PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1997 Model Volkswagen Polo Sportline 1.6 Vites Kolu Sorunu

asi
11-04-2013, 22:36
Öncelikler herkese merhaba. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Benim sorunum arabayı ilk aldğım zamanlarda başladı yani 2 ay önce. Bu öğrenmek için almıştım acemiyim biraz yani. Her neyse ilk zamanlarda geri vitese takmakta zorlanıyordum ve bir gün vitesi fazlaca zorladım vites elimde kaldı yani bildiğiniz vites kolu boşlukta sallanır duruma geldi neyse tamirci çağırdık tornavidayla filan çalıştırıp sanayiye götürdüler. öbürsü gün aradılar işte vites halatım kopmuş birde vites kolunu yamultmuşum o değişecekmiş. Çıkmacıya gittik bizde 2000 model polunun vites kolunu bulduk bendeki vites kolundaki numaralarla aynıydı bizde olur diye aldık getirdik ustaya taksın diye. Neyse araba yapıldı sorun yok biniyordum bir gün arkadaş benim yanımda 5 e takmaya çalıştı ama bir türlü geçiremedik sonra tekrardan götürdük ustaya arabayı vites kol ayarı varmış onu yapmaya çalıştı ama olmadı bir türlü sonra dediki taktığımız vites kolu 2000 model ama senin araba 1997 model o yüzden sorun dedi 97 modelini bulman lazım dedi. Sizce arkadaşlar sorun neyde vites kolundaki rakamlar 97 yle 2000deki aynı sonucta bunlar vites kolu birebir görünüş olarakta girinti çıkıntılarıda aynı. Yani arabayı başka bir ustayamı gösterim yoksa ustanın dediğimi doğru. yardımcı olursanız sevinirm ve bulunduğum yerdede pek iyi ustalar oldugunuda söyleyemem.

tdipower
11-04-2013, 22:42
model değilde şanzımanlar farklıysa ondan yerlerini bulmayabilir vitesler eskisiyle herşey aynımı yani halat boyu vs.?

by_speedvw
11-04-2013, 22:49
bence vites ayarın olmamış şanzumanın üstünden aracı boşa alsın ustan sonra vites kolunu birisi boş konumunda tutsun halatların ayar civatalarını sıkın bitsin sıkıntın

asi
11-04-2013, 23:04
model değilde şanzımanlar farklıysa ondan yerlerini bulmayabilir vitesler eskisiyle herşey aynımı yani halat boyu vs.?
halatı zaten orjinal aldık ama dediğim gibi vites kolunu 2000 model çıkmacıdan bulduk birebir bendeki 97 modelle aynı diye taktırdık. Ama işte diğer viteslerde sorun yok ama 5 e geçmiyor araç bir türlü ya 3 e geçiyor yada boşa :(

asi
11-04-2013, 23:09
bence vites ayarın olmamış şanzumanın üstünden aracı boşa alsın ustan sonra vites kolunu birisi boş konumunda tutsun halatların ayar civatalarını sıkın bitsin sıkıntın

bilmiyorum ustam lifte kaldırdı benim arabayı bayağı uğraştı önce hallettik sandık 5. vitese geçti araç ama sonra bir baktık ki bu seferde geri vitese geçmiyor sonra usta dediki aldğınız vites kolunun modeli farklı o yüzden dedi.

tdipower
11-04-2013, 23:22
ustada iş yok bence başka bir yere gidin çözsünler sorunu

asi
12-04-2013, 21:14
ustada iş yok bence başka bir yere gidin çözsünler sorunu

öyle yapacağım artık. Umarım düzelir yoksa yine parça almak zorunda kalacağım :(

asi
18-04-2013, 20:43
Merhaba arkadaşlar sorunum çözüldü :). Dediğiniz gibi başka bir ustaya götürdüm arabayı vites kolunun en altında kare şeklinde bir parça varmış o çatlamış onu değişti birde diğer usta vites kolunu takarken vidayı ters takmış galiba birde onu düzeltmiş vida mida değişmiş galiba yani sonuç olarak ustadan ustaya fark olduğunu anlamış bulundum bu ilk araba tamirimde...

kkursat01
18-04-2013, 21:12
Merhaba arkadaşlar sorunum çözüldü :). Dediğiniz gibi başka bir ustaya götürdüm arabayı vites kolunun en altında kare şeklinde bir parça varmış o çatlamış onu değişti birde diğer usta vites kolunu takarken vidayı ters takmış galiba birde onu düzeltmiş vida mida değişmiş galiba yani sonuç olarak ustadan ustaya fark olduğunu anlamış bulundum bu ilk araba tamirimde...

Gerçekten artık ''USTA'' adı altında tamirci çok sayılı sorununuzun çözülmesine sevindim güle güle kullanın :)

asi
18-04-2013, 22:07
Aynen öyle, teşekkürler :)

Jön Türk
18-04-2013, 22:27
Kime götürüyorsunuz bakımlara ? Emin vw suat ustayı tavsiye ederim