Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağlı ve gazlı amörtisör arasındaki fark ?
Aracımın arka amörtisörlerini değiştireceğim ancak gazlı ve yağlı olmak üzere iki çeşiti varmış.Aralarındaki farkı satıcı bilmiyor internetten araştırma yaptım net bir bilgiye ulaşamadım nedir yağlı ve gazlı amörtisörlerin aralarındaki fark bilen varmı ?
yağlının yay olmadan yukarı çıkma bi kuvveti yoktur, piston mili tamamen boşta çalışır, gazlıda ise pistonun yay olmadan hatrı sayılır bir yukarı tepme kuvveti vardır, gazlı amortisör yaylı olana nazaran birazdaha az sert ve kısa yayla kullanılmalıdır....
not:bu bilgiler tamamen subarunun gazlı ve yağlı amortisörlerinin özellikleridir, diğer marka ve modellerde aynmıdır bilmiyorum....
gemsazr9
29-04-2013, 14:50
tek bildiğim 2 dede yağ var . niye gazlı diyorlar anlamadım.
bahadı-R
29-04-2013, 14:58
pek bir farkı yok aslında sadece gazlı tavsiye ederim yağlı artık bitti gibi.
Gazlı denilende gaz ve yağ var birbirlerinden seperatör ile ayrılmış piston altında. Yağlıda sadece yağ var ve imkan dahilinde ise Gazlı alın.
Teşekkür ederim arkadaşlar genelde gazlı amörtisörlerin daha sert olduğunu söylüyorlar ancak aracımın suspansiyonu zaten çok sert suspansiyon sistemini yumuşatmak için çareler arıyorken daha sert amörtisör takmak pek içime sinmiyor.Sanırım yine yağlı olan modellerden devam edeceğim.
Herkese ilgisi için tekrardan teşekkür ederim.
alihan_27
30-04-2013, 20:48
Aslında daha sert olduğundan değil. Gaz ilavesi, amortisör içindeki yağın köpüklenmesini önleyerek daha uzun süre etkin çalışmasını sağlar. Bozuk yollarda daha geç yumuşar.
Yani bence gazlı olması daha iyi. Ama yol tutuş geri plandaysa, gazsız olanlar daha konforlu olur.