PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MG-F 1.8L Alınacak Araç mıdır ?

HaKo
19-04-2013, 13:00
Arkadaşlar Mg-f ler hakkında sitede bir kaç konu vardı ama çok detaylı paylaşım olmamış,

Biraz araştırma yaptım, hararet ve , conta problemi var deniyor. Parçası da biraz sıkıntılıymış,

daha önce sahip olanların yorumlarını merak ediyorum, alınıp binilecek bir araç mıdır şu zaman şartlarında ? Servisi parçası çok mu sıkıntı olur , çok mu baş ağrıtır, kronik problemleri nedir ?

Çok az bulunan bir araç olduğu için piyasasıda çok net değil,

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mg-eczacidan-mg-masrafsiz-ve-hardtoplu-ingiliz-118501801/detay

mesela şu hardtoplu araca 20bin TL verilir mi, aşağı yukarı piyasası nedir. ?

PROMINENT
19-04-2013, 14:47
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mg-sorunsuz-ekstrali-2000-trophy-mg-f-104931639/detay

Low-Rider
19-04-2013, 14:48
İlgi çekici ve güzel bir araç, sıkıntıları hakkında bilgim yok ama illa ki ufak tefek parça sıkıntısı olur.Sahip olmak isterdim ben.

HaKo
19-04-2013, 14:51
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mg-sorunsuz-ekstrali-2000-trophy-mg-f-104931639/detay

bu aracın sahibini tanıyorum bir arkadaşımın arkadaşı. Nedense içime sinmiyor bu araç nedenini bende bilmiyorum.

Şahan
19-04-2013, 15:01
Ben bindim 1 seneden fazla..Düzgünü alınır..parça sıkıntısı kaporta aksamında filan yaşanabilir ama herkesinde bildiği üzere üst kapak sorunu vardır..Contanın çelik olması fayda sağlar yalnız, kapak fazla traşlandı ise daha önceden yeni 1.8 vvc kapak bulmak çok sıkıntılıdır..Bulunsa dahi, 5000 tl civarındadır dolu üst kapak..çok yüksek performansa sahip değildir ama dengeli ve keyifli araçtır..Aynı zamanda alınmadan önce bakılması gereken bir diğer unsur ise yay yerine kullanılan hydra körükleridir..herkes aracın bunu yükseltip alçaltmak için kullanılan bir parça olduğunu sanar fakat aracın düşük kullanılması çok yakın zamanda hydra körüklerinin yırtılmasına sebep olur..Türkiyede bulamayacağınız gibi yurtdışından tipi sebebi ile gelmesi ciddi gümrük sıkıntılarına neden olur..Aynı zamanda bu körüklerin içine hydra sıvısı nedeni ile kasap tamirciler hidrolik koyduklarından dolayı çürümeye ve kaçırmaya başlar..kısacası hydra kontrol edilmesi bir aksamdır..VVC'nin kontrolü ise genellikle sesden anlaşılır, Alfalardaki gibi dizel çalışma sesini duyarsanız dişlilerde yada bağlantı noktalarında problem var demektir..yenisinin fiyatı yaklaşık 1000 tl civarıdır, bozuk olan VVC 4.500 d/dk kesiciye girmenize neden olur..Fren yoktur..Tentenin bakımlı olması çok önemlidir..İlanlardaki Amaranth renk olan ile 2000 model fena arabalar değil..Trophy aksesuarlı denilmiş ama sadece farının içi siyah ve fiyatı yüksek..Mg'nin modeli ne olursa olsun verilmesi gereken en üst para 18.000 TL dir..

Şahan
19-04-2013, 15:02
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mg-firsat-araci-mgf-bakimli-orjinal-121735008/detay

bu araba güzel bi arabadır..Hardtopda var..

bkaraca
19-04-2013, 15:51
Öneri istememişsiniz lakin bu fiyatlara copen daha mantıklı bence.

ghibli06
19-04-2013, 15:51
ben sıfırını almak üzereydim, o ara Boronkay'la Borusan birbirine girdi bayilik yüzünden sonrasında zaten ne parçası girdi ne de adam gibi ustası kaldı... şu anda tamponu olmayan kaputu yamuk bir sürü MGF var...

therev
19-04-2013, 15:53
kumar oyniyip mg almak yerine mx5 bakabilirsiniz :)

HaKo
19-04-2013, 16:08
MG F 1.8 L 1996 Model 19.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 121735008 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mg-firsat-araci-mgf-bakimli-orjinal-121735008/detay)

bilgiler için teşekkür ederim baya yardımı olacak.

