PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Buyur burdan yak !

SOMEONESPECIAL
23-05-2013, 10:03
Üflemeyene 2 yıl hapis

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen yasa teklifiyle, alkol testini reddeden sürücü, ‘1 promil alkollü’ kabul edilerek 2 yıl hapisle yargılanacak. Sürücü koltuğunda sigara içmek de yasaklandı

Alkol, sigara ve uyuşturucu ile ilgili düzenlemeleri içeren yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Yasanın getirdiği düzenlemelere uymayanlara 500 bin liraya kadar para cezası uygulanabilecek.

Teklif TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilirse, alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı yapılamayacak.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANANA 700 LİRA CEZA

Bugün'ün haberine göre 1 promil alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücülere 700 TL idari para cezası verilecek ve sürücü belgesi 6 ay süreyle geri alınacak. Beş yıl içinde ikinci defa tekrarlanması durumunda 877 TL para cezası verilecek ve sürücü belgeleri iki yıl süreyle alınacak.

Üç veya üçten fazla aynı suçun işlenmesi durumunda ise bin 407 TL idari para cezası verilecek ve sürücü belgeleri her seferinde beşer yıl süreyle geri alınacak.

Alkollü çıktıkları için beş yıl içinde sürücü belgeleri ikinci defa geri alınan sürücüler, Sağlık Bakanlığı’nca ‘sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine’ alınacak. Ehliyetsiz araç kullananlara verilen para cezası 600 liradan bin 407 liraya yükseltilecek.

TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMA

Uyuşturucu veya yeşil reçete ile satılan psikotrop madde içeren ilaçları kullanan sürücüler için de ağır cezalar kapıda. Bu maddeleri kullandığı tespit edilen sürücülere 3 bin 600 lira para cezası uygulanacak.

Sürücü belgelerine 5 yıl süreyle el konulacak. Teklif alkol testini kabul etmeyen sürücü manzaralarını da ortadan kaldıracak. Mevcut durumda 1 promil (halk arasında 100) ve üzeri alkollü şekilde araç kullananlar 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor. Ancak alkol testini kabul etmeyenler için bir işlem yapılamadığından bu kişiler beraat ediyordu.

Yapılan değişiklikle testi kabul etmeyenler 1 promil alkollü kabul edilecek. Dolayısıyla para cezasının yanı sıra 2 yıla kadar hapisle yargılanacak. Ayrıca, narkotik veya bir promil alkol aldığı tespit edilen sürücüler, TCK’nın “Trafik güvenliğini tehlikeye sokma” başlıklı 179.maddesine göre iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilecek.

OTOYOLLARDA İÇKİ İÇMEK YASAK

Türkiye’de üretilen veya ithal edilen içkilerin üzerine, alkolün zararlarını belirten Türkçe yazılı uyarılar konulacak. Otoyollarda ve devlet karayollarındaki yapı ve tesislerde alkollü içki satışına ve tüketimine izin verilmeyecek

Binde bir alkol bile belirtilecek

İçinde binde bir de olsa alkol varsa ürün ambalajı üzerine içerdiği alkol miktarı, alkol tamamen alınmışsa alkolün tamamen alındığı yazılacak. İçki satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları, dershaneler ve ibadethaneler arasında en az yüz metre uzaklık şartı aranacak.

Bitkisel nargile de tütün

Sigara ve diğer tütün ürünlerinin, özel araçların sürücü koltuklarında da içilmesi yasaklanacak. Tütün içermeyen bitkisel nargile ve sigaralar da tütün ürünü olarak kabul edilecek. Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi Kanunu’nun ceza gerektiren fiillerinin bir yıllık dönemde tekerrürü halinde bir kat; ikinci tekerrürü halinde iki kat para cezası verilecek.

Flaş!.. Flaş!.. Bunu reddedene<br> 2 yıl hapis! | GAZETE VATAN (http://haber.gazetevatan.com/flas-flas-bunu-reddedenebr-2-yil-hapis/540512/1/gundem)

SOMEONESPECIAL
23-05-2013, 10:04
Sigara olayı kötü oldu yaw...

individual
23-05-2013, 10:09
sigara olayı bence mantıklı olabilir.

