Orijinalini görmek için tıklayınız : 91 Ford Sierra hakkinda sorular
91 model 2.0lt karburatorlu sierra var bitane klimali ve lpgli. Arac diri ve guzel distan gordugum kadari ile. 6yildir ayni kisideymis. Sahibi Arkadasla konustum ve neyi var neyi yok ogrendim. Yarin ustaya gostericem. Milastayim artik 6aydir ve burda sanayi problem biraz ancak fordcu birini buldum bizim kafadan. Iyi kotu yardimlari dokunur. Ustaya gostermeden bi konu acmak istedim.
Aracin duz yolda degilde yokusta sorunlari varmis cikmiyormus bayilip kaliyormus. Lpg dede benzindede ayni diyor arac sahibi. Sanayide ust kapak contasi demisler, degistirmis. Olmamis yok conta bozuk demisler yine degistirmisler. Sonra yok ust kapakta catlak var demisler cocuk ust kapagi izmirde komple revize ettirmis. yok yine yok yine yokus cikmiyor arac diyo.
VArmi konu hakkinda fikirleri olan.
Ugrasmaya degermi?
Motor tipi nedir?
DOHC mu yazıyor yoksa OHC mi?
Resim varsa yardımcı olabilirim.
Avans ayari ve atesleme sistemi, sente ayari, karburator ayari bozukluklari sizin sorununuza neden olabilecek durumlardir ayrica kompresyon testi yaptirin silindirlerin durumlarinada baktirin.
Yerinizde olsaydim onceligi karburatore verirdim cunku yigilip kalma genel olarak asiri zengin karisimdan kaynaklanir buda karburator ayarsizligindan yada karburatordeki mekaniksel sorundan kaynaklanir.
Arac sahibini aradim Dohc olmasi lazim dediilandaki (http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=122895312&rnd=4336) aracin laciverti. Ayni derken sadece kasa olarak :)
Avans ayari ve atesleme sistemi, sente ayari, karburator ayari bozukluklari sizin sorununuza neden olabilecek durumlardir ayrica kompresyon testi yaptirin silindirlerin durumlarinada baktirin.
Yerinizde olsaydim onceligi karburatore verirdim cunku yigilip kalma genel olarak asiri zengin karisimdan kaynaklanir buda karburator ayarsizligindan yada karburatordeki mekaniksel sorundan kaynaklanir.
Soylede bir sacmalik var adamin anlattigina gore; duz yolda sorun yok yokus gordumu bayilip kaliyor ve hali ile 3 tarafi tepe ile kapli milastan cikamiyor arac :D
Once kompresyon testi yaptirin daha sonra duruma gore ilk arburator ayarina sonra digerlerine baktirin ozellikle kompreyon testi yaptirmadan araci almayin.
Once kompresyon testi yaptirin daha sonra duruma gore ilk arburator ayarina sonra digerlerine baktirin ozellikle kompreyon testi yaptirmadan araci almayin.
insallah vardir kompresyon testi yapan biryer :)
Bugün Araca Baktırdım. Kasa acayip düzgün. Sadece detaylı bir temizlik istiyor. Klima şaşırtıcı derecede süper.
Gelelim aracın motoruna ve sorununa.
Usta anında motora su gidiyor dedi, Ayrıca gaza yükleyip sesinide dinliyince piston kolları vuruyor dedi yanlış anlamadıysam. Traktör gibi zaten üst devirlerde yüke binince takır takır vuruyor birşeyler. Ve sadece yokuşta değil düzde bile randımanlı değil.
Macera başlamadan bitti anlayacağınız.
Motor tipi nedir?
DOHC mu yazıyor yoksa OHC mi?
Resim varsa yardımcı olabilirim.
DOHC Motor karburatörlü
DoganSuper
25-05-2013, 10:41
yatak vuruyosa cok masraf açar zaten karbüratörlü bakcagınıza enjeksiyonlu bakın.
yatak vuruyosa cok masraf açar zaten karbüratörlü bakcagınıza enjeksiyonlu bakın.
aynen çok masraf açar benm arkadaşımda vardı 90 model 2.0 gl karbüratörlü komple motor yaptırdık 3 bin tl yi geçti.Ama çok konforlu ve rahat bir araba ;)
arsenikli
31-07-2013, 20:27
Bugün Araca Baktırdım. Kasa acayip düzgün. Sadece detaylı bir temizlik istiyor. Klima şaşırtıcı derecede süper.
Gelelim aracın motoruna ve sorununa.
Usta anında motora su gidiyor dedi, Ayrıca gaza yükleyip sesinide dinliyince piston kolları vuruyor dedi yanlış anlamadıysam. Traktör gibi zaten üst devirlerde yüke binince takır takır vuruyor birşeyler. Ve sadece yokuşta değil düzde bile randımanlı değil.
Macera başlamadan bitti anlayacağınız.
DOHC Motor karburatörlü
İsabet olmuş dertsiz başa dert almaya ne gerek var