PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bir kaç soru

emrah-ışık
22-04-2013, 21:06
abilerim size birkaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.
motor kompresyon oranı verilerinde verilen değerlerler var örnek 8.1 8 neyi ifade ediyor 1 neyi
birde yeni model araçlarda debriyajlı diye tabir edilen şarj dinamo kasnakları var bunlar sağ yöne doğru kendini kilitleyen sola yani ters harekette boşa dönen bir kasnak sistemi firmaların bu sistemi kullanma nedenleri nedir artısı eksisi nedir
şimdilik bu kadar şimdiden çok teşşekür ederim:)

Y.Emre
22-04-2013, 21:32
Sıkıştırma oranu: 8:1 bundaki 8 i mi soruyorsun ? Eğer öyleyse, Silindir hacmi piston en alt noktada iken 8 birim ise, piston en üst noktaya geldiğinde 1 birim oluyor demek. Yani silindir hacmi piston en üst noktada iken en alt noktanın 1/8 i demek.

Diğer sorunda bahsettiğin şarj dinamoları start&stop özellikli araçların şarj dinamoları mı ?

Start&Stop özellikli kimi aracın şarj dinamoları bir yöne doğru serbestçe dönüyor ve şarj ediyor, diğer yönde ise beyinden emir geldiğinde motoru harekete geçiriyor.

Not: Marş motoru ile karışmasın, start stop özelliği kullanılırken daha kolay çalışıyor motor. Araştırırsanız daha once konuşmuştuk

emrah-ışık
23-04-2013, 21:08
tamam 8.1 i anladım teşekürler
peki bu nedir 9.8:1 :D ben aslında böyle yazacaktım ama karıştırdım kusura bakmayın
bazılarıda ya işte sıkıştırma 13.5 çıktı diyor 13.5 ? barmı kastettikleri yoksa psı mı
öbür soruma gelince şarj kasnağı marşla alakası yok netten biraz araştırdım ama tatmin edici bir cevap bulamadım debriyajlı şarj kasnağı olarak geçiyor