PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kredi Dosya Masrafı İadesi

Sayfa : 1 [2]

onur_si
01-08-2014, 20:52
gecenlerde isbankasından çektiğim kredi için başvurmustum hakem heyeti beni haklı buldu 217 tl lik dosya masrafının iadesi kararı çıktı buraya kadar hersey normal ( artık normal diyorum çünkü dosya masraflarını kesinlikle kazanıyorsunuz üşenmeyin :)) ) banka ya kararı gönderdım 2 hafta içinde ödemeleri gerekiyorlar ödemediler bende üşenmedim bakırköy adliyeden icraya verdim ( gerekli yönlendirmeleri yapıyorlar avukat falan tutmaya gerek yok ) ve bugün bayadır ses çıkmıyordu bi ugrayım dedim adliyeye kazanmışım üstelik 217 tl lik vereceklerini 426 tl olarak aldım. şimdi çoluğumla çocuğumla paşalar gibi harcıyacam o parayı sonuçta bu bizim hakkımız işbankası benden zengin değil ya. süreç ise şöyle gelişti bankadan kredi hesabının ekstresini aldım( hesap özeti yani ayrıca dekont falan alcam diye kasmaya gerek yok ) özette yatan para ve kesintiler yazıyor zaten o kağıtla kaymakamlıkta hakem heyetine gidip örnek dilekçeyi doldurdum, kimlik fotokopisi, dilekçe fotokopisi ve hesap özetini verdim. 3 ay beklemeniz gerekiyor. karar 3 ay sonra çıkıyor ödeme ise 2 hafta içinde oluyor. şimdiye kadar 2 adet akbank ve 1 adet iş bankası masraflarını aldım. biraz uzun yazdım ama 10 yıl içinde varsa krediniz kuruşunu bile bırakmayın

VWci
01-08-2014, 21:07
VDF'den de alabiliyor muyuz bilen var mi?

erhanarici18
01-08-2014, 22:32
gecenlerde isbankasından çektiğim kredi için başvurmustum hakem heyeti beni haklı buldu 217 tl lik dosya masrafının iadesi kararı çıktı buraya kadar hersey normal ( artık normal diyorum çünkü dosya masraflarını kesinlikle kazanıyorsunuz üşenmeyin :)) ) banka ya kararı gönderdım 2 hafta içinde ödemeleri gerekiyorlar ödemediler bende üşenmedim bakırköy adliyeden icraya verdim ( gerekli yönlendirmeleri yapıyorlar avukat falan tutmaya gerek yok ) ve bugün bayadır ses çıkmıyordu bi ugrayım dedim adliyeye kazanmışım üstelik 217 tl lik vereceklerini 426 tl olarak aldım. şimdi çoluğumla çocuğumla paşalar gibi harcıyacam o parayı sonuçta bu bizim hakkımız işbankası benden zengin değil ya. süreç ise şöyle gelişti bankadan kredi hesabının ekstresini aldım( hesap özeti yani ayrıca dekont falan alcam diye kasmaya gerek yok ) özette yatan para ve kesintiler yazıyor zaten o kağıtla kaymakamlıkta hakem heyetine gidip örnek dilekçeyi doldurdum, kimlik fotokopisi, dilekçe fotokopisi ve hesap özetini verdim. 3 ay beklemeniz gerekiyor. karar 3 ay sonra çıkıyor ödeme ise 2 hafta içinde oluyor. şimdiye kadar 2 adet akbank ve 1 adet iş bankası masraflarını aldım. biraz uzun yazdım ama 10 yıl içinde varsa krediniz kuruşunu bile bırakmayın

bi soru
peki bu dosya masrafını alacağımız kredinin üzerinden geçen zaman durumu değiştirimi
2011 de çektiğim oto kredisi vardı
şu an ödediğim 4 ayrı kredi var üçünden dosya masrafı kesildi
şu an ödemesi devam eden ve taa fiii tarihinde (2011) çektiğim kredinin dosya masrafını alabilirmiyim
1000 TL'nin üstünde para yapıyo
oooo yazılım egzoz dp falan :D

lethaldoze
01-08-2014, 23:35
bi soru
peki bu dosya masrafını alacağımız kredinin üzerinden geçen zaman durumu değiştirimi
2011 de çektiğim oto kredisi vardı
şu an ödediğim 4 ayrı kredi var üçünden dosya masrafı kesildi
şu an ödemesi devam eden ve taa fiii tarihinde (2011) çektiğim kredinin dosya masrafını alabilirmiyim
1000 TL'nin üstünde para yapıyo
oooo yazılım egzoz dp falan :D

10 yıl geriye dönük alınabiliyor. 2011 daha dün sayılır bu hesapla. Bırakmayın şrfsizlere.

onur_si
01-08-2014, 23:40
hocam ben 3 kredimi aldım onlardan aldığım cesaretle daha eski 2004 te falan da çektiğim farklı bankalardan toplamda 7 kredi 1000 liraya yakın masraf yapıyor bu aralar eli kulağında haber bekliyorum. typer kanat yaptırcam arabaya :)

SinanAdalı
02-08-2014, 15:23
Benimde 2 Kredim vardı Garantiden. Dur saldırayım şu şrfsizlere :D

ronay
02-08-2014, 15:38
dava falan açtık dielim paramızı aldık
daha sonra bankaya yeniden işimiz düştüğünde örnek yeniden kredi başvurusu yaptığımızda banka herhangi bi zorluk gösterirmi ?

onursumer
02-08-2014, 15:46
dava falan açtık dielim paramızı aldık
daha sonra bankaya yeniden işimiz düştüğünde örnek yeniden kredi başvurusu yaptığımızda banka herhangi bi zorluk gösterirmi ?

en fazla yeni kredi çekersen sozleşme imzalatırlar dosya masrafı vs ile ilgili kabul ettiğine dair sanmıyorum kişiye ozel başka zorluk çıkarsınlar :)

devil_berk22
02-08-2014, 16:16
ben geçen hafta yapıkrediden kredi çektim dosya masrafıdır, hayat sigortasıdır falan bayağı bir kesinti oldu ne yapayım suan ?

