PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ustalardan yardım

ismail_karakas
20-05-2013, 21:24
Bir arkadaşımın aracında ufak çaplı bir ses sistemi mevcut. Fakat arka cam altına bağladıkları 2 adet oval hop.'ü bir tuhaf bağlamışlar. Teypden sesi sadece arkalara verip, sub'ı da 0'ladığımda ses tamamen kapanıyor. Normali bu mudur? Benim bildiğim sub kapanınca sadece arkalar çalmaya devam etmeli. Hatalı bağlanan nedir sizce? Bas'ı da ovalleride speaker outçıkına bağlamışlar. Line outlar boşta duruyor. Bağlantısını nasıl yapmalıyız?

cXe
20-05-2013, 22:30
anlatılmak istenileni pek anlamadım ama amfiyle bas+oval besleniyor sanırım. ana üniteden çıkan rca kabloları y kablo ile 2 ye ayrıldıysa ön-arka ayarını kullanamazsınız.

painkller
20-05-2013, 22:33
anlatılmak istenileni pek anlamadım ama amfiyle bas+oval besleniyor sanırım. ana üniteden çıkan rca kabloları y kablo ile 2 ye ayrıldıysa ön-arka ayarını kullanamazsınız.

ozaman teybin sub controlünden subu kapattığındada komple ses kesilir buda olayı açıklar , ama teypten rca çıkışından sub out seçildiğinde teyp seslerde kısıtlama yapıyormu yani bas frekanslarınımı yollar sadece yoksa o işi sadece amfimi yapıyor lpf hpf full modları olarak.?

pcvirus
21-05-2013, 01:45
şimdi anladığım kadarı ile tüm kolonları amfi ye bağlamışlar
zaten anfi nin çıkışını da ona göre ayarlıyorlar woofer gelen çıkışa ayrı oval lere gelen çıkışada ayrı ayar yapılıyor
genelde böyle kullanılıyorr die biliyorum

jnrjames
21-05-2013, 10:05
Teybinizde 1 RCA (anfi çıkışı) çıkışı varsa tek onu alıp, anfiden full range bütün hoparlör çıkışı elde etmişlerdir.