Orijinalini görmek için tıklayınız : Rsi Yürütmek?
Şimdi ***** konu rsi sahibi olarak araç artık yeterli gelmemeye başladı :) Ama benm bu motor yükleme konusunda bilgim yok denecek kadar az. Şimdi üzerinde bulunan motor f3p 8 valflik bi motor. Ben buna motor swaplamak dışında üst kapak yapmayı düşünüyorum olur da aracı elimden çıkarmazsam :)
Şimdi gelelim asıl konuya. Anladığım kadarıyla rs üst kapağı bizimkine uymuyor. Bunun yerine uygulayabileceğim üst kapak nasıl olmalı? Tahminen Ne kadar güç elde edilebilinir? Bunun dışında uyguluyacağımız üst kapakla ne gibi oynamalar yapılabiliriz? Ve de can alıcı nokta tahmini ne kadar fiyatlara bitirebiliriz :)
Yorumları bekliyorum şimdiden teşekkürler :)
hocam tecrübem yok rsi konusunda ama sadece üst kapakla güç almak zor gibi. duyduğum kadarıyla filtre egsoz yazılım ve egzantrikle stok gti la yürüyecek kıvama geliyormuş. bilgisi olan arkadaşlar yazar zaten.
eticet06
18-06-2013, 16:37
üst kapak değiştirmen için blok değiştirmen lazım başkan (:
üst kapak değiştirmen için blok değiştirmen lazım başkan (:
o zaman arkadaşın işi biraz zor. bence bilinen yollarla güç almayı denemek daha kolay olacak. madem kapak sökülecek port polish yaptırın. yazılım + filtre egsozda yaparsanız baya fark eder diye tahmin ediyorum.
port polish emme ve kapak
safc2
headrs
yap yeter gerısıne gerek yok
örng: dad 47 rsi
eticet06
27-06-2013, 18:13
yababilecegin en matıklı uygulama volvo 480 piston onun pıstonları orıjınal forget ve volvo 460-480 emme manıfolt safc ben kullandım kısa bır sure pek bır verım alamadım ısın gercegı bu araca acık hava fıltresı bence performans kaybettırırıyor cunku motoru cok sıcak calısıyor kaput altı daıma sıcak bır makıne sormak ıstedıgın bır sey olursa ulasabılırsın
port polish istersneiz yardımcı olabilirim
hocam tecrübem yok rsi konusunda ama sadece üst kapakla güç almak zor gibi. duyduğum kadarıyla filtre egsoz yazılım ve egzantrikle stok gti la yürüyecek kıvama geliyormuş. bilgisi olan arkadaşlar yazar zaten.
yazdığın speclerde stock gti dan baya hızlı olur :)
yazdığın speclerde stock gti dan baya hızlı olur :)
çok doğru 106 gti stock iken okadar hızlı değil
CliooBurak
30-09-2013, 22:03
ilk başta filitre eksoz düz boru port polish ile başlayabilirsin.
Şuan bizim geldigimiz seviyede megane 2.0 yarım motor alarak clio rsi'nin piston degeri 2.0 meganeden yüksek oldugundan onuda kullanarak wimmer yazılım yaparak bariz bir fark elde edebilirsin el yapımı headers son olarakda egzantrikle gayet iyi yürüyen rsi sahip olabilirsin.
O kasa williams diye bir model var blok ayniysa onun parcalarina bak derim
CliooBurak
30-09-2013, 22:48
williams 16v oldugundan uymuyor bloklar
tayreep_john
05-10-2013, 18:13
ben clioya emme almıştım dblias marka eski cliolar için güzel parçalar üretiyo ayarlı kasnak egzantrik megasuqrit beyin le birlikte 120 küsür hp lere ulaşmıştım benim clioda... Aynı setup sizin aracınızda ve hacım farkından ve hafiflikten sizde çok etkili olucaktir diye düşünüyorum ... ve bu speclerde stock 106 gti dan çok çok hızlı olursunuz :)
boosted_pug
06-10-2013, 01:05
Volvonun aynı motorun turbo olanı var ebay.co.uk den parçalarını getirtip 200hp civarı binilebilir
CliooBurak
06-10-2013, 11:03
ben clioya emme almıştım dblias marka eski cliolar için güzel parçalar üretiyo ayarlı kasnak egzantrik megasuqrit beyin le birlikte 120 küsür hp lere ulaşmıştım benim clioda... Aynı setup sizin aracınızda ve hacım farkından ve hafiflikten sizde çok etkili olucaktir diye düşünüyorum ... ve bu speclerde stock 106 gti dan çok çok hızlı olursunuz :)
Baktım dblias-shop a rsi için egzantrik fiyatları şuanki piyasının 3/1 fiyatına gayet uygun gibi duruyor