barakuda26
02-08-2014, 18:22
ödemesi devam eden 2014 tarihli kredi masrafı içinde başvuruda bulunabiliyomuyuz? yaklaşık 1200 tl kadar bi dosya masrafı kesintisi aldı garanti bankası. iade şansı nedir acaba bankadan bankaya prosedür değişiyomudur. sayfaları okudum tek tek ama tecrübeli bilen birisi yanıtlarsa sevinirim..

onur_si
02-08-2014, 19:11
ben akbanktan kazandıgım 2 davadan sonra ödemesini de aldım sonra gitti yine kredi çektim yine dava ettim :)

ronay
02-08-2014, 19:15
ben akbanktan kazandıgım 2 davadan sonra ödemesini de aldım sonra gitti yine kredi çektim yine dava ettim :)

adamlar bile bile lades demişler :D:D:D

mustafaa_akca
02-08-2014, 19:54
hocam ben 3 kredimi aldım onlardan aldığım cesaretle daha eski 2004 te falan da çektiğim farklı bankalardan toplamda 7 kredi 1000 liraya yakın masraf yapıyor bu aralar eli kulağında haber bekliyorum. typer kanat yaptırcam arabaya :)

benım konuyla ılgılı cekıncelerım var..sen kredıyı cekerken adama tmm abı neyse masrafını verırız dıosun sonra devlet arkana gecınce vay efendım benden haksız para aldılarççsen bunu alacaklarını zaten bılıodun sımdık gelmıs hepsını ıstıcem dıosun..ısın helallık haramlık kısmını hocaya danısmak lazım

205-01
02-08-2014, 20:30
Beyler konuyu yeni gördüm telden girdigim icin fazla yazilanları okuyamadm bilgisyar basina gecince okuyum genel olarak cevplicam hukuk buromda ek olarak dosya masraf iadelerinide takip ediyoruz , gerekli acklamayı yazıcam. .

Low-Rider
02-08-2014, 23:13
benım konuyla ılgılı cekıncelerım var..sen kredıyı cekerken adama tmm abı neyse masrafını verırız dıosun sonra devlet arkana gecınce vay efendım benden haksız para aldılarççsen bunu alacaklarını zaten bılıodun sımdık gelmıs hepsını ıstıcem dıosun..ısın helallık haramlık kısmını hocaya danısmak lazım

Kimse o masrafı severek ve isteyerek vermiyor, o krediyi almak için masrafı ödemeye MECBUR olduğu için veriyor.

Evet "dosya masrafı "adı altında minimum 250TL talep edenler için bu para helal mi tartışılır:soru:

PoWDeR!
03-08-2014, 05:18
Odemesi devam olan kredinin de dosya masrafini alabiliyor muyuz ?

Bir de bu VDF icin de gecerli oluyor mu bilginiz var mi ?

VWci
03-08-2014, 06:56
Odemesi devam olan kredinin de dosya masrafini alabiliyor muyuz ?

Bir de bu VDF icin de gecerli oluyor mu bilginiz var mi ?

Ben de sordum cevap veren cikmadi. 600 TL gibi bir dosya masrafi vermistim onlara...

speed_emre
04-08-2014, 22:39
arkadaşlar ben birçok bankadan dekont aldım. Bir tek finanstan alamadım. 7 iş günü içerisinde msj atıp sonra şubeye gidicekmiş. 1 ayı bulur bile diyorlar varmı boyle bırsey?

birde hepsi tek bir dosya olarak mı dava açılıyor? yoksa bu tek banka için beklemem gerekiyormu?

tek tek herbir banka için ayrı ayrı dosya açılmasımı gerek ? birde sadece dosya kesintisi olan 250 tl gibi rakamları mı geri alıyoruz. hayat sigortası gibi yazılanları alamıyormuyuz?

speed_emre
05-08-2014, 15:10
yardım edebilecek varmı? :)

onur_si
05-08-2014, 15:45
hayat sigortası olmuyor
evet her kredi için ayrı basvuruyorsun fazladan bir iki imza ftokopi zorlugu yok
banka kesinti dekontunu mecbur verecek baska subesınden dene sansını veya kredı yatan hebanın hesap özetini bastır orda da yazar zaten dosya masrafı kesıntısı

34tb9544
05-08-2014, 15:52
Beyler ben parami 4 ay sonra aldim
Yaptigim yolda su

Sadece akbankti kredilerim
Butun kredi dokumlerimi aldim hakme heyetine gittim
Orda verilen dilekceyi oradaki memur yardimiyla doldurdum
Sana kagit gelicek dediler 3 ay sonra biraz uzadi 1 ay kadar 4. Ayin sonunda eve kagit geldi
Bankaya verdim 1 hafta icinde hesabima 800 tl gectiler

BARR
05-08-2014, 15:58
Daha önce çektiğimiz VDF araç kredisinin masrafımı alabiliyormuyuz?

Kahn23
05-08-2014, 16:04
Daha önce çektiğimiz VDF araç kredisinin masrafımı alabiliyormuyuz?

VDf kendi içinde kredi kullandırıyor. Zannetmiyorum onların iade edeceğini.. :beuj:

Bu arada ben de Mayıs Ay'ının başında başvuruda bulundum ama hala bi dönüş olmadı. Reddedilmezse bi 400TL de ben alıcam..

speed_emre
05-08-2014, 18:31
finansbank bir turlu vermiyor. Kapatmıstım bütün hesapları üzerinden 1 yıl geçti. Hesap özeti desem alabilirmiyim. 1 er tane aldım. Onları çoğaltsam olurmu? Birde 2008 yılıydı sanırım kredi çekmiştim 3000 tl civarı dosya masrafı çıkmadı. Sistemde böyle kredi yok dediler saşırdım.

dj_batukaan
06-08-2014, 12:52
arkadaşlar bu konuyla ilgilenenler belki bilirler İstanbul danışmalık diye bir yer var.. bu tarz paraların iadesinde danışmalık tarzı bişey yapıp 2 hafta içinde paranızı alıyoruz diyorlar. tanıyan iş yapan vs. ne olduğunu bilen varmı

ceratoniaorg
06-08-2014, 15:04
Bizde de 5-6 tane kredi vardı böyle ödenmiş bitmiş. Mayıs sonu Haziran başı bankalardan aldığımız belge ile hakem heyetine çok basit şekilde dilekçemizi verdik ve 2-3 bankadan işleme alınmıştır şeklinde dönüşler geldi. Tüm süreç 1-2 aya tamamlanır sanırım.

