıbı deıl ben egsantırıklerımı hunere yaptırmıstım gayet ıyı sonuç aldım kasnakları bulamadıgım için bulsanda fıyatı uyumlu olmadıgından dolayı kendım oem kasnaklarını oynadım en son ıhtımalle sende uygulayabilirsin.

selo
18-03-2013, 17:25
aklımda kardes teşekkür ederim :)

by_speedvw
27-03-2013, 23:23
takipteyim konuyu

selo
28-03-2013, 22:00
yarın yıldız sanayi sitesi ellerimden öper :D bakalım GT egzantrik,omega emme bulabilcekmiyiz,fiyatlar nasıl :)