Never smoke in the car. Here&#39;s what can happen. - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=31MnwGpGrgo)

sigara yakarken dikkati dağılan.

mehmetRS
23-05-2013, 10:11
sürücü koltugunda yol alırken sigara içemedi diye kaza yapıp öleni biliyorumda.. sigara içerken kaza yapan pek nadirdir herhalde.. iyice bokunu çıkarttılar artık

mert_can 41
23-05-2013, 10:11
Sigara içmem ama arabada sigara içene nasıl karışırlar yaa sonuçta araba özel mülk ticari olsa hadi anlıcam o değilde arabada nargile yasak demişler buna iyi güldüm :D

aslan
23-05-2013, 10:12
Bitkisel nargile de tütün

Sigara ve diğer tütün ürünlerinin, özel araçların sürücü koltuklarında da içilmesi yasaklanacak. Tütün içermeyen bitkisel nargile ve sigaralar da tütün ürünü olarak kabul edilecek. Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi Kanunu’nun ceza gerektiren fiillerinin bir yıllık dönemde tekerrürü halinde bir kat; ikinci tekerrürü halinde iki kat para cezası verilecek.

Flaş!.. Flaş!.. Bunu reddedene<br> 2 yıl hapis! | GAZETE VATAN (http://haber.gazetevatan.com/flas-flas-bunu-reddedenebr-2-yil-hapis/540512/1/gundem)

Bu yasak üzerine ilaç gibi bir konu ;):icon_tup:
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/119971-sigaraya-son-champix-deneyimlerim.html

Kadyr
23-05-2013, 10:12
Surucu koltugunda sigara demis yani dikkat dagilmasin diye iyi olmus hepsi.

mmustu
23-05-2013, 10:13
sigara ve alkol hakkında alınan her türlü trafik yasağı ve cezasını destekliyorum ben şahsen yaptırımları ağır olmalı

ghibli06
23-05-2013, 10:14
olaya ideolojik bakmazsak eğer (tamamen toplum sağlığı ve huzuru için yapıldığını varsayıyorum), olması gerekenden daha öte bir şey yok... ama vicdanım desteklerken aklım bu tarz kanunların hiç de bu amaçla çıkartılmadığını söylüyor!

Evrenoz
23-05-2013, 10:14
Ne kadar tutarsız..

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen yasa teklifiyle, alkol testini reddeden sürücü, ‘1 promil alkollü’ kabul edilerek 2 yıl hapisle yargılanacak

1 promil alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücülere 700 TL idari para cezası verilecek ve sürücü belgesi 6 ay süreyle geri alınacak.

Sigara olayı da iyicene saçmalık olmuş.. Sebep dikkat dağılma ise müziği de yasaklar bu badem zihniyeti yakında..

SGTI
23-05-2013, 10:16
hayda sigara içene ceza ne acaba ya

Kahn23
Kayınpeder Prf.Dr. Adli Tıpçı ve Genel Cerrah. Kendisine de sordum soruyu ne devletin böyle bir yasa çıkarma hakkı var ne de polisin ceza verme. Mahkemeye taşınması durumunda vatandaş çok büyük ihtimal haklı çıkar diyor. (tabi gerçekten içki içmediyse)

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, mevzuatta boşluk olduğunu, Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki (CMK) ayrık düzenlemenin özel kanunlarda yeterli karşılığı bulunmadığını, polisin sürücünün rızası olmadan nefes ve kan yoluyla alkol testi yaptırmayacağını söyledi.

İstemezse kan da alamaz

Hancı, "Alkol muayenesi de bir muayenedir. Kanuna göre hekim olmayan kişi bu muayeneyi yapamaz. Alkollü sürücü, 'Üflemem' derse polis üfletemez. Kan testi de yaptıramaz. Çünkü yasalarda kişinin bu muayeneyi kabul etmemesi durumunda nasıl bir yol izleneceği ve yaptırımı konusunda düzenleme mevcut değil" dedi. Hancı'nın bahsettiği konu Ulaşım ve Trafik Güvenliği Dergisi'nde makale olarak da yayınlandı. Makalede özetle şu bilgiler yer aldı:

"CMK'nın yürürlükteki ilgili maddelerine göre sürücülere yaralamalı ve ölümlü kazalar hariç kişinin rızası olmadan alkol tespiti ve muayenesi yapılması mümkün değildir. CMK'ya göre üst sınırı 2 yıldan daha az hapis cezasını gerektiren suçlarda kişi üzerinde iç beden muayenesi yapılamaz, kişiden kan veya benzeri biyolojik örneklerle saç, tükürük, tırnak gibi örnekler alınamaz."