Kırmızı olan aracın motor durumu hakkında bilginiz var mı ? güzel arabadır derken sorunsuzluk bakımından mı ?

kumar oyniyip mg almak yerine mx5 bakabilirsiniz :)

mx5 güzel alternatif aslında ama aynı modeldeki araçlara çok paralar istiyorlar. bir de mgf daha hoşuma gidiyor tip olarak.

burkaykalyon
19-04-2013, 16:16
Abi yanlış hatırlamıyorsam forumda bir arkadaş bu kasanın makyajlı versiyonunu arıyordu. Eğer bilgilerini bulabilirsem iletirim. Onunla görüşmen de çok faydalı olur.

darkmoon
19-04-2013, 16:21
ilk ilandaki mor olan hala aynı sahibindeyse opelim forumdan bir arkadaşa aitti.. aracıda çok bizim buralarda uçaksavarda falan görüyordum zaten resimde uçaksavar sitesinde çekilmiş..

Abi yanlış hatırlamıyorsam forumda bir arkadaş bu kasanın makyajlı versiyonunu arıyordu. Eğer bilgilerini bulabilirsem iletirim. Onunla görüşmen de çok faydalı olur.

o mgtf arıyor mgf aramıyordu..

HaKo
19-04-2013, 16:22
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mg-firsat-araci-mgf-bakimli-orjinal-121735008/detay

bir de aklıma gelmişken onu sorayım, benim boyum 1.84 gibi, bu araca rahat sığarmıyım ? kafam dışarı çıkmasın camdan :)

burkaykalyon
19-04-2013, 16:26
o mgtf arıyor mgf aramıyordu..

Valla modeli bilmediğim için öyle dedim. :( Makyajlısını arıyor diye aklımda kalmış. Ne farkı vardı onların?

darkmoon
19-04-2013, 16:28
Valla modeli bilmediğim için öyle dedim. :( Makyajlısını arıyor diye aklımda kalmış. Ne farkı vardı onların?

onlar bmw üretimi bunlar rover.. bmw üretimlerinde gerek malzeme kalitesinde gerek motorda kronik sorunlarda epey iyileştirmeler yapdı..

Şahan
20-04-2013, 11:01
bir de aklıma gelmişken onu sorayım, benim boyum 1.84 gibi, bu araca rahat sığarmıyım ? kafam dışarı çıkmasın camdan :)

kırmızı olan Ankara RMG serviste bakımları yapıldı..problemsizdi zamanında ama şu an ki durumu için bi göstermek gerekebilirir..184 anormal değil sürüş konumu oldukça düşüktür..

Şahan
20-04-2013, 11:02

Türkiyede TF yok..sıfır olanlar çin fabrika üretimleri..Fark TFler vvc değil, TF160 diye geçer, motor vemakyaj farkları var, MGF'e göre daha sorunsuzdur..

darkmoon
20-04-2013, 23:16
Türkiyede TF yok..sıfır olanlar çin fabrika üretimleri..Fark TFler vvc değil, TF160 diye geçer, motor vemakyaj farkları var, MGF'e göre daha sorunsuzdur..

En başda Mgtf 2002-2005 yılları arasında üretildi rover firmasının kapanmasıyla 2005 yılında tf serisinin üretimine son verildi..

çinlilerin ürettği mgtf değildir mgtf le500 modelidir görünüm olarak mgtf'e benzesede her şeyi tf den farklıdır her yeri modernize edilmişdir.. Çinliler modelin geçmişine saygı olarak ismini değiştirmemiş sonuna ek getirmişlerdir Le500 diye sonrasında 135 yapdılar model ismini..

Le500 modeli çinde üretilmemişdir onuda belirtelim Çinlilerin kontrolünde Birmingham fabrikasında üretilmişdir yani ingilterede.. Le500 ün açılımıda (Limited edition 500 cars) dır.. yani limitli üretim 500 araç anlamına geliyor ondan sonra tf135 olarak çinliler üretime devam ettiler.. kısacası mgtf serisi roverın kampanmasıyla sona erdirilmişdir..

mg nin resmi sitesi ve wiki'dede zaten bu bilgiler var öyle büyük bir sır değil..

