Orijinalini görmek için tıklayınız : Atarlı corolla sol yaratmak ?
yenı aldığımız corolla sol 5 kapı hatchback 1,6 110hp aracımızı giderlendırmek istiyoruz:D nette o araç hakkında bilgi veya satılık urunlere rastlamadım tavsıyelerınızı beklıyorum
http://f1303.hizliresim.com/17/r/lcrn6.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
keşke 1.8 ts alsaydınız :)
filtre kiti haricinde hiçbir parçasını tr de bulamazsınız motor açısından, gerisi custom olmak zorunda.
header filtre egzoz dışında harcanacak her kr gereksiz tr de toyota modelleri için (supra, celica, mr, tsport lar hariç tabi)
mert_leon
23-03-2013, 17:34
filtre eksoz devam.
halilcan9455
23-03-2013, 17:48
satıp t-sport almak daha mantıklı ama yok bu araçla devam etmek istiyorsanız parçası olmayan bir araç için atmosferik uğraşmaya değmez en fazla filtre-egsoz
stock motoru turbolayıp düşük basınçta takılmak daha mantıklı.
Ben olsam charger kitini siparis ederim T Sport emme ve kelebegini uyarlarim fln fln 10 bin tlye ates eder
mert_leon
23-03-2013, 18:39
bir zamanlar benimde hayallerim vardı 1.8 emmesi kelebeği filan almak gibi hatta bayada araştırıyodum ama araba satıldı. PPR kaan abiylede konuşmuştum polish filan yapılabilir anlatmıştı ama unuttum yanlış bilgi vermiyeyim.
isterseniz blitz sc kit olarak var elimizde 1.4-1.6-1.8 vvti ların tümüne uyumlu..
onun haricinde can demiş ts emmesi diye ama ts emmesi zzfe serisine uymaz. 1.6 (3zz) nın içini oem 1zz (1.8) parçalarıyla değiştirseniz 145 hp civarına çıkıyor (yurtdışından örneği var 1.4 olarak) araç, onun üzerine polish vs yapılırsa 160 hp 175nm civarı torklar görülür o motorla. bu dediklerim yaklaşık 10 bin tl maliyeti olan işler toplamda.. daha fazlası için aşırı besleme gerekir ve bütçe direk x 3 olur :)
GokhanE.
23-03-2013, 19:25
araç otomatik degil mi?
Şu şekilde 1.4 > 1.8 olayı. Detaylarıyla yazmıştım kendi forumumda; aynısı 1.6 için de geçerli, alınacak güç 3-5hp oynar, temelde aynı motorlar
1.4 veya 1.6 vvti yani 4zzfe ve 3zzfe motordan güç almak aslında kolay, şöyle ki bunlar 1zz-3zz-4zz olarak aynı bloğu kullanıyorlar. dolayısıyla parçalar birbiri arasında değişebilir şekilde, binevii lego gibi :) 1zz motoru TR şartlarında, ilk ve ikinci nesil Corolla Verso 1.8, t25 1.8 Avensis'te bulmak mümkün..
Şimdi bahsedeceğim abimiz, 4zz olarak doğan Corolla'sına 1zz nin piston, kol, egzantriği, emme manifoldu ve de gaz kelebeğini takmış. enjektörler ve egsoz sistemi hala 1.4 e ait..
142hp @6500 devir ve 175nm @4750 devir olacak şekilde sonuçlanmış bu olay, tabi bu arada orjinal ECU ile kullanıyor, programlanmamış bir şekilde , yani 1.4 ün içindeki yazılımla ve dyno eğrileri şu şekilde ;
Tork ise sürpriz yapmış resmen, 2000 devirde 140, 2500 devirde 150nm tork veriyor araç :)
1.8 enjektörleri, egsoz sistemi ve ecuya yeni program ile 150hp üzeri alır rahatça :)
vvti sahiplerine duyrulur :) bu arada 1.4 ün orjinali 97hp 130nm tork diyebiliriz :D
http://i19.photobucket.com/albums/b184/madvinegar/dynocorolla_1.jpg
http://i19.photobucket.com/albums/b184/madvinegar/dynocorolla_2.jpg
onn_dear
23-03-2013, 20:31
kuzen kime aldınız corolla yı?
kuzen kime aldınız corolla yı?