Anayasaya engel

"Trafikte yapılan alkol tespiti uygulamalarında solunum havası ile yapılan alkol tespiti itiraz halinde hukuken geçerli olmayıp aslolan kandaki alkolün tespitidir. Anayasanın 17'nci maddesine göre kişi zorla muayene edilemez. 1219 sayılı kanun ve hasta hakları yönetmeliği ile Karayolları Trafik Kanunu ve yönetmeliğine göre kişilerin muayeneyi kabul etmemeleri durumunda nasıl bir yol izleneceği ve yaptırımlarla ilgili düzenleme mevcut değildir."

Rıza yoksa muayene de yok

Mevcut mevzuatlara göre sürücülerin rızası olmadan solunum havasında alkol tespiti yapılamaz, kan alınamaz ve yine rızası olmadan adli tabiblikçe fiili muayene yapılamaz. Alkol alımı konusunda adli raporun ekinde yalnızca şahsın 'Alkolünün ölçülmesini kabul etmediği' belirtilebilmektedir. Klinik muayeneyi reddetmesi durumunda da ne yapılacağı öngörülmemiştir.

RottingChrist
diğer ülkelerde bu sigara yasağı nasıldır acaba bilen var mı?

Met
23-05-2013, 10:17
olaya ideolojik bakmazsak eğer (tamamen toplum sağlığı ve huzuru için yapıldığını varsayıyorum), olması gerekenden daha öte bir şey yok... ama vicdanım desteklerken aklım bu tarz kanunların hiç de bu amaçla çıkartılmadığını söylüyor!

aynen katılıyorum. amaç çok daha farklı.

Trafikte nargile içen var mı aramızda ?

crazydog
23-05-2013, 10:17
Benim arabada içtiğim sigaradan kime ne ya saçma olmuş.

HaKo
23-05-2013, 10:18
tamam toplum yararı içinde , e biraz mantık ama. Oturmuş 2-3 tane aklı selim kafasına göre saçma sapan yasa saplayıp duruyor millete..

1 promil nedir arkadaş ? Kolonya koklasam , oturup 1 pakete yakın kırmızı marlboro içsem , 2-3 naneli sakız çiğnesem , 1 tane bira içip 2 saat sonra yola çıksam her türlü o 1 promil çıkar. E bunların hangisi suç hangisi günah şimdi ? Ya da hangisi benim araç kullanım performansımı etkileyecek.

Tamam 20 promil de 30 promil de , zaten kimse 1 tane bile bira içip yola çıkmaya cesaret edemez o zaman neden 1 promil ? Amaç ne

wekoo
23-05-2013, 10:19
sigara kullanmıyorum ama gerçekten şaçma olmuş ya

Evrenoz
23-05-2013, 10:21
tamam toplum yararı içinde , e biraz mantık ama. Oturmuş 2-3 tane aklı selim kafasına göre saçma sapan yasa saplayıp duruyor millete..

1 promil nedir arkadaş ? Kolonya koklasam , oturup 1 pakete yakın kırmızı marlboro içsem , 2-3 naneli sakız çiğnesem , 1 tane bira içip 2 saat sonra yola çıksam her türlü o 1 promil çıkar. E bunların hangisi suç hangisi günah şimdi ? Ya da hangisi benim araç kullanım performansımı etkileyecek.

Tamam 20 promil de 30 promil de , zaten kimse 1 tane bile bira içip yola çıkmaya cesaret edemez o zaman neden 1 promil ? Amaç ne

Yanlışım yoksa daha önceki yasa 0,50 Promildi.. Yani yaklaşık 2 bira 0,50'ye denk geliyordu.. Limit yükseltilmiş, 1 olmuş..

Kolonya koklamakta sakınca yok yani :)

burkaykalyon
23-05-2013, 10:21
Alkol iyi de sigara kötü olmuş yav...

eneserol
23-05-2013, 10:22
Sigara içmem ama sigaraya getirilen yasak biraz saçma olmuş sonuçta tiryaki olan her halukarda arabada sigarasını içer E-5 de kenara çekip sigara molası veren insanlara çok denk gelecez artık sanırım :)

SGTI
23-05-2013, 10:23
bir arkadaşımın söylemesine inanmamıştım fakat sabahtan akşama kadar dışarıda arabayla getir götür yapan firmalarında çalışan birinin arabasında nargile içtiğini gördüm.Nasıl bir sistem yapmış közü kömürü nasıl halletmiş göremedim ama elinde marpuçla selam vermişti arabadayken :)

SULTANOGLU
23-05-2013, 10:24
Artik iyice git gide dahada fazla tiksiniyorum.