Ahmet Saraçoğlu
06-08-2014, 15:13
Ciddi ciddi alınabiliyor mu?30 ar 40 ar bir ton bankadan çkilmil öndemiş kredi var hepsi için bi kafayı toplayıp itiraza başlayalım o zaman.ne evrak istememiz gerekiyor krediyi bitirdiğimiz bankadan?

Ahmet Saraçoğlu
08-08-2014, 11:50
Güncel , 5 6 yılda 170 000 e yakın kredi çekilmiş ödenmiş.Masraf iadesi için ne belgesi istemem gerekir?Cpe telefonundan arayıp iadelerinizi alabiliriz diye bant kaydı dinleten şirketlerin iadeden talepleri oluyormu?

SiMaO
08-08-2014, 12:32
Dün Kredi çektim 833 lira kesti akbank :/
Ödediğim faiz koymuyoda şu 833 lira koydu gerçekten.
Daha çekeli 1 gün oldu
Geri alabilir miyim acaba ?
Bankadan ne kağıdı almam gerekiyor.
VDF'dende kredi kullandım 6 ay önce onuda alma şansım var mıdır acaba :)

SErhat.
04-09-2014, 10:22
Eğer masrafını vs iade almak isteyip de hukuki anlamda yardıma ihtiyaç duyan varsa ben yardımcı olurum.

Siteden de birkaç arkadaşımızın bu işlerini yaptık. :)

Ayrıca bir de telefonla sizi arayıp 50-100 TL karşılığında masrafınızı iade alacağız, şu hesaba para yatırın diyenlere de lütfen itimat etmeyin. Dolandırıcılığın yeni bir türü de bu oldu şimdi.

Ferhat_V
04-09-2014, 11:06
hangi evraklar gerekiyor bizimde çok kredi var..şirket kredilerindede geçerlimi bu yoksa sadece şahıslardamı ?

Kahn23
04-09-2014, 11:43
Mayıs'ın ilk haftası Avcılar Kaymakamlığına başvurmuştum geçen ay aradım akıbet nedir diye.

Daha Nisan Ay'ını yazıyoruz Ekim-Kasım gibi sonuçlanır dediler..

YavuzNaz
04-09-2014, 15:15
Son 2-3 ay içinde çekilen kredilerin dosya masraflarını talep edemiyorsunuz, bankalar bu durumdan dolayı sözleşmelere ilave maddeler eklemiş.

turkerrr
05-09-2014, 08:36
ticari krediler geri alınamıyor ...

ben toplam 4300 TL geri aldım şahıs kredilerinden ...

ef186
05-09-2014, 10:55
Güncel , 5 6 yılda 170 000 e yakın kredi çekilmiş ödenmiş.Masraf iadesi için ne belgesi istemem gerekir?Cpe telefonundan arayıp iadelerinizi alabiliriz diye bant kaydı dinleten şirketlerin iadeden talepleri oluyormu?

aman Ahmet sakın ha çarpılırsın .

C!N
05-09-2014, 11:37
Dün evraklarımı teslim ettim bakalım, 1 yıl sürebilir denildi, beklemedeyim...

PiscocuK
05-09-2014, 13:04
beyler devam eden kredilerin dosya masraflarıda alınıyormu

bende 2004 senesinden bugüne kadar kredi kullandım 7-8 bankadan.pazartesi günü tek tek bankalara gidip dekont istemeyi düşünüyorum

KÖROĞLU
05-09-2014, 15:22
Bu gün ben de ev kredim için ödediğim 1062 TL için başvurdum, süreci anlatayım ( kredim halen ödeniyor, engel değil talep etmeye)

1-) Ödeme yapıldığında dair evrak, ben bankadan fax ile aldım herhangi kaşe vs yok üzerinde.
(Online ya da bankadan alınan da olur, bilgi Tüketici Hakem Heyetindeki ilgiliden alındı)

2-) İkametgahınızın bulunduğu yerdkei tüketici hakem heyetine başvuruyorsunuz, size doldurmanız için evrak veriyorlar.

3-) 10 - 11 ayda sonuçlanır dediler ama bence daha kısa sürer. 11 ay fazlasıyla uzun.

VTec_king
05-09-2014, 16:30
ben geçe yaptım bu işlemi 4 kredim için 810 tl gibi bir kredi masrafı ödemişim toplam.tek tek bankalardan kredi masraf dekontlarını aldım sonra ikametimin bulunduğu valilikdeki büroya gittim tek tek 4 kredi içinde dosya başvurusu yaptım dosya numaralarını takip edin 6 7 ayda sonuçlanır dendi bekliyorum

ygtrn
05-09-2014, 17:29
peki arkadaşlar bi sorm olacak, aynı şey havaya ödediğimiz yıllık kredi kartı aidatları içinde geçerlimidir?

