Orijinalini görmek için tıklayınız : Enjektör atması hk - Opel CorsaD cdi
Yiğit Ş.
08-04-2013, 19:33
En başından bilgi verme amaçlı 2007 model 54binkm de servi bakımlı aracın aşırı yakıt taktığı bilgisini vermek istiyorum. 1 depo ile 550-600max anca yapıyoruz. Bu sebepten Opel Ataşehir'e gösterdik aracı. Enjektör atması olduğu söylendi.( su döküp test edildi ) Araç sıcak olduğu için bırakmamız ve bakılacağını söylediler fakat bırakıcak zamanımız olmadı.
Enjektör pullarının değişmesi gerekebilir denildi.
Bu konu ile ilgili aynı tarzda sorun yaşayan kimse var mı ? İstanbul Anadolu yakasında bu arızadan/işlerden anlayan usta tavsiyeniz var mı ?
hunter6725
09-04-2013, 16:47
Enjentör atması dedikleri şey enjektörün altında bulunan pullar var onlar zamanla aşınıyor ve hava kaçırırmaya başlıyor bu nedenle aracın çekişi düşüyor ve yakıtı fazla yakmaya başlıyor dışarda bir dizel pompacısına göstersen hemen söyler sana. bende 206 hdi vardı aynı sorun vardı değiştirdim düzeldi.
Yiğit Ş.
09-04-2013, 16:49
Ustanın söylediğini yazdım bende :) anlamam atma matma.
Berat_yapi
09-04-2013, 17:05
o-ring mi oluyor ? Benim corsa'nında kaçırıyordu uygun fiyatlıydı yanılmıyorsam değiştirmiştik..
Yiğit Ş.
09-04-2013, 19:40
o-ring dediğin ne oluyor ? araba çıtır çıtır çalışıyo durduğu yerde. sende de aynımıydı ?
enjektör atması ne yav:) bence git bir bosch ya da delphi dizel servisine enjektörlerini söktür bir kontrol ettir,enjektörden dolayı çok yakıyor olabilir aracın.Eğer enjektörde sorun yoksa temizlenir ve pulları değiştirilip takılır zaten.Kompresyon kaçırdığı için çıtır çıtır çalışıyor olabilir dediğim gibi bir pompacıyı ziyaret edersen sorunu çözerler.
erdem325
17-04-2013, 05:07
dizel enjektörlerinde bakır vs gibi metal pullar oluyor, benzinlilerdeki gibi o-ring olmuyor.
sanırım sorun onlarda, enjektör direkt hücreye püskürttüğü için pullardaki sorun basınç (motor basıncı) kaçmasına sebep oluyor.
bosch servisleri halleder o işi, zaten gayet ucuz bi parça.
ama bence hazır enjektörlerinizi bosch servisinde söktürmüşken ultrasonic temizlik yaptırıp öyle taktırın geri.
o arada pulları da sıfırlamış olursunuz.