CTG
23-05-2013, 10:24
sigara biraz saçma ama alkole gelen ceza mükemmel. her türlü kural ihlali astronomik rakam olmalı ki insanlar dizginlenebilsin

GokhanK.
23-05-2013, 10:25
Defolup gitsinler artık ya. Yetere gerçekten yeter.

burkaykalyon
Engin'in sözü vardı. Arabada sigara tüketilmedi ama düzenli olarak nargile içildi diye :D

x_power
sigara ve alkol hakkında alınan her türlü trafik yasağı ve cezasını destekliyorum ben şahsen yaptırımları ağır olmalı

aynen katılıyorum

-HaKaN-
23-05-2013, 10:26
Yanlışım yoksa daha önceki yasa 0,50 Promildi.. Yani yaklaşık 2 bira 0,50'ye denk geliyordu.. Limit yükseltilmiş, 1 olmuş..

bende böyle biliyorum..

Time-R
23-05-2013, 10:28
Alkol siniri 50 promil degil miydi? 100 promil mi oldu? Bence insanin kendi mahremine karisilmamali bu kadar isin icinde uyusturucu vs. olmadikca.

feroo
23-05-2013, 10:33
Biber gazı çekeriz artık ciğerimize püfür püfür ooh.

Batuhan Gül
23-05-2013, 10:36
Araç içinde nargilenin yasaklandığı iyi olmuş :)

trgy
23-05-2013, 10:38
alkol için yaptıklarını destekliyorum ama bir yandan da bunları gerici olduğunu bildiğimden şüphe ile yaklaşıyorum.

sigara olayı biraz saçma olmuş,umarım daha düzenli bir kanun yürürlüğe girer.

Dodoo
23-05-2013, 10:38
Artik iyice git gide dahada fazla tiksiniyorum.

+1

Neden herkes kendi acisindan bakiyor olaya anlamak mumkun degil. Sigara kullabmiyorum, arabada icilmesine de karsiyim lakin bu tip bir yasa ile cezalarla insanlari biktirmak tek dertleri.

Saniyo musunuz sizin sagliginizi veya trafikteki dikkatinizi dusunuyolar ? Saniyo musunuz zerre umurlarindasiniz. Tabi ki hayir.

Daha ne yasaklar gelicek bakalim, ucu size dokunan seylere yasaklar getirildigi zaman gorucez hepinizi. :)

HaKo
23-05-2013, 10:39

0,1 olarak düşündüm ben hep bu haberleri okuduğumda , eğer 100 yani ''1'' promile çıktıysa oda saçma :) Ama ne kadar yanlış olsa da işime gelir açıkçası , bazen keyfine 1 tane bira bi duble rakı içip çıkınca tedirginlik yaratıyordu.

cabrioleter
23-05-2013, 10:39
Nobel Barış Ödülü Sahibi Elie Wiesel şöyle der :
"Adaletsizliği önleyecek gücümüzün olmadığı zamanlar olabilir ama ; adaletsizliğe itiraz etmeyi beceremeyeceğimiz bir zaman asla olmamalıdır!.."

Ama biz , bize sıra gelmedikçe sessiz kalmayı tercih ederiz...

Bu sözler* de bilinir , bu durumlarda kullanılır :

İlk önce geldiler komünistleri alıp götürdüler, ben sesimi çıkarmadım.
Beni ilgilendirmiyordu.
Sonra Yahudileri aldılar toplama kamplarına, işkenceye götürdüler, ben yine sesimi çıkarmadım.
Çünkü bana göre bir şey yoktu.
Sonra sosyal demokratları vurmaya, hapse atmaya, toplama kamplarına götürmeye başladılar.
Ben yine sesimi çıkarmadım.
Çünkü bana dokunan yoktu.
Bir gün kapım çalındı.
Beni alıp toplama kampına götürdüler : İşkenceye…
Hiç kimse ses çıkarmadı.
Çünkü ses çıkaracak kimse kalmamıştı…

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti , dikkat edin çanlar çalıyor...

pek bir manidar geldi..

EM-RE
23-05-2013, 10:42
3 saatte evden ise gittigin bir ulkede arabada sigara icilmemesi ne sacma amk..
İcilse ne olur icilmese ne olur kime ne giren cikani varki..
Zaten kimse sallamicakta cikartmak icin cikartmislar..
Simdi telefonla konusrken polis gorunce saklaniyorsa,o zamanda sigara saklanicak bir sey degismeyecek...