Türkiyede 2002-2004 arası gelmiş bir avuç tf var biri kırmızı ortaköyde zengin birinin villasının garajında biri yeşil antepdeydi ordan tekrar satışa çıkdı haciz borcu falan var deniyordu biri şampanya renginde ankaradaydı en son oda.. bir kaç tane daha var..

çin üretimi denilen bmw nin nanjing groupa (nac) sattıkdan sonrasıdırki bu satış 2007'de gerçekleşdi ve nac 2008 de mgtf i tekrar sıfırdan modernize ederek satışa çıkardı mgtf le500 türkiyeye hiç girmedi daha doğrusu türkiyeye benim bildiğim 2008 sonrası mg hiç girmedi sadece tf135 değil diğer modelleride buna dahil..

coder
20-04-2013, 23:18
Tavsiye; 20bin MG'ye verileceğine 3,5 fazla konur miata alınır..

Şahan
21-04-2013, 00:27
En başda Mgtf 2002-2005 yılları arasında üretildi rover firmasının kapanmasıyla 2005 yılında tf serisinin üretimine son verildi..

çinlilerin ürettği mgtf değildir mgtf le500 modelidir görünüm olarak mgtf'e benzesede her şeyi tf den farklıdır her yeri modernize edilmişdir.. Çinliler modelin geçmişine saygı olarak ismini değiştirmemiş sonuna ek getirmişlerdir Le500 diye sonrasında 135 yapdılar model ismini..

Le500 modeli çinde üretilmemişdir onuda belirtelim Çinlilerin kontrolünde Birmingham fabrikasında üretilmişdir yani ingilterede.. Le500 ün açılımıda (Limited edition 500 cars) dır.. yani limitli üretim 500 araç anlamına geliyor ondan sonra tf135 olarak çinliler üretime devam ettiler.. kısacası mgtf serisi roverın kampanmasıyla sona erdirilmişdir..

mg nin resmi sitesi ve wiki'dede zaten bu bilgiler var öyle büyük bir sır değil..

Türkiyede 2002-2004 arası gelmiş bir avuç tf var biri kırmızı ortaköyde zengin birinin villasının garajında biri yeşil antepdeydi ordan tekrar satışa çıkdı haciz borcu falan var deniyordu biri şampanya renginde ankaradaydı en son oda.. bir kaç tane daha var..

çin üretimi denilen bmw nin nanjing groupa (nac) sattıkdan sonrasıdırki bu satış 2007'de gerçekleşdi ve nac 2008 de mgtf i tekrar sıfırdan modernize ederek satışa çıkardı mgtf le500 türkiyeye hiç girmedi daha doğrusu türkiyeye benim bildiğim 2008 sonrası mg hiç girmedi sadece tf135 değil diğer modelleride buna dahil..

ok aynı şeyleri söylemişiz zaten..türkiyede tf yoktan kastım benim bildiğim 4 tane var satılık değiller..seninkilere ek olarak lacivert var bi tanede..farkı ise dediğim gibi vvc değildir ufak tefek kasa makyajları, ve hydrasız yürüyeni var..

darkmoon
21-04-2013, 01:38
birde sonradan yapılma mgtf ler var :) mgf'i tf e çevirmek çok basit olduğundan yurtdışından tf parçalarını getirtip çeviren benim bildiğim 2 tane f vardı :) ..