VTec_king
06-09-2014, 17:13
kredi kartı aidatı için bir dilekçeyi genel müdürlüğe atıyorsun bankasına göre değişiyor
ama garantiden hiç bir şekilde güzel bir hareket gelmeyeceğini bil toptan şerefsizler sırf bu kart aidatını geri iade etmeyip kaba bir uslup kullandıkları için garantiyi hayatımdan çıkardım
beni bir kere daha ararsanız sizi mahkemeye veririm dedim o gündür aramıyorlar

Le10ur
28-10-2014, 10:50
bgn tuketıcı hakem heyetınden kagıt geldı mahkemeyı kazanmısım alacagım olan 280 tl yı ben sımdı nerden alcam ıng bank da hesabım da yok

SinanAdalı
28-10-2014, 15:58
bgn tuketıcı hakem heyetınden kagıt geldı mahkemeyı kazanmısım alacagım olan 280 tl yı ben sımdı nerden alcam ıng bank da hesabım da yok

herhangi bir banka hesap numarası versen olur diye düşünüyorum. Ne kadar sürdü bu arada ?

sweap07
28-10-2014, 16:06
annem ıng banktan cektıgı kredı ıcın dosya masrafını almak ıstıyorduk bankaya gıdıp hesap dokumunu ıstedıgmızde 60 tl gıbı bır ucret cıkardır bu normalmıdır ?

hakan308
28-10-2014, 16:15
Kredi dosya masrafi dekontunu almaniz icin para isteyebilirler o parayi da geri iade alabiliyoruz. Bazi bankalardan cektiginiz kredilerin dosya masraflarini 15 gunde alabiliyorum. Eger bu sekilde dosya masrafi olan varsa 10 kisi gruplar halinde bana vekalet cikarirsaniz sizden HERHANGI BIR MASRAF ALMADAN dosya masraflarinizi alabilirim.(Avukatim)

free-hifi
28-10-2014, 16:54
Kredi dosya masrafi dekontunu almaniz icin para isteyebilirler o parayi da geri iade alabiliyoruz. Bazi bankalardan cektiginiz kredilerin dosya masraflarini 15 gunde alabiliyorum. Eger bu sekilde dosya masrafi olan varsa 10 kisi gruplar halinde bana vekalet cikarirsaniz sizden HERHANGI BIR MASRAF ALMADAN dosya masraflarinizi alabilirim.(Avukatim)

peki 4 ay önce çektiğim ev kredisinin masrafını alabiliyor muyum?

hakan308
28-10-2014, 17:01
peki 4 ay önce çektiğim ev kredisinin masrafını alabiliyor muyum?
Krediyi cektiginizin ertesi gunu almak icin basvurabilirsiniz

grkm
28-10-2014, 20:56
ben geçe yaptım bu işlemi 4 kredim için 810 tl gibi bir kredi masrafı ödemişim toplam.tek tek bankalardan kredi masraf dekontlarını aldım sonra ikametimin bulunduğu valilikdeki büroya gittim tek tek 4 kredi içinde dosya başvurusu yaptım dosya numaralarını takip edin 6 7 ayda sonuçlanır dendi bekliyorum

Egemen, banka veznesinde senden bu sorgulama için ücret talep ettiler mi ? Vakifbank benden 85 tl gibi bir ucret talep etti

Low-Rider
28-10-2014, 20:58
Egemen, banka veznesinde senden bu sorgulama için ücret talep ettiler mi ? Vakifbank benden 85 tl gibi bir ucret talep etti

hacı ben seni aramayı unuttum geçen gün ya, kusura bakma

garanti'de istiyor para, makbuz alıp onun içinde dilekçe verdim

PiscocuK
28-10-2014, 21:12
beyler ilgili bankanın her hangi bir şubesi yardımcı oluyormu yoksa illaki kredinin çekildiği bankadanmı almak zorundayız gerekli belgeleri..ciddi bir alacağım çıkabilir bir an önce başvuruda bulunmak istiyorum.

murat çelik
28-10-2014, 21:35
krediyi kullandıgın şübe olcak

Low-Rider
28-10-2014, 21:42
krediyi kullandıgın şübe olcak

hayır öyle bir zorunluluk yok en azından garanti için..

Le10ur
28-10-2014, 22:38
herhangi bir banka hesap numarası versen olur diye düşünüyorum. Ne kadar sürdü bu arada ?

10 ay surdu hocam ama sonuc 6.ayda cıkmıs bana bu ay geldı

Le10ur
28-10-2014, 22:39
beyler ilgili bankanın her hangi bir şubesi yardımcı oluyormu yoksa illaki kredinin çekildiği bankadanmı almak zorundayız gerekli belgeleri..ciddi bir alacağım çıkabilir bir an önce başvuruda bulunmak istiyorum.

herhangı sube olabılır gıdıp benım kredımın dokumanlarını ıstıyorum makbuz seklınde demen yeterlı hıcbırsekılde de bunun ıcın ucret talep edemez sızden

PiscocuK
28-10-2014, 22:51
Tesekkurler ilk firsatta halledecegim

hakan308
28-10-2014, 23:07
Beyler dosya masrafi alacaginiz olan bankalari pm atin 15 gunde sonuclanip sonuclanmiycagini bildireyim

KÖROĞLU
29-10-2014, 08:04
Beyler dosya masrafi alacaginiz olan bankalari pm atin 15 gunde sonuclanip sonuclanmiycagini bildireyim

Dün Sakarya kaymakamlığında tüketici hakem heyetinde YKB den aldığım konut kredisi için başvuruda bulundum, sonuçlanması neye göre değişiyor bu durumun ?

hakan308
29-10-2014, 08:19
Bazi bankalari tuketici hakem heyetine gitmeden sonuclandirabiyorum

Le10ur
29-10-2014, 19:17
bı sorum olacak ben 10 ay once ıng bank ı tuketıcı hakem heyetıne verdım 281 tl bu hafta bana yazı geldı paranın sıze ıadesı olacaktır dıye bgn ıng bank ı telefon ıle aradıgımda bıze oyle yazı dusmedı banka savunmasını verdı sekılde sonuc aldım ızleyecegım yol nedır?