Onu-R
23-05-2013, 10:45
Yani buna 0.50 promil olan alkol siniri 1 promil oldu diyebiliriz sanirim?

ismailozkan_01
23-05-2013, 10:52
alkol sınırı halen 0,50 promil ama alkol testine itiraz edenlere 1 promil alkollüymüş gibi işlem yapılacakmış gibi anladım yazıda , resmi yazı gelince durum dahada netleşirse paylaşırım ama bu konu hem polisin hem vatandaşın başını iyice ağrıtacak gibi .....

orhan_guney
Artık neyle uğraştıklarını şaşırdı bunlar rahatsıza bağladı iyice.

tool
Iste bunlar hep siyaset

imhotep
23-05-2013, 10:56

bende destekliyorum :D

SOMEONESPECIAL
23-05-2013, 11:01

Bütün bunlar hep senin yüzünden oluyor zaten :)

lethaldoze
23-05-2013, 11:04
Yav millet yiyecek ekmek çalışacak iş bulamıyor, çıkan yasalara yapılan işlere harcanan zamanlara bak, sigaraymış....

ENGean
23-05-2013, 11:08
Engin'in sözü vardı. Arabada sigara tüketilmedi ama düzenli olarak nargile içildi diye :D

aynen hacıı :D hatırlıyorum.
ewin içinde mangal yapmışlıgımızda var hani :D tuhaf seylerı sevıyorum. :)

tayreep_john
23-05-2013, 11:17
Devlet , halka ızdırap olmaktan başka bişy yapmıyo maşallah... şimdi de sigaraya mı taktılar :ofk:

enesy
23-05-2013, 11:28
Uyusturucu ve Alkollu arac kullanma cezalarini sonuna kadar destekliyorum , onlarin ne amacla cikardiklari belli degil ama en azindan bi fayda sagliyor alkol cezalari.

Fakat sigara dan kaza milyonda birdir herhalde o da sigara koltuga dusucekte kaza olucak vs vs.

Surekli uzun yok yapiyorum ben is icin , direksiyonda sigara icmesem 30. Dakikada uyurum muhtemelen , sirf uykum gelmesin diye sigara yakiorum yolda.

TanerErbay
23-05-2013, 11:36
alkole bende karsiyim, bir kere ehliyeti kaptirmis olarak, ama arabada sigara icmekten cok zevk aliyorum

Fatih
23-05-2013, 11:45
Alkol yasağını sonuna kadar destekliyorum.
Sigara yasağı ise gereksiz.

mmustu
23-05-2013, 11:52

:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

alkolden 2 kere ehliyet kaptırmış ve hala geri almamış biri olarak :D

dorukky
23-05-2013, 11:56
Amaç yeni yasaklar bularak insanları sıkıştırmak.Yasağa uymuyomusun hop para cezası ver devletimiz kalkınsın vatandaş sürünsün.

chatlaxs
23-05-2013, 11:57
1 promil kaç bira ediyor şimdi hesaplamak için soruyorum ? 2 bira 50 ediyordu ayran içsem 1 zaten çıkar ben mi yanlışım :soru: :D

Yiğit G.
23-05-2013, 12:04
Bu adamlar en büyük fenerbahçe dese feneri bırakır gs yi tutarım öyle inanmıyorum bunların her haraketine o yüzden ne derlerse desinler ne yaparsa yapsınlar tersini yapasım geliyor.

ahk
23-05-2013, 12:26
habercilerin her zamanki hali gibi haber gene yanlışlarla dolu.
Sınır 1 promile çıkmıyor sadece 1 promil üstü olanlara direkt 2 yıl hapis geliyor. Nasıl hız cezalarında %10-30 arası ayrı %30 üstü ayrıysa aynı şey alkolde de oluyor.
1 promili ayırmak güzel işin b.kunu çıkarma demek.
Sigara olayını Singapur hariç hiç biyerde duymadım görmedim. Sonuçta radyo kanalı değiştirirken veya cd'lerle uğraşırken vs. dikkat dağılıyor.

Onurkk06
23-05-2013, 12:58
Ben arabayı sağa çektim denize karşı sigara içiyorum ceza mı yiyecem yada uzun yolda keyife geldim sigara içiyorum ceza mı yiyecem vay yavrum vay saçmalığın daniskasına bak şimdi benim anlamadığım nokta 1 bardak bira içtim çevirmeye girsem ceza mı yiyecem ?

doncarlo
23-05-2013, 13:07
1 promil kaç bira ediyor şimdi hesaplamak için soruyorum ? 2 bira 50 ediyordu ayran içsem 1 zaten çıkar ben mi yanlışım :soru: :D

bir bira 0,50 promil baraj 1 promil.

