Orijinalini görmek için tıklayınız : M10 turbo
tuzcu1997
24-05-2013, 10:19
öncelikle herkeze selamlar 85 model karburotorlu e30 aracıma turbo taktırmayı düşünüyorum bunun maliyeti yararı zararı yakıtı nasıl olur yada bu araca turbo veya dereceli takmadan nasıl gücünü arttırırız enjeksiyonlu sistemmi olur ??
Pek bi bilgim olmadıgı için aklımdaki düşünceleri siz abilerime kardeşlerime soruyorum acaba ben ne yapmalıyım :confused:
ilovedrifting
24-05-2013, 11:06
öncelikle herkeze selamlar 85 model karburotorlu e30 aracıma turbo taktırmayı düşünüyorum bunun maliyeti yararı zararı yakıtı nasıl olur yada bu araca turbo veya dereceli takmadan nasıl gücünü arttırırız enjeksiyonlu sistemmi olur ??
Pek bi bilgim olmadıgı için aklımdaki düşünceleri siz abilerime kardeşlerime soruyorum acaba ben ne yapmalıyım :confused:
M50B25 Vanos komple motor vereyim sana. Hiç turboyla uğraşma başın ağırmasın
muratakdag
24-05-2013, 21:42
buda benım gıbı macera arıyor ucu açık bır işlem harcadıkça harcıyorsun şu an ugrasıyorum :)
sansar34
24-05-2013, 23:09
m42 ust kapak tahmınıce uyar dıye dusunuyorum hem cıft egzantırık hemde enjeksıyonlu m10 efsane blok bence bı ayrıcalık yapıp kendı blogunda oynamak daha guzel olabılır ama malıyet tabıkı malzemesıne senın ıstegıne gore degısr saglıklı 200 250hp yeterınce tatmınkar olur yakıtta biraz artıs olur gıbıme gelıyor ust kapak hakkında yanlıs bılgım varsa lutfen duzeldın :)
h.guroglu
24-05-2013, 23:14
m42 ust kapak tahmınıce uyar dıye dusunuyorum hem cıft egzantırık hemde enjeksıyonlu m10 efsane blok bence bı ayrıcalık yapıp kendı blogunda oynamak daha guzel olabılır ama malıyet tabıkı malzemesıne senın ıstegıne gore degısr saglıklı 200 250hp yeterınce tatmınkar olur yakıtta biraz artıs olur gıbıme gelıyor ust kapak hakkında yanlıs bılgım varsa lutfen duzeldın :)
yanlış bilgi uymaz en başında blok serisi farklı
bu araç için yapabilceğin en mantıklı olay komple 318İ ye çevirmek tir gerekenler
m10 318İ emme manifoldu gaz kelebeği beyin ve ateşleme dahil tüm elektronik aksamı kısaca bir 318 m10 nun blok harici tüm ekipmanları
tuzcu1997
25-05-2013, 10:04
M50B25 Vanos komple motor vereyim sana. Hiç turboyla uğraşma başın ağırmasın
Abi o kadar uğraşacak bi araba deil benimkisi sadece şahin doğanlardan az farklı olsun die bi heves öle yapacak olsam direk 325 alırım :D teşekkür ederim ilgilendiğin için
Bende 318i nin motor tesisatı beyni var diğer malzemelerini tamamlayınca gönderirim
sansar34
25-05-2013, 15:50
bu araç için yapabilceğin en mantıklı olay komple 318İ ye çevirmek tir gerekenler
m10 318İ emme manifoldu gaz kelebeği beyin ve ateşleme dahil tüm elektronik aksamı kısaca bir 318 m10 nun blok harici tüm ekipmanları
bunu soylememın sebebı yabancı bır forumda bır ıkı degısıklıkle emme kapagının konulabıldıgını okumustum belkı cevırıde yanlıslık yapmısımdır. eger sılındır capları ve subap kapakları oturuyorsa saplamalar bırbırını karsılıyorsa neden olmasın iyice arastırım ben bu konuyu olculer boyutlar uygunsa guzel bı sekılde yapılaıblır gıbıme gelıyor :) daha fazla bılgınız varsa paylasırsanız sevınırım :)
DetailEF
25-05-2013, 15:55
Çık çık çık :D
Eray Yümsel
25-05-2013, 16:31
318i beyın enjektör emme manıfoldu gaz kelebeği akışmetre ve elektrik tesisatı komple set halinde var dilersen verebilirim :)
tuzcu1997
26-05-2013, 13:59
318i beyın enjektör emme manıfoldu gaz kelebeği akışmetre ve elektrik tesisatı komple set halinde var dilersen verebilirim :)
Abi bi pm alabilirmiyim peder beyede söylemek lazım arabayı boyaya kattık :) biraz destek lazım