Orijinalini görmek için tıklayınız : Kicker 38cm Sub sorunu.
Merhabalar herkese, arabaya geçen gün 38 cm kicker comp bağladıkta sanırım bass patladı birde size sormak istiyorum.
Müziğe göre bass vuruyor ama ses çıkmıyor kolonlardan ses çıkıyor bide bass düşük ayarda önceden güzeldi çalıyordu şimdi düşük ayarda hiç ses çıkartmıyor titremiyor nedeni ne olabilir?
Germanian
28-04-2013, 02:33
bağlantılarınızı kontrol edin
bağlantılarınızı kontrol edin
Ettim aynı sorun..
Germanian
28-04-2013, 02:38
bassı kutudan ayırıp aradaki kablolarıda kontol etmelisin .
+ olarak ne ile besliyorsun bass ı ?
belkide bagladıın mfi kanalında cıkıs yok
bas vuruyor ses yok diyorsun, normalde olması gereken bu zaten. daha önceden ses geliyordu şimdi gelmiyor diyorsan amfinin lpf ayarları ile oynamışsındır ama tekrar hatırlatayım sub dan müzik sesi gelmesi istenmeyen bir durumdur
Amfi nin ayarlarıyla hiç oynamadım sadece yüksek ayarda bass vuruyor düşük ayarda vurmuyor hiç.
Germanian
28-04-2013, 23:35
ben hiç tepki yok diye anlamışım pardon..
ayarları kontrol edin cxe nin dedği gibi
ayrıyetten bass kavrulmuşta olabilir
Amfi nin ayarlarıyla hiç oynamadım sadece yüksek ayarda bass vuruyor düşük ayarda vurmuyor hiç.
sesi actıgında ses vuruyor ses kısıkken hiç gelmiyor ise ya RCL kablon arızalıdır. ya da bass'ın körüğü
erayım akşam uğra bu tarafa hallederiz
ya rca çıkmıştır ya basın içindeki kablo çıkmıştır patlasa çalmaz bass
sansar34
29-04-2013, 17:47
anfı ıcersındekı kopru sıgortalarını kontrol et ıkıncı olarakta kablolarını kabının ıcınde pasıf crossover varsa onun kablolarını kontrol et eger olcu aletın varsa anfı cıkıslarındakı dc voltajı ölç eger hoparlorun konisi rahat hareket etmıyorsa o hoparlorun bobinlerı asırı yukten erıyp bırbırne gırmıs olabılır hoparlorun konık kısmını elınle kontrol et
murat_ileri
01-05-2013, 00:45
anfı ıcersındekı kopru sıgortalarını kontrol et ıkıncı olarakta kablolarını kabının ıcınde pasıf crossover varsa onun kablolarını kontrol et eger olcu aletın varsa anfı cıkıslarındakı dc voltajı ölç eger hoparlorun konisi rahat hareket etmıyorsa o hoparlorun bobinlerı asırı yukten erıyp bırbırne gırmıs olabılır hoparlorun konık kısmını elınle kontrol et
kardeşim ne içiyorsan bana da yollarmısın, bunun kafası bir başka oluyor. onca yıldır bırak montajı işini üretimi bile yaptık ne köprü direnci nede subwwoferda croos-over görmedik. bilmiyorsan bari insanları yanlış yönlendirme.
konu sahibi arkadaşım, kicker'ın körükleri çok yumuşaktır. sen koni hareket ediyor dediğin olay dier hoparlörlerin titreşimini yansıtmasıdır. anfinin saglamsa subwwoferı söküp kontrol et. kontrol için avometrenin ac moduna alıp anfi çıkışındaki volt degerlerini okursan degerler sürekli müziğe göre değişiyorsa anfin saglam demektir, direnç kızmından ohm seçersin baglantı ohmajına yakın bir deger alıyorsan bassın sağlamdır.
KÖRÜĞÜNDE YADA BOBİNLERİNDE SORUN OLAN BASS DİGER HOPARLÖRLERİN SESİNDEN ETKİLENİP KONİSİNİ OYNATAMAZ.