_sinan_
21-04-2013, 01:59
ok aynı şeyleri söylemişiz zaten..türkiyede tf yoktan kastım benim bildiğim 4 tane var satılık değiller..seninkilere ek olarak lacivert var bi tanede..farkı ise dediğim gibi vvc değildir ufak tefek kasa makyajları, ve hydrasız yürüyeni var..

aynen lacivert olması lazım, geçenlerde bir türk dizisinde vardı, sokakta yürürken mgtf gördüm, kamerada özellikle çekmiş gibiydi. Lacivert ve sonradan çevrilmiş değildi (yan hava girişinden sonradan çevrilenler anlaşılıyor)

darkmoon
21-04-2013, 02:13
aynen lacivert olması lazım, geçenlerde bir türk dizisinde vardı, sokakta yürürken mgtf gördüm, kamerada özellikle çekmiş gibiydi. Lacivert ve sonradan çevrilmiş değildi (yan hava girişinden sonradan çevrilenler anlaşılıyor)

yan hava girişlerinide yapıyorlar bire bir :) benim bildiğim bir tane çok kaliteli çevrilmiş mgf var... ingiltereden ön arka tampon ön farlar yan hava girişleri alt marşpiyel takımı komple bütün takımı getirtilip çevrildi içine binmeden dışardan imkansız mgf mi tf mi ayırt edemessin.
ama benim bildiğim mgf'ler içinde bunu gerçekden paraya kıyırp ingiltereden parça getirtip hakkıyla yapan 2 kişi var.. çünkü masraflı iş pahalı iş birde mgf'e değermi kim anlar mgf yada tf farkını meraklısı dışında..

Şahan
21-04-2013, 02:15
yan hava girişlerinide yapıyorlar bire bir :) benim bildiğim bir tane çok kaliteli çevrilmiş mgf var... ingiltereden ön arka tampon ön farlar yan hava girişleri alt marşpiyel takımı komple bütün takımı getirtilip çevrildi içine binmeden dışardan imkansız mgf mi tf mi ayırt edemessin.
ama benim bildiğim mgf'ler içinde bunu gerçekden paraya kıyırp ingiltereden parça getirtip hakkıyla yapan 2 kişi var.. çünkü masraflı iş pahalı iş birde mgf'e değermi kim anlar mgf yada tf farkını meraklısı dışında..

Ankaradaki bi arkadaşım da çevirdi çok güzel oldu..baya bi uğraştı gümrüğü vs bilmemne..ben yapmadım yapmam da :)

Şahan
21-04-2013, 02:17

var bi tane lacivert :) doğru görmüşsün :)

darkmoon
21-04-2013, 02:19
Ankaradaki bi arkadaşım da çevirdi çok güzel oldu..baya bi uğraştı gümrüğü vs bilmemne..ben yapmadım yapmam da :)

belki iki taneden biri odur. :) bir tane antalyada var satılmadıysa çok takdir ettim adamı zor iş değil ama masraflı iş paraya bakıyor.. bir diğeride senin arkadaş olabilir belki :) onu duydum ama görmedim aracı oda çok kaliteli yapmış masrafdan kaçmamış yurtdışından bütün parçaları getirtmiş..

bu arada antalyadakinin rengini kasti söylemedim sahibi herkese aracım tf diyor o kadar para harcamışsa demekde hakkıdır diye düşünüyorum saygı duymak lazım :)

MuraTeg
21-04-2013, 02:40
Açıkcası ben MX5 tercih ederdim. çok hoş bir araba, duruşu bakışı muazzam. Vede bir japon :) Sahibinden'de vardı bi ara kırmızı göztepe'de. Hergün görürüm kaçmayacak bir arabaydı. Göremedim şimdi sitede satılmış sanırım.

VWci
21-04-2013, 07:24
MX-5 ile MG arasında asgari iki kat fiyat farkı var. NB Kasa MX-5 ben 2010'dan beri bakıyorum. Şu ana kadar en ucuz 38000 TL'ye gördüm. O da klimasız vs idi. Hala da bakıyorum. Ancak piyasada makyajlı 2004-2005 MX-5 yok gibi nadiren olsa da ilana girenler kapıyu 45000'den açıyorlar.

MBuğra
21-04-2013, 17:34
Yeni gördüm burayı kusuruma bakmayın, önceki sayfada zikredilen TF arayan arkadaş benim :D Şu sıralar parayı başka bir yere değerlendirdiğimiz için araç bakamıyorum, zaten piyasada satılık TF yok, dolayısıyla biraz zamana bıraktım. Ama sorarsanız aklımda, gönlümde hala MG'lerde. :)

Darkmoon abi herşeyi özetlemiş bana bişey kalmamış, ancak şu var: TR'de yedek parçası, anlayan ustasını bulmak zor ama imkansız değil.