Phenomenal
29-10-2014, 19:32
bildiğim kadarıyla ilk başta bankaya başvuruyorsunuz kabul etmezlerse dava açıyorsunuz avukata verip ona göre paranız iade ediliyor avukat masrafları da karşıya ait
Bir Akrabam 2.500 TL para aldı

Le10ur
30-10-2014, 12:09
Yok mu cevap verecek tüketici hakem heyeti sonucu geldi eve 281tl hesabınıza yatacak diye hala yatan eden yok ne yapcam

serdar_yuksel06
30-10-2014, 12:18
Ankara'daki arkadaşlar EEE nickli ender abiye ulaşırsa yardımcı olur. Kendisine kağıtları verdim o kendisi uraştı. Davayı kazandık sadece bankadan parayı almak kaldı geriye.

burkaykalyon
30-10-2014, 15:59
Yok mu cevap verecek tüketici hakem heyeti sonucu geldi eve 281tl hesabınıza yatacak diye hala yatan eden yok ne yapcam

15 gün içinde yatırmaları lazım ya da siz bankanın şubesine elinizdeki kağıtla gittiğinizde elden de tahsil edebilirsiniz.

naci
24-12-2014, 10:42
Elektrikte kayıp kaçak kesintileri de geri alınabiliyormudur?
Gazetede şöyle bir haber var.
Yargıtay karar verdi, vatandaş sevindi. Elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak parası geri ödenecek. 10 yıl geriye doğru hesaplanınca, kişi başı alınacak para bin lirayı geçecek

Yargıtay'ın 'Elektrik abonesinden kayıpkaçak parası alınamaz' kararı, vatandaşın şimdiye kadar ödediği paraların da geri alınmasının yolunu açtı. Bugüne kadar yapılan itirazlar da böylece karşılık buldu. Emsal niteliğini taşıyan karar sonucu, aboneler dağıtım şirketlerinden kayıp-kaçak bedelini tahsil edebilecek. Sadece 2014 yılı için vatandaştan alınan para 5-6 milyar lirayı buldu. Bu bedel 36.9 milyon aboneye bölündüğünde, her abonenin 2014 yılı için 162 liralık alacağı olduğu ortaya çıkıyor. Üstelik vatandaş, elektrik dağıtım firmalarından ödediği paraları geriye dönük olarak da talep edebilecek. Vatandaşın geriye dönük 10 yıllık alacağını talep etmesi durumunda ise abone başına alınacak miktarın bin lirayı geçmesi bekleniyor.

YÜZDE 14 HAKSIZ
Elektrik dağıtım şirketleri, abone grubuna göre değişmekle birlikte (konut, sanayi, ticarethane, resmi daire gibi) faturanın yaklaşık yüzde 14'ünü 'kayıp-kaçak bedeli' olarak tahsil ediyor. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun "Hırsızın kullandığı Kaçak enerji dürüst vatandaştan tahsil edilemez" diyerek aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağına hükmettiği karara konu dava, Mersin Silifke'de bir elektrik abonesinin şikayetiyle başlamıştı. Abone, elektrik faturalarından alınan kayıpkaçak parasının yasalara aykırı olduğunu belirterek, iadesi için başvurmuştu.

BAŞVURU İÇİN İŞLEM KOLAY
Abonelerin, kayıp-kaçak parasını alabilmek için Yargıtay'ın son kararını emsal gösterip dağıtım şirketi aleyhine dava açmaları gerekiyor. Davada aboneler, hem halen tahsil edilen kayıpkaçak bedeli için tedbir isteyecek hem de geçmiş 10 yıllık bedelin iadesini talep edecek. Abonelerin, faturaları 2 bin lira altı ise tüketici hakem heyetine (fatura tutarına göre), 2 bin lira üstü ise mahkemeye başvurmaları gerekiyor. Takvim

anıl turan
24-12-2014, 11:19
tuketici hakem heyetine sunacagimiz dekonlar illa islak imza ve kaseli mi olmasi gerekiyor?

Ben teb cetelem'den kredi cekmistim zamaninda bana emaille dekont yolladilar, ciktisi olabiliyor mu?

anıl turan
30-12-2014, 11:18
bugun atasehir kaymakamligindaki tuketici hakem heyetine basvurdum. basvuracak arkadaslar icin ozetlemek gerekirse

1- bankalardan aldiginiz kredi masraf dekontlarinin 2 adet fotokopisini hakem heyetindeki yetkiliye nufus cuzdaniniz ile sunuyorsunuz,
2- dekontun uzerinde kase imza varmi, sundugunuz evrak internet ciktisimi hic bakmadilar,
3- dekontlarin orjinallerini size veriyorlar
4- hakem heyetindeki yetkili her bir banka icin sundugunuz dekontlar icin ayri ayri dilekce hazirlayip size imzalatiyor,
5- islem bitince dosya takip numarasi veriyor, islem yarim saat icinde bitiyor.

Kahn23
30-12-2014, 11:21
Mayıs'ta başvurdum. Kaymakamlık Ocak'ta belki sonuçlanır diyor :D:D:D

oğuz
30-12-2014, 11:24
başvurduktan sonra 6 ay diyorlar sonuçlanması için yoğunluğa göre değişiyormuş vs vs

lnd_samet
30-12-2014, 11:34
teb cetelemdende bankalar gibi iade alabiliyormuyuz?
finans kuruluşu diye iade yok diye biliyordum ben.

anıl turan
30-12-2014, 12:16
evet benim basvurularimin arasinda 1 adet teb cetelem vardi. teb cetelemi arayip masraf dekontunu mail adresinize gondermenizi talep ediyorsunuz, olay bitiyor.

oğuz
30-12-2014, 12:20
bu arada bankadan çıktı isterken sizden para talep edebiliyorlar. vermemeye ısrar edin arkadaşlarım vermedi burdan aldılar falan diyin.caz yapanlardan parayı istemiyorlar.ses çıkarmayanlardan ise alıyorlar...

Kahn23
09-01-2015, 13:51
Bilginiz olsun.

Garanti Bankası 2014 Yılı 2. Yarı Yılına İlişkin Hesap İşletim Ücreti > 63,50 TL

Hesap İşletim Ücreti tahsilatı 09.01.2015’ten itibaren gerçekleştirilecektir.

free-hifi
09-01-2015, 13:53
Bilginiz olsun.

Garanti Bankası 2014 Yılı 2. Yarı Yılına İlişkin Hesap İşletim Ücreti > 63,50 TL

Hesap İşletim Ücreti tahsilatı 09.01.2015’ten itibaren gerçekleştirilecektir.

