Orijinalini görmek için tıklayınız : doğal turbo timer
size aracımda olan enteresan bi olayı sorucam sadece banamı oldu arızamıdır yoksa bi özellikmidir ( : anlıyamadım
araç 98 civic
kontağı yerine takıp marşa basıyorum araç çalışıyor dörtlü dümesine basıp kontağa çıkarınca araç stop etmiyo ve gayet bildiğin kontaksız gidiyo işin enteresan tarafı dörtlüleri kapayınca araç stop ediyo benim aklım ermedi bu işe normal de kontak işlevini yerine getiriyor çalıştırıp stop ta ediyo varmı böle bişi duyan eden .:)
cem_subasi
18-04-2013, 13:22
Enteresan bişey kontağında sorun var dicem çünkü araç çalışırken kontok kilitli olur çıkmaması lazım ama çıksa bile dörtlülerle ne alaka yani :)
xenishere
18-04-2013, 13:24
ilginç ecuyla alakalı sanırım
araçta harici bi beyin yok kendi orjinal beynii zaten p 28 arıyoruz takınca tekrar debiycem tesadüf üzeine bulunmuş bişi zaten
131mirafiori
18-04-2013, 13:34
Kontaktan 4 lü çakara bir kablo falan çekilmiş olabilir... Bazı araçlarda gizli kontak olarak yapılıyor ama sizinki biraz değişik olmuş :)
Kontaktan 4 lü çakara bir kablo falan çekilmiş olabilir... Bazı araçlarda gizli kontak olarak yapılıyor ama sizinki biraz değişik olmuş :)
bizd eonu düşündük fakat geri dörtlüye basınca stop etmesine bi anlam veremdikk :)
rekord2000
18-04-2013, 13:50
istemsizce güldüm kusura bakma:) elektrik tesisatında bir sorun olabilir, sigorta paneline bir bakın belki flaşörden falan kablo çekilmiştir anlamadım bende:)
burakcan
18-04-2013, 16:36
abicim siz en kısa zamanda bir elektrikçiye gidin bence
gercekten sasırtıcı :D cözerseniz sebebini paylasırmısınız cok merak etttim :)
mtahakorkmaz
18-04-2013, 16:42
bende bi mazda 323 var 99 model oda aynı şekilde ama dörtlü falan işi deil anahtar eskimiş düzleşmiş artık :D
p28 miz gelsin aracın beyninden şüpeleniyorum oda olmadı satarken özellik die belirtirizz xd
yurt dışından 1300 $ falan getirttik derizz ( :
kadioglu
18-04-2013, 17:15
Bizim bir kia vardı o da geri viteste yapıyordu bunu.Geri vites düdüğü bir şekilde kontak devresini tamamlıyormuş.Düdüğü söktük kurtulduk.Muhtemelen tesisatla ilgili bir sorundur.
Anahtarı çıkardığınızdan araç çalışıyor olmasına rağmen immobilizer ışığı yanıp sönüyor mu?
Anahtarı çıkardığınızdan araç çalışıyor olmasına rağmen immobilizer ışığı yanıp sönüyor mu?
hiç dikkat etmedim ama yanmıyodu çünkü yansa dikkatimi çekerdi pazar gunu ona bakıyım
Bencede düşündüğünüz gibi beyinle alakalı cünkü çalışırken immobilizerin anahtarı çıkarmanıza izin vermemesi lazım
bizim cıvıcde de giderken anahtar çıkıyordu hiç sıkıntısız gidiyordu immo da da sıkıntı yoktu ama ışık falanda yanmıyordu anahtar çok kullanılmaktan düzleşmişti artık yedek anahtarı kullanınca çıkmıyordu
ama şu 4 lü işi çok enteresanmış bakalım ne çıkacak sebebi