Hızlı ve Öfkeli Tokyo'dan sonra bütün arkadan iterler değerlendi, bilhassa japon araçları bundan nasibini aldı; buna MX'lerde dahil. MG'nin parçası, ustası bi en azından bi Mazda kadar olsaydı, şu anda şu araçlar 24-28 bandında (hatta fazlası) oynardı. Bence bu aracın bir veya tık üstü, Honda S2000'dir. Bu paraya şu anda cabrio+arkadan itiş+airbag kombinasyonu yok.

Bence bu aracın en kötü yanı yürüyenindeki, hydra körükleridir. Bunlar bozulduysa tamiri oluyor ancak kısa vadede. Uzun vadede kesinlikle değiştirilmek istiyor.

MG'ler hakkında daha detaylı bilgiyi MG kullanıcıları+fanları tarafından kurulan şu Facebook (https://www.facebook.com/groups/18608875896)grubunda bulabilirsiniz, gerçekten sıkıntıları hakkında iyi yardımlaşıyorlar.

Benim illa ki TF istememin sebebi, yüzünün daha yeni olması ve eski modeldeki sorunların giderilmiş olmasıdır. Her ne kadar millet bu sevdadan vazgeç, ustası, servisi, parçası yok Ankara sanayi yatan MG F'ler le dolu desede zehri aldıysanız dönüşü zor. :)

Malatya'da bir tane TF bulmuştum satılık, onun üstünde de 5 tane haciz vardı; şimdi bakındım ama linkini bulamadım.

Ha bu arada bir tanede makyajlı bal köpüğü var otomatik vites, TR'de otomatik MG ondan başka da bilmiyorum.

ENGean
08-06-2013, 23:17
arkadslar yeni konu açmak istemedim, bu aracların tentesi elektrıklımı? manuelmı?

genelde conta ve körük problemi oluyormus, ama ist.da umut oto yetkılı servıs, yanı orda da bu problem halledılmez durumdamı acaba ?

mg ile alfa romeo spider'ı kıyasladıgımzda hangisi daha mantıklı bir arac ?

levent
09-06-2013, 00:20
TF lerde ZR160 lardaki motor var fark olarak VVC değil. TF hiç girmedi TR'ye resmi olarak.

Miata ile zevkleri, karakterleri, tepkileri farklıdır, birisi MR diğeri FR layout araçlar..

Bunların en ezeli rakibi MR2 ler, onun da ZZW30 yani son kasası TR de bir elin 5 parmağını geçmez.. :D

İngiltere'de zibille parçası var tanıdık varsa yükleme amaçlı SC kitler, Turbo kitler vs vs.. Kaporta aksamı TR şartlarında zor bulunur. Yükleme amaçlı parçalar ise ciddi derecede cep yorar, ***** paund usulü :)

levent
09-06-2013, 00:23
arkadslar yeni konu açmak istemedim, bu aracların tentesi elektrıklımı? manuelmı?

genelde conta ve körük problemi oluyormus, ama ist.da umut oto yetkılı servıs, yanı orda da bu problem halledılmez durumdamı acaba ?

Son soruya cevap olarak TR şartlarında, bakım - onarım vs olarak Alfa daha mantıklı bir araç ama MG'nin sürüşteki tadını vermez.

Şahan
11-06-2013, 11:20

conta problemi 1.8 vvc rover motorlarında mevcut..ama kontrol edilir ve hararet göz önünde bulundurulur ayrıca ek bir düğme ile fan kontrolü sağlanırsa sorun olmaz..benim aldığım sene temmuz ayında güneyde 2000 km'ye yakın yol yaptım hiç bir sıkıntı yaşamadım..körük problemi ise, hydra'ların sıvısı farklıdır ama genelde hidrolik koyulur ondan dolayı zamanla kaçırmalara başlar..birde bu aracın alçaldığını gören arkadaşlarımız uzun pinler ile aracı dip basık kullanıp bozarlar..basık kullanılması için hydra körüklerinin ucundaki pinler daha kısa olarak aftermarket bulunmaktadır. Aracı lifte kaldırıp sızıntı olup olmadığını çok rahat görürsün..Tente elektrikli değil bu arada..Parça sorunu genelde yaşanmaz..