2 tane otomatik ödemeye almıyor bu ibişler

Kahn23
09-01-2015, 13:55
2 tane otomatik ödemeye almıyor bu ibişler

Değişmediyse devam ediyor ;)

egemen
16-01-2015, 23:26
Garanti bankasi artik her dekont icin 70tl yerine 5tl almaya baslamis.
Istihbarat ucretlerini geri alabiliyor muyuz peki?

Ome_RS
16-01-2015, 23:32
Cekilen kredinin dosya masrafını da bankadan bunu öğrenmek için aldığınız evrakların parasını da iade alabiliyorsunuz arkadaslar.
Bursa da olanlar için yardımcı olabilirim
nişanlım bu işi yapıyor

F4R
16-01-2015, 23:47
Bende 2011 de cektigim kredi masrafinin iadesi icin basvuracagim. Elimde odeme plani var, bununla basvurabiliyo muyuz? Yoksa illa dekont vs felan mi gerekiyor bankadan? ING Bank bu dekont icin ne kadar aliyor? Bilen var midir?

Frid
17-01-2015, 00:03
hakem heyetleri dosyalarla dolu sonuçlar en erken 6 ay 1 senede çıkıyormuş.

F4R
18-01-2015, 11:39
Bende 2011 de cektigim kredi masrafinin iadesi icin basvuracagim. Elimde odeme plani var, bununla basvurabiliyo muyuz? Yoksa illa dekont vs felan mi gerekiyor bankadan? ING Bank bu dekont icin ne kadar aliyor? Bilen var midir?

var mıdır bu konuda bilgisi olan acaba?

Low-Rider
18-01-2015, 11:40
ben başvuralı 7ayı geçti hala ses seda yok

dreamxx
18-01-2015, 13:18
arkadaşlar yüksek miktarda dosya ücretleri geri iadesi gibi durumlarda banka iade etmeyip karşı dava açabiliyor ve %99 kazanıyor ve bir de dava dolayısıyla sizde para ödemek zorunda kalıyorsunuz dikkatli olun bankacıyım kendi bankamda çok denk geliyorum bu gibi durumlara

205-01
18-01-2015, 18:17
ben başvuralı 7ayı geçti hala ses seda yok

Kardesim ilk olarak şunu söyleyeyim Adana da avukatlık yapıyorum kendi büromda bu işlerlede uğrasıyorum , Adana barosunda tüketici gakları komisyon üyesiyim başvurularınızın sonucu ancak gelir çünkü komisyonlarındaki yığılma çok fazla olduğundan dolayı kararlar tahmini 7-8 ayı buluyor belki daha fazla Adana da böyle diğer şehirlerdede keza böyle bu durum ondan dolayı kararın gelmesini bekliceksin , geldiği zamanda icra takibine koyup avukat aracılığıyla paranı alıcaksın .danışmak istediğin birley olursa yardımcı olurum.

205-01
18-01-2015, 18:24
arkadaşlar yüksek miktarda dosya ücretleri geri iadesi gibi durumlarda banka iade etmeyip karşı dava açabiliyor ve %99 kazanıyor ve bir de dava dolayısıyla sizde para ödemek zorunda kalıyorsunuz dikkatli olun bankacıyım kendi bankamda çok denk geliyorum bu gibi durumlara

Merhabalar ilk olarak şunu belirtmek isterim , sitedeki kişilere durumu yanlş aksettiriyosunuz.Bu yazımı yanlış anlamanızı istemem .bankaların aldığı para tüketici kanununa göre haksız ve kötüniyetli , bankalar bu paraları işleterek kendilerine kazanç sağlıyorlar.Bu nedenle tükertciler mağdur duruma düşüyor.Bankalar dava açsa bile mahkemeden çıkan bilirkişi raporlarının çoğu tüketici lehine çıkıyor.istisna olarak bankalar ne yapıyor tüketiciyi arayarak korkutarak bilmediklerinden tüketicinin haberi olmadan adına hesap açıp parayı onun hesabına yatırıyor sonrada tekrardan hesap işletim ücreti keserek ödemiş oluyor bu durum haksız ve hakkaniyete uygun değil ,şu ana kadar birçok tüketici mahkemesi duruşmasına girsim hala giriyorum hiç bir sıkıntı olmadı açıkcası tüketici acısından,ya yanlş yönlendirmeden dolayı dava kaybedilmiştir veyahut yanlş işlemden dolayıdır

205-01
18-01-2015, 18:26
Unutmadan arkdaşlar kredilerle ilgili dosya masrafları kredi kartı aidatlarının hepsi alınıyor. Adana mersin istanbul antalyada konyada size yardımcı olabilir...

Kahn23
11-02-2015, 16:21
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kredilerden alınan masraf ve komisyonların iadesine ilişkin, "Hemen hemen aldığımız komisyonların tamamını geri veriyoruz. Hatta şöyle bir karar aldık, artık mahkemeye gitmesine gerek yok. Talep etsin. Zaten kaybediyoruz, bürokrasiyi de kaldıralım aradan bunu ödeyelim dedik. Bunu talep edilince bir daha mahkeme kararı olmaksızın geri veriyoruz" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28175022.asp

yasinipek79
11-02-2015, 17:10
Banada 3 tane sonuç geldı.FAkat garanti ve hsbc kararların kendılerıne ulaşmadığını soyluyor.Akbank ise ulaştığını soyledi.Sonuç çıkalı 1,5 ay olmasına ragmen hiçbirsey yapamadım.Su asamada ne yapmam gerekiyor?Bildiiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

cortez
11-02-2015, 18:10
Bende dün bankaya gittim.50.000tl almıştım ticari olarak ama ticari kredilerin iadesi yokmuş.Bunun yanında şerefsiz garanti bankası dekont için 70tl istiyor

Eren G.
11-02-2015, 18:14

Bize banka karşı dava açtı. Elimizi kolumuzu sallaya sallaya aldık iadeyi hiç de bir problem yaşamadık.