ceyhun737
23-05-2013, 13:10
Benim anladigim sınır yine 0,50 ancak 1 promil aşilirsa hapis cezasi var

SerkanYazgan.
23-05-2013, 13:17
Bunlar neyi yasaklarsa o patlıyor. Hala bunu göremediler, kendileri kaybediyor. Alkolü seven,uyuşturucuyu seven adamların kitleleri oluşmaya başladı. Face de bile yüzbinlerce insan beğeniyor, yorum yapıyor ve bu oy kaybı demek. Tamam belki iyi birşey ama neden alkollü içeceklerin reklamını yasaklayıp, çoğu mekanın ruhsatını yenilemeden bu yasayı yapıyorsun diye sorarlar adama. Gelde art niyet arama. Bunlar alkolü bıraktırmaya çalışmak yerine belli kesimi hep alkole yöneltiyor.Alkolik Hareket Partisi kurulacak nerdeyse face de o denli popüler. Adamlar il il Alkolik hareket partisi veriyor mekanlarda :) Sigara konusuna gelince zaten yasaktı ama uygulamanmıyordu, şimdi bunlar sigarayı tekrar yasaklayıp ne yapmaya çalışıyor? Millet bundan sonra sigarayı saklayacağım diye kaza yapacak, o arada elinden de düşerse sigara vayy halineee :)

Onurkk06
23-05-2013, 13:18
Bundan sonra trafikde daha tedirgin olacaz yani zaten araba sürmek önceden bi keyifti şimdi eziyet haline getirdiler dünde ceza geldi telefonla konuşmaktan trafiğin anasını belliyenlere bişey yok 10 saniyelik tel konuşmasına patlatsınlar cezayı

İbrahim33
23-05-2013, 13:26
Alkole gerek yokki , 2 tane portakal bile bazen 5-10 promil gösteriyor.

SerdaR A.
23-05-2013, 13:41
hepsinin ta ..........................

Calderon
23-05-2013, 13:49
Kıbrısta meşhur bir otelde öğrencilikten artan zamanlarımda part time olarak valelik yapıyorum. Bazen geç saatlere doğru inanın alkol almış ve ayakta durmayı başaramayan insanlara arabalarını teslim ediyoruz.. Arkalarından bakarken kimsenin canını yakmasalar diye resmen dua ediyoruz..
Polisler herşeyin farkında ama sistem kurulmuş, otel her konuda polislere güzellikler yapıyor, polislerde karşılığında otel çevresinde müşterisinin huzurunu bozmuyor böyle şeyleri görmezden geliyor..

Türkiye'de de benzer durumlara kaç kez şahit oldum.. Devlet vatandaşını salak yerine koymayı bıraksın önce kendine çeki düzen versin ...

KGüneyli
23-05-2013, 13:51
Sigara olayı cok iyi olmuş bence.

emre yeşil
23-05-2013, 14:04
İsabet olmuş zaten araba kullanmayı bilmeyen bir milletin bir de yolda sigara içmeye çalışması çok gereksiz alkol zaten tartışılacak bir konu değil trafik konusun bence çok mantıklı diğer mekanlardaki kısıtlamalar tartışılabilir tabi ki ama bence bir sakıncası yok şahsen çocuklarımın alkole teşvik edilmeyen bir ortamda büyümesi benim hoşuma gider kiminin gitmez bu göreceli bir kavram

MOzen
23-05-2013, 14:14
Milletvekili olmak varmış. Nasıl olsa trafik cezası vs. kesilemiyor son "kıyak"tan sonra.

dorukky
23-05-2013, 16:00
Sigara attık diye böyle bişeye maruz kalmayız umarım..

dH5-5Qq0Rlw

mmustu
23-05-2013, 16:06
polis lez olmasın :D

Dragger
23-05-2013, 17:20
Alkol konusunda herşeyi yapsınlar da sigara gerçekten saçma olmuş.

Hoş uygulayabileceklerini sanmıyorum :)

ygtrn
23-05-2013, 18:59
bana bu videodaki 1.08. saniyeyi hatırlattı :D
tj7Qh7CWm7c

fatihcakin
23-05-2013, 19:20
Otoyollarda patates taşımıyoruz, can taşıyoruz can

u6bKj5E2e7s

thedevil
23-05-2013, 21:05
Ulan ben sigarayı babamdan saklamadım , şimdi polisten sigaramı saklıcaz amk....

