Orijinalini görmek için tıklayınız : 98 EJ9 clvlc sirkeleme sorunsali
omryildirim
30-04-2013, 22:25
Selamlar arkadaşlarım abilerim kardeşlerim ustalarım, bir probledirnaractan soğuttu gidiyor hiçbir usta çözemedi ne üzerinde durmamiz gerekiyor yada yaşanmiş bir durummu olayı anlatayim ; aracimda 1000 - 2000 arasinda yani alt devirlerde bir silkeleme tekleme tarzinda sert gaz yaptığımda yüklendiğimde üst devirlerde hiçbir problem yok sadece alt devirlerde birkaç ej9 ada bindim onlarda böyle bir problem yok yağ gibi akıyor birde aynı sorunun akabinde 3000 devirdeyken gazdan cektiğimde arac silkelenerek yiğiliyor. Aracta lpg yok hiç takılmamiş. Ayrıca buji buji kablosu distribütör kapağina kadar değiştim problem aynı.. Ne yapmam gerekir ne üzerinde calişmamiz gerekir..
Oksıjen sensorunu degıstırdınızmı ?
Sirkeleme deyince nasıl yani ya dedim konuya girerken. :)
Hep aynı yerden mi benzin alıyorsunuz?
Yada susturucularda veya katalik konvertörde bir sıkıntı olup da sıkıyor olabilir mi?
omryildirim
30-04-2013, 22:35
Sirkeleme kesik kesik gaz yiyor gibi ani gaz tepkisi iyi ama 2. vites yavas yavas giderken az gaz yaptiğimda tekler gibi sirkeliyot 2000 üzerine cıkınca düzeliyor Arkadaşlar o2 de problem yoktur sanmıyorum yetkili serviste pc e bağlattim hiçbir sorun görünmüyor aracin speclerini söyliyim 4 2 1 hed 51 orta sona yakın 1 orta susturucu sonda otto orjinal hava filtresi
muratbalci
30-04-2013, 22:52
Debriyaj baskı balat volan vs olabilir mi?
Benim aracımda eskiden beri düşük vitesteyken ve düşük hızdayken silkeleme yapıyor gaza dokunduğumda da aniden fırlıyor. Performans olarak hiç sorun yok hatta sara sara gidiyor ama dışarıdan bakıldığında acemi şoför görüntüsü veriyor :)
Bende debriyajla tazeliyorum o silkeleme ortadan kalkıyor.
Ustalar daha iyi bilir, ama bu durumun volan ve debriyaj sisteminden kaynaklandığını düşünüyorum.
omryildirim
30-04-2013, 23:00
Aynen dediğin gibi usta debriyaj tazelediğimde devam sıkıntısız debriyajim exedy daikin taktirdim ama bi soru işareti kafamda volanda hafif ciziklerden dolayi tornacıda hafif silindi bundan dolayi bir problem olurmu acaba? Kafayi yedirtecek bu durum.
omryildirim
30-04-2013, 23:07
Debriyajlik bir durumda olabilir işin asli hiç girmedik o konuya
kalkışta silkeleme yapmıyorsa bence volandan olamaz çünkü
2000 dv de giderken debriyaj zaten kavramış oluyor
benm arkadasımın arabasındada aynı sorun vardı
motor kulagı biraz kötüydü ve
distributor ü inceledim
egzatriğe giren tırnağı adamlar ters takmışlar
dolayısı ile buji kablolarınında yerleride farklı idi
bi kontrol etmende fayda var bence ateşleme kaynaklı
bi problem
muratbalci
30-04-2013, 23:17
Ben buna başka araçlarda da rastladım. Ama kesin bir cevabını bulamadım aslında ilk zamanlar bende çok sinir oluyordum ama alıştım. Herhangi bir sorunda aracın çekişi düşükken hiç sorun olmuyor.
Spec lerimiz aşağı yukarı aynı. Bu modlamalar dan önce de aynıydı. Sadece araç güçlendikçe daha fazla ortaya çıkmaya başladı. Bir kaç sene önce baskı balata falan da değişti ama bu sorun değişmedi. İnternette motor kulağı şanzıman takozu vs gibi şeylerden bahsetmişler ama deneyemedim.
muratbalci
30-04-2013, 23:23
distributor ü inceledim
bi problem
Sorun düşük devirde ayağı gazdan çekince yada çok düşük gaz verince oluyor.Motor dan çok mekanik ve şanzıman kaynaklı bir sorun diye düşünüyorum. Aracımda vakti zamanında poryalar fren diskleri vs de değişmişti ama bir fark göremedim.
overblack
30-04-2013, 23:25
boşta gaza basınca yapıyormu? ayrıca lpg varmı?
muratbalci
30-04-2013, 23:33
Ben benimki üzerinden cevap vereyim. Lpg yok hiç takılmadı. boştayken sıkıntı yok. Yukarıda yazdığım gibi motor son derece sağlıklı.
Birinci vites de sağlam gaz verdiğimde sarmaktan yerinden kalkamıyor ama böyle bir durum var.
overblack
30-04-2013, 23:36
boşta yapmıyorsa öncelikle baskıya volana bakın.bunlar sağlamsa yüke bindiğinde yapıyorsa ateşleme sistemidir muhtemelen
muratbalci
30-04-2013, 23:42
boşta yapmıyorsa öncelikle baskıya volana bakın.bunlar sağlamsa yüke bindiğinde yapıyorsa ateşleme sistemidir muhtemelen
Baskı değişmişti. Bence de volan.