Black_Eagle
11-02-2015, 18:24
Umarım ziraat bankasının yaptığını diğerleride yapar insanları mahkemelerde süründürmezler. Zaten bunu ilk hangi özel banka yaparsa artık bankamı o belliycem.Bence çokta sempati toplar

cortez
11-02-2015, 18:50
öle yada böle bütün bankaların hepsi soyguncu hepsini ta...................

ATLAS38
11-02-2015, 20:05
sımdıye kadar 4 tane kredı cektım hepsıne gıttım tek tek meger benımkıler hepsı dosya masrafsızmıs spor gastesi

GKD
11-02-2015, 21:11
şuan hala ödediğim kredininde masrafını alabiliyormuyum

lnd_samet
11-05-2015, 09:20
teb cetelemden araç kredisi çekmiştik, iade için hakem heyetine verdik, ve iade sonucu cıktı. amma velakin cetelem iade yapmıyoruz biz dedi.
bir avukatla görüştük vekalet ücreti istiyor.
midyata prince giderken evdeki bulgurdan olmayalım :)
bu işlerde avukatlar genellikle kendileri karşılıyorlar diye biliyorum vekalet ücretini kesi kazanacagını bildiği için.
taklaya gelmeyelim durduk yere birde vekalet ücretinden.

ozgurluk
11-05-2015, 09:42
bu dosya masrafından ağızları yandığı için işin rengini değiştirmişler.

geçen ay ykb den kredi çektim. dosya masrafsız şu bu diyorlar.. sigorta masrafı normalde 200 250 lirayı geçmezken 750 800 tl gibi sigorta masrafı çıkıyor. sigorta poliçesini istedim üzerinde prim yazmıyor :)

yani ordan 500 lirayı iteliyorlar. aslında bankanın hukuki olarak sigorta konusunda dayatması kanuni değil, istenilen yerden istenilen sigorta yaptırılabilir. ama o esnada para ihtiyacını karşılamak için gözyumuyoruz işte..

kredi çekerken sigorta masraflarına dikkat edin , bakalım sizde karşılaşacakmısınız..

KÖROĞLU
11-05-2015, 09:50
Artık dosya masrafı almıyorlar (Hesapta) "Masrafsız" diyorlar ama @ozgurluk'ün bahsettiği gibi bu sefer de sigorta dan yüksek ödeme çıkarıyorlar.

Benim de geçmişten kalma bir kredi vardı hakem heyetine başvurduk, e-devletten sorgu da "işleme alındı" yazıyor.

Umarım yakın zamanda sonuçlanır. 2014 te başvurmuştum bu arada. Baya uzun sürüyor yani.

CasabLanca
11-05-2015, 12:37
garanti bankasından iade alan oldu mu hiç? mahkeme sonuç celbi ile bankaya gittim sisteme girdiler 2 güne telefonunuza mesaj gelecek ondan sonra dilediğiniz şubeden alabilirsiniz dediler, 1 haftaya yakın oldu henüz mesaj yok. ne kadar sürede geliyor ki bu mesaj?

srdralc
11-05-2015, 13:44
2870 TL'yi İl Hakem Heyeti kararıyla Avukat vs. ihtiyaç duymadan Garanti Hesabıma yaptılar.

Burada ki Şubeyle sürekli çalışıyoruz bir defa hesap numarası verdik 10 günde hesabımızdaydı para.
6 Ay gibi bir süreç sürdü İl Hakem Heyetinde tanıdık vardı.

ozgurluk
18-05-2015, 18:20
bu dosya masrafından ağızları yandığı için işin rengini değiştirmişler.

geçen ay ykb den kredi çektim. dosya masrafsız şu bu diyorlar.. sigorta masrafı normalde 200 250 lirayı geçmezken 750 800 tl gibi sigorta masrafı çıkıyor. sigorta poliçesini istedim üzerinde prim yazmıyor :)

yani ordan 500 lirayı iteliyorlar. aslında bankanın hukuki olarak sigorta konusunda dayatması kanuni değil, istenilen yerden istenilen sigorta yaptırılabilir. ama o esnada para ihtiyacını karşılamak için gözyumuyoruz işte..

kredi çekerken sigorta masraflarına dikkat edin , bakalım sizde karşılaşacakmısınız..

YKB den çektiğim kredi sebebiyle yapılan hayat sigortasını iptal ettirdim ve gün esaslı olarak kalan iadesini hesabıma geçtiler 2 gün içinde.

İlk başlarda böyle bir şeyin mümkün olmadığını vs söyleyerek, yıldırmak için ellerinden geleni yaptılar ama üstlerinde gitmeye devam ettim.

Benim istediğim, kendi poliçemi kendim yaptırıp , ykb tarafından yapılan poliçeyi iptal ettirmekti. Fakat sağlam sıkıştırınca, yerine poliçe bile yaptırmadan, kendi poliçelerini iptal iade ettiler.

Yani şu an kredinin sigortası falan yok.. Demek ki bu olabiliyormuş... 430 tl gibi bir iade aldım.

Dileyen isteyen olursa, fikir edinmesi açısından yaptığım yazışmaları forwardlayabilirim. Sizde sigorta vs gibi sebeplerle bankanızda paranızı bırakmayın.

İyi forumlar.

speed_emre
11-06-2015, 22:38
arkadaşlar mahkemeden kağıt geldi bana nereden alabilirim paramı bilgisi olan varmı? 585 tl alacağıma 515 tl olarak gözüküyor kırpmışlar gene :)

speed_emre
12-06-2015, 22:57
varmı bilen....

LantisFatih
12-06-2015, 23:47
Bankanla gorusebilirsin. Eline tuketici hakem heyeti karari var anlasilan kendinde takibe koyabilirsin icra dairesinde avukatlada halledersin cebinden pek birsey cikmaz.

LantisFatih
12-06-2015, 23:48
Ben avukatim.sorun olacak birsey degil.baska guvendigin bir avukata git elinde hakem heyeti karari varsa iade edecekler baska yolu yok.

Mutu
13-06-2015, 00:32
Ben de nakit ihtiyaç kredisi çektim. 18 ay vadeli. İşlerim yolunda gitti, 3 ayda kapattım. Şimdi sigortalarımı iptal ettirip, kalan günlerin bedelinin iade alabilir miyim? 2 adet sigorta yapılmıştı, biri isteğe bağlı diğeri zorunlu şekilde.

