PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vti Hararet Sorunu ! Acil

jaws21
07-05-2013, 12:58
Hararet Sorunu ;

Arkadaslar selam Arkadasımda B16a2 Vti Var ve Söyle bir sıkıntımız var Arac Rolantide durmuyordu ve ısındıgı zaman bembeyaz duman atıyordu su hortumları sisiyor hararet yapıyordu arac

Bu nedenle Aracın üst kapagı söküldü kapak Metalok testine gitti aracın üst kapagında sıkıntı yok çatlak patlak olusmamıs cok sukur aracın subab lastikleri ve yollukları değiştirildi üst kapagı takarken bloktaki saplamaların vida yerlerinin dişlerinin yalama oldugunu farkettik hemen Tornacıda helekoil yaptırdık ve kapagı guzelce sıktık

marsa bastık gazladık mahsallah aractaki beyaz duman olayı kesildi subab lastiklerinden kacırıyormus ve kapak hava aldıgı icin su kacırıyormus buda beyaz dumana yol acıyormus bu iki sorunu cozduk . Aracta Suan ne Su Eksiltme Ne Suya Yag karısma muhabbeti var Contada sıkıntı yok gibi

Sadece Sıkıtırıldı zaman su hortumları şişiyor fan gec acıyor fan actıktan sonra hortumlar normale donuyor ancak bu sure zarfında su fokur fokur oluyor ancak hararet göstergesi normalde gorunuyor

fanın gec acmasının hortumun sismesinin ECT sensörü ile alakası varmıdır. Dogru ısıyı okuyamadıgı icin beyine dogru zamanda sinyal göndremediginden acaba fan ondanmı gec acıyor acaba ? hortumlar ondanmı şişiyor ?

ECT sensoru kırılmısıtı buradan parcacıdan Civic vtec icin ECT sensörü dedim abi vtec falan farketmez 2 tip var biri yeni modeller biri eski modeller icin dedi ect verdi onla alakası varmıdır ? Vti yın Ect si farklımı

Yardımlarınızı bekliyorum .

kanashibari
07-05-2013, 16:13
Yazdığınız sorunların ECT ile yakından uzaktan alakası yok. ECT ecu ya sadece sinyal gönderir su veya hararete sebep olmaz.

Sizin sorununuz radyatör kapağı ve termostat ile ilgili bu ikisini servisten orjinallerini alarak yenilemenizi öneriyorum.
Bilinçli bir kişi bu işlemler yapıldıktan sonra havasını alarak kapatmalı. Taşırma kabıda göstergedeki yere kadar doldurulmalıdır.

ibooo
07-05-2013, 16:14
Radyatörde tıkalı olabilir

MeRtCaN
07-05-2013, 20:39
Aynı problem bende de var
Aracı 1 haftadır sıkıstırmadan kullanıyoru
Hıc bır problem yok ama
ne zaman uzun surelı 1-2-3-4 gazlarsam hararet cıkıyor
hortum sısıyordu

ustam termostat da sıkıntı oldugunu soyledı
termostastı degısrdım problem gıttı sandım ama hava ısınınca yıne aynı skıntı cıktı

Tork garajda Wurth ın bıır cıhazı ıle kacak testı yaptık
ve aracın contasının yanık oldugunu tesbıt ettık

daha sona radyator kapagını acarak su koyduk ve kabarcık testı yaptık
ve contanın yanık oldugu kasına vardık

bende senın sıkıntın termostat veya tam torku ıle sıkılmayan kapaktan yapabılır

termostatı degıstımeyı bı dene

tasmany
07-05-2013, 20:48
1 hafta once ayni problemi termostatla cozduk.termostati bi kontrol etseniz fena olmaz

burkaykalyon
07-05-2013, 20:51
Benim BMW'de de aynı sorun var ancak bende beyaz duman falan hiç bir şey yok. Sadece sıkışık trafikte ve gazlamada hararet artıyor. Konunun takipçisiyim.

Mertcan Abi geçmiş olsun sana da..

MeRtCaN
07-05-2013, 20:51
1 hafta once ayni problemi termostatla cozduk.termostati bi kontrol etseniz fena olmaz

ben geç davranım conta yandı :(

Benim BMW'de de aynı sorun var ancak bende beyaz duman falan hiç bir şey yok. Sadece sıkışık trafikte ve gazlamada hararet artıyor. Konunun takipçisiyim.

Mertcan Abi geçmiş olsun sana da..

teşekkur ederım 350 bındekı bır motor ıcın bence normal
daha once hıc acılmadı

artık saglam bır motor yapm zamanı geldı :D

burkaykalyon
07-05-2013, 21:11
teşekkur ederım 350 bındekı bır motor ıcın bence normal
daha once hıc acılmadı

artık saglam bır motor yapm zamanı geldı :D

Abi sağlam bir canavar bekliyoruz o zaman :D

jaws21
07-05-2013, 21:21
cevap veren herkese ilgisinden dolayı tek tek tesekkur ederim

Ancak mertcan Usta contaya baktı conta saglam dedi sıkıntı olmaz dedi celik conta vardı üzerinde ?

h22ek
08-05-2013, 12:45
termostat tam açmıyor da olabilir..

xplod
08-05-2013, 13:02
hortumların şişmesi sistemde hava olduğunun göstergesi değil mi? böyle bir basınç artışında radyatör kapağının atması gerekmiyor mu fazlayı?

pcvirus
08-05-2013, 14:17
eğer termostat değişecekse kesinlikle git servisten orjinal termostat al derim

kRo_bOy
08-05-2013, 14:37
radyatörle termostatı değiştir

XSi
08-05-2013, 16:21
fanı çalıştıran müşür var ise (fan beyinden kontrol edilmiyorsa) fan müşürüde değiştirmekte fayda var, ucuz bir parçadır ama hayat kurtarır..

okan16
08-05-2013, 16:30
bencede aracın termostatına bir bakın derim.Sorun ondan kaynaklı gibi.

jaws21
08-05-2013, 17:31
Arkadaslar hepinizin ilgisine tesekkur ederim aracın radyatorunu degiştirdim arakadsımızın civic si yı var onu taktık bi sıkıstırdım sonuc aynı hortum sisiyor su fokurduyor yarında termostat denicem olmadı conta degiştiricem sanırım

jaws21
08-05-2013, 19:21
takriben conta nekadar dır arkadaslar oem ve digerleri _?

MeRtCaN
08-05-2013, 20:26
ben servısten sıfır aldım 165 tl Orjınal

okan16
13-05-2013, 16:16
radyatör kapağınada bir bakın derim , olmadı sistemin kapalı cevrimde basıncını ölçün.

Ronin
09-08-2013, 00:12
Selam kardesim Sorununun Termostat falan oldugunu düsünmüyorum hortumların sismesi hava oldugunu gösterir bu havayıda tahminin motor kompresyonundan alıyo aracı sıkıstırınca kompresyonu suya veriyor radyatör kapagını ac ve birisi marsa bassın mars esnasında radyatörden fokurdama cıkıyorsa contanı degistir ama kapagını torkunda sıktır ama kapagının ve blok yüzeyini ölctür yamukluk atıklık varsa taslattır ondan sonra conta taktır Ben böyle oldugunu tahmin ediyorum gecmis olsun insallah cözülür

bymurat___61
20-01-2015, 16:15
sorun neymış ? guzel konular acılıyorda cozumlenınce burayada yzasak da bılgılenmıs olsak

fsunnetci
20-01-2015, 18:11
Sorun termostad ve ECT değil belliki üst kapak contası ve kapak yüzeyi