Canere aldik 106 griden sonra yavaş geldi
[QUOTE=GokhanE.;6726675]araç otomatik degil mi?Arac manuel
bir zamanlar benimde hayallerim vardı 1.8 emmesi kelebeği filan almak gibi hatta bayada araştırıyodum ama araba satıldı. PPR kaan abiylede konuşmuştum polish filan yapılabilir anlatmıştı ama unuttum yanlış bilgi vermiyeyim.
Plastik emme mevcut
filtre eksoz devam.
Evet filitre yaptik headers 60 çıkışlı ortaya kadar 60lik boru sonrası 51 devam edip Oem son var suan
satıp t-sport almak daha mantıklı ama yok bu araçla devam etmek istiyorsanız parçası olmayan bir araç için atmosferik uğraşmaya değmez en fazla filtre-egsoz
stock motoru turbolayıp düşük basınçta takılmak daha mantıklı.
Turbo örnekleri varmi acaba emmesi basınca dayanirmiki
isterseniz blitz sc kit olarak var elimizde 1.4-1.6-1.8 vvti ların tümüne uyumlu..
onun haricinde can demiş ts emmesi diye ama ts emmesi zzfe serisine uymaz. 1.6 (3zz) nın içini oem 1zz (1.8) parçalarıyla değiştirseniz 145 hp civarına çıkıyor (yurtdışından örneği var 1.4 olarak) araç, onun üzerine polish vs yapılırsa 160 hp 175nm civarı torklar görülür o motorla. bu dediklerim yaklaşık 10 bin tl maliyeti olan işler toplamda.. daha fazlası için aşırı besleme gerekir ve bütçe direk x 3 olur :)
sana donecegim kardeş teşekkürler
halilcan9455
24-03-2013, 11:37
Turbo örnekleri varmi acaba emmesi basınca dayanirmiki
aracınızın motor kodu nedir ?
İbrahim Erdem
24-03-2013, 13:33
aracınızın motor kodu nedir ?
3zz-fe kodlu motor var araçta.
modifiye parçası olarak pek seçeneği yoktur atmo için. Levent in dediği yolla ancak mümkün olabilir.
Öteki türlü kesin güç için aşırı besleme yolu görünüyor. Ülkemizde vardı aynı motor sc li avensis. Turbo yapılmışı var mıydı bu motorun şu an hatırlamıyorum.
halilcan9455
24-03-2013, 13:37
3zz-fe kodlu motor var araçta.
modifiye parçası olarak pek seçeneği yoktur atmo için. Levent in dediği yolla ancak mümkün olabilir.
Öteki türlü kesin güç için aşırı besleme yolu görünüyor. Ülkemizde vardı aynı motor sc li avensis. Turbo yapılmışı var mıydı bu motorun şu an hatırlamıyorum.
yurtdışında turbolayanalr olmuş 3zz-fe yi zaten motor içine girmeden küçük turbo& düşük basınç ile 140-150 alır diye düşünüyorum.
İbrahim Erdem
24-03-2013, 14:10
yurtdışında turbolayanalr olmuş 3zz-fe yi zaten motor içine girmeden küçük turbo& düşük basınç ile 140-150 alır diye düşünüyorum.
200 e yaklaşır hatta geçebilir. motor ve şanzıman olarak sağlam.
halilcan9455
24-03-2013, 15:38
200 e yaklaşır hatta geçebilir. motor ve şanzıman olarak sağlam.
0.4-0.5 barda o kadar alacağını sanmam. 170-180 desek birde gelecek tork var.
bence en iyisi üflemek :D
Turbo plastik emmeye zarAr verirmi Bu ikinci emmesi digeri catlamisti