Baktım şimdi de 72 tl imiş. Vazcaydım =)

CasabLanca
13-06-2015, 00:52
Garanti bankasından iadem için hakem heyetinin kağıdı gelmişti, şubeden kağıt ile giriş yapıldı 2 gün içinde mesaj geleceği ve gelen mesajdan sonra herhangi bir şubeden parayı tahsil edebileceğimi söylediler. Bir hafta süre geçti ama herhangi bir mesaj gelmemişti, daha sonra tüketici mahkemesinden kağıt geldi banka karşı dava açmış itiraz için :D

halili
13-06-2015, 12:21
Babam ykb kredi kartı ve kredi den dolayı tüketici mahkemesince iade aldı.gecen ay ihtar göndermişler.Ödenen para kredi kartınıza borç olarak yansıtılmıştır diye başına gelen varmı.

dgoo
13-06-2015, 12:25
Babam ykb kredi kartı ve kredi den dolayı tüketici mahkemesince iade aldı.gecen ay ihtar göndermişler.Ödenen para kredi kartınıza borç olarak yansıtılmıştır diye başına gelen varmı.

Banka ve resmi makamlarda iade doğuran işlemlerde öncelikle borcunuzun bulunmaması gerekir.
Ki zaten varsa borca mahsup edilir.

Mutu
13-06-2015, 12:30
Az önce 11.500 tl webten kredi aldım. Sigorta vs kesintisi olmadı.(11.500 olarak yattı direkt hesabıma) Total ödeyeceğim 1.720 liranın 1.500ü faiz, geri kalanı bsmv vs.(yaklaşık olarak yazdım rakamları)
Kredi tahsis ücreti vs. masrafı yok. Banka ykb.

halili
13-06-2015, 13:24
Banka ve resmi makamlarda iade doğuran işlemlerde öncelikle borcunuzun bulunmaması gerekir.
Ki zaten varsa borca mahsup edilir.

Herhangi bir borç yok.karta aborç olarak yansıtılıyor.borçtan tahsil edilmiyor.

snan1910
13-06-2015, 14:08
Bizimde tüketici hakem heyetinden kagıdimiz geldi. Ziraat bankası şubesi bize getirmenize gerek yok, çok fazla dosya var. yıl sonuna kadar paranizi alırsınız dediler. Bende başka şubeden şansımı denedim onlarda kağıdın fotokopisini alıp merkeze fax cekicez dediler. Ama hala bir haber yok. Bu süreci hızlandirmak için ne yapabiliriz?

anıl turan
15-06-2015, 09:17
Bizimde tüketici hakem heyetinden kagıdimiz geldi. Ziraat bankası şubesi bize getirmenize gerek yok, çok fazla dosya var. yıl sonuna kadar paranizi alırsınız dediler. Bende başka şubeden şansımı denedim onlarda kağıdın fotokopisini alıp merkeze fax cekicez dediler. Ama hala bir haber yok. Bu süreci hızlandirmak için ne yapabiliriz?

ziraat bankasinda calisan tanidik bulmaniz lazim, havuzlarinda biriken cok iade dosyasi varmis, tanidik vasitasi ile onceden alabiliyorsunuz odemenizi...

bu arada 30 Aralik'ta basvurdugum dosya masrafi iade taleplerine, 10 Haziranda cevap geldi.

1- Anadolu Bank 245tlik kredi dosya masraf iadesini hemen yapti
2- Yapi Kredi Bankasi karari Genel Müdürlüğüne gonderdi 1hafta-10gun icerisinde hesaba gececegini soyledi
3- TEB Bankasi karari kredi kullandigim subeye yolladi 5 gun icerisinde hesaba paranin iade edilecegini soyledi
4- Ziraat Bankasi karari aliyor havuzda topluyor, sirasi gelene odemeyi yapiyor.

brs852
15-06-2015, 15:04
şimdi ödeme alan arkadaşlar hangi yolu izlememiz gerekli internette araştırıyorum herkes ayrı bir şey yazıyor iadeli taahhütlü posta göndermeniz lazım vs. gibisinden bana biri yol gösterebilir mi acaba ?

ahmet3425
15-06-2015, 16:22
Ben 2012 yilinda ing den cektigim 2 farkli kredinin dosya masrafini 3-4 ay sonra bankadan tahsil ettim.

Bi sikinti cikmadi

koraycano
15-06-2015, 16:33
şimdi ödeme alan arkadaşlar hangi yolu izlememiz gerekli internette araştırıyorum herkes ayrı bir şey yazıyor iadeli taahhütlü posta göndermeniz lazım vs. gibisinden bana biri yol gösterebilir mi acaba ?

Finans bankası genel müdürlüğüne iadeli taahhütlü posta gönderiyorsun ama göndermeden önce ben tükeciti hakem heyetine gittim 500 tl idi dosya masrafım oradan bir belge doldurduk ve onu finans bank genel müdürlüğününe gönderdik yanlış hatırlamıyorsun 15 mi 30 gün mü ne süresi vardı. E tabi bankadan da cevap gelmeyince posta bize geri geldi bizde onu tekrar tüketici hakem heyetine götürdük dava açıldı takriben 4.5 ay sonra zarf geldi işte davayı kazandınız para alabilirsiniz gibilerinden. Bende bana gelen posta ile herhangi bir finansbankasına gittim paramı aldım :)

speed_emre
15-06-2015, 22:01
gittim bankaya bende akbanka bilgileri geçilmemiş sözde daha evrağın bir tanesi zaten akbanka gidiyor direk yani. Müracaatta bulunduk bakalım 15 gün itiraz etme süresi varmış neler yaşayacağız bankayla.

::ZaFeR::
15-06-2015, 22:59
Geçen ay ziraate gidip bi dilekçe doldurdum bende bununla alakalı bakalım ne zaman sonuçlanacak.3 ayı buluyor dedi bankadaki çalışan.