Orijinalini görmek için tıklayınız : üstten gelen ses (videolu) - honda
selamlar
son 1.5 aydır dikkatimi çeken ve geçmişinde olmayan bi ses duydum.. videosunu çektim.. ben çok net karar veremedim ama subaplardan geliyor gibi geldi bana..
gerçi videoda çok fazla saçmasapan ses var gibi başlardaki hırıltı direksiyon pompasının hortumunun far tarafından sılkışması nedeniyle geliyor.. onda sıkıntı yok hortumu dürtünce düzeliyor.. ama asıl içime kurt düşüren vici vici vici diye gelen ses.. hatta net olarak ilk 1 dakikada motorun yanından olan çekimde duyuluyor..
kayışlardan gelmediğine emin gibiyim.. ısınınca kesiyor sesi.. bi el atın bakalım ne olabilir fikir alayım..
link:
ZZZ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=jhAOrmtPpYY&feature=youtu.be)
jhAOrmtPpYY
rekord2000
28-03-2013, 11:54
ilk 0.40 lara kadar bol bol kasnak sesi alıyorum, streteskop kullanıp kasnakları dinleyebilirsin muhtemelen ordan gelicek ses.
Germanian
28-03-2013, 12:00
ilk 0.40 lara kadar bol bol kasnak sesi alıyorum, streteskop kullanıp kasnakları dinleyebilirsin muhtemelen ordan gelicek ses.
kasnak +1...
rekord2000
28-03-2013, 12:11
herhangi biri olabilir devirdaim, şarj dinamosu, egzantrik, direksiyon vs vs tek tek dinlenmeden anlaşilmaz hangisi olduğu, klima varsa kompressorunun kasnağıda olabilir, kasnaklardan biri ama hangisi onu dinlemeden burdan bulmamız imkansız
peki aynı sestenmi bahsediyoruz ? hırıltı yapan yer direksiyon pompası.. hortumu farın arkasında sıkıştığı için ses yapıyor.. asıl kafama takına 30. saniyeler civarı olan vici vici gibi gelen ses.. kasnakların diğer tarafında dist. olan tarafta daha net duyuluyor çünkü
Banada subap şıkırdama sesi gibi geldi motor yağ kapağını açtığınızda bahsettiğiniz seste artma oluyorsa subap tertibatından geliyordur.
yağ kapağını açınca evet bi şıkırdama şeklinde subap sesi geliyor fakat 22-35. saniyeler arası ses ürküttü beni.. yani ne bilim sanki üst kapak yağlanmıyor da egzantrikler piyanolarla birlikte aşınıyor gibi .. bugün bi açıp bakacağım serviste.. en azından fikir oldu benim için kasnak + subap :) öncelikli onları gözden geçirelim bakalım .. yazarım sonucu.. başka fikri olan arkadaşlarda varsa yazsında ben cepten bakarım :)
Sercanius
28-03-2013, 12:55
ses kasnaklardan ama hangisi net belli değil.
üst kapaktan birazcık şıkırdama geliyor subaplarla alalaklı hassas bir ayar istiyor sanırım.
ayrıyeten vidyonun ortalarından ince sesli mekanik bir uğuldama var oda devirdaim pompasından (eğer pompa yan sanayi değilse kayış açışı hatalı ya da fazla gergin) normalde bu ses f20 Accord motoruna Rover yan sanayi devirdaim pompası takılınca ve gergin ayarlanınca gelir. f20 h22 birbirine fotokopi gibi yakın motorlardır.
iz_sport
28-03-2013, 14:16
Banada subap şıkırdama sesi gibi geldi motor yağ kapağını açtığınızda bahsettiğiniz seste artma oluyorsa subap tertibatından geliyordur.
banada öyle geldi kapağı acınca ses coğaldı sanki