Onurkk06
23-05-2013, 22:14
Haber : FLAŞ Alkollü içkide şok yasaklar haberi (http://www.internethaber.com/flas-alkollu-ickide-sok-yasaklar-538805h.htm)

buyur burdan da yak :)

İbrahim33
23-05-2013, 22:25
Haber : FLAŞ Alkollü içkide şok yasaklar haberi (http://www.internethaber.com/flas-alkollu-ickide-sok-yasaklar-538805h.htm)

buyur burdan da yak :)

Asıl bomba budur.iyice sapıttılar.

Dodoo
23-05-2013, 22:29
Güzel günler göreceğiz güneşli günleeeeer :)

cabrioleter
23-05-2013, 22:30
Arınç`tan alkol`le ilgili çarpıcı iddia | Ulusal Post - Güncel Haber Portalı (http://www.ulusalpost.com/haber/ak-parti-haberleri/arincan-alkolle-ilgili-carpici-iddia/10278.html)

yok yok azıttı bunlar.. kuş kadar beyinlileriyle halkla t***k geçiyorlar resmen..

eran
23-05-2013, 22:41
Yazıdan anladığım kadarıyla,

Alkolde promil miktarı yine aynı, yani

Ticari araçlarda 0.1 promil = Ceza
Hususi araçlarda 0.5 promil = Ceza

Polis'in çevirdiği, ama "üflemiyorum ben yiyosa üflet" diyenler = Kafadan 1 promil ..

Hem iç, hem üfleme, yok öyle yağma ..

Alkol iyi olmuş da, sigara çok mantıksız .. Kimsenin sigaradan ceza yazacağını sanmıyorum, yazılmaz da zaten ..

Adamın özel malı kardeşim, ister yıkar, ister içine s.çar .. Buna kimse karışmaz ..

mrtngn
23-05-2013, 23:09
@Onurkk06 'nın dedigi gibi burdan yakalım ;)

22.00'den sonra alkol satışı yasak-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/gundem/haber/847039-2200den-sonra-alkol-satisi-yasak)

lncdlt
23-05-2013, 23:28
arabanin tamponuna raki stickeri koyduracaklar sonunda bana.

psikolojikdeli
23-05-2013, 23:40
olayın trafikte güven vs ile hiç alakası yok artık nerde ne yiyip içeceğnize nasıl yaşayacağınıza onlar karar veriyor otur derse oturcak kalk derse kalkacaksınız onlar nasıl istiyorsa öyle olacak gezme dolaşma bilme sorma sorgulama ses çıkarma çıkartırsan biber gazı dayak hapis .... neyse çok planlı gidiyor i..neler, hakkımızda hayırlısı

erdem325
24-05-2013, 00:06
ben destekliyorum..
öyle ben üflemem diye artislik yapmayacak kimse, alkol yoksa zaten üfler, neyin tribidir üflememek bende onu anlamıyorum..
alkol ve özellikle uyuşturucu ile olan kısma tam destek..
özellikle alkol zammından sonra ot epey yaygınlaştı, alkolden daha riskli bu..
iyi olmuş..

yanlız sigara olayı biraz saçma olmuş, zaten sigarayı denetleyemezler de..

Onurkk06
24-05-2013, 00:07
recep tayyip tuvaletini yapma dese yapmayacak insaların olduğu sürece ülkemde özgürlük namına bişey kalmayacak bildiğin diktatörlüğü yaşıyoruz şu an

oguzhan999
24-05-2013, 00:09
İyi olmus ,

Ertug_T.
24-05-2013, 00:53
gece 22:00 sabah 06:00 arası yatağada yasak koyacaklar yakında :D Ahlak polisi kesildiler başımıza..alkollü araç kullanımı konusunda son derece haklılar az bile..fakat satıştaki ve kullanımdaki düzenlemeler gerçekten saçma..

turbo&quattro
24-05-2013, 01:42

Kesinlikle aynisini dusunuyorum . Amaclarindan suphem olmasa sonuna kadar destekcileri olurum ama amac farkli gibi .

diğer ülkelerde bu sigara yasağı nasıldır acaba bilen var mı?

Burada boyle birsey duymadim . Hemen hemen gelismis her ulkede oldugu gibi cep tel yasagi var ve cezasi $40 .

AEAlmas
24-05-2013, 03:26
Alkol neysede sigara biraz sacma olmuş park halinde iken sürücü koltugunda denize nazır oturuon diye sana ceza kesebilirler gerci 22 ile 06 saat arası icki yasagıda olacak ee toplu .... olur Alkol satılmazsa sahil kentlerinde acık ve net Turizm biter bir cok kişi işsiz kalır ben ayda 1 icerim veya icmem ama evimdeki keyif özgürluge resmen karışmak DURMAK YOK YOLA DEVAM oy veren zihniyet Reyhanlı da ne olaylar oldu da kim kuyruk kıstırıp nerelere gitti...