Yakın zamanda kısa şanzıman projem var, ondan sonra ilk işim bu olacak. Sonucunu yazarım.
Hakan Girginer
30-04-2013, 23:50
Benim anlamadığım nokta şu:
27 yaşında bir TC vatandaşı, kendisini anadilini kullanarak ifade etmeye çalıştığında 40 yıllık "silkelemek" lafını nasıl - hem de defalarca - "sirkelemek" haline getirebiliyor?
Silkelemek:
http://i.radikal.com.tr/480x325/2012/12/24/fft64_mf1255813.Jpeg
Sirkelemek:
http://www.asseenontvvideo.com/blog/wp-content/gallery/slap-chop-luncheon/adding-vinegar.jpg
Distribütör kapağı değil de kendisini de bir değiştirme ya da başka bir aracınkini deneme fırsatınız var mı ?
o2 sensoru,enjektor aksami,distributor ici (bobin,komutator),bunlari bi kontrol edin derim. bide farkli bir beyin takip deneyin derim..
omryildirim
01-05-2013, 10:19
distributor ü inceledim
bi problem
Motor kulağı ve sanzıman takozlar gayet sağlam sanmıyorum.. ateşleme olarakta distribütör kapağını değiştim aynı komplesi için bir arkadaşin distribütörünü deniyeceğim bakalim inş olur.
Hayır yok hiç takılmamış.
Distribütör kapağı değil de kendisini de bir değiştirme ya da başka bir aracınkini deneme fırsatınız var mı ?
Deneyeceğim bakalim.
o2 sensoru,enjektor aksami,distributor ici (bobin,komutator),bunlari bi kontrol edin derim. bide farkli bir beyin takip deneyin derim..
o2 pcde hata vermedi enjöktörler sorunsuz. Birtek parça kaliyor bu sayilanlar içinde distribütör
omryildirim
01-05-2013, 10:21
Benim anlamadığım nokta şu:
27 yaşında bir TC vatandaşı, kendisini anadilini kullanarak ifade etmeye çalıştığında 40 yıllık "silkelemek" lafını nasıl - hem de defalarca - "sirkelemek" haline getirebiliyor?
Silkelemek:
http://i.radikal.com.tr/480x325/2012/12/24/fft64_mf1255813.Jpeg
Sirkelemek:
http://www.asseenontvvideo.com/blog/wp-content/gallery/slap-chop-luncheon/adding-vinegar.jpg
Pardon üstadim akşam telefondan mesajları yazdığımdan dolayı bir yazım hatası gerçekleştirmişim. Kusura bakmayin.
skyserhat
01-05-2013, 10:33
arkadaşım motor yıkama yaptıysanız bujilere su gitmiş olabilir alt devirlerde ateşleme az olduğu için yapar ve üst devirlerde ateşleme yüksek olduğu için yapmayabilir.
omryildirim
01-05-2013, 10:37
Buji kablosundan
Buji ve Buji kablosu değişti sonuç aynı.
arkadaşım motor yıkama yaptıysanız bujilere su gitmiş olabilir alt devirlerde ateşleme az olduğu için yapar ve üst devirlerde ateşleme yüksek olduğu için yapmayabilir.
Belirtiğim gibi bujiler BKR6E-11 Yeniledim.
benzer sorun kısa zaman öncesine kadar bende vardı. dist. içini değiştirdim fakat düzelmedi. son sonunda çekiciyle sayayiy götürmek zorunda kaldık... sonuç olarak dist. e giden kabloların bulunduğu bir soket var. o sokette (+) kablosunun tırnağı kırılmış. lehimledik ve şimdi maşallah hiçbirşeyi kalmadı. yani demek istediğim çok ufal ve gözden kaçan birşey olabilir... bana da ateşleme sıkıntısı gibi geldi ..
omryildirim
01-05-2013, 15:02
h22ek ustam tam olarak nerede ? Distr giren kablo soketindenmi?
dist. modülünü değiştirirken çekmiştim. biraz paint terk oldu ama idare ediceksin artık :) kırmızıyla işaretledim soketi:
http://img213.imageshack.us/img213/3060/img0461me.jpg
omryildirim
01-05-2013, 19:37
Usta sağolasin bizim dist farklı ama yine soketleri bi kontrol edeyim
en son aks kafalarında boşlukta olabilir
muratbalci
03-05-2013, 20:36
en son aks kafalarında boşlukta olabilir
Kesinlikle olabilir. Tam bunu yazacaktım siz yazmışsınız. Benzer problemi ben de yaşıyordum. Salı günü kısa dişli takmak için Şanzımanı açtık, hiçbir işlem yapmadan da kapattık. O günden sonra o sorun ortadan kayboldu. Aynı gün farklı bir işlem olarak benzin filtresini de değiştirdim, fakat bununla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
silkeleme yaptıktan sonra 1-2 defa limitör yap düzelecekmi bir dene. bendede bazen alt devirlerde silkeleme yapıyor 1-2 kez limitör yapınca tekrarlamıyor.
omryildirim
05-05-2013, 10:25
silkeleme yaptıktan sonra 1-2 defa limitör yap düzelecekmi bir dene. bendede bazen alt devirlerde silkeleme yapıyor 1-2 kez limitör yapınca tekrarlamıyor.
Yok usta bu şekildedw çözülmüyor