Orijinalini görmek için tıklayınız : ZX636rr Hararet sorunu
Sheyhzade
19-05-2013, 21:23
Arkadaşlar 2005 model enjeksiyonlu 636r motorum uzun yolda 106-107 derece sıcaklığa kadar çıkıyor, uzayıp kompresörle soğutmama rağmen soğumuyor. Yani öyle bir durum ki 6.vites 150 ile sabit gaz giderken hararet 110u bile görüyor. Antifiriz, su dengesini ayarladım, fanına baktırdım hiçbirinde sıkıntı yok ama bu sorunu bir türlü çözemedik.
sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir ?
h.guroglu
19-05-2013, 21:25
radyator peteklerine baktınızmı peteklerden bir kaçı tıkalıysa tam soğutma yapamıyor olabilir birde termostada baktırın eğer her ikisindede sorun yoksa 1 boy büyük radyatör takıp deneyin derim rover ların hastalığıdır hararet ankarada 1 boy büyük radyatör takarak bu sorunun üstesinden geliyorlar
Sheyhzade
19-05-2013, 21:58
radyator peteklerine baktınızmı peteklerden bir kaçı tıkalıysa tam soğutma yapamıyor olabilir birde termostada baktırın eğer her ikisindede sorun yoksa 1 boy büyük radyatör takıp deneyin derim rover ların hastalığıdır hararet ankarada 1 boy büyük radyatör takarak bu sorunun üstesinden geliyorlar
arkadaşım sorun kawasaki zx636r'da meydana geliyor :)
GokhanRS
19-05-2013, 22:18
bende motor varken bir süre sonra termostat yüzünden bu sorun olmuştu. geç açmaya başlamıştı. bu parça ucuz olduğundan onu yenilemekle başlasan iyi olur.
Sheyhzade
19-05-2013, 22:19
bende motor varken bir süre sonra termostat yüzünden bu sorun olmuştu. geç açmaya başlamıştı. bu parça ucuz olduğundan onu yenilemekle başlasan iyi olur.
yarın değiştirip deneyeyim teşekkürler.
h.guroglu
05-06-2013, 19:16
arkadaşım sorun kawasaki zx636r'da meydana geliyor :)
pardon ya kusura bakma başlığa bakmadan direkt dalmışım konuya :D
Radyatör tıkalı olabilir termostad yarım açık kalmış olabilir devirdaim de problem olabilir hepsi buna etken.
Jam da Joker
05-06-2013, 20:11
Uzun yolda giderken hararet düşmüyorsa termostat olduğunu zannetmiyorum
Fan açıp açmamasıda zaten sorunla bağlantılı değil
Aklıma 3 sebep geliyor radyatör olabilir, bloktaki kanallar tıkanmış olabilir yada ısı sensörün arızalanmıştır yanlış gösteriyordur onuda motorun ısısından anlarsın giderken gerçekten ısınıyormu?
dragon07
05-06-2013, 20:14
üst kapakta çatlak olmasın ?