-HaKaN-
24-05-2013, 08:46
Gece yarısı promil sınırı tekrardan 1,00 promilden 0,50 promile çekilmiş.

SOMEONESPECIAL
24-05-2013, 08:48
Abi adam yatağımıza kadar girmedi mi ?

3. çocuğu yapana 5.000tl gibi bi şey duydum...
Ayda verecekse 1takım ikiz lazım bana :)

MatraX_07
24-05-2013, 08:58
Alkole karşı verilen cezaların hepsini sonuna kadar destekliyorum

İbrahim33
24-05-2013, 10:28
Ben arkadaşımla gece 11-12 de sahile inip 2 bira içemeyeceksem , yaşamayayım bu ülkede cidden.

SOMEONESPECIAL
24-05-2013, 10:45
ben arkadaşımla gece 11-12 de sahile inip 2 bira içemeyeceksem , yaşamayayım bu ülkede cidden.

içmek değilde satış yasak diye biliyorum... Gündüzden alırım bende...
Sen istediğin kadar satış yapma 22,00 den sonra... Sanki çözüm bu mu .?

http://haber.gazetevatan.com/sosyal-medyada-tepki-yagdi/540717/1/gundem
http://haber.gazetevatan.com/yuzde-655-zam-yaptilar/540805/1/gundem

trgy
24-05-2013, 10:48
george orwell ın bin dokuz yüz seksen dört adlı kitabını okumanızı öneririm.kitap resmen geleceği görmüş daha doğrusu yazar.

Dodoo
24-05-2013, 10:50
Ben arkadaşımla gece 11-12 de sahile inip 2 bira içemeyeceksem , yaşamayayım bu ülkede cidden.

Bira stoğun sağlamsa sikinti yok.

Ama ileride içmeni de yasaklayacaklar. :)

Painkiller
24-05-2013, 11:03
Çarşı vermiş yine ayarı.:)

hTle-RMPNTI
İçki yasaklarına ÇARŞI ayarı.. Şerefine Tayyip | BESIKTAS SUPPORTERS - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=hTle-RMPNTI&feature=youtu.be)

Dodoo
24-05-2013, 11:08
Helal olsun Çarşi :)

İbrahim33
24-05-2013, 11:19
Bira stoğun sağlamsa sikinti yok.

Ama ileride içmeni de yasaklayacaklar. :)

İyide o biralar ısınmayacak mı elimde taşırken :) Ben dışarıda içerken bile , tek tek alıyorum büfeden birayı , hemen ısınıyor çünkü , gavat büfeciler adam gibi dolap çalıştırmıyor bizim memlekette :) Bahaneleride hazır , abi hava çok sıcak , abi dolaba yeni dizdim , abi satışlar patladı , abi arkadan al soğuktur onlar (yalan) vs. bir ton bahaneleri oluyor.halbuki o koduğumun dolabını geceden kapatıp sabah açmasalar buz gibi kalacak ya neyse.

Quantum
24-05-2013, 11:38
Direksiyonda sigara yasağı hakkında;

Halk sağlığını düşündükleri için değil de, daha fazla ceza yazmak ve para kazanmak için kanunu çıkarmadılarsa ben de bir şey bilmiyorum.

Yok halk sağlığı, yok diğer sürücülerin güvenliği vaz viz.. Boşversenize..

2014 bütçe görüşmelerinde "Trafik cezalarından gelecek gelir" seçeneğinin karşılığı 2013 bütçesine koydukları rakamdan 3-4 kat fazla olmazsa sözüm söz adamlara oy vereceğim.

Ranthor
24-05-2013, 11:40
ya arkadaslar haber PASTE ETMEYIN

ahk
24-05-2013, 11:40
tehlikeli sözler verme :)

Ranthor
24-05-2013, 11:42
başka haber kaynaklarından haberleri techturkey de paylaşmayın.

Techturkey sosyal paylaşım sitesi değildir.

Siyasi görüşleriniz ile ilgilenmiyoruz

Ranthor
24-05-2013, 11:44
simdi 9000x9000 resim paylaşıcam ki
girenin kotası bitsin

Day Walker
24-05-2013, 11:46
simdi 9000x9000 resim paylaşıcam ki
girenin kotası bitsin

Acı bize yaw :(

Ranthor
24-05-2013, 12:08