Şahan
11-06-2013, 11:22
Yeni gördüm burayı kusuruma bakmayın, önceki sayfada zikredilen TF arayan arkadaş benim :D Şu sıralar parayı başka bir yere değerlendirdiğimiz için araç bakamıyorum, zaten piyasada satılık TF yok, dolayısıyla biraz zamana bıraktım. Ama sorarsanız aklımda, gönlümde hala MG'lerde. :)

Darkmoon abi herşeyi özetlemiş bana bişey kalmamış, ancak şu var: TR'de yedek parçası, anlayan ustasını bulmak zor ama imkansız değil.

Hızlı ve Öfkeli Tokyo'dan sonra bütün arkadan iterler değerlendi, bilhassa japon araçları bundan nasibini aldı; buna MX'lerde dahil. MG'nin parçası, ustası bi en azından bi Mazda kadar olsaydı, şu anda şu araçlar 24-28 bandında (hatta fazlası) oynardı. Bence bu aracın bir veya tık üstü, Honda S2000'dir. Bu paraya şu anda cabrio+arkadan itiş+airbag kombinasyonu yok.

Bence bu aracın en kötü yanı yürüyenindeki, hydra körükleridir. Bunlar bozulduysa tamiri oluyor ancak kısa vadede. Uzun vadede kesinlikle değiştirilmek istiyor.

MG'ler hakkında daha detaylı bilgiyi MG kullanıcıları+fanları tarafından kurulan şu Facebook (https://www.facebook.com/groups/18608875896)grubunda bulabilirsiniz, gerçekten sıkıntıları hakkında iyi yardımlaşıyorlar.

Benim illa ki TF istememin sebebi, yüzünün daha yeni olması ve eski modeldeki sorunların giderilmiş olmasıdır. Her ne kadar millet bu sevdadan vazgeç, ustası, servisi, parçası yok Ankara sanayi yatan MG F'ler le dolu desede zehri aldıysanız dönüşü zor. :)

Malatya'da bir tane TF bulmuştum satılık, onun üstünde de 5 tane haciz vardı; şimdi bakındım ama linkini bulamadım.

Ha bu arada bir tanede makyajlı bal köpüğü var otomatik vites, TR'de otomatik MG ondan başka da bilmiyorum.

hydraların tanesi yaklaşık 400 tl civarında ve düzgün kullanırsan kolay kolay sorun yaratmazlar..ki hafif sızıntılardaki tek dert uzun vadede arabanın yere yaklaşmasıdır..elinde pompa varsa (ki çok kolay yapılıyor) ayda bir sıvı basman yeterli olur..bi süre daha idare eder..

HaKo
11-06-2013, 12:28
şu an sahibinden.com daki fiyatlar şaka gibi :) yaz geldi herkes 10-15 bin tl koydu üstüne yersen :)

bu arada bu araca 185 boyundaki biri rahat rahat oturabilir mi ? kafa dışarı çıkar mı bende bunu merak ediyorum

easy_rider
11-06-2013, 12:36
Bence MX5 mazda çok daha iyi bir seçenek.

HaKo
11-06-2013, 12:38
Bence MX5 mazda çok daha iyi bir seçenek.

konuyu okuyup yazsanız keşke yukarıda da yazılmış çizilmiş mx-5 in iyi olduğu çok açık ama arada neredeyse 3 kat fazla fiyat farkı var.

Şahan
11-06-2013, 12:38
şu an sahibinden.com daki fiyatlar şaka gibi :) yaz geldi herkes 10-15 bin tl koydu üstüne yersen :)

bu arada bu araca 185 boyundaki biri rahat rahat oturabilir mi ? kafa dışarı çıkar mı bende bunu merak ediyorum

evet hepsi benim arkadaşlarımın arabaları..muhtemelen bi fiyat oturtmak istiyorlar genel olarak..tam emin olmamakla beraber oturuş pozisyonu düşük olduğundan kafa çıkmaz gibime geliyorum..koltukta baya arkaya gidiyor ama denemekte fayda var..

ProdriveSTI
11-06-2013, 12:47

Çok rahat oturuyor sıkıntı yok :)

Bone-crusheR
11-06-2013, 12:51
ben 193 boyundayım 150 kiloyum kuşadasında 2 tane var içine sıgdım fakat tentesi acıktı