Orijinalini görmek için tıklayınız : 205 1.5 gti motor parçaları bulunurmu?
onurdestan
02-06-2013, 21:24
çocukluk hayalim olan 205 gti a 1.6 da olsa yakınım amacım hızı vs si değil görüntüsü ve gti olması bana yettiği için 1.6 da karar kıldım orjinal kalabilmiş kırmızı bir 1.6 gti buldum fakat aracın motoru problemli fiyatından dolayı işime geldi fakat 1.6 gti parçası 1.9 gibi kolay bulunurmu ortak olduğu başka pejo modeli varmıdır
sahibinin söylediği örneğin üst kapak önceden dikilmiş diyelim kurtaramadık 1.6 gti üst kapağını temiz olarak türkiyede bulmak mümkünmüdür ? bunun yanında motor toplarken geri kalan aklınıza gelenleride göz önünde bulundurun krankıdır kolu pistonudur şuan almak için tek beklediğim bu konular bu sebeple sizlere sormak istedim sitede 205 gti bilgisi olan çok insan var
birde bu aracın motorunu yapmak ortalama ne gibi rakamlara malolur ben bu arabayı satmak vs için değil hobi olarak alıyorum 3. aracım olacak dolayısıyla garajda yatıp haftasonlarını güzel havaları bekliycek hayırlısıyla
slowmotion
02-06-2013, 21:43
uğraşmayı yolda kalmayı seviyorsan al, yoksa alma. motor parçaları bulunur ancak sabır nakit ve vakit lazım. ilgi isteyen araçtır 205...
onurdestan
02-06-2013, 21:53
ben uğraşırım hobi olarak ve kalıcı olarak alıyorum
yatar parçalarını toplarım tek seferde yaparım araba yürüdükten sonra gerisi kolay yurt dışı vs hallederim fakat parçaları yok gibi bişeyse girmiycem 1.6 gti a
onurdestan
02-06-2013, 21:55
başlığıda yanlış yazmışım 1.5 diye ama düzelmiyor sanırım
Hastalıktır, bi yerini yaparsın bi yer bozulur ama illaki hallolur..Bu yaşımda beni bile bağımlı etti kendine ilan açtım ama hiç satasım yok :)
Yeşil R53
02-06-2013, 22:38
Beykozda var bitane amcada ilk sahibi beyaz ilk plakası jantları herşeyi orjinal bnde onun peşindeyim hayırlısı. Tr de cok iyi pejo cular var illaki bulunur çıkması vs vs ikitelli sanayi en az 20 dukkan pejo cıkmacısı var kovalarsan halledemiceğin seyi yoktur
onurdestan
02-06-2013, 23:28
Beykozda var bitane amcada ilk sahibi beyaz ilk plakası jantları herşeyi orjinal bnde onun peşindeyim hayırlısı. Tr de cok iyi pejo cular var illaki bulunur çıkması vs vs ikitelli sanayi en az 20 dukkan pejo cıkmacısı var kovalarsan halledemiceğin seyi yoktur
içim rahatladı sayılır sitedede baya 205 çi arkadaş var 1.6 az olduğu için çekiniyorum sadece teşekkür ederim :)
Bazı parçaları ortak 1.6 ile 1.9'un. Ve ortak olmasa bile bazı parçaları 1.9 kullanabilirsin. Belki performans olarak fark yaratabilir. Nelerde sorun varmış motorun ?
1.6 kolay doldurabilirsin gzel sonuçlar çıkarabilir.. beyin ms şart debimtreden kurtulman için
ERkut 205
03-06-2013, 00:34
Bir çok parçası yurt içinde var. Her köşe başında bulunmasada belli başlı özellikle 205 parçalayan, yada parçasını hususi satan kişilerde var..Bunlar ile irtibasyon halinde oldukça sıkıntı yaşamazsın. Bir çok parçasınıda 1.6 & 1.9 kullanabilirsin. Motorda da kol krank blok kapak gibi çok geniş çaplı problemler var ise direk 1.9 motor parçalarıyla değiştirip devam edebilirsin.
Krank, kol, kapak, debimetre ve beyin & İç döşeme ve aksamı dışındaki her parçayı parçacılardan temin edebilirsin. Bunlarıda çıkmacı yada yurt dışında bulabilirsin.
Alırsan hayırlı olsun şimdiden ;)
onurdestan
03-06-2013, 10:31
söylediğine göre üst kapak çatlakmış ama içinden çok şey çıkar onun ben en kötü ihtimali düşünürsem bu arabanın motorunu sağlıklı şekilde nekadara toplarım arabayı alıp garaja atıcam ve parça toplamaya başlıycam ciddi hevesliyim arabaya karşı cevap veren yardımcı olan herkese teşekkür ederim
slowmotion
03-06-2013, 12:17
söylediğine göre üst kapak çatlakmış ama içinden çok şey çıkar onun ben en kötü ihtimali düşünürsem bu arabanın motorunu sağlıklı şekilde nekadara toplarım arabayı alıp garaja atıcam ve parça toplamaya başlıycam ciddi hevesliyim arabaya karşı cevap veren yardımcı olan herkese teşekkür ederim
tahminim üst kapak dahil en az 2000 gider 1.6 olarak toplarsan
mannerboy
03-06-2013, 13:04
parçada var ustada var ne lazım :) 1.6 ve 1.9 bloklar aynıdır.1.9 krank kol piston alarak aracını 1.9 yapabilirsin.silindir kapağı elimde mevcut 1.9 olarak subapları daha büyük tertemiz.istersen aracını yolla bana restore edip yollarız elektrik tesisatı beyin tesisatı kaporta boya farketmez.bu araçlarda en büyük sıkıntı distrübütördür debimetre bi şekilde çözülüyor.sıfır distribütör ve temiz debimetre ile sıkıntısız kullanırsın ama megasquirt olursa daha iyi olucaktır.piston gömlek 500 conta seti 120 baskı seti 250 devirdaim triger set 110 yataklar 100 rektefe vs 300 bunlar mekanik daha parça lazım olursa fiyata eklenir bunlar ortalama fiyatlar + işçilik +kapak alıcan isersen kapak dediğim gibi elimde mevcut yardımcı olurum.
onurdestan
03-06-2013, 14:03
daha uygun olucaksa 1.9 toplarım şanzıman oranları vs sebebiyle daha hızlı olur orjinal 1.9 lardan yanlışmıyım ? ama benim derdim güç değil zaten güçlü bi otomobilim var çok uçuk fark olursa 1.6 orjinal toplarım diye düşünüyorum parça konusunda çok baş ağrıtabilirim :)
slowmotion
04-06-2013, 08:55
aracı aldınızmı :D nette yok :D